Φορητός εγγραφέας...

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,778
Αθήνα
Εδώ κ καιρό θέλω να αγοράσω έναν φορητό εγγραφέα..
Είμαι ανάμεσα στον Tascam DR7mkII και στον Yamaha Pocketrack PR7.
Σαφώς κ Tascam είναι πολύ καταξιωμένη εταιρία στις εν λόγω συσκευές απλά για κάποιο λόγο το Yamaha μου έχει κολλήσει... Κυρίως γιατί είναι πιο καινούριο μηχανάκι κ ίσως έχει πιο σύγχρονους μετατροπείς και μικρόφωνα! Δεν το ξέρω όμως...
Κατα κύριο λόγο θα ηχογραφεί φωνή με πιάνο είτε σε πρόβες είτε σε παραστάσεις, σε φυσικούς χώρους. Εννοώ χωρίς ενίσχυση...
Έχει κανείς εμπειρία από τα εν λόγω μηχανάκια;
Η Tascam έχει βγάλει κ κάποια νέα μοντέλα με wifi λειτουργία (πολύ βολικό να τα ελέγχεις από μακρυά με smartphone) αλλά λόγω κόστους μάλλον μένουμε στα πρώτα...

Όλες οι ιδέες κ οι προτάσεις καλοδεχούμενες...

Δεν έχω εμπειρία από αυτά τα δυο, αλλά κάτι φορές γράφαμε με ένα Zoom H2, στη μέση του δωματίου. Drums, 2 ηλεκτρικές, μπάσο, φωνή, το zoom στη μέση του δωματίου. Ο χώρος από θέμα ακουστικής ήταν χάλια, ωστόσο μια χαρά τα πήγαινε. Αν το βάζαμε πολύ κοντά στα τύμπανα παραμόρφωνε λίγο όταν το compression ήταν χαμηλό. Σε ακουστική ηχογράφηση θα είναι μια χαρά πιστεύω.

Σαφώς κ το έχω δει... Άλλωστε συμμετείχα, απλά δεν με βλέπω να δίνω πιο πολλά λεφτά τελικά από αυτά που αναφέρω στην πρώτη ανάρτηση!
Για αυτό ρωτώ Tascam (109) vs Yamaha (133) ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πω επίσης πως δεν έχω βρει πουθενά σύγκριση μεταξύ DR07mkII και PR7

Δυστυχώς ξεφεύγουμε πολύ, κ σε αυτά τα χρήματα θα πήγαινα μάλλον στο Tascam DR44wl
http://tascam.com/product/dr-44wl/

Μιχάλη, τα πλεονεκτήματα που μέτρησαν για μένα, ως ήδη κάτοχος NAGRA V και TASCAM DR-680, ήταν η ποιότητα των μικροφώνων, προενισχυτή και του A/D, αλλά και το βάρος, μέγεθος και πολύ βασικό ότι με 2 μπαταρίες ΑΑ γράφει 40 ώρες.

Μιχάλη, τα πλεονεκτήματα που μέτρησαν για μένα, ως ήδη κάτοχος NAGRA V και TASCAM DR-680, ήταν η ποιότητα των μικροφώνων, προενισχυτή και του A/D, αλλά και το βάρος, μέγεθος και πολύ βασικό ότι με 2 μπαταρίες ΑΑ γράφει 40 ώρες.
Ναι Κε Θέμη καταλαβαίνω... Όπως κ να έχει δεν μπορώ να δώσω τόσα χρήματα! Είμαι στα μισά το πολύ..

Σαφώς το nagra θα είναι καλύτερο. Αλλη κατηγορία τιμής.
Μόνο που ο Μιχάλης δεν είναι επαγγελματίας.
Για ερασιτεχνική χρήση το θέλει.
Με το 7 ΙΙ θα είναι υπερευχαριστημένος νομίζω.
Ίσως και με το 5 ακόμα.

Σαφώς το nagra θα είναι καλύτερο. Αλλη κατηγορία τιμής.
Μόνο που ο Μιχάλης δεν είναι επαγγελματίας.
Για ερασιτεχνική χρήση το θέλει.
Με το 7 ΙΙ θα είναι υπερευχαριστημένος νομίζω.
Ίσως και με το 5 ακόμα.
Δίκιο έχεις, αλλά Δυστυχώς γι αυτόν ξερει καλά τι ακούει. Ενεκα τούτου οι συμβουλές.

Άτιμοι συμβιβασμοί....
Όπως κ να έχει δεδομένου ότι όλοι μας εδώ μπορούμε να ακούσουμε, και επιθυμούμε το καλύτερο, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να πάμε στο κατώτερο μόνο κ μόνο επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες.. Πάντα οικονομικών επιτρεπόντων!!!!

Το Tascam DR40 ειναι μονοδρομος με τα λεφτα που κοστιζει αυτην την στιγμη και τα χαρακτηριστικα του.

Εχω δοκιμασει τα παντα ολα απο τα πρωτα Sony, εχω και ενα Zoom αλλα το DR40 πραγματικα ειναι εξαιρετικο.