Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Δεν εχω ΟΤΕ ουτε NOVA και δεν ειναι επειδη δε θελω αλλα επειδη δε μπορω. Μερικα απο τα παραδειγματα τα θεωρω τελειως ακυρα επειδη πχ το παραδειγμα με το αμαξι, εχεις την επιλογη να παψεις να το χρησημοποιεις (εχω δυο χρονια το αμαξι μου χωρις πινακιδες και παω με τα μεσα αφου δεν εβγαινε αλλιως και ας εχασα ενα σκασμο λεφτα και τη περιουσια μου)
Αν καποιος εχει 1000 ευρω μισθο (και αυτο ονειρο ειναι πλεον για μερικους) και λεει εγω δινω 50 ευρω το μηνα τηλεφωνια και τηλεοραση κλπ και ο φορος (δε φταιει η ΝΟVA, OTE κλπ) στο κανει 55 και εσυ εχεις να κοψεις 5 λιτρα γαλα απο το σπιτι σου για το τηλεφωνο, ε οχι δε παει ετσι. Αγαθο απο αγαθο εχει αλλη αξια και καλυπτει αλλες βασικοτερες η μη αναγκες. Σκεφτειτε λιγο απο τη θεση του αλλου, αν δεν εχεις, ακομα και 2 ευρω, τι να κανεις; Να κλεψεις; Να πεινασεις για να πληρωνεις ακριβοτερη τη τηλεοραση; Αν δεν βγαινει ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! Επρεπε ολοι να εχουν το δικαιωμα αν δεν μπορουν να το κοψουν, οι μισοι και μονο που θα ειχαν το δικαιωμα δε θα λεγανε τιποτα και δε θα το κοβανε. Εγω θα το εκοβα και ας ερχοντουσαν να τα παρουνε, ας παιρνανε τη τηλεοραση, ντροπη δηλαδη. Κοψαμε το εξω, το αμαξι, καναμε καρτα το κινητο, πηγαινουμε στα νοσοκομεια και οχι στο γιατρο της γειτονιας, αγοραζουμε γενοσημα, εχουμε παραμελησει τα δοντια μας, δε βγαινουμε απο το σπιτι, δε καπνιζουμε, δε πινουμε, δε θα πληρωνουμε και με το ζορι εμμεσους φορους, δε θελω να κανω χρηση και να μη πληρωνω φορους!

Η λυση στις διαφημισεις υπαρχει εδω και καιρο παντως στα τορενταδικα.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@ grpol & ilise

Είναι δύσκολο να συνεχίσουμε την κουβέντα, δεν έχουμε κοινά σημεία επαφής.

Αντιμετωπίζετε τη Nova σαν να είναι είδος πρώτης ανάγκης. Εγώ αν δεν "έβγαινα" η Nova θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκοβα, όχι το τελευταίο.

Η συνδρομητική τηλεόραση θεωρείται παγκοσμίως "είδος πολυτελείας", οπότε αν κάποιου του περισσεύουν 30-40-50 το μήνα για TV λογικά θα του περισσεύουν και 33-44-55 .

Σύμφωνα με τη δικιά μου λογική, αν αυτά τα επιπλέον 3-4-5 το μήνα κάνουν τόση διαφορά στον οικογενειακό προϋπολογισμό, μάλλον υπάρχει θέμα προτεραιοτήτων.

Παιδιά καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση που δεν είδα να αναφέρεται στις προηγούμενες σελίδες.
Έχω ΟΤΕ ΤΒ και ο δική μου περίοδος τιμολόγησης είναι από τις 15 ενός μήνα μέχρι τις 16 του επόμενου. Άρα πχ. ο τελευταίος λογαριασμός μου καλύπτει την περίοδο 16/5-15/6.
Εφόσον όμως η αλλαγή του ΦΠΑ και η επιβολή του ΦΣΤ επιβλήθηκε από την 1/6 θα έπρεπε (σύμφωνα με τη δική μου λογική) να αντικατοπτρίζεται και στην τελική χρέωση αναλογικά και ο ΦΣΤ και ο αυξημένος ΦΠΑ να εφαρμοστούν μόνο για την περίοδο από 1/6 και μετά.

Σε μένα αυτό δεν συνέβη.
Το παρατήρησε κάποιος άλλος αυτό; Είμαι έτοιμος να πάρω τον ΟΤΕ αλλά είπα να ρωτήσω πρώτα μήπως κάτι στον συλλογισμό μου είναι λάθος.

Απάντηση: Re: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Γι αυτο και δεν εχω αλλα μαλλον εισαι καλα οικονομικα και δε μπορεις να μπεις στη θεση του διπλανου σου (no offence intented). ΑΝ ειχα τηλεοραση λοιπον (που καποτε θα μπορουσα να εχω και αν ειχα βαλει θα με δεσμευε ακομα το συμβολαιο) θα ερχοταν αυτο το μηνα 5 ευρω ακριβοτερη και ο μισθος μου αυτον τον μηνα ηταν 38 ευρω κατω, μιλαμε για σχεδον 10% του μηνιαιου εισοδηματος που μπαινει στο σπιτι, και το 10% σε 3 ψηφιο μισθο ειναι απιστευτο προβλημμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση που δεν είδα να αναφέρεται στις προηγούμενες σελίδες.
Έχω ΟΤΕ ΤΒ και ο δική μου περίοδος τιμολόγησης είναι από τις 15 ενός μήνα μέχρι τις 16 του επόμενου. Άρα πχ. ο τελευταίος λογαριασμός μου καλύπτει την περίοδο 16/5-15/6.
Εφόσον όμως η αλλαγή του ΦΠΑ και η επιβολή του ΦΣΤ επιβλήθηκε από την 1/6 θα έπρεπε (σύμφωνα με τη δική μου λογική) να αντικατοπτρίζεται και στην τελική χρέωση αναλογικά και ο ΦΣΤ και ο αυξημένος ΦΠΑ να εφαρμοστούν μόνο για την περίοδο από 1/6 και μετά.

Σε μένα αυτό δεν συνέβη.
Το παρατήρησε κάποιος άλλος αυτό; Είμαι έτοιμος να πάρω τον ΟΤΕ αλλά είπα να ρωτήσω πρώτα μήπως κάτι στον συλλογισμό μου είναι λάθος.

Οι φοροι μπαινουν την ωρα που κοβεται το τιμολογιο, δυστυχως αν ησουν να τιμολογηθεις και στις 2/6 (απο 3/5 εως 2/6) ο νεος φορος θα σε επιανε σε ολο το λογαριασμο.

Απάντηση: Re: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Σε μένα αυτό δεν συνέβη.

Πρέπει να κοιτάξεις την ημέρα έκδοσης του λογαριασμού και όχι την περίοδο που καλύπτει.
Σίγουρα, εάν ο λογαριασμός σου εκδίδεται μηνιαίος, μέσα στον ΙΟΥΝ θα εκδοθεί και θα τον λάβεις ή θα ενημερωθείς για την έκδοσή του (δεν ξέρω πως τους στέλνει ο ΟΤΕ).

@ grpol & ilise

Είναι δύσκολο να συνεχίσουμε την κουβέντα, δεν έχουμε κοινά σημεία επαφής.

Αντιμετωπίζετε τη Nova σαν να είναι είδος πρώτης ανάγκης. Εγώ αν δεν "έβγαινα" η Nova θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκοβα, όχι το τελευταίο.

Η συνδρομητική τηλεόραση θεωρείται παγκοσμίως "είδος πολυτελείας", οπότε αν κάποιου του περισσεύουν 30-40-50 το μήνα για TV λογικά θα του περισσεύουν και 33-44-55 .

Σύμφωνα με τη δικιά μου λογική, αν αυτά τα επιπλέον 3-4-5 το μήνα κάνουν τόση διαφορά στον οικογενειακό προϋπολογισμό, μάλλον υπάρχει θέμα προτεραιοτήτων.

Δημητρη μου μονος σου το ειπες - θα ηταν το πρωτο πταγμα που θα εκοβα οχι το τελευταιο.-
Αυτο θελω να κανω και γω και δεν με αφηνουνε προτασσοντας μου 112,60 ευρω προστιμο για διακοπη μιας και δεν εληξε το συμβολαιο. Μη λεμε τα ιδια

Λυπάμαι πραγματικά, που όσες παρακλήσεις κι αν γίνουν, τα πολιτικά, τα άσχετα και τα ειρωνικά σχόλια εξακολουθούν να γράφονται όποτε θέλουν μερικοί. Πραγματικά, δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο. Και πάλι, λυπάμαι!

Ο καθένας μας μπορεί να απευθυνθεί αρμόδια για τα όποια θέματα έχει με τον Χ πάροχο.
Το ίδιο μπορεί να κάνει και για τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις.
Μπορεί επίσης να πάει όπου αλλού θέλει να βρίζει.

Όχι εδώ.

Είναι η τελευταία προειδοποίηση.

Θα έχει μεγάλη πλάκα η επόμενη διαπραγμάτευση με Forthnet και ΟΤΕ, αρχής γενομένης από τη Forthnet τον Σεπτέμβριο.

Με τον ΟΤΕ θα έχει ακόμα μεγαλύτερη, γιατί από 70 που πλήρωνα, καλούμαι να πληρώσω 76 και έχω διετές συμβόλαιο. Που σημαίνει ότι για τους υπόλοιπους 15 μήνες θα φάω συνολική επιβάρυνση 90 , τα οποία σκοπεύω να τους βάλω να απορροφήσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να με έχουν πελάτη.

Και για να προλάβω τους καλοπροαίρετους, όχι δεν μου περισσεύουν 70, συνεπώς μπορώ να δίνω άλλα 6, όπως προαναφέρθηκε. Απλά το συγκεκριμένο πακέτο (VDSL 50αρα + Full OTE tv δορυφορικό) ήταν μία επιβράβευση στον εαυτό μου για τη διακοπή καπνίσματος. Πριν από αυτό είχα κόψει τις εξόδους, τις ταβέρνες, τα ταξίδια, κυκλοφορώ με μηχανάκι για οικονομία στη βενζίνη και κάνω το σκ%^& μου παξιμάδι για να βγάλω το μήνα.

Είτε λοιπόν θα το απορροφήσει η εταιρεία, είτε γειχαραντάν και να είναι καλά το sportlemon

Τις δικές μας..διατάξεις τις είδαν τι λένε;

Τα έχω πάρει τόσο πολύ με τους φόρους (παντού) που φταίει δε φταίει η εταιρία δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ ανανέωση πάνω από τα 15,90 που δίνω (ούτε σέντσι παραπάνω). Ας είναι και sports pack.

να ρωτησω λιγο ,καμια εταιρια δεν δεχεται την αμεση διακοπη συμβολαιου; καλα κανουν και μας βαζουν φορους (οποιοι τους βαζουν), ας βαλουν οσους θελουν σε οτι τιμη θελουν αλλα γιατι να μην μπορω να κανω την καταγγελια συμβασης; γιατι μας τιμωρουν με το ετσι θελω; δηλαδη εμεις φταιμε ; εμεις να πληρωσουμε την νυφη; γιατι δεν παιρνει η καθε εταιρια το μισο βαρος; αυτο δεν θα ηταν πιο σωστο και δικαιο; πως εγω με τετοια που κανουν να ανανεωσω ξανα η να παρω καποια υπηρεσια;
ενα θα σας πω ,οταν θα ερθει ο καιρος που θα ληγει το συμβολαιο και παει να κανει καποιος διακοπη να δειτε πως θα του απορροφησουν οχι μονο τους φορους αλλα θα του κανουν ακομη καλυτερη τιμη ,τοτε δηλαδη θα μπορουνε να απορροφησουν το φπα ;
ειναι μερικα ατομα εδω μεσα που δεν ξερω τι συμφερων εχουν ,μαλλον μερικοι θα δουλευουν σε καποιον παροχο και προσπαθουνε να μας περασουν το πως δεν φταινε οι εταιριες, σωστα αλλα ουτε και εμεις φταιμε παιδια ,απλα πραγματα ,δεν θελεις; φευγεις ,το πιο σωστο και δικιο

Re: Απάντηση: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

ειναι μερικα ατομα εδω μεσα που δεν ξερω τι συμφερων εχουν ,μαλλον μερικοι θα δουλευουν σε καποιον παροχο και προσπαθουνε να μας περασουν το πως δεν φταινε οι εταιριες, σωστα αλλα ουτε και εμεις φταιμε παιδια ,απλα πραγματα ,δεν θελεις; φευγεις ,το πιο σωστο και δικιο

Αρχηγέ, πριν αρχίσεις να πετάς λάσπη για συμφέροντα και παρόχους καλό είναι να έχεις στοιχεία.. Διαφορετικά εσύ είσαι ο εκτεθειμένος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Αρχηγέ, πριν αρχίσεις να πετάς λάσπη για συμφέροντα και παρόχους καλό είναι να έχεις στοιχεία.. Διαφορετικά εσύ είσαι ο εκτεθειμένος.

ειπα την αποψη μου , τι στοιχεια θες; ,αν δεν θελετε να λεμε την αποψη μας να μας το πειτε ,να μας λετε το τι θελετε ν ακουτε για να μην σας κουραζουμε κιολας
edit και αν αναφερεσαι για τα ατομα που λεω οτι δουλευουν ,λεω μαλλον ,δεν ειπα ντε και καλα οτι δουλευουν
edit2 επισης αν εχει προσβληθει καποιος του ζηταω και συγγνωμη , δεν ειχα τετοιο σκοπο

Last edited:
Re: Απάντηση: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Τα πραγματα ειναι απλα. Δε καταλαβαινω γιατι δε το καταλαβαινουν καποιοι. Ο φορος ανηκει στο κρατος. Το κρατος με το ετσι θελω επιβαλει φοροεισπρακτικες υποχρεωσεις σε εταιριες. Δεν υπαρχει καμια απολυτως λογική στο να καταγγειλει ιδιώτης συμβαση με εταιρια, εξαιτιας κοστους που επεβαλε το κρατος.

Συγγνώμη αλλά όταν υπέγραψα συμβόλαιο ήταν για 45 ευρώ τελική τιμή.. Δεν θα έπρεπε να δίνει το δικαίωμα καταγγελίας αφού αλλάζει ή τιμη;
Αν ή κυβέρνηση έβαζε φόρο 200% θα έπρεπε να πληρώνουμε μέχρι να λήξει το συμβόλαιο;

Στάλθηκε από το SM-T715 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η εταιρεία μπορεί εύκολα να ισχυριστεί ότι εκείνη θα συνεχίσει να εισπράττει το ίδιο αντίτιμο με το αρχικά και ότι αυτό που καλείται να καταβάλει ο καταναλωτής, δηλαδή η επιπλέον καταβολή (φόρος) δεν εισπράττεται από εκείνη αλλά από το κράτος.

Το δίκαιο και σωστό (κατά την άποψή μου) είναι η εταιρεία να μην καταλογίζει ποινική ρήτρα επειδή επιθυμεί κάποιος να κάνει διακοπή συμβολαίου πριν αυτό λήξει.
Αλλά για να μην χάνει τους συνδρομητές της η όποια εταιρεία, χρησιμοποιεί την δαμόκλειο σπάθη της ποινικής ρήτρας ώστε να φοβίσει, πιέσει και να περιορίσει όσο το δυνατό περισσότερο τις τυχόν εκροές των συνδρομητών της.

Αυτό είναι δεν είναι νόμιμο και δίκαιο κατά την άποψή μου, αλλά η προσωπική μου άποψή δεν αρκεί, πρέπει να "επιβεβαιωθεί" και με δικαστική απόφαση

Αν ή κυβέρνηση έβαζε φόρο 200% θα έπρεπε να πληρώνουμε μέχρι να λήξει το συμβόλαιο;

Με μια κουβεντα, ναι. Σε μια νορμαλ διακυβερνηση αυτο δε θα συνεβαινε ποτε, όπως δε θα συνεβαιναν και τετοιοι εμμεσοι φοροι. Εμμεσος φόρος ειναι και το χαρατσι. Κανεις δε τολμά όμως να το χαρακτηρισει καταχρηστικό και να μη το πληρωσει. Μη νομιζετε πως οποιος σκεφτηκε αυτον το φόρο δε γνωριζε για τις δεσμευσεις των συνδρομητων. Στη τελική, η νοβα, οτε, κτλ εχουν παλεψει για να κρατησουν το πελατολόγιο τους. Με αυτη τη κινηση, το μονο που καταφερνει ο νομοθέτης, ειναι για αλλη μια φορα να μεταβάλει τον οικογενειακό προυπολογισμό και τον προγραμματισμό των εταιριων.

Μπορείτε να κάνετε ότι γινόταν και με τη ΔΕΗ. Να μην πληρώσετε τον φόρο αλλά μόνο το ποσό που αναλογεί στις υπηρεσίες της Nova/OTE κτλ. Φυσικά όπως είδαν και όσοι δε πλήρωναν το "χαράτσι" στη ΔΕΗ, κάποια στιγμή θα σας έρθει να τα πληρώσετε - πολλαπλώς προσαυξημένα - στη φορολογική σας εκκαθάριση. Άλλη λύση δεν υπάρχει.