Φορητος για HTPC

Τελικα το DELL 1530 θα ερθει στην Ελλαδα.Συγνωμη για την παραπληροφορηση αλλα ετσι μου ειπαν στην αρχη. Ενας πωλητης με πηρε και μου ειπε οτι θελει τουλαχιστο 20-25 μερες να ερθει.
Με συνθεση: επεξεργαστη 7500, σκληρο 160GB στα 5400, Νvidia 8600gt/256MB η τιμη ειναι 1950+ΦΠΑ.
Πολυ ακριβος (αγοραζεις 2 με αυτα τα λεφτα).....

Τελικα το DELL 1530 θα ερθει στην Ελλαδα.Συγνωμη για την παραπληροφορηση αλλα ετσι μου ειπαν στην αρχη. Ενας πωλητης με πηρε και μου ειπε οτι θελει τουλαχιστο 20-25 μερες να ερθει.
Με συνθεση: επεξεργαστη 7500, σκληρο 160GB στα 5400, Νvidia 8600gt/256MB η τιμη ειναι 1950+ΦΠΑ.
Πολυ ακριβος (αγοραζεις 2 με αυτα τα λεφτα).....

Ωχ! Οντως πολυ ακριβός! Σας γραφω τωρα απο ενα Dell XPS-1530 me HDMI, 8600GT, 2Gb mem, Intel Centrino me 4Mb cache @2.2MHz, καμερες, μπλε-δοντια, SIM Card reader (αυτο δεν ξερω τι κανει) μεγαλη μπαταρια, και............ (τρρρρ......αγωνια.........τρρρρρρ......) Blu-Ray της Panasonic που γραφει τα παντα (ακομα και επανεγγραψιμα BD).

Φαινεται πολυ γρηγορο (λεω "φαινεται" γιατι δεν εχω ξαναδουλεψει (σ)Vista) παντως οτι ζητησα το εκανε (εστω και με λιγο παιδεμα).

Δεν εχω βαλει ακομα Blu-Ray ταινια, μολις το κανω θα γραψω εντυπωσεις (αν σας ενδιαφερει).

Α! Τιμη στις £1030 (με 2πλη εκπτωση που την προλαβα στο τσακ!)

Εγω πάντος την 8600Μ GT την θεωρώ μεγάλη μούφα, την έχω στο Laptop acer 5920G με Core 2 Duo T7100 1.8 - 2 GB ram και την οδηγώ με εξόδο HDMI του Laptop στην Samsung 50''c96 (καλώδιο 30 ευρώ απο πλαίσιο), αποτέλεσμα στις γρήγορες σκηνές η εικόνα να σπάει απο μια οριζόντια γραμμή που κατεβαίνει μέχρι κάτω γρήγορα, αλλά με δοκίμη δυο διαφορετικών επιτραπέζιων DVD κανένα πρόβλημα.
Έκανα αναβάθμιση των Driver απο το site του κατασκευαστή αλλά το πρόβλημα παραμένη συν του ότι με τους νέους Driver μεγάλωσε ο κόκκος σε όποια ανάλυση και αν ρυθμήσω την κάρτα.

Φίλε portof έχω ακριβώς το ίδιο notebook με 8600M GT και το συνδέω με καλώδιο HDMI clicktronic 5m απο plaisio στην 47" Toshiba. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και απολαμβάνω πραγματικά να βλέπω βλέπω ταινίες 1080p. Τέτοιο πρόβλημα που αναφέρεις δε μου έχει παρουσιαστεί. Αρκεί να αναφέρω ότι είδα τους transformers σε 1080p και τρελάθηκα,χωρίς ούτε ένα σπάσιμο. Δουλέυω τον kmp player me k-lite codec pack 3.75f. Επίσης έχω βάλει τελευταίους drivers για καρτες ήχου - γραφικών από το site της ACER.
Η άψογη απόδοση που ανέφερα ισχύει σε ανάλυση κάρτας 1920Χ1080 σε 60Hz refresh rate. Εάν όμως την αλλάξω σε 1920Χ1080 με 24Hz refresh rate που υποστηρίζει και η τηλεόραση (όλες οι HD ταινίες που παίζω είναι 24 frames) τότε η αναπαραγωγή έχει σπασίματα.
Γενικά με κάτι λιγότερο από 1000 ευρώ έχω σχεδόν άριστη απόδοση.

Κι εγω με την 8600 δεν εχω κανενα προβλημα σε κινηση, γρηγορες σκηνες κλπ... Προφανώς Αλλου ειναι το προβλημα σου... Με τη μνημη τι παιζει? Τι overall grade σου δινουν τα (σ)Vista? Ισως απο εκει βρεις τον "αδυναμο κρικο..."

Μια χαρά θα σου κάνει τη δουλειά του HTPC, αν και τα 4GB RAM συγκεκριμένα θα πάνε χαμένα για playback.
Βεβαιώσου ότι έχει SPDIF γιατί δεν βλέπω να γράφει τίποτα σχετικό.
Αν υπάρχει δυνατότητα άλλαξε και τον δίσκο με έναν 7200.
Τώρα για value for money τι να σου πω, δεν ξέρω τι άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Πάντως ρίξε μια ματιά γιατί βγήκαν στην αγορά τα πρώτα λαπτοπς με τη νέα γενιά C2D καθώς και με τις νέες nvidia και ATI. Αν και αυτό το μηχάνημα ια σε καλύψει απόλυτα για HD playback, είναι κρίμα να πάρεις λαπτοπ σήμερα και να έχει κομμάτια της περασμένης γενιάς.