Focal , ή να περιμένω?

mellodos

New member
17 March 2009
82
Χαίρετε κύριοι . Αποφάσισα να "σοβαρέψω" κάπως τον stereo ήχο μου και έτσι σκοπεύω να προβώ σε σταδιακή αναβάθμιση ενισχυτή και ηχείων. Ο χώρος είναι περίπου 14τμ , και ακούω τα πάντα , αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρουν "ακουστικοδυναμικές" καταστάσεις (κλασσική, έντεχνη). Αυτήν την στιγμή παίζω με έναν techinics sa-ex100 (20ετιας) και ένα ζεύγος aiwa sx-navh9.
Από μια φιλική "άκρη" μπορώ να βρω ορισμένα σετ focal σε προνομιακές τιμές(νομίζω). Συγκεκριμένα τα 706V και και τα 807V στις τιμές των 350 και 650 αντίστοιχα. Δεδομένου ότι την παρούσα στιγμή το "μαρούλι" παίζει max μέχρι περίπου 600 και ότι αυτή η προσφορά με τα focal πιέζει χρονικά , έχω τα εξής ερωτήματα :

1)Τα συγκεκριμένα σετ αξίζουν στις τιμές που δίνονται? Άκουσα τα 706V σε έναν 2καναλο teac , μου άρεσαν αρκετά αλλά πάντα με τα 5"ιντσα (ανεξαρτήτως τιμής) αμφιβάλλω (ίσως ψυχολογικά) για τις χαμηλές τους.... Τα 807V δεν έκατσε να τα ακούσω αλλά διάβασα καλά λόγια.Υπόψιν πως αν προβώ τώρα σε αγορά , ότι και να πάρω θα "βασανιστεί" με τον techincs για κάποιους μήνες μέχρι να μαζέψω κανα 500αρικο για έναν πιο σοβαρό δικάναλο.

2) 'Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο στο ίδιο price range?

3)Δεν έχω αποκλείσει εντελώς την αγορά active , αλλά ρε παιδιά κανένα από αυτά εμένα δεν μου κάθεται για "ακρόαση". Αν εξαιρέσεις την εκπληκτική απόδοση ηλεκ. κιθάρας που αποτυπώνουν κάποια , σε ότι άλλο έχω ακούσει μου κάθονται πολύ "σκληρόπετσα"... Αν έχετε κάτι να προτείνετε για ακρόαση (όχι μίξη) το συζητάμε.

Ευχαριστώ.

Last edited:
καπου ειχα δει σε μια αγγελια ενα ζευγαρι Leema Xero στα περι 300 ευρω.

Τα αναφερω, μονο και μονο, επειδη ειχα και εγω ενα ιδιο ζευγαρι, θα σε καλυψουν ανετα σε 14 τετραγωνικα (αν οδηγηθουν σωστα).

Γενικως... ριξε μια ματια στις αγγελιες των σχετικων φορουμ...

Θα σου πρότεινα ενεπιφύλακτα τα νέα Epos Epic 2 που είναι στα χρήματα που ψάχνεις και τα άκουσα μαζί με τα Focal 806. Τα Epos μου αρέσαν πολύ περισσότερο και θεωρώ ότι αξίζουν τον κόπο τουλάχιστο για μια ακρόαση. Επίσης ακόμη καλύτερα θα σου πρότεινα τα Mordaunt Short Mezzo 2 που είναι όμως στα 700 , τα οποία τα έχω ακούσει πολύ και το θεωρώ φανταστικό ηχείο για τα χρήματα του.