Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

δλδ το xp-g δεν εστιαζει τοσο καλα οσο το xr-e? (το xp-g δεν ειναι το καινουργιο led που βγαλανε?) η eagletac εχει βγαλει καινουργια μοντελα?

δλδ το xp-g δεν εστιαζει τοσο καλα οσο το xr-e? (το xp-g δεν ειναι το καινουργιο led που βγαλανε?) η eagletac εχει βγαλει καινουργια μοντελα?

λόγω του διπλάσιου πηρύνα θέλει κάπως μεγαλύτερο ανακλαστήρα για να αποδώσει το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα, που φυσικά θα είναι συνολικά πιο φωτεινό. Έτσι με ίδιου μεγέθους ανακλαστήρες το xr-e εστιάζει καλύτερα παρόλο που έχει λιγότερο συνολικό φως.
Τα καινούργια eagletac:

http://webpages.charter.net/tackledog/ET 2010.pdf
http://webpages.charter.net/tackledog/ET 2010-2.pdf

Τι προβλήματα έχεις? Εγώ έχω τους miniAA, mini123 και 2χΑΑ quark xp-e R2 regular, κανένα πρόβλημα με κανένα!
Στο Preon kit:
- το lanyard ring (δεν πρόκειται να μάθω ποτέ ελληνική ορολογία, λυπάμαι) δεν ταιριάζει με κανένα tail switch. Γνωστό πρόβλημα όπως διαπίστωσα. Πρέπει να το τρίψεις εσωτερικά με γυαλόχαρτο για να μεγαλώσεις τη διάμετρο.
- Το clicky switch δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη. Απλά φαίνεται πολύ φτηνή κατασκευή.

Quark 123 XP-G Regular:
- Κάποιες φορές κολλάει σε κάποιο mode και δεν αλλάζει στο επόμενο με ελαφρύ πάτημα του διακόπτη. Πρέπει να τον κλείσεις και να τον ξανανοίξεις για να ξεκολλήσει.
- Κάποιες φορές έχει flickering στα μικρά levels.
- Preflash από off στο πρώτο level.
- To κάτω μέρος του φακού δεν έχει άνοιγμα για να κάθεται το lanyard ring με αποτέλεσμα να μην ισορροπεί καλά όρθιος. Χωρίς το ring όμως, ο χωρίς κλιπ, κυλάει.

μην ανησυχείς τη ξέρω την ορολογία(στα αγγλικά βέβαια, δε ξέρω καθόλου πως λέγονται στα ελληνικά!) :D
Εντύπωση μου κάνουν αυτά που διαβάζω...Το preon δε με ενδιέφερε(πήρα το illuminati) και στο quark regular δεν έχω παρατηρήσει αυτά, έχω και τη tactical version βέβαια...

Πήρα τον Preon για να αντικαταστήσω τον LD01 που ήρθε η ώρα να αποσυρθεί.
Είναι πολύ φωτεινός και floody (ειδικά ο Preon 2 είναι ουάου!) αλλά μάλλον προτιμώ κάτι με περισσότερο throw. Mάλλον έπρεπε να πάρω τον LD01 XP-E.
Tέλοσπάντων για τη δουλειά που τον θέλω (όταν φοράω κουστούμια και όταν πετάγομαι να πάρω Doritos) είναι μια χαρά.

Ο Quark ήταν η αποτυχία. Κουράστηκα να περιμένω τον LX1 και τον 120 lumens Ε1Β και είπα να δω γιατί γίνεται όλη η φασαρία με τους Quarks. Έπρεπε να περιμένω.
Σαν απόδοση είναι πολύ καλός. Το φακουδάκι "ξερνάει" φως και ο δικός μου δεν έχει τόσο πράσινο tint. Ουσιαστικά μόνο στα πρώτα 2 μικρά levels είναι πολύ ελαφρά πράσινο. Αλλά και καινούριο να μου στείλουν, απλά δεν τους εμπιστεύομαι πια.

yuk εχω μια απορια, οταν φορας κοστουμι τι τον θες τον φακο μαζι?

Το κουστούμι δε με βοηθάει να βλέπω στο σκοτάδι. :hmmmm:

να υποθεσω οτι εχει σχεση με την δουλεια σου?

To κουστούμι ή το να βλέπω στο σκοτάδι; Βασικά τα χρησιμοποιώ κάποιες φορές και τα δύο. Πέρα από το θέμα της δουλειάς μπορεί να φορέσω κουστούμι και να βγω έξω όπου κλασσικά θα μου πέσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο σκοτεινό πάρκινγκ του μαγαζιού. Οι γυναίκες χάνουν / ρίχνουν διάφορα συνέχεια. Μπορεί να ψάξω κάτι στο αυτοκίνητο. Να θέλω να διαβάσω κάτι. Να μείνω στο ασανσέρ. 1εκ. λόγους που μπορεί να χρειαστεί κάποιος φως.

Ένας μικρός φακός του τύπου LD01, E1, IlluminaTi, κλπ, δε πιάνει χώρο και δεν καταλαβαίνεις ότι τον έχεις μέχρι να τον χρειαστείς. Οπότε;

Last edited:

@kospap: Τι μοντέλα θα δείξεις? Να σου στείλω κανένα? :P

οχι ρε...τρελος εισαι...και αν μου τα φανε? θα εχει και μαμελουκους εκει...

Λοιπον βασικα θα δειξω
- Hotwires Mag5761 Mag1185 και την Σαρισσα, την μεγαλη εκδοση του φακου της υπογραφης μου με 3χ18650 και λαμπα 1185
- μοναδα Ρ60 με κοκκινο λεντακι 5mm
- Solarforce LEGOS
- Μετατροπες διακοπτων (χρειαζονται Momentary On / forward clickie) για του φακους που κοτσαρουν στα Μ16
- Διαφορες κλειων κατοπτρων, με υφη, και TIR
- Μοντα Maglite 3C Με XPG στα 1290μΑη
- Μοντα Police Xenon (ναι την φτηνιαρικη αρχαιολογια) Με μοναδα Ρ60 και TIR
- και μια εκπληξη, μια αποκλειστικα δικια μου μοντα/πατεντα....με στρατιωτικη εφαρμογη

Θα εχω και τα εργαλεια μου και το κουτι των μετρησεων...θα πεσει γελιο κια ξεβρακωμα!

Last edited:

και την Σαρισσα, την μεγαλη εκδοση του φακου της υπογραφης μου με 3χ18650 και λαμπα 1185
UvgDC.gif
WI55i.gif

Τι εννοείς; Το πιο διάσημο smilie του cpf. Χρησιμοποιείται και όταν ενθουσιαζόμαστε με κάτι, άσχετα αν είναι για πώληση ή όχι. :p

Και μια διευκρίνηση γιατί δεν κατάλαβα τι εννοεί ο kospap: ποτέ δε μου πούλησε τη μεγάλη Σάρισσα και γενικά ποτέ δεν του έστειλα λεφτά.

Last edited:

Τι εννοείς; Το πιο διάσημο smilie του cpf. Χρησιμοποιείται και όταν ενθουσιαζόμαστε με κάτι, άσχετα αν είναι για πώληση ή όχι. :p.

αχα! εγω νομιζα πως στην περιπτωση μας ηταν προσκληση/πειθυμια για αγορα αν ειναι διαθεσιμο.....

οποτε εχει την εννοια, "θα το αγοραζα αμεσως" η "εινια ολα τα λεφτα"

Βασικά ναι, αυτό εννοεί. Βλέπεις πχ. ένα τρομερό mod; =
UvgDC.gif
= Το θέλω τόσο που το αγοράζω τώρα, όπως είμαστε.
Άσχετα αν δεν πρόκειται να στο πουλήσει. :p

Θα μου άρεσε πάντως να πάρω τη Σάρισσα αν ήταν διαθέσιμη, αλλά για να είμαι ειλικρινής έχω πολλούς φακούς και ουσιαστικά δεν έχω ευκαιρία να τους χρησιμοποιήσω όλους οπότε λέω να μικρύνω λίγο τη συλλογή. :blush:

Paidia, den xero an einai on i off topic, alla thelo na paro doro ston anipsio mou enan elvetiko sougia victorinox (timi konta sta 50-60E), kai eida oti exoun vgei montela kai me fako epano (eixe me kokino kai leuko fos)...

gnorizete na proteinete kati pano se auto i einai entelos exo apo to topic?

Εγώ έχω στα κλειδιά μου έναν Victorinox Silver Tech Signature Lite.
O φακός βασικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απλά πράγματα, πχ να ανεβοκατέβει σκάλες, να βρει κάτι που έπεσε κοντά, κλπ.
Το στυλό επίσης βολικό αν δεν έχεις άλλο.
Είναι (ήταν) όμορφο γκατζετάκι και κάνει πολλά πράγματα, αλλά φυσικά τίποτα καλά. :smile: