Φορητός εγγραφέας...

Κι αλλοι ξέρουν να ακούνε αλλα συμβιβαζονταιQUOTE]
Φυσικα και οι περισσότεροι αναγνωριζουν το καλο απο το μετριο αφου βρισκονται εδω μεσα γι αυτό η δικη μου λογικη λέει οτι εφ όσον πρόκειται να γράφουν μουσική και όχι ομιλία και επειδη μια φορα το αγοραζεις
προσπαθεις με καποια οικονομια να εξοικονομησεις αλλα 150 και να εισαι πιο ικανοποιημενος.

Τελικά...
bf74b7ae540e46361b11128527b121ce.jpg

Τελικά ο εγγραφέας της πιο πάνω φωτό πουλήθηκε σε φίλο εδώ κ κάποιο καιρό..

Πλέον λέω να πάω στο DR-100mkII.
Τον έχει κανείς;
Απόψεις;;

Τελικά η επιλογή στην κατηγορία είναι μεταξύ Tascam DR 100 MkII και Tascam DR 70D.
Προσωπικά θα πήγαινα στο δεύτερο. (Με δεδομένο ότι έχω εξωτερικά μικρόφωνα για να το τροφοδοτήσω και θα προτιμούσα την τετρακάναλη λήψη).
Εδώ όμως μετράνε πολύ περισσότερο οι ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός. Και η ευκολία χρήσης.
Οπότε θα πρέπει να τα συγκρίνεις πολύ προσεκτικά για να βρεις ποιό σε βολεύει.
Ηχητικά πρέπει να είναι ίδια με το Tascam DR 40 που ήδη γνωρίζουμε και όσοι το έχουμε χρησιμοποιήσει είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Οι διαφορές βρίσκονται μάλλον στις επιμέρους ευκολίες.

ψάχνω κι εγώ εδώ και καιρό για έναν φορητό εγγραφέα
για να ηχογραφώ συναυλίες σε μπαρ και για μια ταινία μικρού μήκους στο σχολείο,
αλλά όσο το ψάχνω τόσο περισσότερο πελαγώνω.

Από βιντεάκια στο youtube για να είμαι ειλικρινής δε μπορώ να πω ότι άκουσα κάποια
σημαντική διαφορά και μιλάω για recorder της τάξης 100 έως 300 ευρώ.

από tascam κλίνω περισσότερο προς

dr 40, το οποίo έχει και dual recording mode για safety track (σημαντικό για μένα μιας και δε γνωρίζω πως να ηχογραφώ)

dr 44, επίσης με dual recording mode για safety track και με 132 db spl και το οποίο είναι στην ίδια τιμή (300ευρώ) με το

dr 100 για το οποίο γράφονται νομίζω τα καλύτερα από πλευράς εργονομίας.
Για είμαι ειλικρινής δεν άκουσα κάποια σημαντική διαφορά στον ήχο σε σχέση με άλλα φτηνότερα.
Επίσης δεν υποστηρίζει dual recording mode για safety track και δεν ηχογραφεί 4κάναλο (αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο),
ενω μεγάλο + το ότι έχει και επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου εκτός από τις κανονικές

σχετικά με τα dr 40, 44 μπορεί να φαίνεται ότι εχουν 100 ευρώ διαφορά, αλλά το πακέτο του dr 44 περιλαμβάνει προσαρμογεα για dslr,γάτα, ac τροφοδοτικό
τα οποίο νομιζω ότι δεν περιλαμβάνονται στο απλό πακέτο του dr40.
το αστείο-παράξενο είναι ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι το παλιό dr 40, έχει καλύτερη συμπεριφορά σe θέματα θορύβου σε σχέση με το νέο dr44.
Εγώ άκουσα περισσότερο hiss στο dr40

νομίζω θα πρέπει να δεις τι σε ενδιαφέρει ώστε να το χρησιμοποιήσεις οσο το δυνατον περισσότερο:;
ποιότητα ήχου; ευκολία στη χρήση; να είναι ελαφρύ,διακριτικό; wifi;

για τα μικρόφωνα, δε μπόρεσα να βρω κάποια πληροφορία (όχι ότι θα καταλάβαινα τίποτα) .
τα παραπάνω δε τα'χω δει από κοντά, αλλά μου φαίνονται λίγο γκουμουτσοειδή

hope it helps!

Από όσο το έχω ψάξει κ ρωτώντας σε γνωστό κατάστημα του χώρου το dr100mkii έχει τον χαμηλότερο θόρυβο και τα καλύτερα μικρόφωνα/προενισχυτές.
Κοινώς όσον αφορά στην ποιότητα ήχου κ μόνο μάλλον προηγείται των άλλων.
Χαρακτηριστικά από το κατάστημα μου είπαν "είναι το 100 κ όλοι οι υπόλοιποι εγγραφείς".. ηχητικά πάντα και μιλώντας για μηχανήματα με ενσωματωμένα μικρόφωνα.
Το μόνο του σημαντικό μειονέκτημα είναι η μόνο δικάναλη του λειτουργία και κατ επέκταση η μη δυνατότητα safe tracks.
Όπως κ να έχει μιας κ σε πρώτο χρόνο δεν θα το χρησιμοποιήσω με εξωτερικά μικρόφωνα αφού δεν έχω 99% θα πάω σε αυτό.
Πάντως δυνατότητα overdubing έχει

Απάντηση: Re: Φορητός εγγραφέας...

Από όσο το έχω ψάξει κ ρωτώντας σε γνωστό κατάστημα του χώρου το dr100mkii έχει τον χαμηλότερο θόρυβο και τα καλύτερα μικρόφωνα/προενισχυτές.
Κοινώς όσον αφορά στην ποιότητα ήχου κ μόνο μάλλον προηγείται των άλλων.

ναι κι εδώ το αναφερει ως vfm για τους προενισχυτές που έχει και το θόρυβο

http://www.zachpoff.com/diy-resources/zachs-recorder-recommendations/

Χαρακτηριστικά από το κατάστημα μου είπαν "είναι το 100 κ όλοι οι υπόλοιποι εγγραφείς".. ηχητικά πάντα και μιλώντας για μηχανήματα με ενσωματωμένα μικρόφωνα.
Το μόνο του σημαντικό μειονέκτημα είναι η μόνο δικάναλη του λειτουργία και κατ επέκταση η μη δυνατότητα safe tracks.

Υπάρχει βέβαια και το zoom H5
http://transom.org/2015/zoom-h5/
με δυνατότητα double safety track και με νεα καλύτερα μικρόφωνα (από το ζοομ Η4 nsp)
.
Πριν από λιγο καιρο υpηρχε στα 200ευρώ συην athenspro. Το έχεις δει από κοντά;

Όπως κ να έχει μιας κ σε πρώτο χρόνο δεν θα το χρησιμοποιήσω με εξωτερικά μικρόφωνα αφού δεν έχω 99% θα πάω σε αυτό.
Πάντως δυνατότητα overdubing έχει

καλές αγορές

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

υπάρχει και ένας πίνακας με πλεονέκτηματα και μειονεκτήματα
καποιων από τα μοντέλα
http://transom.org/2014/portable-digital-recorder-comparison/

Ναι τον έχω δει αυτόν τον πίνακα..
Ευχαριστώ!

Σαφώς κ έχω υπ οψην το Η5 αλλά στην πιο πάνω συνομιλία που αναφέρω ηχητικά το 100mkII ειπώθηκε ως καλύτερο..

Το θέμα μου με όλα αυτά τα ριβιου είναι πως είναι είτε από ανθρώπους της εικόνας είτε από δημοσιογράφους δεν έχω δει κάποιο 100% Audio oriented..
Λογικό βέβαια μιας κ οι σοβαροί ηχολήπτες προφανώς χρησιμοποιούν πιο high end μηχανάκια κ όχι με ενσωματωμένα μικρόφωνα..

To zoom το απέρριψα με την μια ,επειδή δεν είχε επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
Αν κάτι άλλαξε τώρα δεν το γνωρίζω!

Απάντηση: Re: Φορητός εγγραφέας...

Δοκιμασα και αγορασα το νεο Nagra mezzo. Eξαιρετικο. Γυρω στα 300 ευρω.

Σε σχέση με το το tascam dr100 mk2 που προτείνατε παλιότερα,
ποιες είναι οι εντυπώσεις σας και που εντοπίζονται οι διαφορές τους;

η τιμή του εδώ είναι αρκετα μεγαλύτερη
http://www.daisat.gr/index.php?ccUser=efaeda7308145936ba50c0e635dfac54&catId=649&act=viewCat

Πού μπορούμε να το βρουμε στην τιμή που αναφέρατε;

[/COLOR]
Ναι τον έχω δει αυτόν τον πίνακα..
Ευχαριστώ!

Σαφώς κ έχω υπ οψην το Η5 αλλά στην πιο πάνω συνομιλία που αναφέρω ηχητικά το 100mkII ειπώθηκε ως καλύτερο..

Το θέμα μου με όλα αυτά τα ριβιου είναι πως είναι είτε από ανθρώπους της εικόνας είτε από δημοσιογράφους δεν έχω δει κάποιο 100% Audio oriented..
Λογικό βέβαια μιας κ οι σοβαροί ηχολήπτες προφανώς χρησιμοποιούν πιο high end μηχανάκια κ όχι με ενσωματωμένα μικρόφωνα..

οκ, ευχαριστώ!

ναι λογικά οι πληροφορίες από αυτους που δουλεύουν φορητούς recorders
ή/και (ακομα καλύτερα) είναι ηχολήπτες θα ήταν πολύτιμες.

To zoom το απέρριψα με την μια ,επειδή δεν είχε επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
Αν κάτι άλλαξε τώρα δεν το γνωρίζω!

ωχ, δεν το ήξερα. Οπότε αν πάθει κάτι τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

από ότι βλέπω ο DR100mkII φοράει ΑΚΜ AD/DA ενώ ο DR44WL CIRRUS LOGIC

Για τον 100:
"An Audio4pro™ IC* by AKM with a S/N ratio in excess of 100dB is used for the AD/DA. High-quality sound is achieved by using the right ADC that digitizes the high-quality sound from the high-quality microphone and analog circuit.

* Audio4pro™ is an IC developed by AKM for professional digital audio equipment such as mixers used in recording studios."

και για τον 44WL

"A programmable gain amplifier (PGA) is used to adjust the level of the audio inputs. In many devices, the audio codec level is adjusted to control levels. In the DR-44WL, the mic gain circuit is independent from the A/D converter for low noise performance as well as programmable gain (manual, automatic, or controlled over Wi-Fi.)

The CIRRUS LOGIC CS42L52 is used in the DR-44WL, a premium-quality audio codec. The A/D - D/A chip features both great audio performance and low power use for longer battery life. The built-in mics and the external inputs both pass through this low-noise audio input circuit."

Ποιός από τους δυο μετατροπείς είναι καλύτερος; Ξέρει κανείς;;

και για τα μικρόφωνα του 44

"A pair of studio-quality condenser microphones top the DR-44WL, arranged in a true XY pattern for detailed imaging and phase coherence. The mic capsules are build to withstand up to 132dB SPL – as loud as a jet airplane – without distorting. Record concerts and rehearsals with the confidence that your recording won't be distorted.
In addition to the great-sounding new capsules, a new shockmounting system has been developed for lower handling noise and rumble. The capsules are suspended in a rubber mount that avoids low frequency noises when handheld, mounted on a camera, or used on a tripod. "

για του 100mkII δεν βλέπω να λέει κάτι...

DR100mkII υπάρχει!
178ca2cffd3b1cc85c2ba9c78391bb0d.jpg

Σαφώς πιο premium συσκευή από το DR22wl. Με διαφορά!

Πρέπει να πέσει μπόλικο διάβασμα του manual εννοείται, αλλά σε μία πρόχειρη ηχογράφηση της φωνής μου που έκανα δείχνει να έχει και καλύτερο ήχο! Όπως θα όφειλε άλλωστε...

με γεια!

τελικά γιατί το προτίμησες έναντι του άλλου τάσκαμ, 44wl?

είναι τελικά από κοντά τόσο "γκουμούτσα" όσο φαίνεται,
οπότε μάλλον δεν πολυπερνάει για απαρατήρητο(ηχογραφηση live σε μαγαζάκια)?

και πάλι με γεια και να το χαρείς!

Το προτίμησα γιατί το wifi feature δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε στο 22wl που είχα! Άσε που τελείωνε την μπαταρία σε dt. Προφανώς στο 44 θα είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά κ πάλι!
Ευχάριστη έκπληξη το remote που περιλαμβάνεται στην συσκευασία λειτουργεί ασύρματα ΚΑΙ ενσύρματα!
Επίσης μιας κ αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η ποιότητα του ήχου και έχοντας μιλήσει με επαγγελματίες του χώρου μου το πρότειναν πάνω από όλα τα άλλα!
Είναι αρκετά ογκώδες για να το έχεις κρυφό είναι η αλήθεια αλλά εγώ έτσι κ αλλιώς δεν θα το χρησιμοποίησω ποτέ έτσι! Ούτε το 44 είναι για τέτοια δουλειά βέβαια!
Είναι σαφώς πιο ποιοτική συσκευή από το 22! Το ότι έχει τόσα πραγματικά κουμπιά ρύθμισης επίσης είναι πολύ πιο βολικό όπως γράφεται και στα ριβιου από το να ανατρέχεις συνεχώς σε μενού!

Κάτι που μου έχει κάνει πολύ εντύπωση:
Σε φουλ gain των μικροφώνων είναι εντυπωσιακό το πόσο rf λαμβάνει η συσκευή. Αφού στην αρχή νόμιζα πως είναι προβληματική. Όμως μετά από μετακίνηση μέσα στο σπίτι και πάνω κάτω στον χώρο οι παρεμβολές αυξομειώνονταν! Εκτός πια αν ζω σε τόσο προβληματική περιοχή! Όταν κάλυπτα με τα χέρια μου τα μικρόφωνα ο θόρυβος μειωνόταν πολύ...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

ευχαριστώ!
ναι φαινεται να είναι ολοκληρωμένη και σωστα υλοποιημενησυσκευή.

εγω προσανατολίζομαι προς μια περισσότερο "φορητή" λύση
πχ roland r05
https://www.amazon.de/Roland-R-05/d...TF8&qid=1464685329&sr=8-1&keywords=roland+r05

ή το sony pcm m10
http://www.amazon.com/Sony-PCM-M10-...8&qid=1464685805&sr=8-1&keywords=sony+pcm+m10
το οποίο για κάποιο περιεργο λόγο υπαρχει μονο στην Αμερική

τέλος ειχα βρει και αυτο http://fieldrecording.equipment/shop/recording-devices/nagra-lino/
τιμη σημαντικα χαμηλότερη από την ευρωπαϊκή,
ιδανικό μέγεθος, μεγάλο όνομα,
αλλά έχει γραφτεί οτι τα κατασκευάζει αλλη εταιρία για λογαριασμό της nagra.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα review για το τελευταίο είναι παράξενο
και με κάνει να το σκέφτομαι διπλά.

Το m10 παρά πολύ καλό!!
Εμένα με ενδιαφέρει όμως σε ένα βάθος χρόνου να χρησιμοποίησω κ εξωτερικά μικρόφωνα !
Για τα Nagra έχω διαβάσει κ εγώ κάποια περίεργα σχόλια!

Δες και στον Τόμαν τι επιλογεςυοαρχουν