Φοιτητικά Laptops;

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,250
Αθήνα
Κάπου άκουσα οτι το Υπουργείο πριμοδοτεί τους καινούριους φοιτητές και τους δίνει τη δυνατότητα να αγοράσουν Laptop με 200 Ευρώ.
Ξέρει κανείς τίποτε; Ισχύει αυτό; Κι αν ισχύει τί ακριβώς χρειάζεται;

Πιθανόν άσχετο αλλα πρίν κάνα-δυό χρόνια η Google με το MIT δουλεύανε πάνω σε ένα πρότζεκτ για πολύ φθηνό λάπτοπ (κάπου 200 ντόλαρς)που θα το έδιναν μόνο σε σπουδαστές κτλ. (φυσικά με λογότυπα Google) και το 200άρι θα το έδινε η Google. Λέμε τώρα.....

Νίκος Μπαβιόλης said:
Παντως θα επωφεληθουν μονο οι φοιτητες που περασαν φετος. Οχι οι παλιοι.

Για τους φετεινούς ενδιαφέρομαι Νίκο αλλά δεν ξέρω που να ψάξω.

Φανταζεσαι ολοι οσοι θεωρουνταν φοιτητες να παρουν laptop με 200 χαχαχαχα θα φαληριζε η χωρα - πιο πολυ απ'ο,τι ειναι τωρα...

Νίκος Μπαβιόλης said:
Παρε τηλ. την γραμματεια της σχολης. Ολο και κατι θα ξερουν δεν μπορει.

Μπα...

Αυτές συνήθως βαριούνται να σου μιλήσουν για θέματα της σχολής, όχι και να σε ενημερώσουν για τέτοια πράγματα... Από κοντά βέβαια ίσως βγάλει κανείς άκρη, αλά θέλει ψάξιμο. Πάντως πιστεύω ότι αν και όταν γίνει αυτό θα βουίξουν στις ειδήσεις και News sites οπότε θα το μάθουνοι ενδιαφερόμενοι...

Αν βέβαια πρόκειται για 200 ευρώ, μήπως να διαβάσουμε λιγάκι να δώσουμε τίποτα εξετάσεις? Όλο και κάπου θα μπούμε, δεν μπορεί.... :flipout:

Απάντηση: Re: Φοιτητικά Laptops;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ said:
Πιθανόν άσχετο αλλα πρίν κάνα-δυό χρόνια η Google με το MIT δουλεύανε πάνω σε ένα πρότζεκτ για πολύ φθηνό λάπτοπ (κάπου 200 ντόλαρς)που θα το έδιναν μόνο σε σπουδαστές κτλ. (φυσικά με λογότυπα Google) και το 200άρι θα το έδινε η Google. Λέμε τώρα.....

Μάλλον αναφέρεσαι στο OLPC (one laptop per child project) των 100$ που εμπνεύστηκε ο καθηγητής του ΜΙΤ Nicholas Negroponte, με χορηγούς το Google,AMD,Rupert Murdoch κ.α.
Λειτουργικό και εφαρμογές open source (επιλέχθηκε το Linux νομίζω) και φορτίζει με μανιβέλα.

100$lap.gif

Περισσότερα στο : http://laptop.org/index.el.html

Last edited:
Τα laptop θα επιδοτηθούν ή τα pc;
Κι εγώ ψάχνω αυτόν τον καιρό αλλά αν και φοιτήτρια -μεταπτυχιακή τεσπα- δεν θα περιμένω καν να μάθω τί γίνεται..