Focus

άντε ξανά.....

Ξεπέρασε κάθε όριο η γερμανική χυδαιότητα, όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης της zougla.gr από τη Γερμανία. Πρόκειται για απόσπασμα από τη δημοφιλή εκπομπή «Harald Schmidt Show», που προβλήθηκε την Πέμπτη από το κανάλι «Das Erste», το οποίο ανήκει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Το αγοραίο χιούμορ των παρουσιαστών είναι ενδεικτικό του λαϊκισμού με τον οποίο πολλά γερμανικά ΜΜΕ χειρίζονται το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα, τα οποία σπεύδουν να κολακεύσουν τα πλέον πρωτόγονα ένστικτα μερίδας του γερμανικού πληθυσμού, όπως άλλωστε έχουν κάνει αρκετές φορές στη γερμανική ιστορία.

Ρεχάγκελ… και ομοφυλοφιλικά όργια

«Αν θέλουμε να καταλάβουμε τη σημερινή Ελλάδα, πρέπει να πάμε πίσω, πολύ πίσω στο παρελθόν και στην αρχαιότητα», λέει η Katrin Bauerfeind, στη δημοφιλή εκπομπή, μετά την πάσα που της έκανε ο συμπαρουσιαστής της, Harald Schmidt.

Αφού παρουσιάζει σκηνές από ομοφυλοφιλικά όργια, σχολιάζοντας ότι είναι η ελληνική επηρροή στην σύγχρονη κουλτούρα, δείχνει μία μαριονέτα από το muppet show, χαρακτηρίζοντάς την ως «διάσημο φιλόσοφο»…

Η παρουσιάστρια ειρωνεύεται τους περσικούς πολέμους κατά την αρχαιότητα, λέγοντας ότι οι Έλληνες έσωσαν την Ευρώπη και παρουσιάζει μία καρικατούρα του προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ, ενώ στη συνέχεια δείχνει έναν σπασμένο κουμπαρά, υπαινισσόμενη ότι «οι Έλληνες έφαγαν τα λεφτά…»

Το βίντεο δείχνει στη συνέχεια και τον Γερμανό προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Όττο Ρεχάγκελ, και η χυδαιότητα κορυφώνεται με μία παραποιημένη παράσταση από αρχαίο αγγείο, όπου ένας Τούρκος με κόκκινο φέσι συνουσιάζεται με έναν Έλληνα, ο οποίος κρατάει την ελληνική σημαία…

Δείτε το βίντεο. Η χυδαιότητα, η μισαλλοδοξία και η κακογουστιά γίνονται αμέσως αντιληπτές και χωρίς τη γνώση της γερμανικής γλώσσας…

Image.ashx

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109106&cid=4

καλά κάθεστε και ασχολείστε με το τι λέει ο Harald Schmidt; Ο άνθρωπος είναι ένας κωμικός τρία επίπεδα πιό κακόγουστος από τον Σεφερλή. Για να καταλάβετε όταν τελειώνει η εκπομπή του αποχαιρετά τους τηλεθεατές του δείχνοντας στην κάμερα σε γκροπλαν το μεσαίο του δάχτυλο...

Σιγά μην ασχοληθεί με τέτοιες πίπες.
Σαν να ασχοληθεί το ΥΠΕΞ της Γαλλίας με την Λαμπίρη :D

Αν η Λαμπίρη όμως έβγαζε βιντεάκι προσβλητικό για τους Αλβανούς πχ. φαντάζεσαι τί θα γινόταν???

Νομίζεις οτι οι χιλιάδες Ελληνες στη Γερμανία "γελάνε" με αυτές τις χυδαιότητες ?
Οι 'δίπλα´δεν παίρνουν τα επάνω τους οταν τους αβαντάρουν ,δείχνοντάς τους να μας πηδάνε?

Αν η Τατιάνα εμφάνιζε χυδαία βίντεο για τους Τούρκους,θα περνούσε στο ντούκου άραγε??

Αν η Λαμπίρη όμως έβγαζε βιντεάκι προσβλητικό για τους Αλβανούς πχ. φαντάζεσαι τί θα γινόταν???

Νομίζεις οτι οι χιλιάδες Ελληνες στη Γερμανία "γελάνε" με αυτές τις χυδαιότητες ?
Οι 'δίπλα´δεν παίρνουν τα επάνω τους οταν τους αβαντάρουν ,δείχνοντάς τους να μας πηδάνε?

Αν η Τατιάνα εμφάνιζε χυδαία βίντεο για τους Τούρκους,θα περνούσε στο ντούκου άραγε??

Σίγουρα θα ξεσηκώνονταν τά επιδοτούμενα παπαγαλάκια-ραγιάδες,πού τώρα χαίρονται με οσα γράφουν οι κιτρινες φυλλάδες τής Γερμανίας..Μην ξεχνάμε επίσης, πώς στόν ´ανώτερο γερμανικό πολιτισμό´η Bild, που τετοια κωλοφυλλάδα δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα,διαβάζεται απο εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο.
Ομως θεωρώ λαϊκίστικο λάθος να απαντά κανείς σε τετοια δημοσιευματα με επίσης φτηνά επιχειρήματα...
Σε άλλο νήμα έχουν παρατεθεί και σοβαρές απόψεις Γερμανών δημοσιογράφων που αποδεικνύουν τις ευθύνες τής επίσημης Γερμανίας γιά την κατάσταση στην Ευρωζώνη....
Καλό θάταν λοιπόν η επίσημη ηγεσία μας αλλά και τα λοιπά κόμματα να απαντούν επί τής ουσίας και μέ σοβαρότητα...
Βέβαια αυτό ειναι κομματάκι δύσκολο,όταν επί τοσα χρόνια εξέθρεψαν πολιτικές υποταγής ,οπότε προτιμούν τον άκρατο λαϊκισμό,που δεν εχει ουσία.
Και πρώτοι απόλους οι διάφοροι ´πανεπιστημιακοί´πού έστηναν συνέδρια για τούς δοσίλογους Τσάμηδες ,αλλά τώρα η σιωπούν ή πανηγυρίζουν που μάς κάνει ντά η ´Ευρώπη´..Μιλάμε γιά ´διανόηση'υψηλού επιπέδου´...................
Οταν έχεις τέτοια ´πνευματική ηγεσία´μήν περιμένεις πολλά.

Και πρώτοι απόλους οι διάφοροι ´πανεπιστημιακοί´πού έστηναν συνέδρια για τούς δοσίλογους Τσάμηδες ,αλλά τώρα η σιωπούν ή πανηγυρίζουν που μάς κάνει ντά η ´Ευρώπη´..Μιλάμε γιά ´διανόηση'υψηλού επιπέδου´...................
Οταν έχεις τέτοια ´πνευματική ηγεσία´μήν περιμένεις πολλά.

Μου φτάνει το παραπάνω και με καλύπτει πλήρως.

Υ.Γ. Αλλωστε δεν είμαστε και χώρα που "απαντάει" τα τελευταία χρόνια..

ε
λοιπόν

Τούρκοι Τούρκοι

τον παιρ.... τσι ...
:flipout:

έτσι να κρατάμε επίπεδο στην ίδια στάθμη

άντε ρε με τους ξεπλυμένους καθόμαστε και ασχολούμαστε

σταδιαλα και ακόμα παραπέρα

αντιπαράθεση τύπου reality και αυριανής δεν μασάμε ...

τα μάυρα φασιστοκοράκια στα γραφεία και τα κέντρα αποφάσεων ελέγχου μάζας , να φοβόμαστε

Κάνοντας το ίδιο λάθος για το οποίο κατηγορούσαμε όλοι το γερμανικό «Focus», όταν την περασμένη εβδομάδα είχε στο εξώφυλλό του την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο, το ελληνικό «Focus» απαντά με έναν εξίσου απαράδεκτο τρόπο.

Σε λίγες ημέρες η ελληνική έκδοση του περιοδικού, που διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το γερμανικό, θα βγει ταυτίζοντας τον γερμανικό λαό με τους ναζί και τον Χίτλερ. «Πως ερμηνεύουν οι γερμανοί το ναζισμό», «γιατί έγιναν δολοφόνοι», «τι χρωστούν στην Ελλάδα» θα εξηγεί το ελληνικό περιοδικό για τον «λαό του Χίτλερ», όπως τον χαρακτηρίζει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το τεύχος του ελληνικού περιοδικού με τον Χίτλερ θα είναι επετειακό για τα 10 χρόνια του στη χώρα μας. Αλλά επιλέγει με αξαιρετικά λάθος τρόπο να απαντήσει στο συνώνυμό του της Γερμανίας...

πηγη http://www.madata.gr/epikairotita/social/54267.html

Δεν ξέρω αν είναι λάθος να βγει έτσι το ελληνικό Φόκους, αλλά ψέμματα δεν λέει...

Ο Χίτλερ ψηφίστηκε από τον γερμανικό λαό χωρίς να κρύψει τίποτα από την ιδεολογία και τους σκοπούς του.
Η χώρα αυτή αιματοκύλισε την Ευρώπη και τον κόσμο 2 φορές τον τελευταίο αιώνα με την σύμπραξη του λαού της πλην λιγοστών εξαιρέσεων.
Ακόμα και σήμερα σαν στρουθοκάμηλοι απαγορεύουν κάθε αναφορά στον ναζισμό και τον Χίτλερ σε παιχνίδια, ταινίες, περιοδικά γιατι ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

Αν αθωώνουμε έτσι εύκολα τον γερμανικό λαό "γιατί οι λαοί δεν φταίνε αλλά ο κακός Χίτλερ", τότε οφείλουμε να πράξουμε το ίδιο για την μικρασιατική καταστροφή και την γενοκτονία των Αρμενίων.

Δεν ξέρω αν είναι λάθος να βγει έτσι το ελληνικό Φόκους, αλλά ψέμματα δεν λέει...

Ο Χίτλερ ψηφίστηκε από τον γερμανικό λαό χωρίς να κρύψει τίποτα από την ιδεολογία και τους σκοπούς του.
Η χώρα αυτή αιματοκύλισε την Ευρώπη και τον κόσμο 2 φορές τον τελευταίο αιώνα με την σύμπραξη του λαού της πλην λιγοστών εξαιρέσεων.
Ακόμα και σήμερα σαν στρουθοκάμηλοι απαγορεύουν κάθε αναφορά στον ναζισμό και τον Χίτλερ σε παιχνίδια, ταινίες, περιοδικά γιατι ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

Αν αθωώνουμε έτσι εύκολα τον γερμανικό λαό "γιατί οι λαοί δεν φταίνε αλλά ο κακός Χίτλερ", τότε οφείλουμε να πράξουμε το ίδιο για την μικρασιατική καταστροφή και την γενοκτονία των Αρμενίων.

Η χώρα αυτή αιματοκύλισε την Ευρώπη και τον κόσμο πριν από 70 χρόνια. Έχουν περάσει δύο γενιές ακριβώς, η γενιά που ηγήθηκε της χώρας αυτής πέθανε και σύντομα δεν θα υπάρχουν καθόλου επιζώντες που να έχουν πολεμήσει στον πόλεμο αυτό. Αυτή τη στιγμή μεγαλώνει η γενιά των ΔΙΣΕΓΓΟΝΩΝ αυτών που πολέμησαν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το να τους κατηγορούμε για τα εγκλήματα που κάνανε οι παππούδες τους είναι το ίδιο απαράδεκτο με το να κατηγορούν εμένα ή εσένα για ένα έγκλημα που διέπραξε ο παππούς μας τη δεκαετία του '30.

Καταλάβετέ το, η σημερινή Γερμανία δεν είναι ναζιστική, δεν έχει καμία σχέση με τη Χιτλερική Γερμανία, είναι μιά κοινωνία πολύ πιό φιλελεύθερη από την Ελλάδα-το ξέρω, έχω ζήσει εκεί 10 χρόνια και είμαι παντρεμένος με Γερμανίδα. όχι, δεν έγινα φιλογερμανός, αν και θα μπορούσα, εξακολουθώ να μην τους πολυχωνεύω σα λαό αλλά πρέπει να αποδίδει κανείς τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ναι, οι Γερμανοί διέπραξαν ειδεχθέστατα εγκλήματα, και μάλιστα αυτά που διέπραξαν στην Ελλάδα ωχριούν μπροστά σε όσα διέπραξαν εις βάρος των Εβραίων, των Πολωνών, των Ρώσων και των Λευκορώσων. Πλήρωσαν όμως για αυτά και ως έθνος (με την ήττα και την ολοκληρωτική καταστροφή των πόλεών τους) και ως άτομα (με δίκες και καταδίκες εγκληματιών πολέμου και σημαινόντων ναζί). Ακόμα πιό σημαντικό και το σημείο που διαφέρουν από τους Τούρκους: παραδέχονται την ενοχή τους για αυτό που έκαναν και ζήτησαν συγγνώμη με λόγια και με έργα. Για δες εδώ

attachment.php

Ο κύριος στη φωτογραφία είναι ο Willy Brandt, Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, κατά την επίσκεψή του στη Βαρσοβία στις 7 Δεκεμβρίου του 1970, ενώ καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των δολοφονηθέντων Εβραίων. Φαντάζεσαι τον κουμπάρο Ερντογάν να γονατίζει μπροστά σε μνημείο για τους σφαγιασθέντες Αρμένιους;

Γι αυτό σε παρακαλώ, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Το δημοσίευμα του Focus ήταν κατάπτυστο, το εξώφυλλο ήταν ακόμα χειρότερο, και πολλά άλλα δημοσιεύματα που δε συζητούνται στην Ελλάδα είναι ελάχιστα καλύτερα-μη νομίζεις, κάνω καυγάδες καθημερινά με Γερμανούς στα φόρουμ τους.Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους πετάμε στα μούτρα το Γ' Ράιχ με κάθε ευκαιρία. Είναι απλά άδικο. Επίσης μας κάνει να φαινόμαστε γελοίοι στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, όπως οι δύο ανεκδιήγητοι πολωνοί δίδυμοι που πριν λίγα χρόνια ζητούσαν παραπάνω ψήφους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με το επιχείρημα "αν δεν μας είχαν επιτεθεί οι Γερμανοί στον Β΄ΠΠ θα είχαμε τώρα πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό".

Attachments

• landscape.jpeg
    landscape.jpeg
    33.8 KB · Views: 89
Απάντηση: Re: Focus

Δεν την απαγορεύουν καθόλου. Αντίθετα το παρακάνουν (όπως πιστεύει ένα μέρος της νέας γενιάς τους) με τις αναφορές και τις αναλύσεις για την περίοδο αυτή.

Αναφέρονται άλλωστε στο "φαινόμενο" και σε όλα τα σχολικά τους βιβλία.

Όχι ότι όλα αυτά έχουν σχέση με το δημοσίευμα, αλλά για να μη λέμε ανακρίβειες.

Δεν διαφωνώ ότι αναγνωρίζουν το παρελθόν, ούτε λεω ότι είναι ναζιστές.

Αλλά όταν αλλάζει η γενιά δεν "σβήνεται" το παρελθόν ενός λαού, στην Ιστορία δεν υπάρχει παραγραφή. Υπάρχει βεβαίως σε κάποιο βαθμό συγχώρεση.

Αλλά είναι η πικρή αλήθεια και όχι δικαιολογία ότι το 1940-45 οι Γερμανοί ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την Ελλάδα. Μόλις 70 χρόνια πριν, δεν είναι πολλά. Οι παππούδες που μας μεγάλωσαν και μας πήγαν στο πάρκο (τη γενιά μας), και πολλών οι πατεράδες, τους πολέμησαν στα βουνά.

Και ναι, όταν τολμάει ο λαός αυτός, να ειρωνεύεται τα θύματά του που του δίδαξαν τον πολιτισμό με αιτία την... οικονομική μας κακοδιαχείριση και διαφθορά (πταίσμα), πρέπει να του θυμίσουμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινιά.

Re: Απάντηση: Re: Focus

Δεν την απαγορεύουν καθόλου. Αντίθετα το παρακάνουν (όπως πιστεύει ένα μέρος της νέας γενιάς τους) με τις αναφορές και τις αναλύσεις για την περίοδο αυτή.

Αναφέρονται άλλωστε στο "φαινόμενο" και σε όλα τα σχολικά τους βιβλία.

Όχι ότι όλα αυτά έχουν σχέση με το δημοσίευμα, αλλά για να μη λέμε ανακρίβειες.

Αν κάνω λάθος, συγγνώμη!

Διάβασα σε διάφορες πηγές ότι γενικώς υπάρχει μια δυσανεξία και μια αλφα λογοκρισια στα θεματα αυτά, ιδίως όταν δεν συνοδεύονται από σαφή καταδίκη. Σα να ζούνε με το φόβο της αναζωπύρωσης ένα πράμα.

Δεν διαφωνώ ότι αναγνωρίζουν το παρελθόν, ούτε λεω ότι είναι ναζιστές.

Αλλά όταν αλλάζει η γενιά δεν "σβήνεται" το παρελθόν ενός λαού, στην Ιστορία δεν υπάρχει παραγραφή. Υπάρχει βεβαίως σε κάποιο βαθμό συγχώρεση.

Αλλά είναι η πικρή αλήθεια και όχι δικαιολογία ότι το 1940-45 οι Γερμανοί ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την Ελλάδα. Μόλις 70 χρόνια πριν, δεν είναι πολλά. Οι παππούδες που μας μεγάλωσαν και μας πήγαν στο πάρκο (τη γενιά μας), και πολλών οι πατεράδες, τους πολέμησαν στα βουνά.

Και ναι, όταν τολμάει ο λαός αυτός, να ειρωνεύεται τα θύματά του που του δίδαξαν τον πολιτισμό με αιτία την... οικονομική μας κακοδιαχείριση και διαφθορά (πταίσμα), πρέπει να του θυμίσουμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινιά.

Η παραγραφή μπαίνει σε εφαρμογή όπου δεν υπήρξε τιμωρία. Εδώ τιμωρία υπήρξε. Και δε μπορείς να τιμωρείς ένα λαό για πάντα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσεις παραπέρα. Κάποια στιγμή θα γυρίσουν και θα σου πούνε και αυτοί :"παράτα με επιτέλους, ως πότε θα μου χτυπάς τα εγκλήματα των παππούδων μου; σού δωσα τους ενόχους, σού δωσα λεφτά, σού δωσα αποζημιώσεις, σου ζήτησα συγγνώμη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν ενώ εγώ δεν είχα γεννηθεί, ε τι άλλο θέλεις πιά; να εξαφανιστώ από προσώπου γης; ε δεν πρόκειται να το κάνω!"

Εδώ λοιπόν έγκειται η διαφωνία μας.

Εσύ θεωρείς ότι μας "αποζημίωσαν" πλήρως, εγώ όχι.

Και σε κάθε περίπτωση η ηθική υποχρέωση τουλάχιστον να μην ειρωνεύεσαι και προσβάλεις τα θύματα των δολοφόνων σου, παραμένει και δεν τελειώνει ΠΟΤΕ.

Εδώ λοιπόν έγκειται η διαφωνία μας.

Εσύ θεωρείς ότι μας "αποζημίωσαν" πλήρως, εγώ όχι.

Και σε κάθε περίπτωση η ηθική υποχρέωση τουλάχιστον να μην ειρωνεύεσαι και προσβάλεις τα θύματα των δολοφόνων σου, παραμένει και δεν τελειώνει ΠΟΤΕ.

Πιστεύω ότι πολύ απλά δεν είναι ο ίδιος λαός.

Αντε να πώ κι εγώ μιά καλή κουβέντα...

Εχω γνωρίσει κι έχω συνεργαστεί σχεδόν μ' όλους τους ευρωπαίους.Οι πλέον προσηνείς,συνεργάσιμοι,ανοιχτόμυαλοι,ευγενείς.....ήταν οι Γερμανοί.Οι πλέον απεχθείς οι εγγλέζοι μακράν ακολουθούμενοι απο τους Γάλλους.

Re: Απάντηση: Focus

Αντε να πώ κι εγώ μιά καλή κουβέντα...

Εχω γνωρίσει κι έχω συνεργαστεί σχεδόν μ' όλους τους ευρωπαίους.Οι πλέον προσηνείς,συνεργάσιμοι,ανοιχτόμυαλοι,ευγενείς.....ήταν οι Γερμανοί.Οι πλέον απεχθείς οι εγγλέζοι μακράν ακολουθούμενοι απο τους Γάλλους.

Συμφωνώ.