Focal-JMlab Sib & Co

Πόσο περίπου έχεις βρει τα sib; Και ο
ΗΧΟΣ και το Whathifi; πάντως τα για τα dόme έγραψαν διθυράμβους, οπότε κοίτα τα γιατί μόλις κλυκλοφόρησαν σε αντίθεση με τα Sib που έχουν κάμποσα χρονάκια στην πλάτη τους (και που κανείς ποτέ δεν εκτίμησε ιδιαίτερα). Μετά άκου (και δες) και τα Tannoy Arena.

τα sib εχουν 900 ευρω!!
απο κει και μετα αν παρω τα xl εχει 260 το τεμαχιο!!
τα dome εχουν 1600 ευρω κομπλε

οπως εχω τονισει στο πρωτο μυνημα δεν μπορω να αλλαξω ηχεια διοτι αυτα εχει διαλεξει να παρει!!
οποτε μην προτεινεται αλλα ηχεια αλλα πειτε μου γνωμες για την συσταση του ηχειου και για καποιο φθηνο sub

κάνα linκ ελληνικό για τα Dome υπάρχει;
επίσης να υπενθυμίσω ότι τα sib&co πριν μια 2ετία βγήκαν νικητές σε τεστ home cinema 5.1 που έκανε το Ήχος εικόνα...

Ο ήχος στους συνοπτικούς πίνακες, βάζει 4.3 στα sib&Co και 4.34 στα dome με τα ίδια σχόλια και στα δύο με την διαφορά ότι στα DOME λέει "κατεγιστικός ήχος". Μάλιστα στο τελευταίο τέυχος δεν αναφέρει τα sib&co αναφέρει μόνο τα dome. Η τιμή που δίνει για τα sib&co είναι 1700 Ευρώ ενω για τα dome 1600.

Αν έχω καταλάβει σωστά και δεν κάνω κάποιο λάθος, τα ηχεία που αναφέρεις πρέπει να είναι τα sib&cub 2 τα οποία ο ήχος τα κοστολογεί 900 Ευρώ και τους βάζει 3.4.

Εγω θα σου έλεγα αν ανέβεις κατηγορία τιμής και πας στα 1600 Ευρώ, να προτημήσεις τα Dome. Είναι ποιό ντιζαϊνάτα και πρέπει να έχουν καλύτερο ήχο.

Last edited:
τα dome εχουν 1600 τιμη καταλογου και περιπου 10% φθηνοτερα θα τα βρω σε καποιο μαγαζι (περιπου 1400)
τα sib co που αναφερω ειναι τα 2 η πρωτη εκδοση δεν υπαρχει πια!!!
η σκεψη μου ομως ειναι να παρω τα sibxl τα οποια η αντιπροσωπεια δεν τα εχει τιμη πακετου αλλα εχουν 260 το κομματι!! αρα 260 * 5 = 1300 *10% 1170 χωρις sub αν βαλω και την τιμη του sub τοτε πιανψ τα λεφτα των dome!!οποτε θα τα ακουσω και θα καταληξω αφου στα λεφτα πανω κατω ιδια ειναι!!

τα dome εχουν 1600 τιμη καταλογου και περιπου 10% φθηνοτερα θα τα βρω σε καποιο μαγαζι (περιπου 1400)
τα sib co που αναφερω ειναι τα 2 η πρωτη εκδοση δεν υπαρχει πια!!!
η σκεψη μου ομως ειναι να παρω τα sibxl τα οποια η αντιπροσωπεια δεν τα εχει τιμη πακετου αλλα εχουν 260 το κομματι!! αρα 260 * 5 = 1300 *10% 1170 χωρις sub αν βαλω και την τιμη του sub τοτε πιανψ τα λεφτα των dome!!οποτε θα τα ακουσω και θα καταληξω αφου στα λεφτα πανω κατω ιδια ειναι!!

Tότε γιατι διαμαρτύρεσαι επείδη προτείνουμε άλλα ηχεία ;;;;;;; Είδες που δεν έχεις καταλήξει;;;;;;;;;;;;;;;; :hmmmm2:

Έχοντας ακούσει και τα δύο (Sib & Dome) σε διαβεβαιώνω ότι τα Dome είναι ΠΟΛΥ καλύτερα. Είναι αλλού... καμία σχέση

θανο σε ευχαριστω πολυ και οι δυο παρεμβασεις σου ηταν ιδαιτερα χρησιμες!!!
θα παω να τα ακουσω να τα δει και θα σας ενημερωσω για την επιλογη μου

Απάντηση: Re: Focal-JMlab Sib & Co

θανο σε ευχαριστω πολυ και οι δυο παρεμβασεις σου ηταν ιδαιτερα χρησιμες!!!
θα παω να τα ακουσω να τα δει και θα σας ενημερωσω για την επιλογη μου

....περιμένουμε εντυπώσεις...

Σε Dome έχω κατασταλάξει κ εγώ ,βέβαια τα 100W του sub με προβληματίζουν λίγο .Ξέρεις πού μπορώ να τα βρώ σε αυτή την τιμή στην Ελλάδα γιατί με ενδιαφέρει πολύ.Μόνο στην Γαλλία τα βρήκα 1600.

Μην ψαρώνεις με τις τρελές τιμές που δηλώνουν σε Watt διάφοροι κατασκευαστές. 100Watt είναι πολύ μεγάλη ισχύς και εκτός αυτού η Focal ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Δεν έχουν πάρει τυχαία αυτές τις κριτικές τα συγκεκριμένα ηχεία. Η Focal απευθύνεται σε αυτούς που αγοράζουν με το αυτί τους και όχι με specs.... και θα σου πω αμέσως γιατί.

Έστω ότι έχεις έναν ενισχυτή που βαράει στα 100Watt και τον αλλάζεις με έναν ενισχυτή 200Watt. Η διαφορά που θα πάρεις στην ακουστική ένταση είναι 3db, πολύ κοντά δηλαδή στο όριο αντίληψης του αφτιού να καταλάβει την διαφορά στην ένταση!!!! Ίσα που θα το καταλάβεις δηλαδή. Και για να διπλασιάσεις την ακουστική ένταση πρέπει να δεκαπλασιάσεις την ισχύ. Για να διπλασιάσεις δηλαδή αυτό που ακούς στα 100W πρέπει να φτάσεις στα 1000Watt!! Άρα μην έχεις κανέναν ενδιασμό και πήγαινε για ακρόαση.

Βασικά ο βασικός λόγος που αγοράζουμε εναν ενισχυτή με περισσότερα Watt (αντίιθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί) δεν είναι για να ακούμε ποιό δυνατά αλλά για να έχει περισσότερο ρεύμα που απαιτείται από πολλά ηχεία για να οδηγηθούν σωστά και να ακούγονται καλύτερα.

Κανένας δεν ανεβάζει την ένταση στο τέρμα εξάλλου. Άρα με βάση τα db που ανέφερα πριν, πρακτικά, η διαφορά στην ακουστική ένταση ανάμεσα σε έναν ενισχυτή 100 Watt και σε έναν 200Watt απλά δεν υπάρχει στην καθημερινότητα. Και εφόσον ο ενισχυτής του sub είναι ενσωματωμένος, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να οδηγήσει σωστά το woofer.

Last edited:
Ευχαριστώ για της απαντήσεις.Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να τα βρώ σε καλή τιμή?