Format και αποριες...

Jimmis

New member
4 March 2010
11
Παιδες αν απο το ταπεινο συμπιεσμενο mp3 κωδικοποιησουμε σε cda θα εχουμε καποιο κερδος σε ποιοτητα;;;Λογικα οχι γιατι απο τη πρωτη συμπιεση σε mp3 που εχει υποστει το κομματι δεν εχουνε χαθει καποιες συχνοτητες;;;Αν ναι ποιο ειναι το καλυτερο format για μουσικη;;;

DVD Audio>CD Audio>Flac>Wav>Mp3....καπως ετσι δεν πανε η εχω χασει και τα αυγα και τα πασχαλια;;;

Re: Format και απορειες...

What is done is done...
Δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα απολύτως.
Από εκεί και πέρα, κυκλοφορούν πολλά format με κύριο το .flac επειδή είναι δωρεάν... :)

CD Audio Flac Wav

είναι το ίδιο και το αυτό

το Flac μόνο είναι διaφορετικό container που επιτυγχάνει ΜΗ απολεστικη συμπίεση στο μέγεθος των δεδομένων ... δλδ κρυβει μέσα του ένα pcm wav

το mp3 κόβει και ψαλιδίζει δεδομένα που θεωρητικά δεν τα πιάνει το ανθρώπινο αυτί ως έκ τούτου το βάζουμε τελευταίο στη λίστα απο πλευράς ποιότητας

το δε dvd-audio είναι πιο εξελιγμένη μορφή φόρμά και θεωριτικά πάντα θεωρείται το πιο ακριβή και ποιοτικό απο τα αλλα

γρήγορα και εκλαϊκευμένα ολα αυτά το πράγμα έχει πολλούς παραμέτρους

Mαλιστα...διαβασα οτι με .mp3 VBR V0 εχεις ενα παρα πολυ καλο αποτελεσμα...Εσεις προσωπικα εχετε καποια προτιμηση ή οπως κατσει;;;

Mαλιστα...διαβασα οτι με .mp3 VBR V0 εχεις ενα παρα πολυ καλο αποτελεσμα...Εσεις προσωπικα εχετε καποια προτιμηση ή οπως κατσει;;;

Εξαρτάται από τη φύση του υλικού. Αν πρόκειται για ηχογραφήσεις με λίγα όργανα και σε χαμηλή στάθμη, (π.χ. μπαλάντες), προτίμησε VBR ή CBR 192Kbps, (και οπωσδήποτε όχι μικρότερο από 160Kbps). Αν το υλικό είναι πιο απαιτητικό, ας πούμε ηχογράφηση πλήρους κλασικής ορχήστρας, προτίμησε CBR στα 256 ή 320Kbps, σε συνδυασμό με το διαθέσιμο χώρο του αποθηκευτικού μέσου.

Για καθημερινη ακροαση μουσικης απο το pc ρωταω...Εφοσων θα ψηφιοποιησω τις συλλογες μου για ποιο λογο να μην τα περασω με τη μεγιστη δυνατη ποιοτητα...ο χωρος στο δισκο δεν ειναι προβλημα.

Για καθημερινη ακροαση μουσικης απο το pc ρωταω...Εφοσων θα ψηφιοποιησω τις συλλογες μου για ποιο λογο να μην τα περασω με τη μεγιστη δυνατη ποιοτητα...ο χωρος στο δισκο δεν ειναι προβλημα.

Flac, Ape, Wavepack.