Foobar και DTS

nikolouzosr

Senior Member
11 September 2008
466
Χαιρετώ την παρέα,

Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον τίτλο του thread. Παίζοντας με foobar με το component dts και wasapi exclusive δεν θά πρεπε να ανάβει το dts στον ενισχυτή (όπως γίνεται και με τα έργα); Μιλάω πάντα για αρχεία dts και wav. Ο ενισχυτής μου (rx-v663) έχει πάντα την ένδειξη PCM. Είναι σωστό αυτό;

Θέλεις να κάνεις passthrough το DTS και όχι decode, έτσι;

Αν ναι, δεν σου κάνει το DTS decoder component.. Ψάξε για foobar dts passthrough στο Google.

Πάντως γενικά το foobar δεν είναι η καλύτερη ιδέα για αναπαραγωγή πολυκάναλου DTS. Ποτέ δεν ήταν δυνατό σε αυτό.

Και τι θα γίνει; Θα μου στείλει DTS στον ενισχυτή; Έχω φάει ώρες μ' αυτό το θέμα. Ο mpc-hc μέχρι χθες μου έπαιζε απλά κσσσσσσσσ όπως ακούγεται στην αναλογική tv όταν έχει χίονια (από περιγραφή έσκισα) :SFGSFGSF:. Χθές έβαλα τον mpc audio renderer (από το output) και έστελνε dts στον ενισχυτή αλλά έκοβε συνέχεια. Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Ενημερωτικά σε ταινίες τα έχω όλα (DD- DTS- True-HD - DTS HD MA) με ffdshow. HELP!!!

Εάν απενεργοποιήσεις όλα τα DSP ακόμα και την ένταση του ήχου (και μέσω wasapi) όπως λέει ο back θα τα καταφέρεις.

Λοιπόν... Είμαι έτοιμος να τα παρατήσω.

1. Στο DSP Manager (Foobar) όλα είναι στο available DSPs. Το active DSPs είναι κενό.

2. Στο output έχω διαλέξει το WASAPI:ATI HDMI... (την κάρτα γραφικών)

Όταν παίζω wav αρχείο πολυκάναλο δεν μου ανάβει το dts στον ενισχυτή. Μένει στο pcm. Σαφώς το αρχείο είναι dts. Για πείτε μου τί κάνω λάθος;

Προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να παρεμβαίνει…

Στα properties του HDMI audio interface έχεις ενεργοποιήσει τα σχετικά?

deaebf3f.png

To τεστ δουλεύει?

Από spdif τα έχεις καταφέρει να στείλεις DTS?

Με vlc / mpc-hc δοκίμασες?

Δεν τα έχω ενεργοποιήσει αυτά. Μήπως φταίει αυτό; Από spdif δε δοκίμασα. Με mpc-hc μου κάνει διακοπές συνέχεια (ανάβει όμως το dts στον ενισχυτή). Θα κάνω δοκιμές το απόγευμα (Γ@μ0 το 9 - 5 που δε μ' αφήνει να χαρώ το av μου) :smile:

Φρίκη... ακόμα τίποτα. Αυτά που δείχνεις πιο πάνω tnjuju είναι ενεργοποιημένα από default. Αλλιώς, φαντάζομαι δεν θα έπαιζαν και οι ταινίες σωστά. Καμιά αλλη ιδέα? Έστω και με mpc-hc.

To volume του foobar είναι στο τέρμα.
Από τον ενισχυτή ακούω στις ταινίες κανονικά. Ανάβουν όλα τα λαμπάκια (DTS, Master Audio, DD, True-HD, τα πάντα όλα. Μόνο στη μουσική έχω αυτό το θέμα.

Re: Απάντηση: Foobar και DTS

Φρίκη... ακόμα τίποτα. Αυτά που δείχνεις πιο πάνω tnjuju είναι ενεργοποιημένα από default. Αλλιώς, φαντάζομαι δεν θα έπαιζαν και οι ταινίες σωστά. Καμιά αλλη ιδέα? Έστω και με mpc-hc.

Θυμάμαι παλιότερα ότι έπαιζα DTS WAVs μέσω WinAmp με κάποιο plugin.

Έχω καιρό να ασχοληθώ, γιατί από τότε που πήρα Squeezebox τα παίζω από εκεί.

Complete uninstall και reinstall το foobar και όλα οκ. Επιτέλους DTS και στη μουσική. Thanks για όλα.