Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Re: Απάντηση: Re: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Γιατί σκέφτεσαι ως εταιρικό στέλεχος κι όχι ως ένας άνθρωπος που πριν 2, 3, 4 χρόνια έκανε συμβόλαιο ξέροντας ότι για πάντα θα πληρώνει ένα Χ ποσό; Και δεν το λέω εγώ, ρώτα τον κόσμο που έβαλε forthnet/nova και τώρα διαμαρτύρονται για την αύξηση.
Ας μην χαϊδεύουμε αυτιά.

Απόλυτα σωστός!!! :a0210:
Ήδη γνωστός μου (που δεν είχε δέσμευση) με nova 3play startpack + 12 ώρες κινητά με 29.90 έκανε μεταφορά σε vodafone 2play με απεριόριστα σταθερά + 300 λεπτά κινητά (5 ώρες - του είναι υπεραρκετές) και μια που είχε και κινητό vodafone έχει και έκπτωση και τώρα δίνει περίπου 19 ευρώ, άντε όταν έρθει και το τέλος σταθερής να πάει 20 ευρώ. Έχει ήδη μια καλή μείωση των εξόδων του, την ΝΟΒΑ την είχε σαν μπόνους και δεν καιγόταν τόσο για συνδρομητική.

Και εγώ θα το εκτιμούσα, όπως και όλοι όσοι πρέπει να πληρώσουν ΚΑΙ αυτούς τους έμμεσους φόρους, αλλά ας είμαστε πραγματιστές.

Πότε το (Ελληνικό) κράτος έδειξε την ευαισθησία του απέναντι στον πολλαπλά και ανελέητα φορολογούμενο πολίτη;
Ο συντάκτης κάθε νομοθετικής διάταξης, με στόχο την επιβολή έμμεσου φόρου, φροντίζει να τη διατυπώνει με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζει την εισπραξιμότητά του και αδιαφορεί παντελώς για τις όποιες επιπτώσεις του στο κοινωνικό σύνολο και, κυρίως, για τις δυσλειτουργίες που επιφέρει στις σχέσεις μεταξύ των εταιρειών παροχής υπηρεσιών και των συνδρομητών τους.

Όσο και να το ήθελα (θέλαμε), θεωρώ αδύνατο να μπορούσε κάθε εταιρεία παροχής υπηρεσιών (και όχι μόνο η συγκεκριμένη) είτε να απορροφήσει τον όποιο έμμεσο φόρο επιβάλει αυθαίρετα (και απροειδοποίητα) το κράτος πάνω στις υπηρεσίες της είτε να δώσει η ίδια τη δυνατότητα διακοπής του συμβολαίου με το συνδρομητή της, αφού δεν αλλάζει η ίδια τους όρους του συμβολαίου.

Αν δεν πρόσεξες εγώ έγραψα τι θα μπορούσε να κάνει για να βελτιώσει την εικόνα της ,όχι ότι είναι υποχρεωμένη να το κάνει .
Εγώ πού σε λίγες μέρες μέρες τελειώνει η σύμβαση δε νομίζω ότι θα φύγω ,αλλά από την άλλη διστάζω να ανανεώσω το συμβόλαιο για 18 μήνες ,γιατί απλά φοβάμαι ότι μπορεί να επιβληθεί μεγαλύτερος φόρος σ αυτούς τους 18 μήνες

Υπομονή παιδιά, θέμα χρόνου είναι να κάνουμε διακοπή, όπως έγραψε ο Πέτρος πιο πάνω δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πλέον, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, όχι άλλους φόρους, μόνο στον αέρα δεν έχουν βάλει ακόμη, προσωπικά όλα θα τα κόψω

HTC One M9

Μακάρι να είχαμε και επιλογή για την ΔΕΗ αλλά εκει ειναι μεγάλο θέμα / πρόβλημα με κάτι ΕΡΤ και π@π@ριες που πληρώνουμε με το έτσι θέλω!

Το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στους φόρους. Φόρος 10% και ΦΠΑ στο 24% αυξάνουν τη συνδρομή σε ένα κλάδο που είχε καλή πορεία ανάπτυξης και σίγουρα έδινε στο κράτος έσοδα. Τώρα θα χάσει.
Εγώ προσωπικά με τα 15,90 που δίνω τώρα είμαι ευχαριστημένος. Με τις αυξήσεις αυτές δεν θα μου το κρατήσουν με τίποτα τόσο όταν λήξει το συμβόλαιο. Ούτε καν 20,00 που είχα μια ελπίδα. Τι θα κάνω λοιπόν; Θα το κόψω. Δεν έχω άλλη επιλογή. Μόνο ποδόσφαιρο βλέπω και αυτό τα σπουδαία ματς. Αλλάζει και η οικογενειακή μου κατάσταση οπότε θα το κόψω. Ποιος χάνει; Εγώ σίγουρα όχι (ο χρόνος που θα έχω θα είναι ελάχιστος οπότε και να μην το έχω δε με νοιάζει). Το κράτος σίγουρο φόρο που είχε μέχρι τώρα (ΦΠΑ στο 23%), ο ΟΤΕ θα έχει απώλεια εσόδων που σημαίνει νέα μείωση στο φόρο που θα αποδώσει σαν εταιρία (πάλι χάνει το κράτος) και αν αναγκαστεί σε περικοπές προσωπικού οι συνέπειες είναι μεγαλύτερες. Εγώ που δεν είμαι οικονομολόγος και το κατανοώ απόλυτα. Αυτοί δεν το βλέπουν; Θα μειωθούν τα έσοδα από φόρους/τέλη στην συνδρομητική.

Και εγώ πάω για διακοπή. Αν δεν μπορέσω απο τώρα λόγο φόρων τότε σίγουρα Σεπτέμβριο που λήγει το συμβόλαιο μου. Και ειναι όπως τα λες @baspav. Το κράτος θα χάσει αλλά αν είχαμε κράτος δεν θα φτάναμε κι εδώ που φτάσαμε

Απάντηση: Re: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Εγώ που δεν είμαι οικονομολόγος και το κατανοώ απόλυτα. Αυτοί δεν το βλέπουν; Θα μειωθούν τα έσοδα από φόρους/τέλη στην συνδρομητική.

Αν λειτουργήσουν ολοι όπως εσυ, ναι, θα χασει το κρατος.
Πως εισαι τοσο σιγουρος ομως οτι θα πραξουν ολοι το ιδιο;
Εγω ηδη γνωριζω 3 φιλους, που δεν προκειται να το κόψουν.
Μηπως εκοψε κανείς τα κινητά όταν μπηκε ο φόρος στα κινητα;

Φίλε Σωτήρη είναι τι ανάγκες έχει ο κάθε ένας. Εγώ προσωπικά δεν γουστάρω αυξήσεις με το έτσι θέλω και θεωρώ περιττό το ΟΤΕ NOVA ΤV για τους καιρούς που ζούμε. Και το σταθερό επίσης. Τώρα για το internet μάλλον θέλουν να μας κάνουν Κούβα. . Απο την μια wifi παντού και απο την άλλη φόρους παντού! Για το κινητό και ο φόρος εκεί, δεν συγκρίνετε με την τηλεόραση. Είναι απαραίτητο εργαλείο δουλειάς -επικοινωνίας όπως και το internet για πολλούς. Τηλεόραση αν δεν έχεις καφετέρια μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτήν. .
Προσωπικά θα τα κόψω όλα γιατί πολύ απλά δεν γουστάρω φερετζέ στο κεφάλι μου με το έτσι γουστάρω.
Φοιτητικό στο κινητό (κάρτα) ναι κάρτα! Και μια χαρά βολεύομαι.

Υ.Γ. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί για να δουν οτι αυτό που κάνουν δεν οδηγεί πουθενά θα μας έχουν μια ζωή στα 4.Αυτά.

Last edited:
είμαι από αυτούς που έχουν και τα δυο και θα κόψω σίγουρα το ένα και άμεση μεταφορά του σταθερού και ίντερνετ σε κάτι πολύ ποιο οικονομικό το κινητό έγινε πρόσφατα καρτοκινητο δεν πάει άλλο

Μηπως εκοψε κανείς τα κινητά όταν μπηκε ο φόρος στα κινητα;

πόσοι από "παχυλά" συμβόλαια έφτασαν να έχουν καρτοκινητά με 5 ευρώ το μήνα; Εδώ δεν χάνει το κράτος και οι εταιρείες κινητής; Ασχετα που τα τηλεφωνικά νούμερα μπορεί να έμειναν ίδια.
Α! επ' ευκαιρίας πόσοι που είχαν 2-3 sim καρτοκινητής έφτασαν να κρατήσουν μόνο την μία;

+1 hackertom & takis με βλέπω τα ίδια και εγώ μόλις λήξει η δέσμευση σε 6 μήνες.

πόσοι από "παχυλά" συμβόλαια έφτασαν να έχουν καρτοκινητά με 5 ευρώ το μήνα; Εδώ δεν χάνει το κράτος και οι εταιρείες κινητής; Ασχετα που τα τηλεφωνικά νούμερα μπορεί να έμειναν ίδια.
Α! επ' ευκαιρίας πόσοι που είχαν 2-3 sim καρτοκινητής έφτασαν να κρατήσουν μόνο την μία;

+1 hackertom & takis με βλέπω τα ίδια και εγώ μόλις λήξει η δέσμευση σε 6 μήνες.

βέβαια και από τα καρτοκινητα παίρνει φόρο

ίδιος φόρος και ΦΠΑ με 40αρι συμβόλαιο και ίδιος με 5αρα κάρτα στο κινητό; Φυσικά χρειαζόμαστε κινητό οπότε κυνηγάμε το λιγότερο "φυστίκι".

δηλαδη στον δικο μου λογαριασμο που ειναι 60 ευρω με τα παντα ολα μεσα(συνδρομητικη fullpack,multiview,απεριοριστα κινητα,υπεραστικα και vdsl)ποσο παραπανω θα βγει ρε παιδια?

Μάλλον πρέπει να δεις την ανάλυση, εκεί αθροίζεις τις καθαρές αξίες από υπηρεσίες συνδρομητικής και υπολογίζεις +10% παραπάνω, μετά προσθέτεις την καθαρή αξία της σταθερής και του vdsl και προσθέτεις και 24% ΦΠΑ. Αυτά μάλλον είναι, α! επίσης από 1/1/2017 επιπλέον 5% τέλος και στις υπηρεσίες σταθερής, το VDSL γλυτώνει ...ακόμα!

δες παράδειγμα εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php/149505-Φόρος-Συνδρομητικής-τηλεόρασης/page5 ποστ 42

Μάλλον πρέπει να δεις την ανάλυση, εκεί αθροίζεις τις καθαρές αξίες από υπηρεσίες συνδρομητικής και υπολογίζεις +10% παραπάνω, μετά προσθέτεις την καθαρή αξία της σταθερής και του vdsl και προσθέτεις και 24% ΦΠΑ. Αυτά μάλλον είναι, α! επίσης από 1/1/2017 επιπλέον 5% τέλος και στις υπηρεσίες σταθερής, το VDSL γλυτώνει ...ακόμα!

δες παράδειγμα εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php/149505-Φόρος-Συνδρομητικής-τηλεόρασης/page5 ποστ 42

ευχαριστω

Απάντηση: Re: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Γιατί σκέφτεσαι ως εταιρικό στέλεχος κι όχι ως ένας άνθρωπος που πριν 2, 3, 4 χρόνια έκανε συμβόλαιο ξέροντας ότι για πάντα θα πληρώνει ένα Χ ποσό; Και δεν το λέω εγώ, ρώτα τον κόσμο που έβαλε forthnet/nova και τώρα διαμαρτύρονται για την αύξηση.
Ας μην χαϊδεύουμε αυτιά.
Ως εταιρικό στέλεχος ποιας εταιρίας? Μπερδεύομαι επειδή ανέφερα ότι καμιά εταιρία δεν ευθύνεται για την εφαρμογή του φόρου. Δεν αναφέρθηκα μόνο σε μία, ούτε καταφέρθηκα εναντίον μόνο μίας, για μια ενέργεια που έγινε από όλες τις εταιρίες. Και δεν το κάνω, γιατί όταν υπάρχει μια κοινή (καθώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά) πρακτική από όλες τις εταιρίες και παρόλα αυτά κατηγορεί κάποιος μόνο μια από αυτές, αυτό δείχνει εμμονή. Εμμονές δεν έχω γενικά και γι αυτό δεν μπορώ για τον συγκεκριμένο λόγο να κατηγορήσω μια μόνο εταιρία. Αν το έκανα, τουλάχιστον θα το έκανα για όλες.

Λαμβάνοντας υπόψη το ερώτημα που κάνεις, το επιστρέφω... Γιατί σκέφτεσαι μόνο σαν ένας άνθρωπος που πριν από 2,3,4 χρόνια έκανε συμβόλαιο με μια συγκεκριμένη εταιρία ,ξέροντας ότι για πάντα θα πληρώνει ένα Χ ποσό, ενώ θα έπρεπε με την ίδια λογική να σκέφτεσαι σαν ένας άνθρωπος που έκανε συμβόλαιο 24 μηνών, πριν από λίγους μήνες με μια οποιαδήποτε εταιρία, ξέροντας ότι θα πληρώνει για το διάστημα αυτό ένα Χ ποσό? Η ερώτηση γιατί αφορά μόνο τον κόσμο που έβαλε Forthnet/Nova και δεν αφορά και τον κόσμο που έβαλε ΟΤΕ/ΟΤΕ TV, ή Vodafone/Vodafone TV? Σε εκείνους τους συνδρομητές εσύ ρώτησες και δεν εισέπραξες παράπονα? Γιατί αναφέρεσαι μόνο σε μια εταιρία, αφήνοντας την άλλη (ή τις άλλες) απέξω και ανέγγιχτη (ες)? Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος? Δεν νομίζω ότι είμαι εγώ αυτός που χαϊδεύει αυτιά.

Βλέπω αρκετούς υπέρμαχους του "για πάντα" που είπε μια εταιρία,θεωρώντας πως έχει δίκιο στην αύξηση αυτή και πως δεν παραβιάζει τον όρο "για πάντα" που η ίδια είχε θέσει.Θα ήθελα λοιπόν να θέσω σε όλους αυτούς το εξής φιλοσοφικό ερώτημα στο παρακάτω υποθετικό γεγονός.Πιστεύει κάποιος από εσάς πως αν υπήρχε μείωση αντί για αύξηση του φόρου η εν λόγω εταιρία θα παραβίαζε πάλι τον όρο "για πάντα" ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ τότε κατ' αντιστοιχία τις τιμές?
Φυσικά η απάντηση είναι αυτονόητη...

Με τη λογική που το γράφεις, υπάρχουν υπέρμαχοι του "για πάντα" και υπέρμαχοι των συμβολαίων των 12 ή 24 μηνών. Ο τίτλος του νήματος φαίνεται καθαρά και επαναλαμβάνεται σε κάθε post. Και πολλές φορές δίνεται η εντύπωση ότι πολλοί νομίζουν πως έχουμε να κάνουμε με έναν φόρο που επέβαλε μόνο μια εταιρία. Όταν κάποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις που μπορεί να έχει κάποιος άλλος, καλό είναι να προσπαθεί να δώσει σημασία στα επιχειρήματά του και όχι να τα μεταφράζει χωρίς να κουράζει το μυαλό του. Επειδή τα φιλοσοφικά ερωτήματα είναι πάντα χρήσιμα στον άνθρωπο, το σωστό είναι όταν υποβάλλονται να περιλαμβάνουν όλες τις παραμέτρους ενός υποθετικού γεγονότος και όχι επιλεκτικά. Θα έπρεπε δηλαδή στο συγκεκριμένο φιλοσοφικό ερώτημα, να προστεθεί και το "πιστεύει κάποιος από εσάς πως αν υπήρχε μείωση του φόρου αντί για αύξηση, η οποιαδήποτε εταιρία θα παραβίαζε πάλι τον όρο "τιμή για 12" ή "τιμή για 24 μήνες", μειώνοντας κατ' αντιστοιχία τις τιμές"? Είμαι βέβαιος ότι η απάντηση δεν θα ήταν αυτονόητη.

Χμμμ, νομίζω ότι αν μειώνονται ο ΦΠΑ και δεν μείωνε τις τιμές θα άκουγε όχι το ίδιο, αλλά πολύ περισσότερο κράξιμο.

Απάντηση: Φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης

Είναι από τις λίγες φορές που δεν ευθύνεται η nova για κάτι αρνητικό που λαμβάνει χώρα. Είναι, ωστόσο, μία ακόμη φορά που φαίνεται το (ίσως ανεξήγητο) μένος προς την εν λόγω εταιρεία. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, και οι λοιπές εταιρείες συνδρομητικής δε φαίνεται να απορρόφησαν την αύξηση. Άρα το πρόβλημα είναι με τη nova. Να φταίνε ακόμη τα 60άρια που πλήρωναν κάποτε κάποιοι στην εταιρία όντας μονοπωλιακή; Δεν ξέρω. Πάντως δε βρίσκω λογική στις απόψεις των περισσοτέρων εναντίον της εταιρείας.

Υ.γ. Ούτε nova ούτε ote tv έχω.