Φορητός Ενισχυτής

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Ξεκινώ την κουβέντα για να πάρω κάποιες ιδέες οχι για άμμεση αγορά! No money no honey...

Ο Ο2 τελικά δεν ειναι 100% φορητός εν/της και συν τοις άλλοις παιζει μάλλον καλύτερα συνδεδεμενος στο ρευμα. Εδω και καιρό του εχω βγάλει τις μπαταρίες και τον έχω στο κυριο συστημα!
Ο Ε9i μου θα πάει προς πώληση (ετσι κ αλλιως δεν τον χρησιμοπιώ μιας κ εχω τον Ο2 και νομίζω πως ταιριαζει πιο πολύ πιο υψηλής αντίστασης ακουστικά απο αυτά που εχω..) και μιας και οπως ειπα κ πριν χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν για εναν πραγματικά καλό σταθερό εν/τη (V200πχ) λέω κάποια στιγμή να πάρω εναν φορητό που να ειναι 100% φορητός ομως και που να μπορει να "πάει" τα ακουστικά μου σωστά! Πρέπει υποχρεωτικά να έχει πολύ χαμηλή αντισταση εξόδου μιας και όλα που τα ακουστικά ειναι απο 70Ohm και κάτω και ταυτόχρονα μια ικανή ισχύ!

Μια ιδέα ειναι ο νέος C5 που πρόκειται να βγάλει συντομα η jdslabs οπως επισης και ο Ε12 της FiiO.

Απο την άλλη βεβαια πιστευω πως συντομα θα βγουν android dac/amps (ηδη κάπου διάβασα πως η FiiO ετοιμάζει ενα), μιας κ το κινητό μου ειναι android αν και δεν ειμαι σιγουρος αν θα μπορει να παιξει απροβλημάτιστα (το κινητό).. οι πηγες ειναι το κινητό και ενα ipod 16gb (ποτε δεν θυμάμαι ποιας γενιας μαλλον 5)

Τα 250 ειναι μάλλον το ανω οριο του budget....

Οποιος έχει διάθεση ας πει δυο κουβέντες!

Μερσί!!

Μπορώ να σου πω τι αποφάσισα εγώ...

Πράγματι ο Ο2 δεν είναι φορητός, αλλά μπορεί να τον μεταφέρεις οπότε για μένα εξακολουθεί να έχει τις μπαταρίες αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τον μετακινώ εκτός σπιτιού πια.

Ο Fiio e17 με καλύπτει ως φορητός αλλά και επειδή είναι DAC μου λύνει τα χέρια όταν έχω μαζί μου και λάπτοπ. Μπορεί να μην έχει την σούπερ ανάλυση, αλλά ο ήχος του είναι πολύ μουσικός, και οδηγεί επαρκέστατα τα ακουστικά μου.

Το μικρό μου Clip Zip+ , έχει πέσει στην αχρηστία (και το ipod μου δεν μπόρεσα να το επισκευάσω...), και χρησιμοποιώ πια το κινητό μου (Samsung SIII mini) με 32gb κάρτα... και ακούω άνετα τα Flac μου από κει... δεν έχω ακόμα πάρει καλώδιο να δω αν βγάζει κατευθείαν USB audio... αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο...

Εγώ προς το παρών είμαι μέχρι εκεί... στο μέλλον κοιτάω να δω για ένα καλής ποιότητας DAP με δυνατο ενισχυτή... για να έχω ένα μηχάνημα μαζί μου και να μην είναι το ένα συνδεόμενο με το άλλο με καλώδια κλπ...

Εκεί θα είναι ιδανικό το νέο DAP της Fiio το X3... http://www.head-fi.org/t/528916/the...t-back-on-read-the-first-post-for-information αναμένεται για αρκετό καιρό και μάλλον θα το χτυπήσω μόλις βγει αν είναι σε οικονομική τιμή, πράγμα που το θεωρώ βέβαιο και θα κόψει το βήχα από τους άλλους απατεώνες που τυα πουλάνε λες και είναι χρυσάφι...

