Φόρουμ για φακούς!!

θελω να παρεμβω με μια ασχετη αλλα σχετικη για φακο ερωτηση....πού χρησιμεύει να κλειδωνει στο 22 διαφραγμα στη στεφανη στη ροδελα ενας αναλογικος φακος της μινολτα MD 50mm ;

Πολλοι μπερδευουν την κατηγορια των φακων led με τους φωτογραφικους φακους, δεν πειραζει :))

Δες την αντιστοιχη κατηγορια στο παρακατω λινκ και θεσε το ερωτημα σου σε οποιο νημα νομιζεις καλυτερα.
http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/118-Φωτογραφία-Video

Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

Χαιρετώ τους συμφορουμίτες,
λοιπόν φίλοι μου, έχω το εξής θέμα, έχω αγοράσει ένα καταδυτικό φακό LED TrustFire. Στη πρώτη βουτιά με το φακό μου παραουσιάστηκαν τα εξείς δύο σοβαρά προβλήματα.
1. Παρατήρησα διάβρωση από ηλεκτρόλυση στον κορμό του φακού, διαλυόταν σαν αναβράζον depon
2. Μεγάλη δυσκολία στο άναμα του φακού. Το άναμα του φακού γίνεται από το κάτω μέρος του βιδώνοντας - ξεβιδώνοντας. Έχει 5 διαφορετικά ανάματα low - medium - High - sos - flash.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να καταφέρω να επιλύσω τα προβλήματα. Ως προς το άναμα αν μπορώ να προσαρμόσω κάποιου τύπου στεγανού διακόπτη ο οποίος θα είναι πιο εύκολος στη χρήση (δεδομένου ότι ο φακός θα βουτάει +20m)
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις σας..
url]

p67q0n

r15rea

uyx5f0

6w3o52

rc8vcv

qsro8i

Οι φωτο. του φακού...

Attachments

• 20140803_133655.jpg
    20140803_133655.jpg
    73.3 KB · Views: 234
  • 20140803_133649.jpg
    20140803_133649.jpg
    85.8 KB · Views: 234
  • 20140803_133716.jpg
    20140803_133716.jpg
    69.6 KB · Views: 234
  • 20140803_133707.jpg
    20140803_133707.jpg
    77.2 KB · Views: 232
  • 20140803_133754.jpg
    20140803_133754.jpg
    93.3 KB · Views: 234
  • 20140803_133804.jpg
    20140803_133804.jpg
    88.8 KB · Views: 233
  • 20140803_133910.jpg
    20140803_133910.jpg
    120.9 KB · Views: 233
Re: Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

1. Παρατήρησα διάβρωση από ηλεκτρόλυση στον κορμό του φακού, διαλυόταν σαν αναβράζον depon

πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο...μηπως εμπενε νερο και αυτο που εβλεπες ηταν μπουμπουληθρες αερα που εβγαιναν?

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να καταφέρω να επιλύσω τα προβλήματα. Ως προς το άναμα αν μπορώ να προσαρμόσω κάποιου τύπου στεγανού διακόπτη ο οποίος θα είναι πιο εύκολος στη χρήση (δεδομένου ότι ο φακός θα βουτάει +20m)

Οχι...οι διακοπτες ειναι ετσι για καποιο λογο....αν ηταν πιεσης θα επηρεαζονταν απο την πιεση του νερου

Να βράζει το αλουμίνιο δεν το έχω δεί αν πολύ θα θελα!!!
Γεγονός είναι οτι αλουμίνιο και θάλασσα ΔΕΝ πάει. Όπου περάσει νερό τρώει το μέταλλο και αφήνει τόσο αλάτι που με τον καιρό δημιουργεί τη λεγόμενη ψώρα του αλουμινίου και πλέον δεν κάνει επαφή ο φακός ώστε να κλείσει κύκλωμα. Το φάρμακο βέβαια είναι καλό καθάρισμα και τρίψιμο.
Τα χτυπήματα που έχει ο φακός είναι φυσιολογικά γιατί οι καταδυτικοί φακοί ως επί των πλείστων τρίβονται στα βράχια.
Επίσης ο συγκεκριμένος φακός έχει καλή συμπεριφορά και είναι όντως στεγανός και στα 20 και βάλε μέτρα. Το μόνο σπαστικό είναι οτι για τον ανοίξεις ακόμα και για μπαταρία πρέπει να έχεις φάει ένα κατσίκι.
Όσο για τον διακόπτη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

https://www.youtube.com/watch?v=8gkotK_0Ga4
στο παραπάνω βιντεάκι θα δείτε πατέντα με διακοπτάκι για το άναμα του φακού, μάλιστα ο τύπος το εφάρμοσε σε δύο φακούς που σημαίνει ότι του πέτυχε η πατέντα. Είναι ακριβώς ο ίδιος φακός.
Όσο για μπουρμπουλήθρες δε τίθεται θέμα. ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για διάβρωση αλλά δε μπορώ να εξηγήσω σε ποιο φαινόμενο οφειλόταν.
Όσο και για τυχόν χτυπήματα δεν υπήρξαν, τα προβλήματα διαπιστώθηκαν στο πρώτο τέταρτο της βουτιάς και το φακό τον πρόσεχα με θρησκευτική ευλάβεια.

Βρηκα αυτο το καταστημα....http://onavi.ru/...!
Εχει την ποικιλια των κινεζικων καταστηματων και οπως φαινεται ειναι στη Ρωσια..!
Δοκιμασα παραγγελια και στελνει και δωρεαν..

Υπαρχει paypal και πολυ γνωστες μαρκες φακων αλλα και καποιων κινητων..!
Γνωριζετε κατι..?

Βρηκα αυτο το καταστημα....http://onavi.ru/...!
Εχει την ποικιλια των κινεζικων καταστηματων και οπως φαινεται ειναι στη Ρωσια..!
Δοκιμασα παραγγελια και στελνει και δωρεαν..

Υπαρχει paypal και πολυ γνωστες μαρκες φακων αλλα και καποιων κινητων..!
Γνωριζετε κατι..?
Εγω παντως εφαγα πορτα απο Anti-Malware...

Γειά χαρά
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο με αυτό που ζητάω, αλλά μιας και η συζήτηση είναι εξειδικευμένη θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Ψάχνω για φακό για ποδήλατο και έτυχε να πέσω πάνω στο παρακάτω: http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/F&U-FPB3201B-Black,99452,534283,1885912.html?langId=-18
Rechargable/Power Bank και φακός σε μια συσκευή το οποίο μάλιστα είχε σε προσφορά 8,9 και την έχασα.
Δεδομένο ότι το όνομα F&U δεν με πολύ εμπνέει και βλέπω ένα μόνο led πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν θα είναι και ιδιαίτερα δυνατός θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε προτάσεις για αντίστοιχων δυνατοτήτων πράγμα για αγορά από ελλάδα ή από εξωτερικό αν υπάρχει κάτι που να αξίζει τον κόπο.
Δεν θα ήθελα να ξεφύγω πολύ στα λεφτά κάτι γύρω στα 20-30 θα ήταν οκ, αλλά είμαι ανοιχτός στις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ

Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω:αναμεσα στους armytek viking v2,5 1010 lumens κ στον predator ποια η διαφορα κ ποιος ειναι καλυτερος απο τους δυο;