Φόρουμ για φακούς!!

ξερω οτι το παρακατω δεν ενδιαφερει το φορουμ μας, αλλα επειδη ηθελα να σας κανω μια μικρη εκπληξη απο την Αμερικη, σας παρουσιαζω ενα μικρο βιντεο για το iphone 4s. Στο τελος του βιντεο μας την ειπαν λιγο απο το apple store, βεβαια δεν ημασταν οι μονοι που βιντεοσκοπουσαμε το iphone 4s. Τουλαχιστον μπορειτε να δειτε εστω και αυτα τα ελαχιστα απο το βιντεο.

Το ολο θεμα ειναι το apple store που τετοια πραγματα νομιζω στην Ελλαδα δεν θα δουμε ποτε, και το microsoft store απεναντι ακριβως.

http://www.youtube.com/watch?v=7rLOFLJassM

ναι εχεις δικιο. Αν τα ταχυδρομικα ειναι οκ και δεν μεινει στο τελωνειο τοτε πειτε μου να το παρω και εγω απο εκει.

ειναι μεγαλη η διαφορα. Γενικως οτι υπαρχει σε site της Αμερικης (για παραδειγμα 10 $ εδω στην Ευρωπη το κανουμε 10 Ευρω).

Για την Ελλαδα εχει καλες τιμες το acdcshop. Εγω αγοραζω απο Φανο στην Αθηνα και απο τα Χανια απο το acdcshop.

Απο Εξωτερικο ειναι σαφως καλυτερα. Αλλα τωρα ειμαστε με την ψυχη στο στομα μεχρι να μπουν Ελλαδα, και σε αυτο βασιζονται και οι πωλητες εντος Ελλαδας.

Επισης το ebay εχει παντα τις καλυτερες προσφορες.

Εχει απολυτο δικιο δεν αντιλεγω.

πηρα αυτο εδω το luxemeter. http://www.tme.eu/en/details/ax-l230/luxmeters/axiomet/

Δεν ξερω αν θα κανει σωστα την δουλεια του, αλλα ηταν σε καλη τιμη. Οταν ερθει θα σας πω εντυπωσεις.

Το αλλο που ειχα δεν μου το επεστεψε ποτε ο φιλος και ετσι πηρα αλλο.

(Εγω εχω ξεχασει να στειλω στον Παναγιωτη (paran) τα drivers, πιστευω οτι θα το κανονισω συντομα.)

πηρα δυο. Ενα απο Ελλαδα και ενα απο εξωτερικο.

Αυτο απο Ελλαδα το πηρα για την δουλεια που θα κανω ενα project. Το αλλο πιο φθηνο (το ιδιο βεβαια) το πηρα απο εξω με δικα μου χρηματα.

Θελω να δω πως θα ερθουν και τα δυο και θα σας πω.

Επισης ζητησα απο την Citizen να μου στειλει 2 LED C L - L 3 4 0 - C 4 1 N - C (41W 4390 lumens) για να κανω τεστ και να φτιαξω cooling system με θερμοστατη σαν και αυτο που ειχα κανει για το σπιτι.

Βεβαια θα χρησημοποιησω ολα τα μηχανηματα που εχω, γιαυτο και πηρα το luxometer θα παρω και παλμογραφο και πηρα και ενα θερμομετρο με laser.

Ετσι θα εχω σχεδον ετοιμο το εργαστηριο.

Θα χρησημοποιηθει CATIA v6 2012 για σχεδιο και αναλυση, και θα χτισω το πρωτοτυπο σε μηχανες της Stratasys.

Θα παρει καιρο αλλα οταν το τελειωσω θα ζητησω ενα μεγαλο ευχαριστω απο την CITIZEN που μου εστειλε δωρεαν τα 2 πανακριβα λεντ.

Παρτε μια πρωτη ματια απο την εργασια.

Attachments

• ledchip_completed.jpg
    ledchip_completed.jpg
    38.3 KB · Views: 135
  • 095mm.jpg
    095mm.jpg
    89.1 KB · Views: 136
  • chip dimensions.jpg
    chip dimensions.jpg
    51.1 KB · Views: 135
  • chip_creation.jpg
    chip_creation.jpg
    35.5 KB · Views: 136
  • dimension_circle.jpg
    dimension_circle.jpg
    62.2 KB · Views: 136
  • lend_chip.jpg
    lend_chip.jpg
    52.2 KB · Views: 135
  • Photo 1-11-11 13 37 10.jpg
    Photo 1-11-11 13 37 10.jpg
    73.9 KB · Views: 136
  • Photo 3-11-11 14 55 57.jpg
    Photo 3-11-11 14 55 57.jpg
    87.4 KB · Views: 136
  • Photo 4-11-11 9 21 02.jpg
    Photo 4-11-11 9 21 02.jpg
    129.4 KB · Views: 135
  • sphere analysis.jpg
    sphere analysis.jpg
    118.3 KB · Views: 137
δουλευει στα 46 βολτ και 1,5 αμπερ. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να βρω ενα σωστο κυκλωμα να το τροφοδοτησω.

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι που να μπορει να δωσει σταθερα 1 αμπερ και να μπορω να ελενξω μετα την ταση.

Οταν τελειωσω το project θα ετοιμασω το κυκλωμα. Απλα πρωτα πρεπει να ολοκληρωσω το σχεδιο.

δουλευει στα 46 βολτ και 1,5 αμπερ. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να βρω ενα σωστο κυκλωμα να το τροφοδοτησω.

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι που να μπορει να δωσει σταθερα 1 αμπερ και να μπορω να ελενξω μετα την ταση.

Οταν τελειωσω το project θα ετοιμασω το κυκλωμα. Απλα πρωτα πρεπει να ολοκληρωσω το σχεδιο.

http://taskled.com/hboost.html για μπαταρίες. Είναι από τους καλύτερους και ακριβότερους κατασκευαστές κυκλωμάτων.

πολυ καλο, εως και παρα πολυ καλο. Το μονο που με απασχολει ειναι το regulator. Τι ειναι το regulator? Ποιο ειναι? αν βρω αυτο μετα ολα τα αλλα τα φτιαχνω. Επισης το regulator θα πρεπει να αντεχει θεμροκρασιες, και ετσι θα πρεπει να μπει σε καταλληλη ψυκτρα. Αυτο το κυκλωμα φαινεται οτι ειναι σχεδιασμενο να μην ανεβαζει θερμοκρασια λογω οτι ειναι current regulator. Αλλα θα ανεβαζει καποια αντισταση του που θα κοβει μεσω του ολοκληρωμενου οταν η θερμοκρασια υπερβαινει το οριο.

Uniquefire UF-2100 ξανα...

χρειαζομαι βοηθεια απο οσους τον εχουν.....
σοπευω να κανω εναν συμαπγη επιχειρησιακο φακο με βαση αυτον κια θελω να ξερω κατα σειρα σπυδαιοτητας τα παρακατω
1. Τι διαστασεις εχει το κατοπτρο και ιδιως το βαθος του.
2. ειναι λειο ή με υφη
3. Τι γινεται με τα πασα? σε αλλα μοντελα ειναι κοντα σε αλλα μακρια. Δειτε εδω
4. Πως ειναι η ανοδιωση? Νιωθετια οτι ειναι παχια?
5. Η χαραξη στον κορμο (ρικνωση) τι ιασθηση εχει? ειναι βαθια?

αυτα τα "λιγα"
Ευχαριστω, κωστας

Τι εννοεις οταν λες επιχειρησιακο.Τι ακριβως θες να κανεις?
Ρωταω γιατι τον εχω και εγω(επιχειρισιακη χρησιμοποιηση) και με ενδιαφερει να τον τουμπανιασω λιγο.
Εγω παντως τον εχω με "κοντο" σπειρωμα.Εσυ?
Οσον αφορα την ανοδιωση μου φαινεται ακρως ικανοποιητικη για 10,35Ε.
Τωρα για την χαραξη κατι παρομοιο με τις φωτογραφιες που δειχνεις.