Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

μια χαρα τον ειχα βιδωσει....μαλλον αυτο ειχε συμβει....τωρα που τον καθαρισα λιγο σαν να εφτιαξε. ευχαριστω για την βοηθεια φιλε...ωραιο φακουδακι παντως εχω ενθουσιαστει!

ναι ειναι πολυ καλος φακος και παιρνει και ΑΑ μπαταρια που ειναι σημαντικο.

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

για διαφορους φακους δεν υπαρχει.. ο καθε φακος εχει το δικο του εκτος και αν μιλαμε για φακους τυπου surefire 6P Που παιρνουν αφαιρουμενες μοναδες....

τα περισσοτερα απο μια εταιρια derrelight.com

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

κωστα, ergotelis, θελω μια συμβουλη. θελω ενα φακο ( οχι ακριβο, αλλα αξιοπιστο ) με δυο 18650, sst-50, και να βγαζει περιπου 800-1000 λουμεν OTF. μου αρεσε αυτο - http://www.shenzhen-wholesale.com/trustfire-sst50-luminus-led-aluminum-torch_p235.html
εσεις τι λετε? αν οχι , τι προτεινετε ( μεχρι 80 δολλαρια )

Last edited:

και είναι....trustfire που το μόνο που εμπιστεύομαι για αυτούς από όσα έγραψες είναι ότι παίρνει 2 18650....
Αυτή η μάρκα και όλες που τελειώνουν σε ...fire(με εξαίρεση surefire) παράγουν μούφες. Ελάχιστα πράγματά τους χωρίς ουσιώδεις μετατροπές είναι αξιόλογα. Κινέζικες μούφες που θέλουν να θυμίζουν surefire στο όνομα και μόνο...

Λοιπόν:
Έχει τοπ bin sst50?
Έχει καλό κύκλωμα με ελάχιστες απώλειες?
Το τροφοδοτεί στο φούλ?
Έχει επαρκής ψύξη?
Έχει ucl τζάμι?
Έχει πολύ καλό polished reflector?

Με όλα αυτά απόλυτα ναι ίσως να βγάζει περίπου 1000+ OTF ....
Επειδή όλα όμως φοβάμαι πως θα είναι στο όχι αν βγάζει 500 και πάνω OTF θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος...
Το jetbeam RRT3 τα έχει(πιστεύω ότι τα έχει,δεν είναι απόλυτα δοκιμασμένο!) όλα αυτά και με το ζόρι τα πιάνει τα 1000+ OTF και κάνει 320$!

Η πιο φθηνή λύση για κάτι τέτοιο είναι να το φτιάξεις μόνος σου με ένα maglite. Δεν υπάρχει κάτι σε τέτοια τιμή, μόνο με parts για maglite συγκρατείται η τιμή σε τέτοια επίπεδα και πάλι με το ζόρι...

σσ. Αν αυτό το Trustfire βγάζει έστω 800 OTF θα το στείλω δώρο σε κάθε μέλος του φόρουμ!

Last edited:
Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Βέβαια, ίσως, με κάποιες ουσιώδεις παρεμβάσεις πάνω σε αυτό το φακό να έχεις ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα...Αλλά....Αξίζει?

(Αν τύχει και έχει ένα καλό bin, με αλλαγή κυκλώματος κ τζαμιού μπορεί να έχεις με λίγο κόστος ένα αξιόλογο αποτέλεσμα που θα είναι 800λμ OTF, και θα είναι ΠΑΡΑ πολύ καλά!Το κύκλωμά του θέλει λίγο διερεύνηση, ίσως παραγγείλω κανένα που πουλάει τέτοια το DX να το ψάξω να δω τι μύγες πιάνει)

Last edited:

και είναι....trustfire που το μόνο που εμπιστεύομαι για αυτούς από όσα έγραψες είναι ότι παίρνει 2 18650....
Αυτή η μάρκα και όλες που τελειώνουν σε ...fire(με εξαίρεση surefire) παράγουν μούφες. Ελάχιστα πράγματά τους χωρίς ουσιώδεις μετατροπές είναι αξιόλογα. Κινέζικες μούφες που θέλουν να θυμίζουν surefire στο όνομα και μόνο...

Λοιπόν:
Έχει τοπ bin sst50?
Έχει καλό κύκλωμα με ελάχιστες απώλειες?
Το τροφοδοτεί στο φούλ?
Έχει επαρκής ψύξη?
Έχει ucl τζάμι?
Έχει πολύ καλό polished reflector?

Με όλα αυτά απόλυτα ναι ίσως να βγάζει περίπου 1000+ OTF ....
Επειδή όλα όμως φοβάμαι πως θα είναι στο όχι αν βγάζει 500 και πάνω OTF θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος...
Το jetbeam RRT3 τα έχει(πιστεύω ότι τα έχει,δεν είναι απόλυτα δοκιμασμένο!) όλα αυτά και με το ζόρι τα πιάνει τα 1000+ OTF και κάνει 320$!

Η πιο φθηνή λύση για κάτι τέτοιο είναι να το φτιάξεις μόνος σου με ένα maglite. Δεν υπάρχει κάτι σε τέτοια τιμή, μόνο με parts για maglite συγκρατείται η τιμή σε τέτοια επίπεδα και πάλι με το ζόρι...

σσ. Αν αυτό το Trustfire βγάζει έστω 800 OTF θα το στείλω δώρο σε κάθε μέλος του φόρουμ!

θελω και εγω ενα μονο και μονο το led εχει 25 δολαρια αντε και το σωμα αλλα 15 με κυκλωμα και 15 reflector κλεινουμε στα 50 πανω κατω.

χαχαχαχα μια χαρα ειναι....αν βγαζει και 500 OTF.

εγω ομως σκεφτομαι να το ρισκαρω και να το παρω και θα χρειαστω βοηθεια στην μετατροπη. γιατι ο M2S εχει συνεχής χρήση για 3 λεπτά και ενεργοποιείται αυτόματα σε λειτουργία Mid ( λογω υπερθερμανσης ) και με δυο 18650 βγαζει 750λ . φυσικα καλυτερης ποιοτητας, αλλα 180 δολλαρια . στο DX ενας εγραφε , οτι το δουλευε ( TrustFire SST-50 ) συνεχης 15 λεπτα στο φουλ!

TrustFire SST-50 Mode Arrangement: Hi (5000mA 1300LM) > Mid (3000mA 800LM) > Low (1750mA 500LM) > Fast Strobe (4000mA 1200LM)> SOS (5000mA 1300LM)
Circuitry: Digital Regulated 5000mA Current Output
συμφωνα με αυτα νομιζω πρεπι να πιανει τα 700-800 λουμεν. θα δειξει.

δεν το καταλαβαινω αυτο με την ωρα.

εγω οσους εχω τους εχω δουλεψει επανηλημενα για 1 ωρα λογω του οτι παω για περπατημα.

Ειδικα τον Nitecore EX10 & Lumapower D-mini VX ultra τους εχω λιωσει.

Δεν ξερω τι γινεται με τους φακους που λετε παντως οι παραπανω που εχω τεσταρει ζεστενονται πολυ αλλα αντεχουν. Νομιζω οτι ενας φακος πρεπει να αντεχει και οχι να τον χανεις μετα απο 5 λεπτα. Ποιος ο λογος να ειναι φακος.

Καποιος μπορει να τον χρειαζεται για μιση ωρα συνεχεια αναμενο...τι θα γινει δεν θα λειτουργει?

σπανια θα χρειαστεις 800-1000λ επι 1ωρα ( δεν θα αντεξουν και μπαταριες ) , 10 λεπτα δεν σου φτανουν? μετα πας στο αμεσως επομενο levels, που μπορει να ειναι και πιο φωτινο απο hi ( υψηλη ) του Lumapower D-mini VX ultra

ναι οταν μιλαμε για πανω απο 800 λουμενς δεν θα τα χρειαστεις για πολυ ωρα. Αλλα δεν μου αρεσει που το εχουν κανει για 3 λεπτα μονο και μετα πεφτει πιο κατω. Για παραδειγμα ο Jetbeam, και τωρα ο Catapult V2. Ο catapult v1 δεν το κανει αυτο.

Αυτοι οι φακοι για μενα ειναι μονο να τους βγαζεις απ το βαλιτσακι τους να τους δειχνεις στους φιλους σου και μετα να τους ξαναφυλαξεις για την επομενη.:AFADF0:
Αυτος που σου ειπα http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.30683
εχει καλο fllood κι πολυ καλο throw και μπορει να παρει απο μια εως τεσσερεις
18650. στην μεγαλη σκαλα κρατα ανετα πανω απο μια ωρα.

εχει πλαστικο τζαμακι, δεν μ'αρεσει, και προτιμω με ενα λεδ. ευχαριστω παντως. κραταει μια ωρα με ποσες μπαταριες? και ποσα otf lumen περιπου βγαζει?