Φόρουμ για φακούς!!

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

παιδια, αγορασα ultrafire 14500 protection 900mAh. την φωρτοσα(4,18v), εβαλα στον φακο (rrt-0) να λειτουργισει, μετα απο 30 λεπτα (ενω ο φακος δεν εσβησε) εβγαλα την μπαταρια και μετρησα με πολυμετρο, εδειξε 2,6v! δηλαδη στο επικυνδινο επιπεδο. πως συμβαινει αυτο? γιατι δεν λειτουργησε η προστασια και δεν εκοψε το ρευμα? ειναι φυσιολογικο αυτο?

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

υπο φυσικολογικες συνθηκες γινεται οταν το ρευμα που τραβαει ο φακος ειναι κατωψ απο το κατω οριο λειτουργιας τηε πλακετας προστασιας.....κοντεψα να το παθω με ενα λεντακι των 5μμ....

αλλα υποθετω οτι στην περιπτωση σου ο φακος μδουλευε στο φουλ..οποτε η ηταν ελατωματικη η προστασια ή δεν ειχε καθόλου.....για κοιτα εχει αυλακι το περυτιλιγμα στη βαση της μπαταριας?

λογικα πρπεει να ειναιμ οι γκρι και οχι οι μπλε...

αμαν! αυτες δεν φαινεται να εχουν προστασια
http://cgi.ebay.com/2-PCS-14500-900...emQQptZBatteries_Chargers?hash=item414ec2df81

Last edited:
Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

ειναι μπλε, εχει αυλακι , γραφει "discharging protection circuit"

εχει αυλακι πισω η μπρος? μπροστα ολες εχουν....

ναλογα με τον κατασκευαστη 2,75-3 βολτ αν δεν κανω λαθως

Re: Φορουμ για φακους!!

Άσχετο, αλλά κάθε φορά που ακούω για 14500 ψιλο...μαι. Τις φοβάμαι, πολλά προβλήματα... :S

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

εχει αυλακι πισω η μπρος? μπροστα ολες εχουν....

ναλογα με τον κατασκευαστη 2,75-3 βολτ αν δεν κανω λαθως
αυλακι μπροστα. να προτιμησω AW?

αν το αντέχεις οικονομικά δε το συζητάμε καθόλου!

το ιδιο λεω και εγω...

διαφορετικα προτεινω trustfire Με την μαυρη ετικετα

α! αν δεν εχουν αυλακι πισω δεν εχουν προστασια.....

εοισης εγω προσανατολιζομαι σε ενα μειγμα πια AW Και φτηνων μπαταριων ΧΩΡΙΣ προστασια....ετοιμαζω ενα συστημα EDC 2 φακων...ο ενας Utility και ο αλλος Tactical....ο ενας θα εχει AW 14500 με προστασια και ο αλλος trustfire χωρις..τις φθηνες τις βλεπω σαν αναλωσιμες...στην τιμη του dealextreme το να τις ξεζουμισεις και να τις πεταξεις δεν σου βγαινει ακριβοτερα απο τις CR123 στην ελλαδα....

αλλα εγω ειμαι εγω....το πολυμετρο δεν μπαινει πια στο συρταρι, και παρακολουθω την φορτιση τους με αυτο συνδεδεμενο στον φορτιστη ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ συνεχεια....

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

το ιδιο λεω και εγω...

διαφορετικα προτεινω trustfire Με την μαυρη ετικετα

α! αν δεν εχουν αυλακι πισω δεν εχουν προστασια.....

εοισης εγω προσανατολιζομαι σε ενα μειγμα πια AW Και φτηνων μπαταριων ΧΩΡΙΣ προστασια....ετοιμαζω ενα συστημα EDC 2 φακων...ο ενας Utility και ο αλλος Tactical....ο ενας θα εχει AW 14500 με προστασια και ο αλλος trustfire χωρις..τις φθηνες τις βλεπω σαν αναλωσιμες...στην τιμη του dealextreme το να τις ξεζουμισεις και να τις πεταξεις δεν σου βγαινει ακριβοτερα απο τις CR123 στην ελλαδα....

αλλα εγω ειμαι εγω....το πολυμετρο δεν μπαινει πια στο συρταρι, και παρακολουθω την φορτιση τους με αυτο συνδεδεμενο στον φορτιστη ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ συνεχεια....
και εγω το εχω (πολυμετρο) παντα δυπλα μου

@kospap

Αδερφέ μη δίνεις τέτοιες ιδέες. Θα αρχίσουν οι εκρήξεις... :D

Ενδιαφέρον! Βασικά πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, ανάλογα με την υλοποίηση και τη χρήση. Θα το διαβάσω. Ευχαριστώ!

τον θυμαστε να κρεμεται στο εξοχικο
25g9laq.jpg

αντε θα του βαλω και ενα led να σκοτωνει :rifle: χε χε:flipout:

Last edited:

χμμ...ήδη κατέβασα ιδέα για αυτόν...Μια ψύκτρα low-profile από ένα chipset motherboard, ένα κυκλωματάκι και 3χΑΑ θα πετάει!
Εκτός και αν το σώμα είναι μεταλλικό, τότε θα το κολλούσα το led πάνω στο σώμα και θα έβαζα μεγαλύτερο ανακλαστήρα!