Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Η άποψη μου είναι ότι οι διατάξεις του ΑΚ για απρόοπτη μεταβολή συνθηκών βρίσκουν εφαρμογή στην περίπτωση αυτή. Για τον καταναλωτή, οι συνθήκες μεταβάλλονται με αποτέλεσμα να δικαιουται να καταγγειλει τη σύμβαση.

Οι εταιρίες μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Σημασία έχει τι λέει ο δικαστης.

Προσωπικά επειδή έχω τηλέφωνο και σε σπίτι και σε γραφείο, έχω και από τα 2 και μάλλον θα κόψω το ένα. Δεν ξέρω ποιο, μάλλον τον ΟΤΕ tv αλλά αυτό είναι αδιάφορο για εσάς.

Η αποψη ότι τι 50 τι 55 είναι παντελώς άστοχη μιας και 5 ευρώ από δω, 5 από κει στο τέλος γίνονται 100. Η συνδρομητική λέει είδος πολυτελείας. Μήπως είναι απλά υποκατάστατο της άλλοτε Σαββατιατικης εξόδου; Λέω γω τώρα...

ontopic... αυτό που θα κάνω είναι να απευθυνθω στον πάροχο και να του πω ότι καταγγελω τη σύμβαση. Αν μου πει ότι δεσμεύομαι θα αντιταξω ότι δικαιούμαι να κόψω το συμβόλαιο. Μη μενετε στο τι σας λέει ο κάθε υπάλληλος, ο καθε ΟΤΕ δεν είναι Αρχή, είναι εταιρία και μπορεί να λέει ο,τι θέλει.

Αν επιμείνουν και προχωρήσουν σε διεκδίκηση του ποσού που αξιώνουν δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάμε στα δικαστήρια.
Αντιλαμβάνομαι όμως ότι για κάποιον που δεν είναι δικηγόρος, τα έξοδα ενός δικαστηρίου είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

Υπάρχει και η γενική γραμματεία καταναλωτή πάντως.

Καταλαβετε πως δεν εχει καμια σχεση με τη συνδρομητική τηλεοραση. Η "πολυτέλεια" της συνδρομητικής ειναι απλά αστειο. Πλεον τα 10-20 ευρω που πληρωνει καποιος (συνδιαστικά με τηλεφωνια και ιντερνετ) δε μπορει σε καμια των περιπτωσεων να χαρακτηριστει πολυτελεια, αν σκεφτουμε πως πολλοί έχουν όντως αντικαταστησει την εξοδο του Σαββάτου με αυτο.

Απο εκει και περα, απο τη στιγμη που μπηκε στο φοροεισπρακτικο προυπολογισμό του κρατους, απλα ξεχαστε τις ακυρωσεις συμβολαιων κτλ. Όσο κακά και αν το λεω, δε θα το γλιτωσετε, ουτε με δικηγορους, ουτε με ινστιτουτα προστασιας καταναλωτών, ουτε με τίποτα, εκτος και αν συμβει καποιο γεγονος στην κοινωνια (δεν ειμαστε πολιτικό φορουμ ομως για να συζητησουμε τετοιου ειδους γεγονότα). Ο κοσμος πριν εκοβε το ρευμα (ιδιαιτερα σε εξοχικα, πατρικά, κτλ) για να γλιτωσει το χαρατσι. Τι καταφεραν; Γλιτωσαν ενα χρόνο (αν τον γλιτωσαν και αυτό) και μετα το χαρατσι πηγε με τη μια εφορια. Εκτος των αλλων, μετα επρεπε να βρισκουν και ηλεκτρολόγους, μηχανικους, κτλ για να ξανααδειοδοτηθουν και να ξαναπαρουν ρευμα.

Εννοειται οτι ο moonchild εχει δικιο.... δυστυχως οι μη νομικοι δεν μπορουν να αντιληφθουν οτι υπαρχει δικαιο και περαν του pacta sunt servanta.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Φόρος Συνδρομητικής τηλεόρασης

Μπορείτε να κάνετε ότι γινόταν και με τη ΔΕΗ. Να μην πληρώσετε τον φόρο αλλά μόνο το ποσό που αναλογεί στις υπηρεσίες της Nova/OTE κτλ. Φυσικά όπως είδαν και όσοι δε πλήρωναν το "χαράτσι" στη ΔΕΗ, κάποια στιγμή θα σας έρθει να τα πληρώσετε - πολλαπλώς προσαυξημένα - στη φορολογική σας εκκαθάριση. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι το ίδιο. Άλλο ΔΕΗ άλλο συνδρομητική τηλεόραση.
Τη ΔΕΗ και το ρεύμα δεν μπορείς να πεις το κόβω. Είναι είδος πρώτης ανάγκης, βασικής ανάγκης και πολλές φορές εξαρτώνται ζωές από αυτό.
Η συνδρομητική, αν και δε συμφωνώ πως είναι είδος πολυτελείας, είναι είδος όμως είδος ψυχαγωγίας/διασκέδασης, θα μπορούσες όμως να ζήσεις χωρίς αυτό.

Από τη στιγμή που σου χώνει έναν (ακόμη) φόρο σε μια υπηρεσία, πρέπει να σου δώσει και το δικαίωμα να την διακόψεις. Πχ ανεβάζω το φόρο σε καφέ, έχω επιλογή να μην αγοράσω. Βάζω φόρο στην καρτοκινητή; Έχω επιλογή να περιορίσω/μειώσω/μηδενίσω τις κάρτες. Αλλά εφαρμόζεται η πρακτική του ότι αρπάξω, χωρίς ανταποδοτικότητα, χωρίς να σκέφτομαι τις συνέπειες. Μήπως είναι και αντισυνταγματικός; Δεν μας έχουν πει τη ανταποδοτικότητα θα έχει.

Ειναι πολιτική η συζητηση, οποτε δε θα επιμεινω περαιτερω μιας και ο καθενας εχει τις δικες του σεβαστες αποψεις. Η ιστορια εχει δειξει πως ολοι μπορουν να προσπαθησουν (και ισως τα καταφερουν) να αποφυγουν την παρουσα εξτρα φορολογηση. Ενα ειναι το αναποφευκτο. Τα χρηματα που η κυβερνηση υποσχεθηκε στους δανειστες πως θα εισπραξει, θα τα εισπραξει. Ειτε συνδρομητική λεγεται, ειτε ιντερνετ λεγεται, ειτε τηλεφωνια, ειτε περιουσιακα στοιχεια. Αυτό δε χρειαζεται να ειναι νομικός καποιος για να το καταλαβει.

συγνωμη για το εκτος τοπικ θεμα αλλα θα απαντησω ....εμενα με ενδιαφερει σε καθε προιον το τελικο κοστος ανα το κοστος αυτο ειναι απογορευτικο
για καποιους ,επρεπε να εχουν το δικαιωμα της διακοπης και οχι την προστασια εταιριων και κρατους με θυμα τον τελικο καταναλωτη ...

ειτε 1 ευρω παραπανω η 5 ευρω ε για τον α η β λογο ...οπως καθε καταναλωτης εχει το δικαιωμα να επιλεξη αν τον συμφερει να το πληρωση η οχι
και να διακακοψη τη οποιανδηποτε παροχη υπηρεσιων εφοσον το τελικο κοστος ειναι απογορευτικο ....
δηλαδι ο καθε καταναλωτης να ειναι ερμεο του καθε υσχηρου της αγορας η του κρατους χωρεις να ρωταν αν μπορει αντεπεξελθη......

Μου ήρθε σήμερα ο λογαριασμός 45,25 από 39,90, τελικά παρόλο που έχω δωρεάν μήνα λόγω πληρωμής μέσω πιστωτικής το τέλος το πληρώνω κανονικά και στον δωρεάν μήνα. Μόνο με την αύξηση του ΦΠΑ από 39,90 πήγε 40,23 , καλά πάμε! :argue:

"περίοδος παροχής υπηρεσιών 06/06/2016 - 05/08/2016
3play & Σταθερά & Novacinema All + Novasports All 80,46
Πίστωση λόγω πληρωμής με Πιστωτική Κάρτα -40,23
Τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης 5,02
Σύνολο τρέχοντος λογαριασμού (με ΦΠΑ) 45,25
(Για την εταιρεία πληρώνετε) 32,44
(Για φόρους πληρώνετε) 12,81
τελικό ποσό πληρωμής (με ΦΠΑ): 45,25 "

και από εδώ φαίνεται ότι το παραπάνω τέλος είναι τέλος με ΦΠΑ, μου θυμίζει κάτι με αγγούρια αν και σε μέγεθος μοιάζει μελιτζάνας! :flipout:

"ΑΝΑΛΥΣΗ
περίοδος χρέωσης: 06/05/2016 - 05/08/2016
Προηγούμενο Υπόλοιπο (με ΦΠΑ) 0,00
Nova Full pack 40,49
Nova Full pack -20,24
Τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης 4,05
Σύνολο προ ΦΠΑ 24,30
ΦΠΑ 24% 5,84
Σύνολο τρέχοντος λογαριασμού (με ΦΠΑ) 30,14
Σύνολο (με ΦΠΑ): 30,14 "

Αυτά! καλή μέρα σε όλους -bye-

Last edited:
Απάντηση: Φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης

Όσοι πλήρωναν 39,90 , τώρα έχουν πάει στα 42,73 . Έχεις χρεώσεις εκτός παγίου;

Όχι Σεραφείμ, προσέχω σε αυτό το θέμα - εδώ είναι οι πάγιες χρεώσεις. Βλέπεις έχω αρκετό χρόνο ομιλίας από το καρτοκινητό και πέρνω από εκεί σε κινητά. Τόσο περίπου βγαίνει απλά μέσα είναι χρεωμένο και το τέλος συνδρομητικής για τον δωρεάν μήνα που το πληρώνουμε κανονικά. Αυτό ήθελα να τονίσω με τις υπογραμμίσεις. Εμένα από αυτά που γράφει παραπάνω θα μου βγαίνει 40,23+2,56=42,79 το μήνα.

τελικα εμαθε κανενας αν μπορουμς να σπασουμε το συμβολαιο?

Δεν νομίζω να μπορεί κανεις να σπάσει συμβόλαιο απο ένα φόρο που επέβαλε το ελληνικό κράτος σε όλους τους κατόχους συνδρομητικής τηλεόρασης και επέβαλε δια νόμου στους παρόχους συνδρομητικών υπηρεσιών να τον εισπράξουν για χάρη του.

καλησπερα εμας δεν μας δεν μας ρωτησε κανενας αν μπορουμε με ετσι θελω να καταβαλουμε τα παραπανω χρημματα εστω 4 ευρω
περιπου απο 44,5 γυνετε 48 ευρω περιπου ..επρεπε να υπαρχει επιλογη στον καθε συνδρομητη να αποφασηση εαν θελη να
πληρωση το παραπανω χρηματικο ποσο ,....διλαδη να μπορει να διακοψη

ετσι γυνετε στα δημοκρατικα κρατη....αλλα εδω στο ελαδισταν τη περιμενεις τα συνηθη κοροιδα πληρωνουν ....
απλος να εχουμε απλετη εμπυστοσυνη στη ελληνικη δημοκρατια .....συγνωμη για τους εκτος τοπικ χαρακτιρισμους ....

Ρε Πέτρο εδώ αυξάνουν με το έτσι θέλω τους φόρους που μας παρακρατούν απο τις εργασίες μας και έχουμε αυτόματα μείωση μισθού και δεν μας ρωτάνε, για την συνδρομητική τηλεόραση που ειναι και είδος πολυτελείας θα ρωτήσουν?

Ρε παιδια η διακοπη χωρις πεναλτυ ηταν ένα "τέχνασμα" που βρηκε ο ΟΤΕ για εχει τη λιγοτερη δυνατη γκρινια,όταν αυξησε την τιμη της συνδρομης,περνοντας την σε ολους ακομα και σε αυτους με συμβολαιο.
Κανενας δεν υποχρεωνει τις εταιριες να σου δωουν το δικαιωμα να διακοψεις χωρις πεναλτυ επειδή το κρατος επεβαλε ένα φορο σε ολους.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ξαφνικα θεωρούμε δεδομενο αυτό το "τέχνασμα" του ΟΤΕ.

Μην ξεχνάτε οτι στις μειώσεις συνδρομητών και στην cosmote και στη nova έπαιξε ρόλο και ο φόρος 10% που μπήκε πέρυσι.

Last edited by a moderator:
Και όχι μόνο αυτό αλλά και το 5% που μπήκε από 1/1/2017 σε σταθερή και ιντερνέτ. Όλο αυτό μαζί αθροίζεται στο 15% αλλά και πάλι είμαστε off topic ας προσπαθήσουμε να κρατηθούμε στο κομμάτι NEA.

Last edited:
Και όχι μόνο αυτό αλλά και το 5% που μπήκε από 1/1/2017 σε σταθερή και ιντερνέτ. Όλο αυτό μαζί αθροίζεται στο 15% αλλά και πάλι είμαστε off topic ας προσπαθήσουμε να κρατηθούμε στο κομμάτι NEA.
7,5% αύξηση επί του συνόλου είναι, μην τα βγάζετε μπακαλιστικα ! Πχ 20 ευρώ τηλέφωνο-ιντερνετ 20χ5% =1 ευρώ και 20 ευρώ tv x10%=2 ,
σύνολο δλδ 3 ευρώ φόρος
έτσι επί του συνόλου 40ευρωχ7,5 %=3 ευρώ φόρος

Last edited by a moderator:
Καταρχήν σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό και την επόμενη φορά δεν θα το ανεχτω, Δευτερον σου παραθετω αυτό και αν δεν συμφωνεις μετεφερε τον χαρακτιρισμο σου στο iefimerida και όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι συνδρομητές τηλεόρασης με την επιβολή φόρου 10% στους λογαριασμούς θα έχουν επιβάρυνση 3-5 ευρώ το μήνα.

Ο νέος φόρος στη σταθερή τηλεφωνική σύνδεση θα φτάνει στο 5% του λογαριασμού, δηλαδή τουλάχιστον 2 ευρώ τον μήνα.

www.iefimerida.gr/news/268236/oi-foroi-fotia-poy-psifise-i-kyvernisi-ti-akrivainei-apo-1i-ioynioy-listes

Last edited: