Φορητή κονσόλα για πιτσιρικά και πιτσιρίκα

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
913
Κόρινθος
Θέλω να αγοράσω μια κονσόλα φορητή πχ. psp ή psvita ή κάτι άλλο για το γιο μου και την κόρη μου (περίπου 6 ετών) γιατί έχουν κολλήσει με κάτι παιχνίδια που βρίσκουν μέσω browser στο internet και είναι ότι, και δεν ικανοποιούνται και απασχολούν και τον υπολογιστή. Εν τω μεταξύ θέλω και να αποφύγω και τις κανονικές κονσόλες για tv για να μην απασχολούν και την tv (αφού μία την έχουμε στο σπίτι). Το φορητό είναι καλό γιατί θα μπορώ να το πάρω και το καλοκαίρι μαζί όπου πάω απροβλημάτιστα.

Επειδή δεν έχω ιδέα τι είναι καλό, τι προτείνετε; Μην ξεφύγουμε πολύ οικονομικά, κάνα 200άρι max (και πολύ είναι τώρα που το σκέφτομαι). Ένας φίλος μου είπε, ότι και να πάρω να δέχεται και σπασμένα παιχνίδια, αλλά εγώ και πάλι σας λέω ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα.

Ξέχασα να πω ότι έχω μια επιστροφή 20 ευρώ για τα public μέχρι αύριο, οπότε θα το αγοράσω από εκεί. Να πάρω αυτό να τελειώνω; Μικρά παιδιά είναι, δεν ενδιαφέρονται και τόσο για άλλες ευκολίες εκτός του παιχνιδιού.

Καλύτερα να πάρεις μια ταμπλέτα μέχρι 200 (είτε καινούργια android είτε μεταχειρισμένο ipad mini)και να κατεβάζεις εκτός από παιχνίδια και προγράμματα εκμάθησης.
Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να μην αρχίσουν από τόσο μικρά, αλλά εάν πρέπει να γίνει, μην παίρνεις κάτι αποκλειστικά για παιχνίδια.
Και θα πρέπει να βάλεις κανόνες. Εάν κολλήσουν, μετά θα έχεις σοβαρό θέμα.

π.χ. http://www.public.gr/cat/tablets/sy...entCategoryId=cat1827621pp&fso=207014::207008

Last edited:
Θα συμφωνήσω. Η ταμπλέτα (που μπορεί να βρεθεί και με πολύ λίγα χρήματα αν είναι λίγο κινεζιά) μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και παιχνίδια.

Τα παιχνίδια είναι συνήθως πολύ καλής ποιότητας, ειδικά γι'αυτές τις ηλικίες, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν και λίγο με τη φωτογραφική, καμιά ζωγραφική, να σερφάρουν στο ίντερνετ (επιλεγμένα από σένα που), να ακούν μουσική, κλπ κλπ.

Με το PSP πρακτικά θα έχεις μόνον παιχνίδια συγκεκριμένου προσανατολισμού, όχι τόσο κατάλληλου για παιδάκια (όπλα, αμάξια, αθλητικά), ενώ επιπροσθέτως κάθε παιχνίδι θα είναι πανάκριβο.

Απάντηση: Re: Φορητή κονσόλα για πιτσιρικά και πιτσιρίκα

Καλύτερα να πάρεις μια ταμπλέτα μέχρι 200 (είτε καινούργια android είτε μεταχειρισμένο ipad mini)και να κατεβάζεις εκτός από παιχνίδια και προγράμματα εκμάθησης.
Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να μην αρχίσουν από τόσο μικρά, αλλά εάν πρέπει να γίνει, μην παίρνεις κάτι αποκλειστικά για παιχνίδια.
Και θα πρέπει να βάλεις κανόνες. Εάν κολλήσουν, μετά θα έχεις σοβαρό θέμα.

π.χ. http://www.public.gr/cat/tablets/sy...entCategoryId=cat1827621pp&fso=207014::207008

Το ίδιο έκανα και εγώ και τους "κότσαρα" και ένα κάρο άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια (όλα δωρεάν) μπας και... ενώ το google με το translate (για τα Αγγλικά) και Βικιπαίδεια αποδεικνύεται αρκετά χρήσιμο εργαλείο για το σχολείο.

Ταμπλέτα υπάρχει στο σπίτι (το google nexus 7) και ενίοτε το χρησιμοποιούν και για παιχνίδια τα πιτσιρίκια. Απλά νομίζω ότι δε βρίσκουν μεγάλο ενδιαφέρον στα παιχνίδια του. Επίσης έχω καταλάβει ότι γενικά οι ταμπλέτες έχουν ένα θέμα με το χειρισμό των παιχνιδιών. Δηλαδή η εμπειρία του game απαιτεί χειριστήρια και όχι "αγγίγματα" (τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου άποψη). Τέλος πάντων ευχαριστώ για τις απόψεις που διατυπώθηκαν και χαίρομαι που το θέμα έγινε η αφορμή να ξεκινήσει η συζήτηση για το ποιες εφαρμογές android είναι εκπαιδευτικές για τα παιδιά μας. Πάντως από το public πήρα πιστωτικό για τα 20 ευρώ σήμερα που ισχύει για 30 μέρες, οπότε θα το σκεφτώ καλύτερα πριν τα "επενδύσω".

Πριν λίγους μήνες ήμουν στο ίδιο δίλημμα (κονσόλα-τάμπλετ-φορητό για αγόρι 2α Δημοτικού)

Τελικά προτιμήσαμε ps3, το οποίο το ελέγχουμε καλύτερα (με το φορητό σε τόσο μικρή ηλικία το έχασες το παιδί imo)
Βέβαια είχαμε την ευκολία δεύτερης tv και μικρού laptop.

Προφανώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε σκέψου και αξιολόγησε όσο καλύτερα μπορείς.

Re: Απάντηση: Φορητή κονσόλα για πιτσιρικά και πιτσιρίκα

Γιατί δεν παίρνεις ένα μικρό tablet με android; Μπορείς να βρεις και με κάτω από 100 . Για 6 ετών θα είναι υπεραρκετό.

tablet με κλειστά μάτια. Έχουν τα ανιψάκια μου και είναι μια χαρά. Από 10χρονών και πάνω πάρε ένα psp