Φορητό Media Player

dimicatch

Established Member
9 December 2007
236
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους. Αν θα διαλέγατε ένα media player για να το έχετε μαζί σας σε ταξίδια, ποιο θα διαλέγατε?

Για να γίνω ποιο κατανοητός, η εργασία μου είναι μακρία από τον τόπο κατοικίας και λείπω όλη την εργάσιμη εβδομάδα. Έχω το Xtreamer Pro και μέχρι πρότινος το κουβαλούσα μαζί μου αλλά είναι κάπως επικίνδυνο να μεταφέρεις διαρκώς 2 δίκους που χωράει το Xtreamer, και επίσης το ίδιο το media player είναι από τα μεγάλα.

Άρα με ενδιαφέρει η κυρίως φορητότητα και να παίζει τα σύνηθη φορμά εικόνας (mkv, avi, dvix, κλπ). Από ήχο δεν υπάρχει καμία απαίτηση καθώς θα μπαίνει κατευθείαν πάνω σε μία τηλεόραση χωρίς άλλη σύνδεση (ενισχυτής ή home cinema system). Οι ταινίες θα βρίσκονται σε 2,5 εξωτερικό δίσκο. Όσο αφορά την τιμή, μέχρι 100 ευρώ μπορώ να δώσω.

Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Δημήτρης

Εχεις πολλές επιλογές, να μερικές:

Pico5.1 65
WDTV live 85
himedia 200
himedia 600A (από εξωτερικό) ~93
Σύντομα και το media matchbox

στην τηλεόραση να φανταστώ με hdmi θα τα συνδέεις?

Ολα αυτά είναι από μικρά έως πολύ μικρά... και σίγουρα υπάρχουν και άλλα που μου διαφεύγουν.

Ναι η σύνδεση θα είναι με hdmi και το πιθανότερο να πάω γαι το media matchbox της Crystal Audio που είναι και ποιο καινούργιο προϊόν και μέσα στα πλαίσια της τιμής που θέλω. Στόχος είναι να είναι όλα μέσα σε μία μικρή θήκη με τον δίσκο και τα καλώδια και μεταφέρονται παντού.

Σε σχέση με το πίκο, όλα τα άλλα μεγάλα είναι.
παρόλα αυτά δεν παύουν και τα υπόλοιπα που ανέφερα να είναι "φορητά". Μπορούν να χωρέσουν σε μια μικρή σακουλίτσα για να μεταφερθούν.

υγ. το πίκο (αφού ακόμα δεν έχω δει το CA-MMB πόσο είναι στην πραγματικότητα, πλην των φωτό) είναι μια κατηγορία μόνο του, δεδομένης και της πολύ χαμηλής τιμής του. Το καλοκαίρι στα εξοχικά όσων το πήραν... θα λιώσει!!! :grinning-smiley-043

Ίσως να σε ενδιέφερε να δεις και το Himedia 200A. Δέχεται εσωτερικό σκληρό δίσκο 2.5", μπορεί να συνδεθεί με HDMI ή composite και είναι εξαιρετικά μικρό.

...ή και το Ηimedia 200B που δεν παιρνει σκληρο, αλλα μπορεις να του βαλεις στικακι usb με τα αρχεια, ή εξωτερικο σκληρο 2.5 και χωρανε ΑΝΕΤΑ και τα δυο σε μια τσαντουλα....

Αυτο παραγγειλα κι εγω τελικα ( μιας και εχω ΗΔΗ 2 εξωτερικους σκληρους 2,5 ιντζων και 4-5 usb στικακια ) ...-bye-

Καλημέρα σε όλους. Είναι όπως το λέει ο προηγούμενος φίλος. Εξαρτάται από τον εξοπλισμό που έχεις. Αν έχεις ένα 2,5 εξωτερικό (έχω ένα 500 GB Seagate) τότε πας σε κάτι που δέχεται από την USB τον δίσκο και τελειώνεις.

Από την άλλη το να παίρνει εσωτερικό 3,5 είναι ευκολία γιατί δεν έχεις δύο συσκευές κάτω από την τηλεόραση αλλά η ιδέα να μετακινώ 3,5 δίσκο έστω και κουμπωμένο πάνω σε media player δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα καλή. Το έκανα με το Xtreamer Pro και μου έτρεμε το φυλλοκάρδι μου μήπως χτυπήσει κανένας δίσκος, άσε και το γεγονός ότι το Xtreamer Pro είναι και λίγο τεράστιο σε επίπεδο φορητότητας.

http://www.futeko.com/products/MP00024.php
και αυτό είναι καλό του βάζεις και έναν δίσκο μέσα και δεν χρειάζεται να κουβαλάς δύο συσκευές μαζί.
το ίδιο τσιπ με το πικο φοράει

Αυτό είναι άκρως ενδιαφέρον αλλά 40 ευρώ για ένα 2,5 δίσκο που μας φθάνει στα 90 ευρώ συνολικό κόστος. Πιστεύω ότι ένα από τα Crystal Audio με τον Seagate που έχω ίσως είναι η καλύτερη λύση. Το μόνο που θέλεις είναι μία θήκη λίγο μεγάλη για να χωράει και τα καλώδια.

...ή και το Ηimedia 200B που δεν παιρνει σκληρο, αλλα μπορεις να του βαλεις στικακι usb με τα αρχεια, ή εξωτερικο σκληρο 2.5 και χωρανε ΑΝΕΤΑ και τα δυο σε μια τσαντουλα....

Κάποιο Link για το Himedia 200B?

Καλημέρα σε όλους. Τελικά παρήγγειλα το Media MatchBox της Crystal Audio. Με ενημερώσαν με e-mail ότι η διάθεση θα αρχίσει μέσα στον Ιούλιο αλλά όχι πότε ακριβώς, οπότε εν αναμονή παραλαβής.

Πιστεύω ότι είναι ακριβώς αυτο που χρειάζομαι, απόλυτα φορητό και αρκετά δυνατό για την απλή χρήση που θα του γίνει, δηλαδή σύνδεση με μία τηλεόραση και μόνο. Μόλις παραλάβω θα έχετε πλήρη ενημέρωση.

Ευχαριστώ όλους για την συμετοχή στο thread.

Δημήτρης