focal 1028be ή audio spectrum hermes?

Καλως τα δεχτηκες!!! Με γειες!!!:a0210::firstprize:

Πωπω θα σε εχει φαει η ανυπομονυσια!!! Να τα χαρεις φιλε μου!!!:2thumb22sup::drummer::guitarist:
Αντε με το καλο μολις ξεπακεταρεις και τα ευχαριστηθεις στειλε και καμια φωτο γιατι μας εφαγε η περιεργια!
Ολονυχτια θα εχει σημερα!
:party:

Πιστεύεις θα ανταποκριθεί ο halo a21, ή θα απογοητευθώ?
Δεν υπάρχουν και πολλά ηχεία που να μην μπορεί να τα οδηγήσει ο Α21. Και αφού ο Πετρόπουλος εισάγει τα Parasound, σίγουρα τα έχει δοκιμάσει με αυτά!

Δεν νομίζω να παίζουν τα ενισχυτικά ρόλο σε αυτό το θέμα, καλά σε χαμηλές εντάσεις παίζουν τα ηχεία με γραμμική απόκριση φάσης. Δηλαδή, όλες οι συχνότητες του ακουστικού φάσματος θα πρέπει να εκπέμπονται με την ίδια ακριβώς χρονική καθυστέρηση. Αν είναι έτσι κατασκευασμένος ο Ερμής, θα το έχεις αυτό, αλλιώς ότι ενισχυτικο και να βάλεις σε χαμηλές εντάσεις δεν...
'Οπως λέει και ο φίλος acoustics: η μέτρηση της βηματικής απόκρισης είναι σημαντική ενδειξη της φασικής συμπεριφοράς ενός ηχείου ως συνόλου. Ιδανικά, θα πρέπει να μοιάζει με ορθογώνιο τρίγωνο. Πρακτικά, κάπως έτσι:

Lsfig11.jpg

Καλοάκουστα πάντως φίλε!!
Φιλε μου αντισταση και φαση πανε μαζι. Δες ενα διαγραμμα και θα δεις οτι οταν 'φευγει' η φαση πεφτει και η αντισταση. Και τι σημαινει οταν γινεται αυτο;
Οτι αφου πεφτει η αντιστεση το ηχειο στη συγκεκριμενη περιοχη που παρατηρηται η βυθηση το ηχειο ζηταει παραπανω ρευμα και γι αυτο 'φευγει η φαση. Οποτε αν ο ενισχυτουλης που εχουμε δεν αν εχει ικανο τροφοδοτικο δηλαδη ρευματα τοτε η φαση δεν 'ερχεται' εντος του ακουστικου αξονα και παει περιπατο. Η φαση με την αντισταση ειναι ποσα αμεσα συνδεδεμενα με τις δυνατοτητες οδηγησης ενος ενισχυτη.:a0210:

Ζητω συγνωμη στο φιλο Iraklio 1000 για το off topic.-bye-

Δεν υπάρχουν και πολλά ηχεία που να μην μπορεί να τα οδηγήσει ο Α21. Και αφού ο Πετρόπουλος εισάγει τα Parasound, σίγουρα τα έχει δοκιμάσει με αυτά!
+1
Δε νομιζω να εχεις προβλημα.

Απάντηση: Re: focal 1028be ή audio spectrum hermes?

Βρε φιλαράκι από τη Ρόδο τώρα μόνο είδα πως έχεις κι εσύ τον Ερμή!!!
Τον συνοδεύεις με δυνατό εργαλείο μπράβο!!!
Πιστεύεις θα ανταποκριθεί ο halo a21, ή θα απογοητευθώ?
(ρε στο σπίτι σου τα ´χεις τα δοκίμασε ντε!!! τι τους πρήζεις τους ανθρώπους?), χιχιχι
Καλως τα δεχθηκες φιλε μου!!!!!
Ο halo a21 με τα 250w του,ειναι μια χαρα!!Καλες ακροασεις!!:a0210:
Τελικα φιλε μου ,ποσο για την αναβαθμηση(cross)?????

Να 'μαι κι εγώ έστω και καθυστερημένα...
Να σας πω μόνο, (και όποιοι έχουν παιδιά θα με καταλάβουν), πως τη δευτέρα που ήρθαν τα ηχεία, αρρώστησαν και τα 2 τέκνα...
Γίνεται χαμός και στη δουλειά αυτες τις μέρες λόγω κλείσιμο έτους και όλο το χαρμάνι δεν αφήνει χρόνο για ακροάσεις.
Παρ´όλα αυτά τα έστησα τα θηρία και ξεκίνησε το στρώσιμο.
ήχος μεγάλος τεράστιος σαν τους ερμήδες, πεντακάθαρος (αυτό μου έκανε εντύπωση), τα πριμα θέλουν ακόμα ψωμί´για να γλυκάνουν ενώ και τα μπάσα ακόμα πιο πολύ ψωμί (στρώσιμο), τώρα Πέμπτη και Παρασκευή θα έχω κάποιες ώρες στη διαθεσή μου (ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ!!!), photo θα προσπαθήσω να ανεβάσω το μεσημέρι, και να ακούσω λίγο επιτέλους....
Θα ανταλάξω μαζί σας και απόψεις περί στήριξης μια και τα τελευταια 13 χρόνια είχα ηχεία βασης.
ο φίλος απ´τη ρόδο πως τους στηρίζει τους μαντράχαλους? στις ακίδες ή κάτω απ´ευθείας? με ενδιαφέρει να πάρω μεγαλύτερο όγκο στα μπασα που υποφέρω.

Απάντηση: Re: focal 1028be ή audio spectrum hermes?

ο φίλος απ´τη ρόδο πως τους στηρίζει τους μαντράχαλους? στις ακίδες ή κάτω απ´ευθείας? με ενδιαφέρει να πάρω μεγαλύτερο όγκο στα μπασα που υποφέρω.

Καλοάκουστα !!
Ο ογκος θα ερθει σιγουρα οταν παιξουν και μεγαλωσουν οι διαδρομες των μεγαφωνων.
Οποτε ειναι πολυ νωρις για να ανυσηχεις.

Με τις ακιδες το ηχειο παταει σε πλακα απο γρανιτη.(το πατωμα ειναι παρκε)

Re: Απάντηση: focal 1028be ή audio spectrum hermes?

Με τις ακιδες το ηχειο παταει σε πλακα απο γρανιτη.(το πατωμα ειναι παρκε)

Εννοείται πως είναι νωρις ακόμα αλλά ξέρεις η φαγούρα είναι φαγούρα...

Αυτό το τρόπο σκεφτόμουν κι εγώ, απ´ότι διαβάζω έχει καλύτερα μπάσα το συνολάκι...
Οι ακίδες πάνω στο γρανίτη ή σε πιατάκια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: focal 1028be ή audio spectrum hermes?

Εννοείται πως είναι νωρις ακόμα αλλά ξέρεις η φαγούρα είναι φαγούρα...

Αυτό το τρόπο σκεφτόμουν κι εγώ, απ´ότι διαβάζω έχει καλύτερα μπάσα το συνολάκι...
Οι ακίδες πάνω στο γρανίτη ή σε πιατάκια?
Για την ωρα πανω στον γρανιτη χωρις πιατακια.(δεν νομιζω οτι χρειαζονται εαν υπαρχει γρανιτης)Και εγω ακομη πειραματιζομαι φιλε μου.

λοιπόν η ώρα των photo αν και δε το έχω ξανακάνει και δε ξέρω αν?

άσε που η ποιότητα λόγω νυχτας είναι για τα μπάζα...

Attachments

• IMG_0483.jpg
    IMG_0483.jpg
    156 KB · Views: 114
  • IMG_0495.jpg
    IMG_0495.jpg
    141.9 KB · Views: 108
  • IMG_0494.jpg
    IMG_0494.jpg
    149.9 KB · Views: 106
  • IMG_0493.jpg
    IMG_0493.jpg
    140.4 KB · Views: 101
  • IMG_0492.jpg
    IMG_0492.jpg
    150.8 KB · Views: 101
  • IMG_0490.jpg
    IMG_0490.jpg
    176 KB · Views: 98
  • IMG_0489.jpg
    IMG_0489.jpg
    57.5 KB · Views: 88
  • IMG_0487.jpg
    IMG_0487.jpg
    155.7 KB · Views: 91
  • IMG_0484.jpg
    IMG_0484.jpg
    151.1 KB · Views: 88
Το μέγεθος τους είναι τεράστιο!!!
ειδικά από το πλάι ειναι ντουλάπες 2 μέρες τώρα και ακόμα δεν το έχω συνηθίσει!!! Είναι για μεγάλους ´χώρους και μόνο.
Αν εξαιρέσεις την όψη ντουλάπας το φινίρισμα είναι αξιοπρεπέστατο.
Συνολικά πολύ χαμηλός δείκτης waf... της βγάζω το καπέλο της γυναίκας μου τα συνήθισε και μια χαρά της αρέσουν!!!

Ελπίζω μόνο να γλυτώσουν απο τα χέρια του super άτακτου εικονιζόμενου!!!

Attachments

• IMG_0485.jpg
    IMG_0485.jpg
    193.3 KB · Views: 90
Τι παίζεις με τον rotel? μη μου πεις μόνο το κεντρικό?

Προς το παρών μη κάνεις δοκιμές, άστα να παίζουν με τις ώρες.

Σου συνιστώ να αφήσεις τα ηχοδιαπεραστικά επάνω όταν λείπεις, τα πιτσιρίκια κάτι παθαίνουν όταν βλέπουν γούφερ!

Και τα λέμε μετααααααααααααα

Re: Απάντηση: focal 1028be ή audio spectrum hermes?

Τι παίζεις με τον rotel? μη μου πεις μόνο το κεντρικό?

Προς το παρών μη κάνεις δοκιμές, άστα να παίζουν με τις ώρες.

Σου συνιστώ να αφήσεις τα ηχοδιαπεραστικά επάνω όταν λείπεις, τα πιτσιρίκια κάτι παθαίνουν όταν βλέπουν γούφερ!

Και τα λέμε μετααααααααααααα

rotel rmb 1075 5καναλος παίζει κεντρικό και 4 δορυφόρους mirage...
Εννοείται ΠΑΝΤΑ με σιτες τις βγάζω μόνο αργα μόνος μου, 2 τουιτερ πλήρωσα!!!

Καλές ακροάσεις φίλε μου !!!

ΥΓ Πρέπει να κάνουμε ένα Poll γα το πόσα τζάκια έχουν αχρηστευθεί λόγω του χόμπι..... :BDGBGDB55: