focal dome με marantz ή τί άλλο;

chatsa

New member
22 April 2010
30
Θεσσαλονίκη
Παιδιά, ψήνομαι να αγοράσω δορυφόρους focal dome 5.1
Έχω διαβάσει από εσάς πολύ καλά σχόλια -και από άποψη μουσικότητας- και ότι καλύπτουν και αρκετά μεγάλους χώρους όπως είναι κι ο δικός μου (40+ τμ). Λόγω παιδιών και διαμόρφωσης χώρου αναγκάζομαι να προβώ σε αγορά δορυφόρων, γιατί τα δαπέδου τύπου roister emphasis 25 & monitor audio που μου είχατε προτείνει παλιότερα θα είναι πολύ ογκώδη μέσα στο χώρο και θα εμποδίζουν.

Κοιτάζω προς τα focal γιατί με εδιαφέρει περισσότερο η μουσική και σε δεύτερο στάδιο οι ταινίες. Αυτό που με προβληματίζει είναι η επιλογή ενισχυτή. Από το ψάξιμο που έχω ρίξει έχω δει ότι οι marantz είναι πιο "μουσικοί" και βγάζουν πιο γλυκό ήχο. Ισχύει; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο marantz που να δένει καλά με τα focal;
Επίσης, διάβασα από κάποιον ότι οι marantz έχουν εύκολο και ευχάριστο μενού που επίσης με ενδιαφέρει (όπως και τον άντρα μου ο οποίος ψιλοβαριέται τα περίπλοκα "κουμπάκια")

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, είμαι στο σωστό δρόμο; Έχετε να μου προτείνετε είτε σε ηχεία δορυφόρους είτε σε ενισχυτή κάτι άλλο;;;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Tα focal dome 5.1 είναι μέσα στις πρώτες επιλογές που μπορεί να έχει κάποιος στα 1350Ε για να απολαμβάνει μουσική, τον ήχο από ταινίες και την ίδια στιγμή να χαίρεται να τα βλέπει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να καλύψουν 40τμ ή ότι δεν υπάρχουν πολύ καλύτερα ηχεία για μουσικές ακροάσεις στα ίδια λεφτά.

Για ενισχυτή ΑV πρέπει να δώσεις το οικονομικό σου στίγμα...
αν και εκ των προτέρων σου λέω ότι για μουσικές ακροάσεις, κάτω από το χιλιάρικο, θα πρέπει οι απαιτήσεις σου να είναι περιορισμένες για να μήνεις ευχαριστημένη...

Ελπίζω να βοήθησα ώστε να συνεχίσεις το προβληματισμό σου.

Κάτι τελευταίο. Αν είναι εφικτό να ακούσετε με το άντρα σου διάφορα συστήματα και μετά να αποφασίσετε.

-bye-

Τα 1350 ευρώ που έχουν τα focal είναι μέσα στον προϋπολογισμό μας, έχουν και ωραίο design όπως λες κι εσύ γι' αυτό και τα συζητάω. Είναι επένδυση και θέλω να αξίζει τον κόπο. (Αρκεί να μην τα ρημάξουν τα ζουζούνια). Τώρα, αν δεν καλύπτουν τα συγκεκριμένα τμ. τί άλλο θα μπορούσες να προτείνεις σε δορυφόρους;

Όσον αφορά τον ενισχυτή, είμαι γύρω στα 600-800 ευρώ.

Από ηχεία, έχω ακούσει τα roister 3300 που δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα (μου φάνηκαν κάπως κινηματογραφικά) όπως και τα KEF 2005 που μου φάνηκαν μεν καλά, αλλά όχι να πάθω και πλάκα. Από δαπέδου μου άρεσε πάρα πολύ ο ήχος των roister emphasis 25, αλλά όλα τα ηχεία αυτού του τύπου είναι απαγορευτικά για το χώρο μου.

Τα focal δυστυχώς δεν μπορώ να τα ακούσω μιας και από Θεσσαλονίκη (νιώθω τελείως επαρχία με κάτι τέτοια) γι' αυτό και βασίζομαι στα γραφόμενα.
Τα σχόλια σας!!!

Kατανοητόν... Είσαι απόλυτα σαφής..

Για ενισχυτές θα σου παραθέσω το post του ΚΒλάχου που είναι πολύ έμπειρος από εμένα

Από προσωπική εμπειρία (έχω τα dome 5.1 και τον Υamaha RXV661 και φίλος μου τον RXV765) σου προτείνω τον συνδιασμό

Focal Dome 5.1 - Yamaha RXV765.

Ενημερωτικά σου γράφω, ότι γνωρίζω φίλους από το forum στη Θεσσαλονίκη που έχουν τα focal οπότε μπορούν να σου πούν που τα άκουσαν σίγουρα κάπου θα υπάρχουν.

Επίσης να σου μεταφέρω την εμπειρία μου... τα focal μου γεμίζουν οριακά τα 25τμ του σαλονιού μου ακόμα και όταν ενίσχυσα τα δύο front με τα τελικά στάδια του Densen Β110...

Καλή επιλογή!

-bye-

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

Επίσης να σου μεταφέρω την εμπειρία μου... τα focal μου γεμίζουν οριακά τα 25τμ του σαλονιού μου ακόμα και όταν ενίσχυσα τα δύο front με τα τελικά στάδια του Densen Β110...

Αυτό με τα τετραγωνικά με στενοχώρησε γιατί είχα άλλη εντύπωση για το συγκεκριμένο σετ....

Έχετε να προτείνετε καμιά καλή λύση σε "δυνατούς" μουσικούς δορυφόρους;;;

Όχι!!!
Τα dome, στο λέω με σιγουριά, είναι οι "δυνατότεροι" και "μουσικότεροι" δορυφόροι σε αυτά τα λεφτά...

Πιθανό να πρέπει να συμβιβαστείς ή να πάς σε λύσεις με δυνατότερα sub, αλλά έτσι μάλλον θα χάσεις από τη μουσικότητα του συστήματος.

ευχαριστώ και πάλι!

μάλλον θα πρέπει τελικά να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να ξεμπερδεύουμε σιγά-σιγά, γιατί παραμπλεχτήκαμε στον κυκεώνα των ενισχυτο-ηχειο-τηλεοράσεων!!!

Στέλνω pm σε ένα φιλαράκι από τα μέρη σου που έχει τα dome...
Aν γνωρίζει κάποιο κατάστημα που τα διαθέτει προς ακρόαση θα έχεις απάντηση σήμερα-αύριο...

Και κάτι ακόμα... αλλά αν η απάντηση είναι θετική θα μου δώσεις λίγο χρόνο να το ψάξω! Σε ενδιαφέρει αγορά από το εξωτερικό?

Υπάρχουν κάποιες καλές λύσεις σε αυτά τα χρήματα (2Κ αν κατάλαβα καλά) αλλά πέρνεις το ρίσκο πάνω σου, αν δεν σε ικανοποιήσουν ή αν σε κάποια βλάβη πρέπει να τα στείλεις έξω για επισκευή, αφού στην Ελλάδα δεν θα σε καλύπτει η εγγύηση!!!

Ναι, με ενδιαφέρει η αγορά από εξωτερικό, αρκεί το e-shop να είναι τσεκαρισμένο... μη φάμε καμιά...φόλα.

Αυτό θα πει συμφορουμίτης!!!

εαν τα dome σε ενδιαφέρουν και θέλεις να τα ακούσεις μιλάμε απο εβδομάδα για να τα ακούσεις ενα απόγευμα σε εμένα. Τα έχω με ενα SONY DA5400ES.
σε μαγαζί δεν θα τα βρείς πουθενά.

Θα το έχω πρόχειρο κατά το βραδάκι...

Στο μεταξύ διάβασε λίγο εδώ... Onkyo 807.
Eίναι το προηγούμενο μοντέλο, αλλά πιστεύω ότι σου κάνει.
Κάτι θα βρεθεί αν ψάξεις στο google ή το Ebay!

Απάντηση: Re: focal dome με marantz ή τί άλλο;

εαν τα dome σε ενδιαφέρουν και θέλεις να τα ακούσεις μιλάμε απο εβδομάδα για να τα ακούσεις ενα απόγευμα σε εμένα. Τα έχω με ενα SONY DA5400ES.
σε μαγαζί δεν θα τα βρείς πουθενά.

Άψογος Γιάννη!!! :2thumb22sup:

Αυτό σημαίνει AVForum... Δηλώνω υπερήφανο μέλος με τέτοιους συμφορουμήτες...:worshippy:

:ernaehrung004:

ichaltou, είμαι υπόχρεη! έχω ενθουσιαστεί με όλους σας! Ας περάσουμε όλοι καλά το τριημεράκι κι από βδομάδα, δουλειά με ακροάσεις!!!!

Θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στην stepcom.com, οπου μπορεις να φτιαξεις υπεροχο συστημα με xavian τα οποια ειναι στην μιση τιμη....

Τελικά δε μπόρεσα να βρώ κάποιους δορυφόρους που να γεμίσουν καλύτερα το χώρο σου, σε καλύτερη τιμή...

Αν πάς σε δαπέδου για τα front L/R κάτι θα μπορούσε να γίνει.

Αυτά που σου πρότεινε ο Ντίνος πιο πάνω είναι πολύ καλά ηχεία στη μισή τιμη.

ΥΓ. Δε πιστεύω ό άντρας σου να θέλει μεγάλα και να τον καταπιέζεις?!!!:7SFGSFG:

:D

χα χα χα χα!!! ίσα-ίσα!!! στη δική μας την περίπτωση, το αντίθετο συμβαίνει, σε αντίθεση με όλους εσάς που τα έχετε βάλει με τις καημένες τις γυναίκες σας!:slapface: Στη δική μας οικογένεια εγώ είμαι της μουσικής, του downloading κλπ, κι όταν του εκθείαζα τα roister emphasis 25 μου είπε "τί! αυτά τα αγγούρια????" (όχι για να ξέρετε δηλαδή)

για τα boss acoustimass 10 δεν νομιζω να εχετε την καλυτερη αποψη αλλα τα αναφερω γιατι σκεφτομαι να αγορασω και εγω ενα σετ με ενισχυτη και ειμαι αναμεσα σε boss, focal dome και kef 3500se. θελω και εγω δορυφορους για τους ιδιους λογους με τον φιλο. (35τμ)