Φόρουμ για φακούς!!

ναι αλλα εχουεμ μονο ενα καλωδιο στο λεντ

μηπως η μικρη προεξοχη στο + της πλακετας κανει επαφη με την τρυπουλα στην πλακετα του λεντ?

ναι αλλα εχουεμ μονο ενα καλωδιο στο λεντ

μηπως η μικρη προεξοχη στο + της πλακετας κανει επαφη με την τρυπουλα στην πλακετα του λεντ?

Μάλλον δέν βγάζω άκρη με το τί γίνεται, δώσε μου ένα λινκ με συμβατή πλακέτα και led για να προχωρήσω σε αγορά :bird:

Το - το παίρνει απευθείας από το σώμα του φακού, μέσω του αλουμινενιου δίσκου που φαίνεται στις φώτο.

Το - το παίρνει απευθείας από το σώμα του φακού, μέσω του αλουμινενιου δίσκου που φαίνεται στις φώτο.

Αυτό κατάλαβα και εγώ.
Να υποθέσω ότι ο driver πλακέτα έχει πρόβλημα...Που παράγγελνω
πλακέτα και με ποια χαρακτηριστικά??

Last edited:
Και ποιό LED προτείνετε για αντικατάσταση με την καλύτερη απόδοση? :hmmmm2:

Ο φακός δουλεύει με 2 Χ CR123 με 3v.. δηλαδή στα 6 περίπου v ( μπορεί και λίγο παραπάνω γιατί οι μπαταρίες είναι κινέζικες)

Μια 16650 χρειάζεσαι για να μην ασχοληθείς ξανά με το θέμα μπαταρίας και ένα driver να δίνει 1Α.
Αν θες να κρατήσεις το 6v setup, ένα driver που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ.

1.2 αμπερ ειναι πολλα για το λεντ αυτο, και μαλιστα χωρις αμεση επαφη με το σωμα του φακου. (Η βαση του λεντ ειναι στον αερα.)

σχετικα με την αντικατασταση του λεντ, το ζητημα ειναι τι χωρα στην τρυπα των κατοπτρων των 2 φακων. Οπου εχει XRE τα XML/XML2 δουλευουν καλα.
για την αντικατασταση του rebel δεν ξερω.. δες ποσο χωρο εχει...το μικροτερο διαθεσιμο (XPG2 θελει 3+ χιλιοστα)
δες και το θεμα του υψους

Η βάση του led xre εδρεύει στην κεφαλή του φακού, και συγκρατείται εκεί με ένα μεταλλικό δακτύλιο, μπαίνει βιδωτός με σπείρωμα.
Σε αυτόν το φακό προτείνω αλλαγή driver μόνο, έχει ικανοποιητική απόδοση.
Σκέψου και την χρήση 16650, ξεγνοιαζεις μια για πάντα με μπαταρίες και η εύρεση driver είναι πιο εύκολη (3*7135).

κατα την γνωμη μου εκανες μεγαλο λαθος.

1ον αυτος δινει 70% περισσοτερο απο την δυνατοτητα του λεντ. να φανταστεις ηταν κατορθωμα της derεelight εκεινη την εποχη να το οδηγησει στο 120%, και αυτο ηταν με μεγαλη θερμοεπαγωγη.

2ον αυτοι οι drivers ειναι πουσαρισμενοι απλοι των 1000. Δηλαδη εχουν τα αναλογα εξαρτηματα για 1000. Εχω μετρησει αρκετους τετιοους και ειδα αποδοση 50-60%. Αυτο σημαινει οτι το υπολοιπο 40% γινεται θερμοτητα.
Αν κανεις συγκριση με αυτον που προτεινα θα δεις οτι εχουν τα ιδια εξαρτηματα και αρχιτεκτονικη. η μονη διαφορα ειναι μια αντισταση ελεγχου. Αλλαζοντας την ρυθμιζεις και την δυναμη, αλλα υπαρχουν ορια που μπορει να γινει αυτο

Ευχαριστω Βαγγελη ...!

Ενας ωραιος φακος , και πολυ ποιοτικος ... Και απο αποδοση δεν παει πισω (εχει κατι ωραια beamshots στο τελος) :p