Φόρουμ για φακούς!!

Μερικές μετρήσεις:

Fenix tk35: 910 OTF(!)
THrunite Catapult: 810 OTF
Nitecore IFE2: 270 OTF
Zebralight H51: 156 OTF (ΑΑ eneloop)
ITP A3 EOS R5: 57 OTF (AAA eneloop 0,9αμπερ τραβά)
Θα σας προσθέσω εδώ ένα κανόνα που δε πρέπει να παραβαίνετε. Αν κάτι παίζει πολύ καλά και είστε ευχαριστημένοι, μη το πειράζετε! Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα το κάνετε χειρότερο.

ΣΩΣΤΟΣ!!! Το εχω παθει και εγω ανοιξα καποια για να τα κανω καλυτερα και χειροτερεψαν, νομος ειναι, οταν παιζει κατι καλα δεν το κατσαβιδιαζουμε!:a0210:
Με αυτα και με αυτα εχω πεισθει οτι ο τκ35 ειναι :firstprize: στα θελω μου ο καλυτερος, αν δεν εμφανιστει κατι νεο και ωραιο!!!

Last edited by a moderator:
o τκ35 23.800 λουξ
ο ife2 3.550
o catapult 44.000 λουξ!

Μερικές μετρήσεις:

Fenix tk35: 910 OTF(!)
THrunite Catapult: 810 OTF
Nitecore IFE2: 270 OTF
Zebralight H51: 156 OTF (ΑΑ eneloop)
ITP A3 EOS R5: 57 OTF (AAA eneloop 0,9αμπερ τραβά)

πως γινεται με λιγοτερα λουξ ο φενιξ να εχει περισοτερα λουμεν απο τον καταπελτη?
μαλον κατι δεν εχω καταλαβει καλα ε?

ναι την καατνομη /παχος της δεσμης...μεγαλυτερα κατοπτρα κανουν πιο στενη αρα κερδιζουν στις μετρησεις Lux

Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

Τόση διαφορά?Τι διάμετρο και βάθος έχει στο κάτοπτρο ο catapult?

Μου ήρθε φλασία για ένα σχόλιο που ήθελα να κάνω και το ξέχασα, σχετικά με τη πρόοδο.
Πριν μερικά χρόνια ο πρώτος καλός led thrower ήτανε το lumapower MRV,ακολούθησε το Tiablo A8/A9 και μετά ήρθε το DBS. To ένα ήτανε καλύτερο από το άλλο, το MRV ξεκίνησε από 15000-16000 λουξ, το TIablo έφτασε τα 20.000 και μετά το DBS τα 28000. Στη πορεία και με καλύτερα binning και drivers βελτιώθηκαν ελάχιστα τα νούμερα αυτά. Τότε το ένα μετά το άλλο ήτανε και πιο wow!!!Στο στρατό το DBS έμοιαζε με εξωγήινη τεχνολογία πριν 3 χρόνια!:violent-smiley-030:
Αν μου έλεγες τότε που αγόραζα το Tiablo A8( και πάθαινα πλάκα) ότι θα μου έβρισκα μετά από ελάχιστα χρόνια(3,8 νομίζω) ένα φακό με 5πλάσια απόδοση, περισσότερα λούξ σε ίδιων διαστάσεων ανακλαστήρα και με σώμα λίγο μεγαλύτερο, θα έλεγα αποκλείεται και ότι με κοροϊδεύεις.
Έλα που όμως η εξέλιξη είναι απίστευτη....!:violent-smiley-030:

Και κάτι τελευταίο, έβγαλα ωραίο συνδυασμό για P60 drop in, xm-l+dereelight P60 xp-g reflector+ 2,1 7135 driver.Πολύ ωραία δέσμη και ακτίνα. 550-600 OTF. Σε σώμα Dereelight CL1H πετάει!

Δε τα παρέλαβα ακόμη, γιατί να μη δουλέψει, απλά τα 2 αμπέρ μήπως είναι πολλά; Εκτός και αν αφήσω το στοκ Driver ή βάλω 1,75 ή 1,4αμπέρ!Πάλι καλά παίζει! με 1,4 έχεις 400+ OTF και 1,75 490 OTF περίπου!

Κανε οπως νομιζεις εσυ καλυτερα,θελω να εχει καλη αυτονομια,οσο γινεται,και τα λουμεν πανω απο 400otf αν γινεται.Ζηταω πολλα μαλλον?Το αφηνω πανω σου φιλε.:a0210:

Έχω λυσσάξει να βρω έναν μικρό EDC φακό και δε βρίσκω τίποτα να μου αρέσει γμτ! :chinscratch:

Έχω να πάρω καινούριο φακό μήνες... (στερητικό... :p)

Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

Έχω λυσσάξει να βρω έναν μικρό EDC φακό και δε βρίσκω τίποτα να μου αρέσει γμτ! :chinscratch:

Έχω να πάρω καινούριο φακό μήνες... (στερητικό... :p)
και εγω το ιδιο, τι λες για zebralight SC51 Flashlight AA 200Lm? ο επομενος φακος μου! και κλιπ!!!! και μεγεθος, και λουμεν.:a0210:

Γιάννη για τι πράγμα το θες τον φακό ακριβώς?Γενικά οι φακοί νέας τεχνολογίας που συζητάμε εδώ έχουν καταπληκτική δέσμη και πολύ ομοιόμορφη.Δεν φωτίζουν όπως οι παλιοί αλλα έχουν και στενή και πλατιά δέσμη μαζί.Πιστεύω ότι απλά με έναν καλό φακό με 500-600 λούμενς θα κάνεις την δουλειά σου με το παραπάνω.

Πηρα μολις ενα Fenix LD20.
Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και αρκετο φως.
Αλλα θελω καποιον που να ρυθμιζει με dimmer την ενταση , για ακριβη ρυθμιση.
Επισης θα ηθελα να ελεγχω και τη δεσμη (κυριως για κατσακευες σε σκοτεινους χωρους).
Δε με νοιαζει τοσο η μεγαλη ενταση...

Οι καλοί φακοί πλέον έχουν μαγνητικό Dimmer, όχι ροοστάτη με αντίσταση κτλ. Είναι σχετικά ωστόσο πιο ακριβοί αλλα αξίζουν. Τέτοιος είναι ο Nitecore IFE2 που πήραμε ,αλλά δεν αξίζει τα λεφτά του, θα σου πρότεινα λοιπόν τη σειρά της Sunawayman
http://goinggear.com/index.php?main_page=index&cPath=14_117

τα λεγόμενα V series(V10,V20 κτλ), που είναι πιο υποφερτά σε τιμές.

ειναι ο μονος FENIX που εχω ερωτευτει και δεν εχω αγορασει.

Ο πρωτος και ο τελευταιος θα ειναι απο την FENIX. αλλα δεν εχω παρει ακομα την αποφαση να τον αγορασω.

http://www.fenixlight.com/viewnproduct.asp?id=45

ελπιζω να μην τον αποσυρει, αν δεν εχει κανει ακομα.

Πηρα μολις ενα Fenix LD20.
Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και αρκετο φως.
Αλλα θελω καποιον που να ρυθμιζει με dimmer την ενταση , για ακριβη ρυθμιση.
Επισης θα ηθελα να ελεγχω και τη δεσμη (κυριως για κατσακευες σε σκοτεινους χωρους).
Δε με νοιαζει τοσο η μεγαλη ενταση...

Γιαννη προς το παρον δνε ξερω καποιον που να εχει και τα δυο.....

γιατι δεν κοιτας στην wolfeyes - pts flashlights...εκει εχουν μοντελα ρυθμιζομενη δεσμη και σκαλες φωτεινοτητα

Last edited: