Φόρουμ για φακούς!!

δεν υπαρχει πιο δυνατος.... μπορει καπιοιος πιο "αδυναμος¨να εχει πιο λεπτη δεσμη και να πηγαινει μακρυτερα. Και το αντιθετο.

ψαξε λιγο το δικτυο με τον ορο "armytek beamshots" για εικονες της δεσμης

Σταύρο έχω τον Pedator Pro v2.5 (670 lumens) και τον Viking Pro v2.5 (850 lumens).
Ο πρώτος έχει πιο στενή δέσμη και στέλνει το φως πολύ μακριά. Θα πίστευες ότι είναι πιο ισχυρός από την ονομαστική φωτεινότητά του. Είναι πιο καλός για ανοικτούς χώρους.
Ο δεύτερος έχει πιο ευρεία δέσμη, είναι δηλαδή καλύτερος θεωρητικά για πιο κλειστούς χώρους ή γενική χρήση.
Αν έπρεπε να διαλέξω έναν από τους δύο θα επέλεγα τον Predator, μόνο και μόνο επειδή επειδή είναι ξεχωριστός για αυτό που είναι. Και οι δύο όμως είναι εξαιρετικοί ΙΜΟ. Για αυτό και μετά τον Predator πήρα και τον Viking.

geo με διαφωτισες πληρως! θα προτιμησω τον viking καθως τον θελω για κλειστους χωρους..ειναι 850 η' 1010 lumens ομως; σε youtube κ γενικα στο google δεν ειναι ξεκαθαρο

Μην κολλάς στη μικρή αυτή διαφορά που φαίνεται να υπάρχει στα ονομαστικά lumens. Εγώ προτίμησα τον pro που έχει "λιγότερα" lumens επειδή α) προγραμματίζεται (δύσκολη διαδικασία πάντως) β) έχει moonlight mode και γ) σταθερό διαρκή φωτισμό στο μάξιμουμ (full stabilization). Στον μη-pro που διαφημίζεται ως 1010 lumens διαρκεί αρκετά περισσότερο η μπαταρία, αλλά με stepdown (step), δεν γίνεται προγραμματισμός και δεν υπάρχει αν θυμάμαι καλά moonlight mode.
Επίσης εγώ έχω τα cool light μοντέλα, ίσως θες να δεις και τα warm με το πιο "ζεστό" φως (και λιγο μικρότερη φωτεινότητα).

(ίσως οι διαχειριστές να θέλουν να μεταφέρουν όλα αυτά τα posts στο σχετικό νήμα της Armytek)

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες βασικα δε με ενδιαφερει ο προγραμματισμος απλα ηθελα εναν πολυ καλο κ οικονομικο φακο κ ετσι κατεληξε στον viking..απλα ηθελα να ειναι πολυ δυνατος γι αυτο κ ρωτησα για τα lumens

Καλημέρα! Εχω τον armytek predator pro v2.5 ο οποίος μου εβγαλε ζημία και η εταιρια μου τον αντικαθιστα με νεο βάση της εγγύησης. Ρώτησα αν 'εχουν τον ιδιο λόγω του οτι έχει σταματήσει η παραγωγή του και μου απάντησαν θετικά. Απλα θα ήθελα τη γνωμη σας να προτιμησω να παρω τον v.2.5 η να παρω τον v.3? Αρχικά μου ειπαν για αντικατασταση με v.3 και μετα ρωτησα εγω για v.2.5!

Λιγο μπερδεμενη υποθεση. Υπαρχουν αλλαγες στον τροπο λειοτυργιας (νομιζω εχει αφαιρεθει η δυνατοτητα προγραμματισμου)
Τσεκαρισε τις προδιαγραφες τους και τα μανουαλ (εχω σωσμενα και τα παλια)

Αυτα τα εχω τσεκαρει ηδη! Δεν εχει πλεον τον προγραμματισμο! Απο οτι εχω δει stobe, sos και beacon συνεχιζουν να υπαρχουν! Εχουν ανεβασει τα lumens (μικρη διαφορα) στον predator και εχουν μειωσει λιγο την αποσταση. Μεγαλη διαφορα εχει ο Viking τον οποιο εχουν ανεβασει πολυ σε lumens οπως και σε αποσταση! Δηλαδη αν θα επαρνα ν3 θα τους ελεγα να πληρωσω τη διαφορα και να μου στειλουν viking. Το θεμα μου ειναι οτι ειναι κατι νεο και δεν ξερεις αν θα σου βγαλει προβληματα! Ηδη εχω δει βιντεακι το youtube με ν3 να μην λειτουργει το beacon! Βεβαια και το βιντεο δεν ειναι ιδιαιτερα κατατοπιστικο...

Το Paypal δεν το ξεμπλόκαραν? Προσπαθώ να πληρώσω με paypal nkon.nl και δεν με αφήνει.

Τις τελευταίες μέρες έχω αγοράσει κανονικά με Pay Pal από kaidomain, banggood και gearbest, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο το ποσό, έβγαινε γύρω στα 35 .

Και όμως πρέπει να παίζει. Αγορές από banggood πάνω από τα 10 $ δεν μου εγκρίνονται ενώ κάτω από τα 10 $ οκ. Το ίδιο και με άλλα κινέζικα e-shop. Το περίεργο είναι ότι εγκρίθηκε αγορά από Ευρωπαϊκό site αξίας >75 !!

Τις τελευταίες μέρες έχω αγοράσει κανονικά με Pay Pal από kaidomain, banggood και gearbest, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Έχω κάνει αγορές στα συγκεκριμένα μαγαζιά και τα ποσά ήταν πάνω από 10 .

Απο iherb(Αμερική) αγόρασα πρόσφατα αλλά δέχθηκε πληρωμή όταν πλήρωσα σε δολάρια.

Έχει και κάποιες άλλες επιλογές πληρωμής το nkon αλλά δεν τις δοκίμασα.

Γεια σας
θελω ένα φακο οσο ο φωτεινο γίνεται με ευρυ φωτισμο για να φωτιζω εσωτερικούς χωρους. δεν με ενδιαφερει το μηκος δεσμης αλλα θελω να κανει την νυχτα μερα. δεν με ενδιαφερει το μέγεθος και το βαρος αλλα η οσο δυνατον μεγαλυτερη φωτεινότητα καλο ομως θα ΗΤΑΝ να υπαρχουν 2-3 διαβαθμίσεις της εντασης . κοστος υπολογιζω γυρω στα 300-400 ευρω.

Δεν εχω ιδέα απο φακους και εχω δει στην ιδια τιμη πχ αυτόν http://www.batteries.gr/product.asp?catid=4673 που δινει λεει 3500 lumens και αυτόν http://www.geta.gr/eshop/products/f...s-foteinotitas-18x-cree-led-xm-l-t6/400-18094 που δινει λεει 22.000 lumens!!!!

Τι ισχύει???

ευχαριστώ

Last edited:
χαχαχαχα......αν ο αλλος ειναι 22000 εγω ειμαι γκομενα με μεγεθος σουτιεν 22000. χαχαχα...
λοιπον...στα τερατα γινεται λιγος χαμος. αλλα μεταξυ 2000 2500 και 3000 λουμεν πχ μπορεις να μην δεις μεγαλη διαφορα.

δεν ξερω τις εμπειριες σου απο φακους αλλα οι φακοι αυτοι ισως και να πατανε την μεγαλη σκαλα του αυτοκινητου.
Πολυ κοντα σε κλειστο χωρο μπορει καi να εχεις αυτο που λεγεταi wash out effect. Να ασπριζουν απο το πολυ φως καποια σημεια κια να πανιαζει η οραση σου απο τις αντανακλασεις.

Θα προτεινα να ριξεις πρωτα μια ματια στoυς acebeam που συνδυαζουν καλη ποιοτητα και τιμη και μπορεις να τους βρεις και σε προσφορα (πχ κουπονια στο budgetlightforums). Και μετα κανε συγκριση με τους υπολοιπους (Nitecore/thrunite/fenix)).
Αλλα θα παρεις οπωσδηποτε 3- 4λεντο για διαχυση

Και μην ξεχνας οτι ο φακος σου θα ειναι τοσο καλος οσο οι μπαταριες του. Εκει ΔΕΝ θα κανεις οικονομια.

χαχαχαχα......αν ο αλλος ειναι 22000 εγω ειμαι γκομενα με μεγεθος σουτιεν 22000. χαχαχα...
λοιπον...στα τερατα γινεται λιγος χαμος. αλλα μεταξυ 2000 2500 και 3000 λουμεν πχ μπορεις να μην δεις μεγαλη διαφορα.

δεν ξερω τις εμπειριες σου απο φακους αλλα οι φακοι αυτοι ισως και να πατανε την μεγαλη σκαλα του αυτοκινητου.
Πολυ κοντα σε κλειστο χωρο μπορει καi να εχεις αυτο που λεγεταi wash out effect. Να ασπριζουν απο το πολυ φως καποια σημεια κια να πανιαζει η οραση σου απο τις αντανακλασεις.

Θα προτεινα να ριξεις πρωτα μια ματια στoυς acebeam που συνδυαζουν καλη ποιοτητα και τιμη και μπορεις να τους βρεις και σε προσφορα (πχ κουπονια στο budgetlightforums). Και μετα κανε συγκριση με τους υπολοιπους (Nitecore/thrunite/fenix)).
Αλλα θα παρεις οπωσδηποτε 3- 4λεντο για διαχυση

Και μην ξεχνας οτι ο φακος σου θα ειναι τοσο καλος οσο οι μπαταριες του. Εκει ΔΕΝ θα κανεις οικονομια.

Ευχαριστω για τη βοήθεια. Για διάχυση φωτος αν καταλαβα καλα προτιμάμε 3-4 led και οχι πολλά. ετσι ειναι? αυτο το wash out effect φανταζομαι οτι μπορω να το αποφυγω αν ο φακος εκει αρκετες διαβαθμισεις εντασεις ωστε αναλογα με το μεγεθος της αιθουσας να μην εχω προβλημα?
αυτος τι λεει για την δουλεια που θελω? να κανω δηλαδη τη νυχτα μερα σε αίθουσες? http://www.batteries.gr/product.asp?catid=5503 εχεις να προτείνεις κατι αλλο? ευχαριστω.