Το ξέρω δεν σου απάντησα ακριβώς, αλλά εγώ θεωρώ ότι ενισχυτής/DAC/DAP είναι ένα πράγμα πια, ή μάλλον μια φιλοσοφία και εφόσον μιλάμε για φορητότητα, το βρίσκω λίγο περίεργο να έχεις στο χέρι ή στην τσέπι ένα τούβλο που αποτέλείτε από player/DAC/ενισχυτή...

Αυτά... το Fiio X3 θα είναι η απάντηση πιστέυω...

ΥΓ. Εννοείται ότι στην φορήτότητα κάνω παραχώρηση στην ηχητική ποιότητα έναντι της φορητότητας... αν θε ςνα πας απόλυτα το μπάτζετ θα είναι ανάλογο καλού επιτραπέζιου συστήματος χωρίς να το φτάνει... άποψη μου βέβαια...

Last edited:
Χρήστο δεν έχεις καθόλου αδικο... να σου πω την αλήθεια ενα μεμονωμενο "καλό" DAP είναι επίσης στις πιθανες επιλογές... σε αναμονή και του FiiO το λοιπον... πάντως προσωπικά μεχρι δυο συσκευες αν υποθέσουμε οτι ο σχεδιασμός τους ειναι αρκετά εργονομικός θα μπορουσα να κουβαλάω, μιας και πάντα εχω σακιδιο μαζι μου. Αλλωστε δεν μιλάω για χρηση στον δρόμο εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων...

παντως βαλτε και στην αναζητηση την Cowon η οποια εχει αξιοπρεπέστατο ήχο στα Players της

Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει και ο Fiio e12... καλή φάση για δυνατή ενίσχυση και φορητότητα, χωρίς να είναι ακριβός.

http://www.headfonia.com/fiios-power-pack-the-fiio-e12-mont-blanc/

Φυσικά επαναλαμβάνω, για να έχεις ποιότητα ενίσχυσης σαν έναν επιτραπέζιο θα πληρώσεις τα ίδια λεφτά, με επιτραπέζιο...

Άποψη μου είναι να μην φαγωνόμαστε με τα ρούχα μας, πολλά λεφτά μικρές διαφορές...

@tio4711 ... ναι... ποτέ δεν συμπάθησα αυτή την μάρκα, ξέρω ότι πολλοί πίνουν νερό στο όνομα της αλλά εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι... άσε που δεν είναι φτηνά τα μεγάλα μοντέλα... περίμενε και θα δεις η Fiio θα κάνει την έκπληξη στα 200 δολάρια και οι υπόλοιποι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν... θα παίζει φουλ hirez 24/192 χωρίς resampling... για κοίτα ποιά DAP το κάνουν αυτό?

Το ίδιο ισχύει και για το Fiio e17 που είναι benchmark στην κατηγορία και το έχω ξαναπεί...και πήρε και ένα βραβείο περιοδικού (το πόσταρα στην ενότητα για τον fiio e17)... θα μου πεις και τι έγινε? εγώ όπως το ακούω συναγωνίζεται στα ίσα σε μουσικότητα οτιδήποτε έχω ακούσει...ναι δεν κάνω πλάκα...

Τα Cowon είναι καλά και δυνατά αλλά αναμένω τον νικητή...-bye-

Ναι το ξέρω για τον Ε12 τον αναφέρω κ στο αρχικό ποστ .. είναι μια πιθανότητα!
Καλά σε καμία περίπτωσή δεν περιμένω ίδιο ήχο με σταθερό στα χρήματα αυτά.. εκτός κ αν μιλαμε για τον Ο2 χε χε.
Ομολογώ πως κ σε εμένα η cowon για κάποιο λόγο δεν...
Το DAP της FiiO δείχνει καλή περίπτωσή σε σχέση με τις δυνατότητές αναπαραγωγής του... ειδωμεν!

Τις τελευταίες μέρες έχω αρχίσει να ξαναεξεταζω κ τον μικρο κ φτηνό PA2V2.

Μπορώ να σου πω τι αποφάσισα εγώ...

Πράγματι ο Ο2 δεν είναι φορητός, αλλά μπορεί να τον μεταφέρεις οπότε για μένα εξακολουθεί να έχει τις μπαταρίες αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τον μετακινώ εκτός σπιτιού πια.

Ο Fiio e17 με καλύπτει ως φορητός αλλά και επειδή είναι DAC μου λύνει τα χέρια όταν έχω μαζί μου και λάπτοπ. Μπορεί να μην έχει την σούπερ ανάλυση, αλλά ο ήχος του είναι πολύ μουσικός, και οδηγεί επαρκέστατα τα ακουστικά μου.

Το μικρό μου Clip Zip+ , έχει πέσει στην αχρηστία (και το ipod μου δεν μπόρεσα να το επισκευάσω...), και χρησιμοποιώ πια το κινητό μου (Samsung SIII mini) με 32gb κάρτα... και ακούω άνετα τα Flac μου από κει... δεν έχω ακόμα πάρει καλώδιο να δω αν βγάζει κατευθείαν USB audio... αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο...

Εγώ προς το παρών είμαι μέχρι εκεί... στο μέλλον κοιτάω να δω για ένα καλής ποιότητας DAP με δυνατο ενισχυτή... για να έχω ένα μηχάνημα μαζί μου και να μην είναι το ένα συνδεόμενο με το άλλο με καλώδια κλπ...

Εκεί θα είναι ιδανικό το νέο DAP της Fiio το X3... http://www.head-fi.org/t/528916/the...t-back-on-read-the-first-post-for-information αναμένεται για αρκετό καιρό και μάλλον θα το χτυπήσω μόλις βγει αν είναι σε οικονομική τιμή, πράγμα που το θεωρώ βέβαιο και θα κόψει το βήχα από τους άλλους απατεώνες που τυα πουλάνε λες και είναι χρυσάφι...

Το ξέρω δεν σου απάντησα ακριβώς, αλλά εγώ θεωρώ ότι ενισχυτής/DAC/DAP είναι ένα πράγμα πια, ή μάλλον μια φιλοσοφία και εφόσον μιλάμε για φορητότητα, το βρίσκω λίγο περίεργο να έχεις στο χέρι ή στην τσέπι ένα τούβλο που αποτέλείτε από player/DAC/ενισχυτή...

Αυτά... το Fiio X3 θα είναι η απάντηση πιστέυω...

ΥΓ. Εννοείται ότι στην φορήτότητα κάνω παραχώρηση στην ηχητική ποιότητα έναντι της φορητότητας... αν θε ςνα πας απόλυτα το μπάτζετ θα είναι ανάλογο καλού επιτραπέζιου συστήματος χωρίς να το φτάνει... άποψη μου βέβαια...

Χρίστο αν συνδέσεις το sansa clip με τον e17 για να κάνεις bypass το dac του e17, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή χειρότερο από το να παιζες μόνο με τον e17? Το χεις δοκιμάσει?

Χρίστο αν συνδέσεις το sansa clip με τον e17 για να κάνεις bypass το dac του e17, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή χειρότερο από το να παιζες μόνο με τον e17? Το χεις δοκιμάσει?
χμμ ... μηπως εννοεις μόνο με το clip;

Το e17 μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως ενισχυτής? Δηλαδή να παίζει το clip σαν πηγή και ο e17 ως ενισχυτής.
Στην περίπτωση του clip μόνο σαν εν/της μπορει να λειτουργήσει. Δεν μπορουν να συνδεθουν ψηφιακά... αρα οι δυο περιπτώσεις ειναι ή το clip μονο του ή στο line in του Ε17 ωστε αυτος να λειτουργει σαν εν/της.

Ναι ο fiio e17 μπορεί να λειτουργήσει και ως ενισχυτής.

Έχει line in.

Έτσι ακούω με το Clip Zip+...

Ναι ο fiio e17 μπορεί να λειτουργήσει και ως ενισχυτής.

Έχει line in.

Έτσι ακούω με το Clip Zip+...

Προτιμάς clip zip με ενίσχυση e17 ή το e17 μόνο του συνδεδεμένο ψηφιακά με pc?
Προσπαθώ να καταλάβω ποιο από τα 2 έχει καλύτερο dac part :)

εδω και πολύ καιρό αναφέρεται στο νετ ότι η Fiio θα βγάλει Mp3φωνο αλλά προς το παρόν δεν έχουμε δει κάτι. Συμφωνώ ότι εφόσον το βγάλει έχει την ικανότητα για καλό ήχο εφόσον έχει τις τεχνολογίες της ενίσχυσης. Μέχρι να το βγάλει όμως θεωρώ πως η cowon έχει τις καλύτερες value for money φορητές ηχητικές πηγές οι οποίες δεν χρειάζονται και ενίσχυση για να παίξουν αξιοπρεπώς

Άλλο το ένα και άλλο τα άλλο...

Η ερώτηση δεν είναι σωστή, και η απάντηση είναι απλα ότι όταν είμαι σε ταξίδι ακούω το Clip μόνο του με ψείρες, όταν είμαι κάπου σε ταξίδι και έχω πάρει μαζί μεγάλα ακουστικά ακούω με το Clip/e17, και όταν έχω μαζί λαπτοπ από λαπτοπ/e17...

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης,... το Clip έχει rockbox και όπως τα περισσότερα dapάκια κάνει resample σε 16/44,1... το e17 παίζει από λαπτοπ 24/96... το ένα έχει δύναμη να παίξει ψείρες άνετα ενώ το δεύτερο οδηγεί μεγάλα ακουστικά... έιναι ανόμοια για να συγκριθούν...

Αυτές τις συγκρίσεις τις έχουν κάνει πιτσιαρικάδες στο headfi... δεν μπαίνω στην διαδικασία...

Σαν πηγή το Clip Zip είναι τίμιο, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο... το e17 είναι DAC/AMP και όπως έχω ξαναπεί είναι καλό ανεξαρτήτως κατηγορίας...

Υπάρχει πια τελική ημερομηνία αν έχεις κοιτάξει καλά... αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα Cowon... αν κάποιος βιάζεται ναι τότε ας πάρει Cowon... δεν είναι άσχημα.

oops, όντως έχει ημερομηνία..οπότε να το περιμένουμε κατά τον Ιούνιο διαθέσιμο προς αγορά το νέο player της Fiio.

Άλλο το ένα και άλλο τα άλλο...

Η ερώτηση δεν είναι σωστή, και η απάντηση είναι απλα ότι όταν είμαι σε ταξίδι ακούω το Clip μόνο του με ψείρες, όταν είμαι κάπου σε ταξίδι και έχω πάρει μαζί μεγάλα ακουστικά ακούω με το Clip/e17, και όταν έχω μαζί λαπτοπ από λαπτοπ/e17...

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης,... το Clip έχει rockbox και όπως τα περισσότερα dapάκια κάνει resample σε 16/44,1... το e17 παίζει από λαπτοπ 24/96... το ένα έχει δύναμη να παίξει ψείρες άνετα ενώ το δεύτερο οδηγεί μεγάλα ακουστικά... έιναι ανόμοια για να συγκριθούν...

Αυτές τις συγκρίσεις τις έχουν κάνει πιτσιαρικάδες στο headfi... δεν μπαίνω στην διαδικασία...

Σαν πηγή το Clip Zip είναι τίμιο, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο... το e17 είναι DAC/AMP και όπως έχω ξαναπεί είναι καλό ανεξαρτήτως κατηγορίας...

Ok... απλά αναρωτιόμουν πόσο καλύτερο μπορεί να είναι πια αυτό το e17 από το sansa clip όσον αναφορά στο dac κομμάτι, για την ενίσχυση ΟΚ δεν το συζητάω.
Με χεις βάλει σε πειρασμό να το χτυπήσω σε περίπτωση που δε μου κάτσει καλά το ODAC αν και από αυτά που έχω διαβάσει το ODAC είναι ανώτερο.