Φορητές Πηγές

Εγω εχω το i9 και το J3.
Παρατηρησα πηγαινοντας απο το i9 στο J3 οτι ειχε καλυτερη ποιοτητα ηχου(παντα σε flat αποκριση).
Πιο φουσκωμενος και πιο γεματος.
Υποθετω οτι οτι εαν πας σε καποιο της πιο ακριβης σειρας θα εχεις καλυτερη αποδοση απ'οτι θα σου δωσουν τα πιο φθηνα τους μοντελα..
Αλλα να σου τονισω οτι τα Cowon εχουν καταπληκτικο equaliser software οπου μπορεις να παιξεις με τον ηχο αναλογως με ποια ακουστικα θα χρησιμοποιεις χωρις να εχεις αρνητικη επιδραση στο ολο αποτελεσμα.
Αυτο το λεω γιατι πολλοι ειναι καθετοι και αρνητικοι με την χρηση equaliser.
Eγω παλι θεωρω οτι ειναι αρκετα χρησιμο και παντα αναζητω players που να σου παρεχουν αυτη την δυνατοτητα.
Απο τοτε παντως που πηρα το J3 εβαλα φρενο γιατι με υπερκαλυπτει σε ολους τους τομεις!!

Για το J3 διαβάζω οτι ειναι σημείο αναφοράς στον ήχο αλλα νομίζω δεν παράγεται πλέον

Τελικα αγόρασα το C2 λόγω μεγέθους. Απ´ οτι διαβάζω προτείνονται διάφορα settings στο eq, bbe κλπ. Εσυ τι settings έχεις και με ποια ακουστικα;

Αντε καλοριζικο ρε φιλε και γραψε μας και τις εντυπωσεις σου οταν θα περασεις λιγο χρονο μαζι του!
Οι ρυθμισεις διαφερουν απο ακουστικο σε ακουστικο...
Εγω το εχω παντρεψει με τα Pro 900 και τα DJ1 της Ultrasone.
Kαι να σου γραψω τις ρυθμισεις μου θεωρω σιγουρο οτι δεν θα σου ακουγονται σωστες με τα ακουστικα που θα φορας εσυ.
Απλα μην πειραξεις το Reverb και απεφυγε να σκαλισεις το 3D Surround!
Και καλυτερα να πειραματιστεις οπως εκανα και εγω για να βρεις τον ηχο που θα σου αρεσει!!
Κοιταξε και λιγο το παρακατω νημα για να σε βοηθησει καπως και να γλυτωσεις λιγο χρονο.
http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=25138

Last edited:
πρώτες εντυπώσεις από το μικρό pmp της Cowon, C2, wow!:

http://anythingbutipod.com/2011/07/cowon-c2-review/

Ειχα διαβάσει πολλές αναφορές στην ηχητική ταυτότητα του κατασκευαστή από την Κορέα, όπου όλες κατέληγαν ότι διαθέτουν τον καλύτερο ήχο και το χειρότερο user interface. Θα συμφωνήσω με τον ήχο και θα διαφωνήσω με το UI, οπου ο μεν ήχος μου φάνηκε ονειρικός το δε UI τίποτα το δύσκολο, άσε που μπορείς να το παραμετροποιήσεις.

Ηχητικά λοιπόν, το εν λόγω pmp διαθέτει την μηχανή της BBE+ μέσω της οποίας μπορείς να διαχειριστείς συχνότητες, στερεοφωνική εικόνα, αντήχηση κλπ χωρίς να ακούγεται το αποτέλεσμα artificial. Διαθέτει δε και πολλές έτοιμες επιλογές, όπως ακουστικά, ροκ, jazz κλπ για κάθε γούστο. Ο ηχος χωρίς τις παραμετροποιήσεις της BBE ειναι ζεστός (βελούδινος) με εκτενή εικόνα και καλό διαχωρισμό οργάνων. Με τη χρήση όμως των ηχητικών παραμέτρων κυριολεκτικά μετατρέπεται σε ηχητική εμπειρία, τουλάχιστον για τα χρήματα που κοστίζει και το μέγεθος του.

Παίζει κάθε μορφής ψηφιακό αρχείο, αρκεί να είναι δειγματοληψίας μέχρι 44.1 ενώ, νομίζω ότι βασίζεται σε DAC της Wolfson, χωρίς να είμαι σίγουρος.

A must to hear!

Eχει καποιος να προτεινει φορητο - μικρο ψηφιακο fm radio receiver ?
Το θελω για βολτες κλπ, οχι στο σπιτι.

Εχω δοκιμασει διαφορα μικρα (creative - apple nano klp) , αλλα δεν εχουν και κανενα αξιολογο δεκτη.
Εχει δοκιμασει καποιος κατι που να ξεχωριζει ?

Last edited:
http://www.headfonia.com/audiophile-dap-2-0-ibassos-dx100/

Απαράδεκτα ακριβό... έστω και με sabre ess9018...

830$?!..αυτά συμβαίνουν με τις εταιρίες του μικρού αριθμού πωλήσεων. Τοποθετώντας υψηλά το περιθώριο κέρδους ανά συσκευή προσπαθούν να καλύψουν κόστη R&D, κατασκευής, προώθησης, διανομής, κλπ

Και το πιο ακριβό DAP όλων των εποχών... $2.499 δολάρια...

Astell & Kern AK240

http://www.astellnkern.com/

a0021_03.jpg

http://www.audio360.org/daps_a0021_review_astell-and-kern_ak240.php

Παρότι θεωρώ ότι η τιμή είναι εξωφρενική, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν που αξίζει ενδιαφέρον, από πολλές απόψεις...

Πρώτον ότι είναι τόσο μικρό, αλλά κάνει ότι πολλά επιτραπέζια συστήματα ακόμα δεν μπορούν, και δεύτερον καταδεικνύει μια σοβαρή τάση της αγοράς εκτός προς τα ακουστικά, αλλά και σε θέμα φορητότητας (που έχω θίξει επανειλημμένα εδώ στο φόρουμ εδώ και πολύ καιρό...).

Ενδιαφέρουσα λοιπόν και αυτή η εξέλιξη και έχω κρυφή χαρά διότι σε μερικά χρόνια θα έχουμε τέτοιες συσκευές να κυκλοφορούν σε καλύτερες τιμές αλλά και πιο ώριμες, τεχνικά αλλά και λειτουργικά, να απευθύνονται σε πιο ώριμη και απαιτητική αγορά...

Καλά νέα λοιπόν!

Συμφωνω με το Χρηστο παραπανω.Στο μελλον θα υπαρξουν πολλα φορητα player υψηλης ποιοτητας και λογικων τιμων,κατι που ειναι καλο,γιατι κατι φορητο σου λεινει τα χερια και ειναι βολικο.Αν μπορει να οδηγησει και πολυ καλα ακουστικα,και παιζει σε επιπεδα καλων επιτραπεζιων μηχανηματων,ακομη καλυτερα.

Στο μέλλον θα υπάρξουν φορητά, και φθηνά και πληθωρικά σε λειτουργίες και επιδόσεις. Σε τέτοιο περίβλημα δεν πρόκειται να υπάρξουν.:ADFADF1:

Ε δε πειραζει αν δεν ειναι και σε περιβλημα ενισχυμενου μεταλλου :-)

Συμφωνώ και εγώ σε όλα!
Το ότι έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία των high end DAPs είναι πολύ καλό. Με δεδομένο ότι "παίζουν" πάντα..
Μέχρι να έρθει αυτό το μέλλον όμως, ώστε εμείς να απολαμβάνουμε αντίστοιχη ποιότητα σε ανθρώπινες τιμές, έχουμε ακόμα πολύ καιρό...

Δε νομιζω Μιχαλη πως θα περασουν πολλα χρονια για να ερθει ο πιο hi end ηχος στις πιο προσιτες τιμες.Βασικα και τωρα υπαρχουν καλα player που βγαζουν υψηλη ποιοτητα ηχου αν συνδεθουν και με αξιοπρεπη ακουστικα.
Προσωπικα σκεφτομαι οτι τα επομενα 2-3 χρονια θα βγουν ακομη αρκετα φορητα σε λογικες τιμες.Γενικα το ολο θεμα με την αγορα γυρω απο τα ακουστικα εχει παρει αρκετη εκταση,με μονο μειονεκτημα κατα τη γνωμη μου τωρα,το οτι υπαρχουν τοσα πολλα προιοντα,με μικρη δυνατοτητα να τεσταρεις πολλα απο αυτα εδω στην Ελλαδα,με αποτελεσμα καποιος να μπορουσε να επιλεξει συγκεκριμενα πραματα σε μια κατηγορια τιμης που να τον καλυπτουν,και να μην εχει τη δυνατοτητα να τα δει και να τα δοκιμασει.

Προσωπικά πιστεύω οτι ο, τι γινει πρέπει να γίνει γυρω απο ενα κινητο.
Ειτε με προσθετο ενισχυτή πλατη πλατη η με τεχνολογια blutooth η wifi

Πολλά και ενδιαφέροντα λέγονται στην συζήτηση...

Να πω και εγώ τη γνώμη μου...

HiΕnd και ανθρώπινες τιμές δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε μεταχειρισμένα (ή στις κρυφές μας ελπίδες...)... οπότε (σε μεταχειρισμένο) παίρνεις μερικά σκαλοπάτια πίσω τεχνολογία πάντα... οπότε τζίφος αν περιμένετε συσκευές να κάνουν ότι κάνει το Κ240 και να είναι στα 200 ευρώ πχ... τουλάχιστον όχι στο εγγύς μέλλον αλλά ούτε στο άπω... δεν έχετε καταλάβει ότι μόνο και μόνο το design και ο προγραμματισμός και η απόσβεση CNC είναι πολλά λεφτά... (το Κ240 είναι τορνευτό από ένα κομμάτι αλουμίνιο) αυτό και μόνο χώρια τι έχει μέσα και πως το σχεδίασαν και πως το υλοποίησαν....

Είναι πραγματικά μεγάλο το κόστος σχεδιασμού και πραγματοποίησης ενός Κ240... αν μπορώ να πιστέψω το ριβιού, βάση αυτών που λέει ότι κάνει...

Ακόμα και μαζική παραγωγή δεν μπορεί να ρίξει σημαντικά το κόστος... ακόμα και direct sales δεν μπορεί να κάνει αυτό το DAP να είναι κάτω από χιλιάρικο...

Οπότε πρέπει να είμαστε νηφάλιοι πρώτον για τς τιμές τέτοιων προϊόντων αλλά να έχουμε και υπόψιν μας ότι συσκευές τύπου Fiio X3 (σε τελείως άλλη κατηγορία βέβαια...), θα βγαίνουν που και που και θα μας κάνουν έκπληξη...

Προσωπικά ακούω πολύ συχνά με το Fiio X3 και μου αρέσει ο ήχος η ευκολία η φορητότητα και το γεγονός ότι οδηγεί ΑΝΕΤΑ τα ακουστικά που έχω αυτή την στιγμή (Sennheiser HD800 και Fostex T50rp αλά Mr Speakers Mad Dog...)... οπότε ας μην τρελαινόμαστε... ακόμα και τώρα υπάρχουν προϊόντα σαν και το X3 που κάνουν καλή δουλειά.

Οπότε το HiEnd είναι για αυτούς που το χρειάζονται εδώ και τώρα και έχουν και θέλουν να ξοδέψουν αυτά τα ποσά... έτσι ήταν και έτσι θα είναι...

Τώρα για το θέμα των κινητών τηλεφώνων... θεωρώ ότι άλλο το ένα και άλλο το άλλο... όπως πάνε τα πράγματα, ένα κινητό τηλέφωνο σε λίγο μπορεί να καταργήσει ακόμα και ταμπλέτες και mini laptop... αλλά... εφόσον είναι κονσιουμεράδικο προϊόν, και αναλώσιμο κατά κάποιον τρόπο, είναι λίγο δύσκολο να πατήσει κάποιος μαζικά πάνω σε κονσιουμεράδικο και εύκολα καταργήσιμο προϊόν να κάτσει να φτιάξει κάτι τις προκοπής... του στυλ pigi back dac/amp κλπ...

Είναι καταδικασμένη η προσπάθεια από την αρχή, διότι δεν υπάρχει universal στάνταρ σε κανένα μέχρι στιγμής κινητό που να είναι υποχρεωτικό από όλες τις εταιρίες.

Είναι δύσκολο σε μια εταιρία πχ όπως η Fiio να παρακολουθεί συνεχώς τα μοντέλα Samsung κλπ και να μπορεί να είναι σε θέση να αλλάζει τα προϊόντα της, στιγμιαία καθώς αλλάζουν τα μοντέλα της εταιρίας (Samsung ή όποια άλλη...)... θα με θυμηθείτε...

Οπότε άποψη μου είναι ότι μόνο universal low/mid fi προϊόντα θα σχετίζονται με κινητά, διότι χρειάζονται γρήγοροι σχεδιασμοί και οικονομικοί σχετικά για να μπορέσουν να είναι στο παιχνίδι...

πχ... πέστε μου ποιος (αφού έχει πληρώσει από την τσέπη του 800 πχ ευρώ για ένα κινητό ναυαρχίδα...) , θα δώσει άλλα τόσα για ένα amp/dac συμβατό μόνο με αυτό το κινητό και μάλλον αβέβαιο για μελλοντική συμβατότητα με άλλο μοντέλο?

εγώ λέω πολύ λίγοι...

ενώ από την άλλη πολλοί περισσότεροι θα αγόραζαν ένα ακριβό DAP, που τα κάνει όλα και εκ των πραγμάτων θα κρατήσει συντροφιά στον ιδιοκτήτη του πολλά πολλά χρόνια...

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω, πως αν τα οικονομικά μου ήταν καλύτερα θα ήμουν και εγώ στο ψάξιμο για DAP του στυλ K240 και θα τα έδινα αν πραγματικά είναι τόσο καλό όσο λένε...

Δυστυχώς είμαι και εργάζομαι στην Ελλάδα και εκτός της συζήτησης που κάνουμε, δεν είμαι σε θέση να μπω καν στην διαδικασία σκέψης απόκτησης του... αλλά να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί στον κόσμο που θα το αποκτήσουν... και εκεί σκοπεύει εν τέλη και η εταιρία που τα φτιάχνει... δεν σκοπεύει σε ένα mass consumer product... και έτσι πρέπει να το κρίνουμε...

Last edited: