Format tool?

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Εχω ένα εξωτερικό δίσκο USB (500GB) τον οποίο θέλω να χρησιμοποιήσω στον DM800, αλλά θέλω να διατηρήσω το NTFS Φορματ. (δεν τον θέλω σε .ext)
Το πρόβλημα είναι ότι τα Windows Vista δεν ολοκληρώνουν επιτυχώς τo format σε από το υπάρχον FAT32 σε NTFS και η διαδικασία διακόπτεται.
Αν αναρωτιέστε για το FAT32, να πω ότι ο δίσκος αγοράστηκε εχθές και με FAT32 ήρθε από το εργοστάσιο.

Η ..επιχείρηση έγινε τόσο με δεξί κλικ πάνω στο δίσκο και επιλογή διαμόρφωσης αλλά και από την διαχείριση δίσκων.

Θέλω να μου προτείνετε κάποιο ικανό και δοκιμασμένο freeware tool για format του δίσκου από FAT32 -> NTFS

(πρόσφατα προτάθηκε κάποιο, αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω..)

Περίεργο...
Δοκίμασες (από τη Διαχείριση Δίσκων) να σβήσεις πρώτα το partition και να δημιουργήσεις νέο σε NTFS;
Ναι. Το partition διαγράφεται, δίνω εντολή για διαμόρφωση, αυτή ξεκινά αλλά σε λίγο σταματάει και ο δίσκος αποβάλλεται. Πρέπει να τον ξανα-συνδέσω για να τον δει το PC.

Θα δοκιμάσω το πρόγραμμα του eolos68

Μα νομίζω πως στα XP αυτό που θες γίνεται πανεύκολα, στα (σ)Vista...δεν;

Φίλιππε, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος, οπότε πάει για έλεγχο και αλλαγή..

Με το πρόγραμμα "Partition Wizard" ο δίσκος φορμαρίστηκε κανονικά σε NTFS (έτσι έγραψε το πρόγραμμα) αλλά στη συνέχεια τον εμφάνισε ως "bad disc"

Μάλλον αυτό χρειάζομαι κι εγώ. Αντικατάσταση.
Τουλάχιστον μου έμεινε το "Partition Wizard Home Edition" (freeware) που πρότεινε ο eolos68, το οποίο μου θύμισε πολύ το shareware "partition magic"