ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - Προτασεις;

22-03-07_185456_21.jpg

22-03-07_185456_231.jpg

Στεργιε, αυτες βρηκα για αρχη...

Περισσοτερα εδω: http://www.folegandros.gr/frameset_gr.htm

Last edited:
Re: Απάντηση: ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - Προτασεις;

Στους εναλλακτικους προορισμους που αναφερω παραπανω να προσθεσω και τα Κυθηρα...
Ολα αυτα βεβαια αν δεν βρω στην Φολεγανδρο...

Mην κάνεις τέτοιου είδους συγκρίσεις Αγγελε.
Αλλη λογική το ένα νησί και άλλη το άλλο.
Επειδή όμως τυγχαίνει να έχω βρεθεί και στα δύο, η Φολέγανδρος έχει πολύ αέρα σχεδόν πάντα.
Οσο τώρα αφορά τα Κύθυρα ήμουν πέρσυ ορίστε και λίγες πληροφορίες περί του τι ακριβώς θα βρείς και τί θα συναντήσεις εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1878

Re: Απάντηση: ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - Προτασεις;

22-03-07_185456_21.jpg

22-03-07_185456_231.jpg

Στεργιε, αυτες βρηκα για αρχη...

Περισσοτερα εδω: http://www.folegandros.gr/frameset_gr.htm

Άγγελε στην πρώτη φωτό φαίνονται τα δωμάτια που σου έλεγα
να μην πας με τίποτα. Είναι το μεγάλο κτίριο με τις καμάρες στην αρχή
πλαγίας. Προς Θεού μακριάαααααααααααααααα:twoguns: :twoguns:

Αν θυμηθώ το όνομα του τύπου θα στο πώ.

Αλεξη...εληφθη, κατεννοηθη!!

Σιμο, δεν κανω συγκρισεις μεταξυ τους ουτε αναρωτιεμαι πιο ειναι πιο ομορφο, βολικο κτλ
Απλα λεω καποιους προορισμους που θα ήθελα να επισκευτω αν δεν ευδοκιμησει η προσπάθεια για Φολεγανδρο

Μανωλάκο, δές την Αγκάλη πως ήταν το '90 και θυμήσου πως είναι τώρα....
icon9.gif

Τότε δεν υπήρχε δρόμος αλλά χαλάλι το περπάτημα. :2thumb22sup:

Attachments

• IMG0002.jpg
    IMG0002.jpg
    110.2 KB · Views: 20
  • IMG0043.jpg
    IMG0043.jpg
    126.5 KB · Views: 18
  • IMG0041.jpg
    IMG0041.jpg
    117.1 KB · Views: 21
  • IMG0042.jpg
    IMG0042.jpg
    83.1 KB · Views: 17
Μπάμπη, καταπληκτικές οι φωτογραφίες.
Έτσι είναι και τώρα αλλά όχι τον αύγουστο που μαζεύει όλο το νησί.
Κατεβαίνουν και αυτοκίνητα.
Το νησί είναι σούπερ όταν έχει βοργιαδάκι.
Αλέξη, τα συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα του Νικολάκη είναι must αλλά με συμβιβασμούς. Πάντα σε αυτά κλείνουμε εδώ και πολλά χρόνια.
Απλά πρέπει να βάλεις τον νικολάκη στη μπρίζα για να σε φτιάξει.
Τις πρώτες φορές μέχρι και σφουγγάρισμα ρίχναμε. Τώρα όλα ο.κ.
Έχουν συγκλονιστική θέα. Βέβαια τα χρησιμοποιούμε μόνο για έναν ύπνο.
Για 5-6 ώρες την ημέρα είναι σούπερ.
Το νησί δεν είναι το καταλληλότερο για οικογένειες.

Η άλλη φωτογραφία είναι από το κάστρο. Η μία πλευρά του με τα ενοικιαζόμενα βλέπει στο απέραντο γαλάζιο. Και μάλιστα από ψηλά.

Πάντως σε λίγα χρόνια 2-3 θα γίνει ψιλομύκονος. Ήδη βρήκε και αγόρασε σπίτι αυτή από τους πειρατές της καραϊβικής η Κίρα Νάϊτλι.

Θα ανεβάσω και εγώ κάποιες.

Ίο πολύ πιτσιρικάδα και πολύ σύριγγα.

Συγνώμη αλλά έχεις πάει τελευταία και το λες αυτό;

Προσωπικά δεν έχω βρει νησί που στο σύνολό του να μου αρέσει περισσότερο από την Ιο και γι'αυτό πηγαίνω ανελλειπώς τα τελευταία... 20 χρόνια.
Εχουν περάσει προ πολλού οι εποχές των τσίπιδων Αγγλων και Γερμανών.
Πιτσιρικάδα ναι, αλλά αυτό δίνει μια ξεχωριστή ζωντάνια. Πήγα πριν λίγα χρόνια για 2 μέρες Σαντορίνη (οκ, καταπληκτικό και μοναδικό το τοπίο) ενώ βρισκόμουν την Ιο και ξενέρωσα τόσο που δεν έβλεπα την ώρα να φύγω.
Θέλεις να περάσεις τις διακοπές σου έντονα; Μπορείς. Μπαράκια για όλα τα γούστα.
Θέλεις να τις περάσεις ήσυχα; Μπορείς.
Είναι από τα λίγα μέρη ακόμα νομίζω (ειδικά των Κυκλάδων) που και Αύγουστο κατακαλόκαιρο πας σε Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ε Σ παραλίες και είναι ζήτημα εάν υπάρχουν άλλες 2-3 παρέες.

Ελπίζω να τη διαφήμισα αρκετά:fahne90:

Υ.Γ. Πάω τώρα να ζητήσω το κατιτίς μου από το Δήμαρχο...;)

Last edited:
Γιάννη μακάρι να είναι έτσι.
Έχεις δίκιο, έχω πολλά χρόνια να πάω γιατί αυτό που συνέβαινε παλιά για μένα ήταν απαράδεκτο.
Αν τα πράγματα άλλαξαν τότε μα ξαναπάω.... (Και θα πώ και στο Δήμαρχο οτι εσύ με έπεισες-bye- ).

Αλέξη, τα συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα του Νικολάκη είναι must αλλά με συμβιβασμούς. Πάντα σε αυτά κλείνουμε εδώ και πολλά χρόνια.
Απλά πρέπει να βάλεις τον νικολάκη στη μπρίζα για να σε φτιάξει.
Τις πρώτες φορές μέχρι και σφουγγάρισμα ρίχναμε. Τώρα όλα ο.κ.
Έχουν συγκλονιστική θέα. Βέβαια τα χρησιμοποιούμε μόνο για έναν ύπνο.
Για 5-6 ώρες την ημέρα είναι σούπερ.

Thanks Δημήτρη για το όνομα.

Τα δωμάτια είναι ότι πιο βρώμικο έχω μείνει από το 1994 έως το 2003 σε όλες
τις Κυκλάδες. Βρώμα, βρώμα, βρώμα.

Σιχαινόσουν να κοιμηθείς στο κρεβάτι. Το δωμάτιο ήταν δίκλινο και είχε
δύο μονά κρεβάτια ενωμένα τα οποία είχαν 4 διαφορετικά σεντόνια (άλλο σχέδιο)
και 2 διαφορετικές μαξιλαροθήκες που όλα αυτά πρέπει να είχαν πλυθεί
10000000000000000000 φορές, σε βαθμό να έχουν λιώσει (κανονικά με
τρύπες) και να είναι γαργιαζμένα του κερατά.

Έμεινα 5 μέρες και δεν μπήκαν μία φορά στο δωμάτιο για να καθαρίσουν
ή να αλλάξουν σεντόνια. Για χαρτί υγείας παρακαλάγαμε και βαράγαμε την
πόρτα τους για να μας δώσουν. Το δωμάτιο δεν είχε νερό (απλά έσταζε η βρύση)
και είχαμε πάρει μπουκάλια για να τα γεμίζουμε και να κάνουμε μπάνιο.

Η θέα είναι τρομερή αλλά πρέπει να έχεις μεγάλη τύχη γιατί και με λίγο αεράκι
σε παίρνει και σε σηκώνει.

Τα δωμάτια πρέπει να έχουν εδώ καμιά 20αριά χρόνια και ο τύπος δεν έχει
ξαναρίξει ούτε 1 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω τα γράφω με αρκετή επιείκεια (τόσο χάλια ήταν):grinning-smiley-043

Πηγαίνω με τον Μανωλάκο και με μεγάλη παρέα τα τελευταία χρόνια ανελλειπώς στη Φολέ.

Το σπίτι που φαίνεται στη πρώτη φωτό, είναι το σπίτι μας! Από τη θέση που βρίσκεται γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί άπαντες όσοι περνούν, βγάζουν φωτογραφίες. Όλα τα φράγκα είναι η αυλή του που μας φιλοξενεί τα απογεύματα με κρασιά και μάσες (ενίοτε το δεύτερο). Άκρη του κόσμου. Νικολάκη χαλάλι σου!
Aυτή στο περίπου είναι η θέα της αυλής.
kastro.jpg

Ματσάτες οπωσδήποτε Άγγελε, στη Συνάντηση.
Για τη Ρακεντιά απλά δεν υπάρχουν λόγια. Όταν πας να αφεθείς. Πάρε τα ποτάκια σου και πέταξε προς το άπειρο που ανοίγεται μπροστά στα μάτια σου.
Κατάλληλο για απόλυτη χαι νιρβάνα τα απογεύματα και τρελλά πάρτυ το βράδυ just like Acapulco, μη πω και καλύτερα.

Ο κόσμος είναι το μυστικό του νησιού. Δεν θα δεις πολλούς ζευγαρωτούς, ούτε πιτσιρίκια που αφιερώνονται στον σαματά. Δεν είναι τέτοιο το νησί. Τα πιο χαμογελαστά, ανοικτά στη περιπέτεια, το γέλιο και την άνεση πρόσωπα θα τα βρεις μόνο εκεί. Ούτε φρικιά που την έχουν δει "ψαγμένοι". Ούτε καν σκέτοι ψαγμένοι. Για μουχλιασμένες οικογένειες ούτε λόγος. Άλλη φάση λέμε. Μιλάμε για τη Μύκονο απεξαρτημένη εντελώς από τα ψώνια της και τα εφέ. Τέτοια αίσθηση. Κανένα άλλο νησί δεν τη βγάζει. Κάτι συμβαίνει στον αέρα εκεί. Το καταλαβαίνεις μετά τη δεύτερη-τρίτη μέρα, αφού πρώτα αρχίζει να αδειάζει το μυαλό από τη μάκα.

Οι θάλασσες πολύ δυνατό σημείο. Λιβάδι=μια θάλασσα στο φεγγάρι.
Το Κάτεργο χαώδες και μεγάλο. Βότσαλο σχεδόν παντού. Άμμος μόνο Αγκάλη.

Η πλατεία κέντρο εξόρμησης σε μικρογραφία. Τα πιο γλυκά και καυτά ρακόμελα του Αιγαίου στην Αστάρτη. Δημόσιες σχέσεις παντού. Απαλλαγμένες όμως. Φρέσκιες και χαλαρές.

Άγγελε μη το σκέφτεσαι.

Γιάννη μακάρι να είναι έτσι.
Έχεις δίκιο, έχω πολλά χρόνια να πάω γιατί αυτό που συνέβαινε παλιά για μένα ήταν απαράδεκτο.
Αν τα πράγματα άλλαξαν τότε μα ξαναπάω.... (Και θα πώ και στο Δήμαρχο οτι εσύ με έπεισες-bye- ).

Μπάμπη παλιά με τους Αγγλογερμαναράδες η κατάσταση πράγματι ξέφευγε.:twoguns: Από τότε που άλλαξε ο δήμαρχος και αποφάσισε να τους :HTEHETH63: ξαποστείλει διότι δεν πήγαινε άλλο τα πράγματα άλλαξαν άρδην.
Τα τελευταία χρόνια όποιον πάω στην Ιο ξανάρχεται έστω και για λίγο σχεδόν κάθε χρόνο.

Συγνώμη για την παρέμβαση στο thread.

Υ.Γ. Αν μάλιστα έχει κανείς κάποιο έστω μικρό σκαφάκι...τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα...(μπορείς και να νοικιάσεις βέβαια...)

Μπάμπη παλιά με τους Αγγλογερμαναράδες η κατάσταση πράγματι ξέφευγε.:twoguns: Από τότε που άλλαξε ο δήμαρχος και αποφάσισε να τους :HTEHETH63: ξαποστείλει διότι δεν πήγαινε άλλο τα πράγματα άλλαξαν άρδην.
Τα τελευταία χρόνια όποιον πάω στην Ιο ξανάρχεται έστω και για λίγο σχεδόν κάθε χρόνο.

Συγνώμη για την παρέμβαση στο thread.

Υ.Γ. Αν μάλιστα έχει κανείς κάποιο έστω μικρό σκαφάκι...τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα...(μπορείς και να νοικιάσεις βέβαια...)

Οκ Jonny.... Με έπεισες...
icon12.gif

Θα ξαναπάω σίγουρα....

Άγγελε, στου Νικολάκη μαθαίνω ότι υπάρχει open για μετά τις 23 Αυγούστου.
Οπότε αν σε πείσαμε, δώσε σήμα.

Νικολ σ ευχαριστω! Πρωτη φορα στην ζωη μου εχω αναγκη τοση ξεκουραση...

Αλλη ερωτηση: Χρειαζεται οπωσδηποτε αυτοκινητο;