Φορητές Πηγές

ας πω και εγώ τη γνώμη μου αν και θα διαφωνήσω με τον Χρήστο.
(Βασικά ελπίζω ότι μέχρι τώρα ο Χρήστος να έχει καταλάβει ότι δεν είμαι χαιεντάς εκ πεποιθήσεως...)

Ερώτηση: γιατί cnc? Γιατί να έχουμε ένα κουτί φτιαγμένο από ένα κομμάτι μέταλλο? όπως πχ γιατί να έχουμε ένα αυτοκίνητο σαν το Α2 όλο από αλουμίνιο όταν και η επισκευή του δύσκολη είναι, αλλά κύρια ο χρόνος ζωής του μικρότερος από τον εκτιμώμενο χρονο ζωής του αυτοκινήτου.
Προφανώς για λόγους πρεστίζ? Δεν με αφορά, δεν με αγγίζει.
Δώστε μου κάτι που να παίζει παππάδες και ας είναι απο χαρτόνι...
Για ποιό λόγο να πάρω player από ένα κομμάτι μασίφ αλουμίνιο όταν το κύκλωμά του και η σχεδίασή του θα έχουν ξεπεραστεί πριν κάν γρατσουνιστεί το κέλυφος?

Σχετικά με τα κινητά και τις προδιαγραφές ή τα πρότυπα. Αυτά είναι ζήτημα χρόνου να εξελιχθούν αν και ήδη υπάρχει το usb otg. Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς?
μέχρι τώρα άλλωστε όλες οι αμιγώς hifi πηγές usb έξοδο δεν έχουν? Από εκεί και μετά αναλαμβάνει το κάθε dac.
Το θέμα χρήσης μιας αμιγώς hifi συσκευής (επι πλέον του τηλεφώνου) δημιουργεί άλλο ένα βάρος στη σκέψη, άλλη μια διαδικασία φόρτισης ρεύματος, φόρτισης τραγουδιών, άλλο ένα βάρος στην τσέπη.
Εχω ξαναγράψει ότι ακούω επαρκώς από το κινητό μου έχοντας σε σκέψη ότι είμαι on the go. Είτε μόνο του είτε (πλέον) με έξτρα ενίσχυση (και παραχώρηση σε βάρος κλπ). Και έχω δοκιμάσει και με μεγαλύτερα ακουστικά εκτός από ψείρες.
Δεν είμαι άνθρωπος που θα βάλει κάποτε στην τσέπη έναν woo audio (αν ποτέ βγεί σε διαστάσεις 10Χ7Χ1 και σε όποια τιμή) ή έναν β22 ή έναν pass σε διαστάσεις τσέπης.
Ακόμα και όταν θα πάω διακοπές για 10 μέρες δεν θα πάρω μαζί μου ούτε Κ1000, ούτε Κ10000.
Κάποιοι θα το κάνουν και το θέλουν και τους θαυμάζω.
Ομως για μένα κάποια πράγματα έχουν κάποια όρια.
Το μέλλον ΕΙΝΑΙ το κινητό και οι εξελίξεις που θα έρθουν σ αυτό ακόμα δεν τις έχουμε φανταστεί καν. Μέσα σ αυτές ΘΑ ΕΙΝΑΙ και το hiend audio. Όχι πολύ μακρυά από σήμερα.
Γεροί νάμαστε να το συζητήσουμε τότε ή να το συζητάμε μέχρι τότε !
:ernaehrung004:

Απόψεις εκφράζουμε...

θεωρώ ότι όλα τα προϊόντα είναι δεκτά αρκεί να έχουν την ποιότητα την οποία υπόσχονται... ευτυχώς ζούμε σε εποχές που ότι ζητήσει η ψυχούλα σου υπάρχει αλλά με αντίτιμο...

Οπότε το αν δεν θέλει ή δεν τον ενδιαφέρει κάποιον ένα προϊόν... ευτυχώς για την αγορά και αυτόν που τα σχεδιάζει/παράγει υπάρχουν άλλοι εκατό που τους αρέσει και το αγοράζουν...

Ανταγωνιστηκότητα υπάρχει σε όλα τα προϊόντα και σε όλες τι κλίμακες... οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

Επίσης είναι ο καθορισμός και ο ορισμός μιας εταιρίας στον χώρο... προφανώς η Astell&Kern θέλει να σχετίζεται το brand name της με υψηλής πιστότητας ακριβά μηχανήματα... δεν είναι κακό.

Βασικές αρχές νομίζω, και είτε μας αρέσουν είτε όχι πρέπει να τις παραδεχτούμε ότι ισχύουν...

Δεν μπορώ να δεχτώ ετικέτες όμως του στύλ χαιεντάς κλπ... διότι αποπνέουν μια υποψία ότι αυτός που χαρακτηρίζετε ως τέτοιος έχει κάποιον παραλογισμό ή περισσότερα χρήματα από μυαλό, σε σχέση με τους "υπόλοιπους" που δεν είναι,... και είναι πιο προσγειωμένοι στις καταναλωτικές τους επενδύσεις επάνω στο θέμα ήχου...

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ισχύει ή δεν ισχύει γιατί υπάρχουν πολλές περισότερες κατηγορίες ακροατών από τις δύο "χαιεντάς ή όχι"...

Δυστυχώς η σοβαρή ενασχόληση μου ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια επάνω στον ήχο με έχουν κάνει να είμαι πεπεισμένος για το ρητό... "με πορδές δεν βάφονται αυγά"...

Δηλαδή ότι ο σχεδιασμός και η ποιοτική υλοποίηση δεν είναι φτηνή ιστορία... και ούτε θα γίνει ποτέ...

Ούτε τα φτηνά προϊόντα της Fiio είναι αντάξια (ηχητικά και ποιοτικά) των άλλων ακριβών DAP... έχουν ένα σκοπό όμως... της μαζικότερη κατανάλωση, με αποδεκτή ποιότητα, και το πετυχαίνουν πολύ καλά...

Ο καθένας ακούει και αρέσκεται στο επίπεδο που θέλει...

Τώρα για το CNC αλουμίνιο, είναι καθαρά για λόγους προστασίας του κυκλώματος και του μηχανήματος εν γένη από πτώσεις κλπ... και νομίζω είναι πολύ εύστοχη η χρήση του σε ένα μηχάνημα αυτού του είδους... δεν βρίσκω τίποτε κακό αν ένα μηχάνημα ακούγεται άριστα τώρα να μην ακούγεται άριστα μετά από 10 χρόνια... τι θα αλλάξει δηλαδή επειδή θα βγούνε άλλα μηχανάκια με άλλα τσιπάκια μέσα? τίποτε απολύτως τίποτε... ίσως η φαγούρα του υπερκαταναλωτισμού να πάρει κανείς το νεότερο κλπ...

και ρε αδερφέ εγώ δεν θέλω να ακούω από ένα χαρτονένιο κουτί...

Για τα κινητά έχω να πω ότι, είναι απολύτως αδύνατον να συναγωνιστούν σε ηχητική ποιότητα κάτι σαν το Κ240, στον αιώνα τον άπαντα...και η απάντηση είναι ξεκάθαρη ότι εφόσον είναι τηλέφωνο και wifi, άστα να πάνε από παρεμβολές... το dedicated είναι πολύ ανώτερο.

Συμφωνώ στο ότι εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε και να δούμε προς τα που θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον... -bye-

μια και συζητάμε δεν θα αφήσω την ευκαιρία χαμένη, να μην κουοτάρω συγκεκριμένα πράγματα....

με φιλικούς χαιρετισμούς....!!
:ernaehrung004:

Απόψεις εκφράζουμε...

θεωρώ ότι όλα τα προϊόντα είναι δεκτά αρκεί να έχουν την ποιότητα την οποία υπόσχονται... ευτυχώς ζούμε σε εποχές που ότι ζητήσει η ψυχούλα σου υπάρχει αλλά με αντίτιμο...
Οπότε το αν δεν θέλει ή δεν τον ενδιαφέρει κάποιον ένα προϊόν... ευτυχώς για την αγορά και αυτόν που τα σχεδιάζει/παράγει υπάρχουν άλλοι εκατό που τους αρέσει και το αγοράζουν...
Ανταγωνιστηκότητα υπάρχει σε όλα τα προϊόντα και σε όλες τι κλίμακες... οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

μέχρι εδώ θα συμφωνήσω....πολύ

Επίσης είναι ο καθορισμός και ο ορισμός μιας εταιρίας στον χώρο... προφανώς η Astell&Kern θέλει να σχετίζεται το brand name της με υψηλής πιστότητας ακριβά μηχανήματα... δεν είναι κακό.

όπως και τα gucci και τα bulgari

Δεν μπορώ να δεχτώ ετικέτες όμως του στύλ χαιεντάς κλπ... διότι αποπνέουν μια υποψία ότι αυτός που χαρακτηρίζετε ως τέτοιος έχει κάποιον παραλογισμό ή περισσότερα χρήματα από μυαλό, σε σχέση με τους "υπόλοιπους" που δεν είναι,... και είναι πιο προσγειωμένοι στις καταναλωτικές τους επενδύσεις επάνω στο θέμα ήχου...

δεν είναι απαραίτητα έτσι. Πιστεύω ότι ασχετα αν υπάρχουν υποψίες ή όχι, ή δεν μας αρέσει η "ρετσινιά" ο όρος hiend και κατ επέκταση το χαιεντάς υπάρχουν ως όροι στον περίγυρό μας.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ισχύει ή δεν ισχύει γιατί υπάρχουν πολλές περισότερες κατηγορίες ακροατών από τις δύο "χαιεντάς ή όχι"...

και εδώ συμφωνώ. Όμως θα το συγκεκριμενοποιήσω στην παρούσα στο ότι η Α&Κ απευθύνεται στους χαιεντάδες που εννοώ εγώ. Στους χαιεντάδες που πχ θα αγοράσουν bulgari και όχι seiko ή longines.

Δυστυχώς η σοβαρή ενασχόληση μου ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια επάνω στον ήχο με έχουν κάνει να είμαι πεπεισμένος για το ρητό... "με πορδές δεν βάφονται αυγά"...

αντίθετα η δική μου τα τελευταία χρόνια με έφερε στη θέση να πιστεύω ότι "με πορδές ενίοτε βάφονται και αυγά" για να χρησιμοποιήσω τον δικό σου παραλληλισμό και να το επεκτείνω: "διότι το σύστημα, ακριβώς το αντίθετο θέλει να πιστεψουμε"
Με τον δικό μου παραλληλισμό: "υπάρχει ύφασμα, υπάρχει μετάξι και υπάρχει και φύκι για μεταξωτή κορδέλα". Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε να ζήσουμε με μιά από τις τρείς εναλλακτικές.

Δηλαδή ότι ο σχεδιασμός και η ποιοτική υλοποίηση δεν είναι φτηνή ιστορία... και ούτε θα γίνει ποτέ...

Δεν είναι φτηνή ιστορία. Όμως δεν υπάρχει λόγος να τον πληρώσεις αν δεν τον χρειάζεσαι πραγματικά. Αλλο πράγμα αν σε έχουν κάνει να πιστεύεις ότι τον χρειάζεσαι.

Ούτε τα φτηνά προϊόντα της Fiio είναι αντάξια (ηχητικά και ποιοτικά) των άλλων ακριβών DAP... έχουν ένα σκοπό όμως... της μαζικότερη κατανάλωση, με αποδεκτή ποιότητα, και το πετυχαίνουν πολύ καλά...

Δεν το γνωρίζω. Τυχαίνει να έχω και να έχεις Fiio και να μην έχω ακούσει A&K. Πρέπει να το ακούσω για να πιστέψω ότι αξίζει την διαφορά. Αν αξίζει για μένα να την πληρώσω...άλλη ιστορία.

Ο καθένας ακούει και αρέσκεται στο επίπεδο που θέλει...

και εδώ συμφωνώ

Τώρα για το CNC αλουμίνιο, είναι καθαρά για λόγους προστασίας του κυκλώματος και του μηχανήματος εν γένη από πτώσεις κλπ... και νομίζω είναι πολύ εύστοχη η χρήση του σε ένα μηχάνημα αυτού του είδους... δεν βρίσκω τίποτε κακό αν ένα μηχάνημα ακούγεται άριστα τώρα να μην ακούγεται άριστα μετά από 10 χρόνια... τι θα αλλάξει δηλαδή επειδή θα βγούνε άλλα μηχανάκια με άλλα τσιπάκια μέσα? τίποτε απολύτως τίποτε... ίσως η φαγούρα του υπερκαταναλωτισμού να πάρει κανείς το νεότερο κλπ...

Ενα μηχάνημα χωρίς κινούμενα μέρη έχει ελάχιστες πιθανότητες να καταστραφεί με πτώση. Και αν ας πούμε δεν είναι μασίφ αλουμίνιο και πέσει και χαλάσει στην τιμή που κάνει το αντικαθιστάς χωρίς καν να φτάσεις το κλάσμα τιμής του A&K. Από την άλλη αν πέσει το A&K θα αναγκαστείς την άλλη μέρα :Banane0:να πάρεις καινούργιο διότι δεν θα αντέχεις να το κοιτάς...(διότι θα έχει εκλείψει ο βασικός λόγος ύπαρξής του: η εμφάνιση)

Με την πρόοδο της τεχνολογίας σε 10 χρόνια θα ακούμε ....όχι 24/192 αλλά μάλλον κάτι σε 96/576 αν σκεφτείς ότι πριν από 8 χρόνια είχα στον υπολογιστή μου 250MB δίσκο.
Πριν απο 8 χρόνια το ipod μου φάνταζε χλιδάτο. Και ακόμα φαντάζει. Για σένα -κατά δήλωσή σου εδώ μέσα- όχι. Αρα? Μήπως αυτοαναιρείσαι λέγοντας ότι μετά από 10 χρόνια θα ακούγεται το ίδιο? Μπορεί να ακούγεται το ίδιο. Εσύ, θα θέλεις να το ακούς ακόμα? ή θα θέλεις το νέο που θα κοστίζει το 1/4 και θα αποδίδει το 4Χ?

και ρε αδερφέ εγώ δεν θέλω να ακούω από ένα χαρτονένιο κουτί...

τρελλαίνομαι λέμε. Και σε χάρτινο αν γίνονταν ! Όχι ότι δεν σε καταλαβαίνω και δεν το σέβομαι.

Για τα κινητά έχω να πω ότι, είναι απολύτως αδύνατον να συναγωνιστούν σε ηχητική ποιότητα κάτι σαν το Κ240, στον αιώνα τον άπαντα...και η απάντηση είναι ξεκάθαρη ότι εφόσον είναι τηλέφωνο και wifi, άστα να πάνε από παρεμβολές... το dedicated είναι πολύ ανώτερο.

Θα φτάσουν. Θα φτάσουν.....Υπομονή νάχεις!
όπως φτάσανε και ξεπεράσανε τα φορητά cd player του 1990 τα walkman του 1981 και αυτά τα τρανζιστοράκια του 1965 που ήταν χλιδή στα παιδικά μου μάτια.
Θυμάμαι τι εντύπωση μου είχε κάνει η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που έπιασα στο χέρι μου το 1997 με vga ανάλυση...Σήμερα τα κινητά έχουν ξεφύγει.Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο. Διότι είναι ο εχθρός του καλού.

Συμφωνώ στο ότι εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε και να δούμε προς τα που θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον... -bye-

Last edited:
Δημήτρη, είσαι επαναστάτης χωρίς αιτία...

Εκεί που πας να βγάλεις συμπέρασμα, βάζεις στεγανά... και εξηγώ...

Δεν χρειάζεται να βάζεις πάλι ετικέτες... και τα guzzi και τα bulgari τα αγοράζουν μερικοί άνθρωποι που δεν είναι ψώνια ή επιδειξίες... μάλλον θα έλεγα ότι (κάποιο) είναι κομψοί, παρά οτιδήποτε άλλο...

Έχω λίγο (έως πολύ) πρόβλημα με τον όρο χαιεντάς... και ας ακούγεται γύρω μας... συνήθως ακούγεται περιπαιχτικά... αν θέλουμε να συνεννοηθούμε ας πούμε καλύτερα ότι το προιόν Κ240 απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στον φορητό ήχο... μην βάζουμε ντε και καλά ρετσινιά...

Ισοπεδώνεις όλα τα πράγματα υποστηρίζοντας ότι δεν ξέρουμε αν είναι καλύτερο το κ240 από τα fiio (διότι δεν τα έχεις ακούσει)... δικά σου λόγια είναι... και σου λέω που βασίζεσαι να λες τέτοια πράγματα... δεν νομίζω η Α&Κ να περιμένει συγκρίσεις της ναυαρχίδας της με φτηνά κινέζικα DAC εσύ πως το νομίζεις αυτό? και από που ρε Δημήτρη προκύπτει η ιδέα και μάλλον η σοβαρή καχυποψία, ότι αν δεν ακούσεις ένα προϊόν δεν μπορεί να πεις τίποτε γιαυτό...

τόσες φορές την έχεις πατήσει και είσαι τόσο καχύποπτος? εγώ την έχω πατήσει πολύ λίγες φορές... και δεν έχω αγοράσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες... το αντίθετο θα έλεγα... όταν πήγα να κάνω οικονομία με δήθεν πράγματα οικονομικά και κάποια προτεινόμενα... κατάλαβα ένα πράγμα ότι πρέπει να αγοράζει κανείς αυτό που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...δεν πα να είναι ακριβό, αυτό είναι...με μεσοβέζικες λύσεις ξοδεύεις πιο πολλά εντέλει...

και όταν έχουμε ένα θέμα και συζητάμε... είναι πολύ πιο εποικοδομητικό να μιλάμε για τους λόγους που θα χρειαζόμασταν κάτι, και όχι τους αντίθετους,δηλαδή γιατί να μην το χρειαζόμασταν... κάτι που σε αρκετά θέματα τα κοιτάς ανάποδα έτσι εσύ...

Εφόσον λοιπόν κάνεις και ιστορική αναδρομή... ας κάνω και εγώ την δική μου...

Πράγματι, όταν ήμουν στο γυμνάσιο άκουσα για πρώτη φορά walkman... και έπαθα πλάκα... σε πληροφορώ όμως επειδή υπήρχε καλό σύστημα στο σπίτι γρήγορα κατάλαβα τις ανεπάρκειες του και των ακουστικών με την λαμαρινένια στέκα και τα πορτοκαλί σφουγγαράκια... κατέληξα όμως στο Sony Walkman Pro... ναι (δυστυχώς δεν το έχω πια...)... όχι γιατί ήμουν ένας μικρός εκκολαπτόμενος χαιεντάς (και με γονείς που του αγόραζαν ακριβά δώρα) αλλά διότι δεν με ικανοποιούσε ο όχι τόσο καλός ήχος των φτηνών και κάποιων όχι τόσο φτηνών walkman της εποχής...

Έχω να σου πω πολλές ιστορίες τέτοιες με κατάληξη τελικά εκεί που μπορούσε η τσέπη μου, γιατί άλλη λύση δεν υπήρχε...

Να σου πω και ένα μυστικό...το ipod ποτέ δεν με κάλυψε... το άκουγα, το χαιρόμουν (όσο μπορούσα),αλλά πάντα κάτι μου έλλειπε... το fiio με κάλυψε αρκετά... αλλά θέλω κάτι παραπάνω...

Και το παραπάνω όμως δεν είναι συνάρτηση τεχνολογική ή τεχνοκρατική ή καταναλωτική... είναι εκείνο που συζητάγαμε σε ένα άλλο νήμα πριν μερικές μέρες για το ΦΥΣΙΚΟ ΗΧΟ...

Αυτόν ψάχνω εγώ (και κατάφερα μόλις τα τελευταία χρόνια)... άλλοι μπορεί να μην σας νοιάζει, ή η προσπάθεια σας να είναι μόνο για το σαλόνι, την σοφίτα ή όπου αλλού... για μένα το θέμα είναι διαφορετικό... και θέλω να έχω καλό ήχο παντού...

Και μπήκα στον κόπο να γράφω εκθεσούλες διότι κάπου μπορεί να υπάρχουν κάποιο σαν εμένα που μπορεί να αγοράσουν ένα τέτοιο ακριβό προϊόν όχι από βλακεία, επειδή μπορεί να τους καλύψει...

Δεν είχαμε τέτοια προϊόντα πριν μερικά χρόνια ας μην τα λοιδορούμε... γιατί έτσι μένουμε πίσω...

είμαι επαναστάτης για να προκαλώ αντίλογο.
Ετσι βγαίνουν συμπεράσματα Χρήστο.
Πχ θα μπορούσα να πω +1 ή συμφωνώ. Προτιμώ να εναντιωθώ και να υπερβάλλω στις θέσεις μου έτσι ώστε να βγάλω από τους άλλους αυτό που θέλουν να πούν ή με κάνουν να το καταλάβω καλύτερα.
Είναι γεγονός ότι άλλα πράγματα κατάλαβα από το προηγούμενο ποστ ή για να είμαι πιό σαφής με το τωρινό σε κατάλαβα κάπως καλυτερα.

Ενα είναι σίγουρο: διαφέρουμε στην προσέγγιση των πραγμάτων.
Και εν προκειμένω:
δεν έχω κάτι με τα Bulgari. Όμως εγώ θα αγόραζα seiko. το fff ισχύει πάντα.

Αφήνουμε την έννοια χαιεντάς μια και σε ενοχλεί τόσο.
Σχετικά με το ΑΚ240 δεν ισοπεδώνω κάτι. Λέω ότι δεν το έχω ακούσει και πάντα κρατάω μικρό καλάθι σε οποιαδήποτε κριτική. Εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου ή μόνο γνωστών φίλων. Ούτε περιμένω να θεωρεί η όποια A&K ότι θα συγκριθεί με την εκάστοτε fiio. Όπως κρατάω μικρό καλάθι και θεωρώ πιθανό μην είναι καλό όσο διαφημίζεται το ΑΚ240 έτσι αντίστοιχα μπορώ να θεωρούσα ότι θα συνέβαινε το ίδιο με το Ε18 και αντίστοιχα ότι το Ε18 θα μπορούσε να είναι και συγκρίσιμο ή καλύτερο στα σημεία του ΑΚ240. Σίγουρα όμως δεν με ενδιαφέρει το σχήμα του και λόγω του σχήματός του (και του τι πρεσβεύει αυτό) δεν θα το αγοράσω. Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι σνομπάρω, ότι με πιάνει σύνδρομο κρεμασταριών αλεπούς ...όμως έτσι το βλέπω. Πες το "δεν μου χρειάζεται"
Για το ipod συμφωνώ. Με καλυψε και με καλύπτει ακόμα. Μπορεί να θέλω και παραπάνω και να υπάρχει. Δεν θα το κάνω σκοπό της ζωής μου να το βρώ αύριο. Μπορεί να το βρώ μεθαύριο η σε 5 χρόνια. Υγεία.

Δεν έχω προφανώς κάτι με σένα, τα έχουμε πει αυτά.
Όμως θεωρώ ότι όπως θέλεις να βοηθήσεις κάποιον να πάρει κάτι (που εντάξει, δεν το έχεις ακούσει και συ) έτσι θέλω και εγώ να κουνήσω κάποια σημαιάκια.
Αλλιώς το κλείνουμε το ρημαδοφόρουμ και φοράμε τα ακουστικάκια μας και τέλος.

btw τί ζώδιο είσαι ? :ears:

Σε μια μέρα 1.4 εκατομμύρια, έκλεισε η χρηματοδότηση

Το περίεργο είναι ότι συζητούν και για κάποια νέα μορφή μη απολεστικής συμπίεσης, λες και δεν μας κάνει το flac λ.χ.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα θα δείξει κατά πόσο μπορεί το κατασκεύασμα αυτό να συγκριθεί με τα υπόλοιπα φορητά Players Που κυκλοφορούν.