Φορητές Πηγές

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,778
Αθήνα
Μιας και ακουστικά σημαίνει και φορητότητα τι θα λέγατε να κάνουμε μια κουβέντα για φορητές πηγές;

Εγώ προς ώρας μιας και τα οικονομικά ειναι περιορισμένα έχω σκοπό να πάρω το Sansa Clip+ (http://www.sandisk.com/products/sansa-music-and-video-players/sandisk-sansa-clipplus-mp3-player) και να του εγκαταστήσω και το http://www.rockbox.org/ firmware update, το οποίο λέγεται οτι το βελτιώνει πολύ!!
Το παιχτηράκι αυτό για τα λεφτά του είναι πολύ καλό απο οτι διαβάζω στο Head-Fi και το βασικό είναι οτι παίζει και flac!

Για τον νέο χρόνο μου εύχομαι να μπορέσω να πάρω ενα iPad μαζί με το Fostex HP-P1 :music-smiley-004:

Καλημερα.

Ωραιο θεματακι ειναι αυτο που ανοιξες,γιατι οντως παιζουν και τα φορητα πολυ,σε οσους ασχολουνται με τα ακουστικα.

Εγω προσωπικα χρησιμοποιω ενα ipod nano 5g, στο οποιο εχω περασει πολλα τραγουδια απο cdακια σε apple lossless,και αρκετα mp3 διαφορων ποιοτητων.Με τα flac δεν εχω ασχοληθει βεβαια.

Ηχητικα αυτο το ipod με τα apple lossless αρχεια παιζει καλα,ειναι ισορροπημενο και σωστο γενικα,(εχοντας το EQ στο off),φανταζομαι βεβαια πως θα υπαρχουν αρκετα καλητερα πραματα εκει εξω,δεν εχω δοκιμασει αλλα πιο σοβαρα mp3 οπως πχ κατι Hifiman hi end player ή αλλα καλα φορητα κτλ.

Το χρησιμοποιω αρκετα τελευταια με τα Shure SRH840,οχι βεβαια για βολτες εξω (εκει θα παρω ή τα koss ksc 75,ή τα Portapro),αλλα αν θελω να εχω μια πιο ελευθερια κινησεων στο σπιτι πχ.Παντως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος με τα μεγαλα shure απο το ipod,χωρις να νιωθω την αναγκη χρησης καποιου εξωτερικου φορητου ενισχυτη.Ο ηχος ειναι καλος,με εκλεπτισμενη χροια και smooth αισθηση χωρις να ειναι βαρετος ή να του λειπει ζωη,και εχει καλο αερα και σωστη εικονα.Γενικα παιρνω ενα αρκουντως σοβαρο και μουσικο ηχητικο αποτελεσμα,ενω και απο ενταση δεν εχω κανενα προβλημα.

Επισης πριν 2-3 χρονια ειχα παρει ενα φορητο discman sony D-EJ 011 ,το οποιο μ'αρεσει αρκετα ηχητικα,εχει λιγο γλυκο και ευχαριστο χαρακτηρα(με λιγο φυσηματακι μονο),και με σωστα χαρακτηριστικα στον ηχο,αλλα δυστυχως στην περιπτωση αυτη...μαλλον οτι πληρωνεις παιρνεις...γιατι καποια στιγμη που πηγα να το χρησιμοποιησω προχθες μου εκανε "νερα" και διακοπες στην αναπαραγωγη,σε cd που δεν ειχαν προβλημα ή γρατζουνιες.

Κι εγώ από φορητά προς το παρόν με το iPhone 3gs 32GB που έχω.
Ακόμα και να πάρω άλλη συσκευή, θα τoυ αφήσω τα τελείως βασικά επάνω και θα το κάνω iPod...

Εχει κανεις εμπειρία με το Rockbox;
Με ποιο player;

Έχω βάλει Rockbox στο iPod video 5th generation (60gb) και παίζει τέλεια FLAC από line out με το καλωδιάκι της Fiio, στο JDSLabs cmoy... ακουστική νιρβάνα...

Στο thread που αναφέρεται στο Rockbox, είχα αναφέρει κάποια προβλήματα με τα playlists, αναφέρω τώρα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Καταφέρνει και παίζει δε, 24/96 FLAC, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

wow... α ρε γμτ .. η φίλη μου μου έχει δωσει ενα iPod nano 16gb 4g και δεν δέχεται Rockbox...

λες το clip+ να παίζει και 24/96; πλάκα θα έχει...

Πάντως το ipod με το LOD καλώδιο παίζει ποοολύ καλύτερα.. και εγω με τον cMoy το έχω συνδέσει!!

το θέμα ειναι τα 24/96 τα κρατάει σε αυτή την αναλυση ή μηπως γινεται downsampling? Θα μου πεις τι ρωτάω τώρα... τέλος παντων κουβέντα να γίνεται!!

Γίνεται downsampling στο line out (16/44), ενώ βγαίνει αυτούσιο στο spdif (24/96)...(αν έχει κανείς βάση που να εκμεταλλεύεται το digital out του ipod), και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το DAC της αρεσκείας σου.

Εχθές παρέδωσε πνεύμα το ipod (60gb) μου...:bigcry:

Να το πάω για επισκευή (6 χρόνια ή και παραπάνω το έχω...)

Τι άλλες προτάσεις υπάρχουν? με ενδιαφέρει να παίζει FLAC/WAV να έχει line out και να έχει μεγάλη μνήμη.

Τα HiFiman τα έχω δει... τι άλλο υπάρχει? τα Cowon τι λένε?

Εχω ενα Cowon J3 16gb και του εχω βαλει μια sd των 32GB...
Eιναι μακραν το καλυτερο player που ειχα ποτε μου...
Εχει οθονη OLED τα χρωματα της οποιας ειναι πολυ ζεστα και φανταστικα,ειναι πολυ ελαφρυ και εχει και πολλες μικροεφαρμογες..
Δεν εχει ομως line out αλλα δεν με νοιαζει γιατι εχει αρκετη δυναμη να οδηγησει και τα Pro 900 μου..
Το eq που εχει και τα BBE effects ειναι πολυ χρησιμα και καλοδουλεμενα..
Μονο καλο κανουν στην ηχητικη αποδοση παρα κακο..

Μου πέφτει μάλλον λίγη η μνήμη... το Χ7 με τον σκληρό το έχει υπόψη του κανείς? μήπως αυτό θα είναι πολύ μεγάλο? από την άλλη η φορητότητα που κάνω είναι μόνο σε ταξίδια και όχι καθημερινά σε λεωφορεία κλπ... και στο σπίτι όταν δεν θέλω να είμαι καθηλωμένος στην πολυθρόνα που έχω το κυρίως headfi σύστημα.

Θα ξαναέπαιρνα ipod αλλά δεν υποστηρίζουν FLAC... (πολλοί δε,... θεωρούν ότι τα Cowon παίζουν καλύτερα...)...

Last edited:
Εχθές παρέδωσε πνεύμα το ipod (60gb) μου...:bigcry:

Να το πάω για επισκευή (6 χρόνια ή και παραπάνω το έχω...)

Τι άλλες προτάσεις υπάρχουν? με ενδιαφέρει να παίζει FLAC/WAV να έχει line out και να έχει μεγάλη μνήμη.

Τα HiFiman τα έχω δει... τι άλλο υπάρχει? τα Cowon τι λένε?

Αφού έχεις τα hd800, θα είναι αμαρτία να μην τα συνδυάσεις με το ΗΜ-801. Ασύγκριτο matching προσφέρει ο συνδυασμός! Βούτυρο στο ψωμί των HD800. Το αποτέλεσμα είναι ζεστά ηχοχρώματα, ατμοσφαιρικότητα, χωρίς να χάνεται η λεπτομέρεια.

Γιατί:

1.είναι πανάκριβο
2.έχεις πολύ περιορισμένη μνήμη που θα πρέπει να συμπληρώσω με εξωτερικές κάρτες
3.δεν χρησιμοποιώ τα HD800 για φορητή χρήση παρά μόνο λίγο μέσα στο σπίτι οπότε δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα
4.δεν θα χρησιμοποιήσω το coaxial dac input και το usb είναι περιορισμένο στα 16/44

Από την σειρά Hifiman μάλλον θα έπαιρνα το ΗΜ 601 διότι έχει την καλύτερη σχέση κόστους απόδοσης, αλλά και πάλι έχει περιορισμένη μνήμη για την χρήση που το θέλω εγώ...

Τελικά για να "περάσω"..., παράγγειλα ένα Sandisk Sansa Clip Zip 8gb...

Ουσιαστικά έχω μπερδευτεί, διότι όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές στα φόρουμ άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος.

Η επιλογή μου για το Clip Zip έγινε λόγω κόστους, περίπου 65 με μεταφορικά και ότι δεν χρειάζομαι τα παραπανίσια μπλιμπλίκια (το FM είναι σημαντικό πλεονέκτημα να υπάρχει, αλλά σημαντική απουσία το line out) και βλέπουμε, αν μπορέσω να επισκευάσω το ipod μου.

Είμαι σε μια φάση που προσπαθώ να κατασταλάξω ακριβώς σε αυτά που χρειάζομαι...και όχι τι υπαγορεύει η καταναλωτική διάθεση μου...αρκετά λεφτά τους έχουμε δώσει...

Ναι... προτίμησα το Clip Zip επειδή έχει την καλύτερη οθόνη, απότι διαβάζω και τα τρία μοντέλα είναι ίδια εκτός από τις οθόνες και το μεγάλο που παίζει βίντεο...

Γιατί:

1.είναι πανάκριβο
2.έχεις πολύ περιορισμένη μνήμη που θα πρέπει να συμπληρώσω με εξωτερικές κάρτες
3.δεν χρησιμοποιώ τα HD800 για φορητή χρήση παρά μόνο λίγο μέσα στο σπίτι οπότε δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα
4.δεν θα χρησιμοποιήσω το coaxial dac input και το usb είναι περιορισμένο στα 16/44

Από την σειρά Hifiman μάλλον θα έπαιρνα το ΗΜ 601 διότι έχει την καλύτερη σχέση κόστους απόδοσης, αλλά και πάλι έχει περιορισμένη μνήμη για την χρήση που το θέλω εγώ...

1. Ναι, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει!
2. Με 32gb κάρτα sd προσφέρεται πλέον το HM-801, που δεν είναι μικρή χωρητικότητα.
3. Θα σε κάνει να το χρησιμοποιείς και με τα HD800, απελευθερώνοντάς σε από το desktop.
4. Τα 24/96 τα έχεις μέσα στην κάρτα. Δεν πειράζει που δεν θα εκμεταλλευτείς την έξτρα δυνατότητα του coaxial dac input.

Αγαπητέ τζο...

1. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ακριβό, και μάλιστα σαν ενισχυτής δεν "μετράει" καλά... έχει roll off στα υψηλά. Σε τέτοια κατηγορία δεν επιτρέπεται αυτό.
2. Καλώς ή κακώς εγώ συνήθισα τα 60 του ipod ... πάλι παίρνεις ένα πανάκριβο player και πρέπει να δώσεις και άλλα λεφτά για κάρτα 32gb επιπρόσθετη.
3. Τα HD800 δεν είναι φορητά ακουστικά και ξέρεις τι εννοώ αφού τα έχεις, αναπαυτικά μεν αλλά δεν κάθονται στην θέση τους αν μετακινείσαι...και το ξαναλέω εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η φορητότητα στα HD800...
4. Σίγουρα έχει τα 24/96 και έτσι παίζει τα αρχεία χωρίς να τα κάνει downsample...σωστά, εγώ εννοούσα ότι δεν έχω χρήση από φορητή συσκευή που να είναι και εξωτερικό DAC με 24/96 από coaxial...αυτό το έχει, το πληρώνεις δεν θα το χρησιμοποιήσω και επίσης δεν μετράει καλά ως εξωτερικό DAC.

Αυτά τα έχω διαβάσει φυσικά, και αλίμονο να μην τα διάβαζα, διότι ομολογουμένως το hiend hype για το συγκεκριμένο προϊόν είναι τεράστιο...και χρειάζεται προσοχή. ΑΝ έκανε καμιά διακοσαριά ευρώ δεν θα είχε και μεγάλη σημασία... στη τιμή που τα δίνουν και μάλιστα όντας σχεδιασμού και κατασκευής Κίνας θεωρώ ότι δεν αξίζει τα λεφτά του, εσύ (και άλλοι) μπορεί να τα λατρεύεις κανένα πρόβλημα.

Μερικά λόγια και για τα HD800...

Ένας λόγος που έχουν τον ήχο αυτόν που έχουν, αλλά και κάποιες ιδιότητες αυτού του ήχου, είναι ότι έχουν υπερτονισμένες κάποιες περιοχές στις μεσουψηλές και υψηλές...

Έχω μελετήσει πολύ αυτές τις κυματομορφές και μάλιστα σε συνεργασία με έναν πολύ σοβαρό ηλεκτρονικό σχεδιάσαμε (εκείνος δηλαδή εγώ απλά έπαιζα με τα equalizer) φίλτρα για την υποτιθέμενη "flat" μετατροπή των HD800... εμείς το καταφέραμε με EQ άλλοι χρειάζονται να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ σε ενισχυτές που δεν μετράνε καλά και έχουν κάποια επίδραση σε αυτές τις συχνότητες...ώστε να ακούγονται τα HD800 πιο "ζεστά"... εγώ δεν είμαι σύμφωνος στο να ξοδεύεις τόσο για κάτι που γίνετε φτηνότερα για το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Όπως δεν είμαι σύμφωνος στο να αλλάζω τον χαρακτήρα ενός ακουστικού για να γίνετε ευχάριστο στα αυτιά μου, γιαυτό και εγκατέλειψα τα φίλτρα...και είμαι σε αναζήτηση ενός τελείως ουδέτερου ενισχυτή ακουστικών, με πολύ δύναμη, και μεγάλη διαφάνεια (όχι φορητό... εννοώ desktop).

Μην με παρεξηγείς, απλά εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις, δεν είναι κακό να απολαμβάνεις τα προϊόντα που έχεις και να τα συνιστάς σε άλλους όταν είσαι τόσο ευχαριστημένος.

Last edited:
Συμφωνούμε διαφωνώντας. Με το HM-801 μέχρι που μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς desktop ενισχυτή. Ναι, είναι τόσο καλό (="μουσικό") και ταιριάζει εξαιρετικά με τα HD800, όχι με την έννοια ότι ξεζουμίζει τις δυνατότητές τους, αλλά ότι τους δίνει μια απρόσμενη γλύκα, συνδυασμένη με όγκο και επαρκέστατη οδήγηση. Δυστυχώς δεν το ξαναγόρασα αφότου το πούλησα, περιμένοντας νέο μοντέλο, και τώρα ζω με τις αναμνήσεις.

Επίσης, DAP δεν αγοράζεις μόνο για να το ακούς στο λεωφορείο και στους δρόμους, η φορητότητα δεν περιορίζεται εκεί, αλλά επεκτείνεται και μέσα στο σπίτι, όπου κι αν θέλεις να σταθείς, να κουνηθείς, να κάτσεις ή να αράξεις. Όπως ένα καλό laptop μπορεί να είναι desktop replacement, αυτό ευελπιστεί να κάνει κι ένα σοβαρό DAP.

Για τις κάρτες γκρινιάζεις για τη χωρητικότητα, αλλά στην ουσία πιο μεγάλες χωρητικότητες μπορείς να έχεις από τα 60gb που έχεις συνηθίσει, με πολλαπλές 32άρες κάρτες. 25 ευρώ κάνει μια 32άρα, δεν είναι πανάκριβες. Και είναι πολύ πρακτικές στο φόρτωμά τους με μουσική, από το να συνδέεις το ίδιο το DAP.

Η έννοια της μουσικότητας είναι αρκετά παρεξηγημένη... κάπου είχα δεί ένα διάγραμμα που από την μία λέει πιστότητα, από την άλλη υποκειμενική μουσικότητα και κάπου στο μέσον υπάρχει ένα βέλος που επιλέγει ο κάθε ακροατής πόσο πιο κοντά θέλει να βρίσκεται στην μία ή στην άλλη άκρη...

Απλά πράγματα... τα studio monitor είναι ξερά... επειδή έχουν πιο flat απόκριση από (κάποια όχι όλα) άλλα audiophile ηχεία.

Κατασκευαστικά εγώ θα ήμουνα διατεθημένος να πληρώσω γα κάτι που δεν επεμβαίνει και είναι ουδέτερο και διάφανο, παρά για κάτι που επεμβαίνει και χρωματίζει... κάθε άλλη συζήτηση επάνω στο θέμα (εκτός από το να λέει κανείς αυτό μου αρέσει ή δεν μου αρέσει) καταντάει άσκοπη του στυλ ναι-όχι, όχι-ναι, ναι-όχι, κάτι σαν την γνωστή συζήτηση από τους monty python...

Αν δεν είχαν πλεονεκτήματα οι δίσκοι δεν θα τους χρησιμοποιούσαν σε DAP ούτε αν είχαν οι κάρτες λιγότερα...ξέρω πόσο έχουν οι κάρτες κλπ... απλά προτιμώ να μην έχω μαζί μου πολλά πράγματα όταν ταξιδεύω, να έχω ένα εργαλείο και λιγότερα παραφερνάλια... και εδώ είναι προσωπικά τα γούστα... αν δεν συνδέσεις το DAP με το PC (δεν είναι μόνο το φόρτωμα) πως θα το φορτίζεις? θες και ξεχωριστό φορτιστή... και πάει λέγοντας.

Και στο θέμα οδήγησης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουβαλάει κανείς μαζί του ακουστικά που για να παίξουν θέλουν πολύ δυνατό ενισχυτή... σαν φορητή λύση εγώ επιλέγω πάντοτε ευκολοδήγητα ακουστικά... και αρκετές φορές παίζω και χωρίς ενισχυτή... τα HD 800 (που δεν είναι φορητά ακουστικά) οδηγούνται επαρκέστατα από την έξοδο ακουστικών του ipod, τουλάχιστον στις στάθμες που ακούω εγώ.

Νομίζω πως έχουμε εξαντλήσει τα υπέρ και τα κατά... δεν θα πάρω HM-801 για τους δικούς μου λόγους που εξέφρασα πιο πάνω.

Στο μεταξύ να αναφέρω επίσης ότι μετά από τηλεφωνική συνομιλία με Infograph, μου είπαν ότι δεν υποστηρίζουν παλαιά προϊόντα... νομίζω έχουν ειπωθεί αρκετά για την Infograph,... τι να προσθέσω... τα σχόλια δικά σας,... όταν αντί να μου φτιάξει το ipod μου προτείνει να πάρω iphone (έχω και τέτοιο) γιατί σε αυτό το προϊόν υπάρχει πλήρης υποστήριξη... απλά αστεία πράγματα...

Εγώ λοιπόν βρήκα πως ανοίγει χωρίς ζημιά, το άνοιξα και παράγγειλα καινούργιο δίσκο... τιμή αυτού 50 ευρώ περίπου... Infograph... δεν σας έχω ανάγκη!!!-bye-

Last edited: