Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Οι surefire φακοί είναι πράγματι αξιοπρεπείς αλλά δεν νομίζεις πως
είναι ιδιαίτερα υπερτιμημένοι για αυτό που προσφέρουν ?

Ανάλογα πως το βλέπει κανείς, τι χρειάζεται και πόσα μπορεί να διαθέσει.
Πόσα χρήματα είναι πολλά για ένα καλό αυτοκίνητο ή ένα καλό σπίτι; ;)

Αγαπητέ yuk,

Ο κανόνας λέει πως ότι πληρώνεις πέρνεις, αλλά πολλές φορές δεν είναι
πάντα έτσι.

Ο παραλληλισμός μεταξύ αυτοκινήτου, σπιτιού και φακού δεν νομίζω πως
είναι δίκαιος καθώς το ζητούμενο σε ένα φακό είναι πρωτίστως η απόδοση
από πλευράς φωτεινότητας συνδιάζοντας καλή ποιότητα κατασκευής,
δυνατότητες και αξιοπιστία.

Έχω στην κατοχή μου αρκετούς φακούς όπως JetBeam, Fenix, Nitecore,
EagleTac, LedLenser και ειλικρινά όλοι τους είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί
(εκτός ίσως των LedLenser που είναι απλά καλοί).

Ειδικά οι JetBeam έχουν την καλύτερη ποιότητα κατασκευής όντας πολύ
κοντά στους SureFire, κοστίζουν όμως αισθητά λιγότερο καθώς είναι
made in china και όχι made in usa και είναι ιδιαίτερα δυνατοί στο θέμα
των lumens.

Για παράδειγμα ένας φακός όπως ο T1 Titan δεν μπορεί να κοστίζει κοντά
στα 300$ την στιγμή που ένα έργο τέχνης όπως ο JetBeam TC-R3 είναι
στα 250 .

Θα μου πεις βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Τα σέβη μου,

Δημήτρης

σωστα....ειναι φτιαγμενοι για στρατο/αστυνομια κτλ αρα για σκληρη χρηση....

αν πιασεις εναν C2 στο χερι το καταλαβαινεις...εχει αυτο που λενε οι παλιοι μηχανικοι αυτοκινητων "Δεσιματα"...κατι σαν τα παλια μερσεντες ταξι...
ενταξει οι περισσοτεροι φακοι αντεχουν τη ζωη στην τσεπη και στην θηκη και βουτες καμμια φορα, αλλα εχω εναν τυπο σε ορυχειο που μου λεει οτι δεν βλεπει τον Surefire 6P να αντεχει πολυ...

απλα αν δεν τον χρειαζεσαι τοτε ειναι πολυτελεια...αλλα αν ειναι εργαλειο επιβιωσης δεν διαλεγεις κατι αλλο....που να δειτε πως ψαχνονταια αυτο το καιρο οι καταδρομεις που θα την κανουν για αφγανισταν....

yuk τι εχει σε 1xΑΑ που δεν θες? στειλε ΡΜ..και για την τιμη του Μ60

Ο Malkoff σιγουρα το δουλευει...απλα ψαχνει για καταλληλο φακο TIR...οταν ηταν φρεσκο το MC-E τον ρωτησα τι γινεται με στενη δεσμη και ειπε οτι ειχε δοκιμασει αλλα δεν του αρεσε το τελικο αποτελεσμα....

Α! και ο defabricata που ανεφερα ειναι ενας τυπος που κανει μετατροπες σε φακους και ειναι πολυ καλος ικανος και ακριβης

Last edited:

dmichakis, http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=244757 αυτό είναι το μοναδικό thread στο CPF που δε σφαχτήκαμε για τη Surefire. Περιέχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τη λογική αυτών που αγοράζουν Surefire και γενικότερα ακριβά πράγματα.

Γενικά - το ζητούμενο από ένα εργαλείο δεν είναι για όλους το ίδιο. Δεν συγκρίνω φακούς με αυτοκίνητα όπως δεν μπορούμε ουσιαστικά να συγκρίνουμε φακούς με φακούς και αυτοκίνητα με αυτοκίνητα.

Συμφωνώ ότι η τιμή του Titan είναι απαράδεκτη. Παίρνεις όμως 1000 levels, τη στιγμή που δεν υπάρχει φακός που να έχει πάνω από 16-20 levels. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τη στιγμή που φτάνει μέχρι 70-80 lumens. Άλλοι το βρίσκουν ενδιαφέρον, όπως άλλοι βρίσκουν ενδιαφέρον ένα γραμματόσημο ή ένα νόμισμα τα οποία επίσης δεν με συγκινούν ιδιαίτερα.

kospap υπάρχει ένας τύπος στο wtt που ανταλλάζει έναν LX2 και του πρόσφερα το M60 μαζί με διάφορα άλλα. Αν δεν κάτσει θα σε ενημερώσω.
Σε 1xΑΑ δεν έχω κάτι εκτός από έναν ταλαιπωρημένο D10.

Last edited:

yuk, ήδη διαβάζω το cpf link για τους SF και θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνεις
ένα μοντέλο που να είναι ας πούμε στο μέγεθος ενός JetBeam Jet I Pro v3 για
EDC και να είναι ασφαλώς δυνατός.

Ίσως κάνω μια αγορά για να δω κι εγω τι εστί SF.

kospap υπάρχει ένας τύπος στο wtt που ανταλλάζει έναν LX2 και του πρόσφερα το M60 μαζί με διάφορα άλλα. Αν δεν κάτσει θα σε ενημερώσω.
Σε 1xΑΑ δεν έχω κάτι εκτός από έναν ταλαιπωρημένο D10.

Κοιτα δεν ειμαι 100% σιγουρος οποτε μην αβσιζεσαι..ειδικα σημερα που εκανα μια μετατροπη και εφτιαξα κατι αντιστοιχο...
http://www.candlepowerforums.com/vb/showpost.php?p=3138808&postcount=641

dmichakis...
μαλλον για LX-1 ή E-1B πας

Προσωπικά θα περίμενα για τον LX1. Μοιάζει με τον Ε1Β αλλά έχει το νέο UI του LX2 και προσφέρει καλύτερο κράτημα.
Και οι 2 έχουν την ίδια απόδοση στο max με μια μικρή διαφορά στο low. Ο Ε1Β διαφημίζεται 80 lumens, αλλά προσφέρει μετρημένα 110+ out of the front. Στην πράξη αυτό σημαίνει 130-140 κινέζικα lumens για την κατηγορία.

Ευτυχώς που έκανα υπομονή 2 μέρες ακόμα! Αντάλλαξα έναν Eagletac P20C2, έναν Nitecore EX10 R2 και έναν Fenix PD20 για έναν καινούριο LX2. :D

Μ' αρέσουν οι Preon και ειδικά η δυνατότητα twisty ή clicky και να γίνονται 2xAAA είναι κορυφαίες. Το medium με χαλάει λίγο. Θεωρώ ότι είναι λίγο και δεδομενου ότι είναι και XP-G θα φαίνεται ακόμα λιγότερο...

Aκύρωσα και τη παραγγελία του Ti Quark (ευτυχώς που δεν τον έστειλαν αμέσως).

Last edited:

Ευτυχώς που έκανα υπομονή 2 μέρες ακόμα! Αντάλλαξα έναν Eagletac P20C2, έναν Nitecore EX10 R2 και έναν Fenix PD20 για έναν καινούριο LX2. :D

Καλορίζικος να είναι ο LX2.

Πρέπει να έχεις μεγάλο πάθος πάντως με τους Surefire.
Ανάμεσα στους φακούς που έχω είναι και ο P20C2 ο οποίος είναι ένα μικρό
τέρας με απίστευτη δέσμη, το μόνο μειονέκτημα είναι η λειτουργία του
strobe.

Θεωρώ επίσης πως έδωσες "πολλά" για να πάρεις τον LX2.
Βέβαια από ότι φαίνεται οι αγάπες δεν κρύβονται ...! lol

Όταν τον παραλάβεις θα ήθελα ένα σύντομο review.

Δημήτρης

Καλορίζικος να είναι ο LX2.

Θεωρώ επίσης πως έδωσες "πολλά" για να πάρεις τον LX2.
Βέβαια από ότι φαίνεται οι αγάπες δεν κρύβονται ...! lol

ισως ειναι αναγκαιο...γαιτι σε χωρες που η εταιρια εει αντιπροσωπο οι αλλοι πωλητες δεν στελνουν απο αλλου....

Ο P20C2 θα ήταν από τους αγαπημένους μου. Απίστευτα δυνατός, 3 καλά διαμορφωμένα levels και πολύ μικρός. Το strobe τα καταστρέφει όλα όμως... :(
Κρίμα που βγήκε έτσι. Ετοιμάζουν την 2η έκδοση τώρα που λένε ότι θα απαιτεί λιγότερο χρόνο για να ενεργοποιηθεί το strobe.

Αναλογικά αυτά που έδωσα είναι περισσότερα σαν χρήματα (όχι πολύ όμως), αλλά δεν τους χρησιμοποιούσα έτσι κι αλλιώς και είναι κρίμα να κάθονται και να πιάνουν άδικα χώρο ενώ μπορει κάποιος να τους χρησιμοποιήσει.

Δεν είναι ότι θέλω οτιδήποτε Surefire. Λίγους και καλούς και μόνο αυτούς που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω. Άλλοι τους αγοράζουν και τους βάζουν σε βιτρίνες ή σε ράφια και τους χαζεύουν. Εγώ θα τον πάρω και θα τον χτυπήσω αλύπητα. Έτσι κι αλλιώς με την κουλαμάρα μου θα τον ρίξω κάτω στο πρώτο μισάωρο... :p
Ένα από τα καλά που έχουν είναι ότι δεν χάνουν πολύ σε αξία. Αν (λέμε τώρα) δεν μου αρέσει ο LX2 μπορώ να τον βγάλω για πούλημα στο CPF για 150$ και να πάρω τα χρήματά μου πίσω σε 5 λεπτά! ;)

Εχω ενα καταδυτικο φακο τον οποιο θελω να αναβαθμισω την φωτεινοτητα του.επειδη ειμαι ασχετος και θα ηθελα να ασχοληθω με το θεμα των φακων σαν πρωτο εγχειρημα γινεται?Ειναι πολυ δυσκολο?Και αν ναι τι χαρακτηριστικα του φακου θελεται για να δουμε τι θα κανω.

αμαν YUK.. ειδες που ξεπεταχτηκαν καi τα Hotwires?

(δηλαδη οι Λαμπτες Xenon υπερτοφοδοτουμενες ΤΡΕΛΑ)

nick2001...αν ειναι Ξενον δεν σηκωνει και πολλα για πετατροπη σε ΛΕντ...uα σου πω γιατι αλλη φορα...

απλα η μονη λυση ειναι να θυσιασεις διαρκεια των μπαταριων για να υπερτροφοδοτησεις αλλη λαμπα (υπαρχουν ετοιμες συνταγες ηδη)

Λοιπον
Τυπο φακου οπως γραφεται πανω
Τυπο της λαμπτας (απο προδιαγραφες και πιθανον οτο γραφει στο σωμα της (αν ειναι ευκολο να δεις)
Τυπο και αριθμο Μπαταριων,Βολτ
Διαταξη τους....ειναι σε σειρα εισαι κανενα φορεα πακετο?

αν ειναι Σφραγισμενη Μολυβου-οξεος στα 6 Βολτ η ευκολη λυση ειναι Λαμπες Pelican 3854L & 3854R

Εγώ δεν έκανα τίποτα! :p

Κάθομαι εδώ με τη γαβάθα μου με τα Doritos :popcorn: και την Pepsi Twist μου :beerglass:
και περιμένω τον David να κάνει την Πεμπτιάτικη ανακοίνωση των νέων "illumination tools" του. :chinese:

Kαι μια που λέω για τον David (4Sevens), κατάφερε ο αφιλότιμος ο Turbo Quark 2x123 να έχει φωτεινότερο hotspot από τον LX2!
(Μάλλον θα έπρεπε να λέγεται donut spot, άλλα τέσπα. :D)

jql1n9.jpg

H εικόνα από εδώ.

Εγώ δεν έκανα τίποτα! :p

Κάθομαι εδώ με τη γαβάθα μου με τα Doritos :popcorn: και την Pepsi Twist μου :beerglass:
και περιμένω τον David να κάνει την Πεμπτιάτικη ανακοίνωση των νέων "illumination tools" του. :chinese:

Τσσσ τσσσ πως καταντησαμε...γιναμε οι απολυτοι Nerds...ακου εκει...

καλα το λεω παντου αλλα δεν με πιστευουν οτι τα πραγματα με τους φακους τρεχουν φριηγοορτερα απο τους υπολογιστες....Νεα μοντελα ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

περισσοτερα για τον nick2001

Ξεχασα δυο πολυ σημαντικα πραγματα....για να αντεξει ο φακος τις υψηλεσ θερμοκρασιεσ τις μετατροπης θα πρεπει να εχει μεταλλικο κατοπτρο και γυαλινο παραθυρο...

Παρεπιμτωντος, σε διακοπη ρευματος

Surefire C3 + P91 300 Πραγματικα Lumens

lfho9nu6.jpg

maglite + G4 Welch Allyn 1185 - 1350 lumens

mag85rx4.jpg

maglite + Philips G4 5761 - 1700 lumens

mag5761bu8.jpg

Είσαι κι εσύ ο τρελός του χωριού, ε; :flipout: Κι εγώ τα ίδια κάνω, βγαίνω στο μπαλκόνι και φωτίζω τον κόσμο... :blush:

Απογοήτευσε λίγο ο Dave σήμερα. Περίμενα κάτι πολύ fllody κατά προτίμηση σε neutral white και είδα ένα περισκόπιο! :icon15:
Μετά το σοκ σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι καλή φάση όμως. Αφού έχει ελαστικό περίβλημα λογικά θα ταιριάζει στους περισσότερους μικρούς φακούς. Ίσως πάρω ένα.

To περισκόπιο: http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?t=202968

Last edited: