Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Γεια σας παιδια!!
Τυχαια ανακαλυψα αυτο το πολυ ενδιαφερον τοπικ για φακους...
(στο AVClub εμπαινα λιγο για αλλα θεματα αλλα το τοπικ για φακους το βρηκα μετα απο καποιες αναζητησεις στο internet γενικα)
Ξερω ελαχιστα για φακους αλλα τις τελευταιες μερες το ψαχνω γενικα...
Δεν ξερω απο τεχνικα θεματα και ουτε με ενδιαφερουν μετατροπες κλπ
Απλα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα δυο (ενα μικρο και ενα μεγαλο σε μεγεθος) δυνατους και οσο ειναι δυνατον φθηνους φακους.
Απο τα ψαξιμο κυριως σε ελληνικες σελιδες (για αγορα πιο αξιοπιστα και γρηγορα) βρηκα αρκετα μοντελα με καποιες μαρκες να ειναι πιο συνηθισμενες και να συναντωνται σε αρκετα μαγαζια.
Πιο συγκεκριμενα, σε καπως οικονομικες τιμες εχω βρει μοντελα των
maxlite, alpin, ledlenser

Αυτο ομως που μου κανει εντυπωση ειναι πως για τις πρωτες δυο μαρκες (maxlite, alpin) δε βρισκω πληροφοριες(αντιθετα με τους ledlenser που ειναι πολυ διαδεδομενοι), ουτε να πωλουνται σε site του εξωτερικου!
Τι συμβαινει?
Ειναι μετανομασια καποιων αλλων μαρκων για την ελληνικη αγορα ή κατασκευαζονται εδω? Μηπως ειναι διεθνως αγνωστες μαρκες? :)
Αν δεν ειναι "μουφα" προιοντα παντως, εχουν ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα και σε καλη τιμη(και οπως ειπα τους βρισκεις και σε αρκετα ελληνικα site)

Περιμενω τα "φωτα" σας... :)

Υ.Γ. Αν εχετε να προτεινετε και καποιο αξιοπιστο και "ευκολοχρηστο" ξενο site με καλες τιμες, ειναι φυσικα ευπροσδεκτο!!
Ελληνικα εχω βρει αρκετα αν και κανενα δεν εχει μεγαλη ποικιλια(και περισσοτερο συναντας τις μαρκες που αναφερα παραπανω).

Last edited:
Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

δημητρη ενα σαιτ στην ελλαδα με ποικιλια ειναι αυτο εδω απο εξωτερικο ειναι αρκετα,ψαξε αν σε βολευει καποιος φακος απο εδω και συζηταμε και για ξενα σαιτ.κοιτα τους fenix και nitecore και τους olight για δυνατο φακο,τους maxlite που ειδες ξεχνα τους δεν εχουν ποιοτητα σε σχεση με αλλους.

πες μας , dimitri , τι φακο θες - μεγεθος ( μηκος σε εκατοστα περιπου ), μπαταριες ( με λιθιου ή απλες ), για μακρια ή κοντα,δυνατο ή με καλο runtime κ.τ.λ.

Last edited:

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις!!
Καταρχην να πω πως δε θελω φακο για καποια επαγγελματικη χρηση, ή απαιτητικη ερασιτεχνικη.
Απλα για περιστασιακη και εντελως ερασιτεχνικη χρηση (οποτε χρειαστω τα φωτα του!!) Οποτε δε θα δουλευει με τις ωρες και ειμαι προθυμος να θυσιασω λιγο την ποιοτητα για μια λογικη τιμη(αρκει να δουλευει και να μην τα πεταξω εντελως τα χρηματα!)
Καταλαβαινω (χωρις να γνωριζω πολλα) οτι οι μαρκες που αναφερα παραπανω (alpin, maxlite) ειναι φθηνες και λογικα οχι τοσο ποιοτικες οσο αλλες ακριβοτερες... Αλλα εχουν ελκυστικες τιμες και ας μην ειναι τοσο ποιοτικες και ας μη βγαζουν τα lumens που λενε κλπ

Πιο συγκεκριμενα θελω ενα φακο με 3 ή 4 D μπαταριες και εχω βρει τους παρακατω στην ελληνικη αγορα:
1. Maglite LED 4-Cell D - 49 
http://www.pastras.gr/Φακοί-Νυκτός-Led/Maglite/Maglite-LED-4-Cell-D.html
2. Led Lenser P17 8417 - 107 
http://www.pastras.gr/Φακοί-Νυκτός-Led/Led-Lenser/Led-Lenser-P17-8417.html
3. Alpin ALX-873R104D 69 
http://www.smart-tech.com.gr/detail...&theid=52&open1=43&open2=52&thepid=631&page=1
Με τον τελευταιο να φαινεται ευκαιρια σε σχεση με τη δυναμη και την τιμη του και το maglite να αποτελει αγνωστη ποσοτητα σχετικα με τις δυναμη του και το led lenser να ειναι προφανως η πιο ποιοτικη λυση(?). Ηδη ομως τα χρηματα του P17 ειναι αρκετα για το ευρος που θα ηθελα να κινηθω...

Υστερα θα ηθελα ενα πιο μικρο σε μεγεθος(οτι μπαταριες να ειναι) αλλα εντυπωσιακο σε δυναμη φακο, παντα σε οικονομικη κατηγορια...
Παραδειγμα ο http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=34_130&products_id=1063 που πραγματικα φαινεται "κελεπουρι" (500 lumens, 40  !!)στα δικα μου αρχαρια ματια... Αρκει οπως ειπα να ειναι σχετικα κοντα στις προδιαγραφες του και να επαρκει για περιστασιακη ερασιτεχνικη χρηση.

Ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος τωρα... :)
Ευχαριστω και παλι!

κοιτα αν θες δυνατο φακο δεν παει να πει οτι πρεπει να ειναι τεραστιος σε μεγεθος εκτος αν τον θες για καποιο λογο.οσο για τους φθηνους δεν ειναι καθολου φθηνοι.κανε λιγο υπομονη και θα διαλεξεις 1 φακο καλο αν και δεν σε βλεπω να μενεις στον 1 :laugh:

http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=22&products_id=1899

κάνε την υπέρβαση και έχεις ό,τι θες:
-μεγαλώνει/μικραίνει ανάλογα αν θα βάλεις έξτρα σωλήνα για εξτρά μπαταρίες.
-πολλή δύναμη ή πολλή διάρκεια ανάλογα τι προτιμάς
-αξιόπιστη μάρκα

Μαζί με μπαταρίες και ένα φορτιστή θα σου βγει κανά 120άρι ευρώ. Νομίζω είναι καλά τα χρήματα δεδομένου ότι βλέπω ότι αναφέρεις σαν προτασή σου 107 ευρώ αγορά.
Εκτός και αν έχεις D size μπαταρίες καλές ήδη οπότε πρέπει να το ξαναδούμε. Από τους 3 D sized φακούς που ανέβασες ομολογώ ότι μου άρεσε ο alpin και ας μη τον ξέρω. Αυτόν θα διάλεγα και μόνο από περιέργεια, δεδομένου ότι ξέρω τους άλλους δύο και δε περιμένω κάτι που να αξίζει από αυτούς.

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις!!
Καταρχην να πω πως δε θελω φακο για καποια επαγγελματικη χρηση, ή απαιτητικη ερασιτεχνικη.
Απλα για περιστασιακη και εντελως ερασιτεχνικη χρηση (οποτε χρειαστω τα φωτα του!!) Οποτε δε θα δουλευει με τις ωρες και ειμαι προθυμος να θυσιασω λιγο την ποιοτητα για μια λογικη τιμη(αρκει να δουλευει και να μην τα πεταξω εντελως τα χρηματα!)
Καταλαβαινω (χωρις να γνωριζω πολλα) οτι οι μαρκες που αναφερα παραπανω (alpin, maxlite) ειναι φθηνες και λογικα οχι τοσο ποιοτικες οσο αλλες ακριβοτερες... Αλλα εχουν ελκυστικες τιμες και ας μην ειναι τοσο ποιοτικες και ας μη βγαζουν τα lumens που λενε κλπ

Πιο συγκεκριμενα θελω ενα φακο με 3 ή 4 D μπαταριες και εχω βρει τους παρακατω στην ελληνικη αγορα:
1. Maglite LED 4-Cell D - 49
http://www.pastras.gr/Φακοί-Νυκτός-Led/Maglite/Maglite-LED-4-Cell-D.html
2. Led Lenser P17 8417 - 107
http://www.pastras.gr/Φακοί-Νυκτός-Led/Led-Lenser/Led-Lenser-P17-8417.html
3. Alpin ALX-873R104D 69
http://www.smart-tech.com.gr/detail...&theid=52&open1=43&open2=52&thepid=631&page=1
Με τον τελευταιο να φαινεται ευκαιρια σε σχεση με τη δυναμη και την τιμη του και το maglite να αποτελει αγνωστη ποσοτητα σχετικα με τις δυναμη του και το led lenser να ειναι προφανως η πιο ποιοτικη λυση(?). Ηδη ομως τα χρηματα του P17 ειναι αρκετα για το ευρος που θα ηθελα να κινηθω...

Υστερα θα ηθελα ενα πιο μικρο σε μεγεθος(οτι μπαταριες να ειναι) αλλα εντυπωσιακο σε δυναμη φακο, παντα σε οικονομικη κατηγορια...
Παραδειγμα ο http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=34_130&products_id=1063 που πραγματικα φαινεται "κελεπουρι" (500 lumens, 40 !!)στα δικα μου αρχαρια ματια... Αρκει οπως ειπα να ειναι σχετικα κοντα στις προδιαγραφες του και να επαρκει για περιστασιακη ερασιτεχνικη χρηση.

Ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος τωρα... :)
Ευχαριστω και παλι!
τι τον θες "μικρο" φακο σε μεγεθος μεγαλου - 3 cr123 . παρε ενα πραγματικα μικρο για να χωραει στην παλαμη και στην τσεπη, που θα εχει και ικανοποιτικη δυναμη ( 200λουμεν π.χ. ) , ευκολια στην μεταφορα. σκεψου αυτα που ειπα.

Ναι, η αληθεια ειναι πως εχω ενα σετακι επαναφορτιζομενες D μπαταριες που δεν χρησιμοποιω αλλου οποτε θα με βολευε...
Επισης ενας φακος με D μπαταριες χρησιμευει και σαν "οπλο"... :smile:
Πιο σοβαρα, για να μην παρεξηγηθω, δεν ειμαι κανενας χουλιγκαν ή κατι τετοιο!! Δεν σκοπευω καν να τον εχω στο αυτοκινητο (οπως μερικοι...) Απλα αν καποια στιγμη χρειαστει να ελεγξεις κατι εξω απο το σπιτι σου, καλο ειναι να κρατας κατι... Συμβαινουν πολλα στις μερες μας...

Επι της ουσιας, ναι, αυτος ο alpin φαινεται αρκετα ενδιαφερον και αν δεν ειναι εντελως "απατη", νομιζω πως θα καλυψει τις περιστασιακες αναγκες μου. Οπως ειπα δεν εχω τρελες απαιτησεις...
Ο led lenser μαλλον μου βγαινει λιγο ακριβος (ειδικα που δεν ειναι και τρελα δυνατος)
Οσο για το maglite, δεν ξερω, απο οσα μπορεσα να βρω (υπαρχουν διαφορα βιντεακια στο youtube) μαλλον δεν ειναι δυνατος, αν και μεχρι σημερα (για τις ελαχιστες γνωσεις μου και επειδη ειναι διαδεδομενος απο παλια) τον θεωρουσα καλο και ποιοτικο στην κατηγορια του(D μπαταριες) και φανταζομουν πως με τα led θα ηταν πολυ καλος...

Ξεχνα τους φακους που διαλεξες.....θα το μετανιωσεις μεσα σε 2 βδομαδες και θα το καταριεσε μολις πιασεις στο χερι σου κανονικο φακο....

παρε οτι σου ειπαν τα παιδια....και δεν θα ξαανγυρισεις σε φακουδακια...

Alpin & maxilite ειναι φασον Nuwai/Favorlight...στο λινκ της υπογραφης μου θα βρεις του καταλογους των τελευταιων 3 ετωνν

καλη κατασκευη, και φθηνα ηλεκρονικα και επισης φθηνες εκδοσεις των Λεντ...οι τιμες στην ελλαδα ειναι ΚΛΟΠΗ

ALX-873R104D Αδιάβροχος φακός αλουμινίου πολύ ισχυρός με 3 Led Luxeon

τρελος εισαι? τεχνολογια λεντ poy peuane to 2007! στα 69 ευρω? τα νεα λεντ (XPG S2) του 4sevens ειναι 5 φορες πιο ισχυρα!

Σαν να λεμε -386 εναντιον διπυρηνου Πεντιουμ

Κωστή δε του φτιάχνεις κανά drop-in για maglite? Αν ξέρει ωστόσο να κολλάει κιόλας...
Ωστόσο το Luxeon rebel, το λεντ παρόλο που είναι ξεπερασμένο, θεωρείται αρκετά αξιόλογο, το 100άρι είναι επιπέδου Q5 αλλά βγάζει πολύ ωραίο χρώμα με σχετικά υψηλό CRI, οπότε κατά τη γνώμη μου αξίζει σαν λεντ και μόνο, σα κατασκευή συνολικά του φακού δε ξέρω. Έχω 2 από αυτά και τα χρησιμοποιώ ακόμη!
Βέβαια κυκλοφόρησαν και τα καινούργια 120, με πιο καλό χρώμα(4500K) τα οποία θα ήθελα να δοκιμάσω

Δημήτρη, τι D nimh έχεις? Και τι φορτιστή?

συγνωμη δικο μου λαθος....δεν το προσεξα...πηγε το μυαλο μου στο ΙΙΙ-αρι

για το drop-in..δεν ξερω....sst-50 δεν εχω κολλησει ακομη.... με 3 μπαταριες υπαρχει ευκολη λυση για τα ηλεκτρονικα, αλλα θα πρπει αν αλλαζω την λειτουργια του διακοπτη γιαti θα πηδα τα modes...

Βεβαια αν θελει ογκο ειναι η δευτερη λυση μετα το catapult

σκέτο emitter να μη προσπαθήσεις να κολλήσεις ποτέ...στο λέω εκ πείρας...Τρομερά δύσκολο.
Μια στρογγυλή βάση με ένα star sst50/cree xm (θα το έχουν μάλλον σε στοκ αυτή τη βδομάδα) και ένα κυκλωματάκι είναι κομπλέ. Ωστόσο ήθελα να ξέρω τι μπαταρίες έχει, γιατί αν είναι τπτ μουφομπαταρίες, όχι 3αμπερ αλλά 1 δε θα δίνουν για αρκετή ώρα.

χμμμμ η στρογγυλη βαση θελει πειπεδο heatsink......ευτυχως εχω ηδηδ μεταλλικο κατοπτο για -50αρι που θα δουλεψει ετσι...

λιγο υπομονη ακομα γαι τις eneloop D

Παιδια σας ευχαριστω παααρα πολυ για τις συμβουλες!!
Οπως εχω ξαναγραψει ειμαι αρχαριος και ολα αυτα με τις τεχνολογιες των led και τις μετατροπες, μου φαινονται λιγο "αστρονομικα"!:smile:
Παντως ειναι ωραια και τωρα που μπηκα στο "λουκι" θα ψαχτω και θα ενημερωθω...
Σχεδον οτι και να παρω ομως θα μου φανει καλο αυτη τη στιγμη, καθως δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις στη χρηση του και οι καλυτεροι φακοι που ειχα ποτε ηταν ενας παλιος maglite(3 D χωρις led) και ενα φθηνος επαναφορτιζομενος ""προβολεας"".

Ετσι για την ιστορια και αφου ρωτησατε(καθως δε σκοπευω για την ωρα να ασχοληθω με μετατροπες) οι επαναφορτιζομενες που εχω δεν πρεπει να λενε πολλα. Κατι φθηνες tronic Nimh 4500mAh που πηρα απο το lidl. :smile:

Να παρω ενα maglite led 4 D για την ωρα να τελειωνουμε? :smile: Που ειναι προσιτος και "κλασικος" και καποτε μπορει και να τον μετατρεψω αν ασχοληθω περισσοτερο?
Αυτος για να καλυπτει τη χρηση που αναφερα παραπανω... Ετσι και αλλιως σπιτι θα τον εχω και δε θα τον κουβαλαω μαζι μου(για τον φιλο που ρωτησε γιατι θελω ενα μεγαλο σε διαστασεις με μικρες επιδοσεις). Και θα ψαξω να παρω και ενα μικρο σε διαστασεις και συγχρονο/δυνατο κλπ για πιο φορητο και να τον εχω μαζι μου οποτε χρειαστει...

Να μη σας ζαλιζω αλλο με τα δικα μου... Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις!!!

ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα μετά; αν πάρεις το μεγάλο φακό που λες και μετά ένα μικρό σύγχρονο, ο μεγάλος παλιός θα γίνει ρόπαλο και τίποτε άλλο!

-Τον έχεις το παλιό maglite ακόμη; Τι serial έχει πάνω δίπλα στο διακόπτη; Σε τι κατάσταση είναι;
-Αυτές οι μπαταρίες δε λένε τίποτα δυστυχώς, με τις καινούργιες λιθίου στον ίδιο όγκο έχεις καλύτερη απόδοση(3χ)
-Αν είναι να δώσεις 50+ευρώ για ένα Maglite led κράτα τα λεφτά σου και θα βρούμε καλύτερη λύση!

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα μετά; αν πάρεις το μεγάλο φακό που λες και μετά ένα μικρό σύγχρονο, ο μεγάλος παλιός θα γίνει ρόπαλο και τίποτε άλλο!

-Τον έχεις το παλιό maglite ακόμη; Τι serial έχει πάνω δίπλα στο διακόπτη; Σε τι κατάσταση είναι;
-Αυτές οι μπαταρίες δε λένε τίποτα δυστυχώς, με τις καινούργιες λιθίου στον ίδιο όγκο έχεις καλύτερη απόδοση(3χ)
-Αν είναι να δώσεις 50+ευρώ για ένα Maglite led κράτα τα λεφτά σου και θα βρούμε καλύτερη λύση!
δημητρη ακριβως οπως τα λεει ο εργοτελης...

δημητρη η παροτρυνση να ασχοληθεις και να παρεις κατι καλο και συγχρονο δεν ειναι τυχαια,πραγματικα θα το ευχαριστηθεις και θα σε εντυπωσιασει.και το θεμα ειναι οτι αξιζει.

Παιδια τελικα δεν αντεξα στον πειρασμο (και να περιμενω αλλο...) και παρηγγειλα αυτο:
Οπως εχω ξαναγραψει, για μενα που ειμαι αρχαριος, φαινεται "κελεπουρι":smile:
Ισως δεν εχει τα πιο τελευταιας γενιας led οπως λετε (αν και οπως ειπε ο φιλος ergotelis ειναι αρκετα καλα και αυτα) και την καλυτερη δυνατη ποιοτητα, αλλα ειμαι προθυμος να συμβιβαστω με αυτα, σε αυτη την τιμη.
Γιατι αν τα ειχε ολα, τοτε μαλλον θα εκανε 2 ή 3 φορες περισσοτερο(που δε θελω να τα διαθεσω αυτη τη στιγμη).
Επισης δε θα ηθελα καποιο μικροτερο σε μεγεθος και σε ισχυ, με ιδια τιμη.
Απο τη στιγμη που ηθελα ενα φακο αυτου του μεγεθους (με 4 D μπαταριες), πιστευω πως ειναι ικανοποιητικος και δυνατος.

Και επιπλεον βιαζομουν να μου κανω ενα δωρο για τη γιορτη μου αυριο!!!:rolleyes::D

Σας ευχαριστω και παλι ολους για τις συμβουλες σας και τη φιλικη διαθεση...
Θα σας γραψω τις εντυπωσεις μου μολις τον παραλαβω(αν και δεν εχω την εμπειρια να κρινω πολλα)
Νομιζω για αρχη ειναι καλος και επισης με αυτον απο εδω και περα, θα εχω και ενα μετρο συγκρισης για τον επομενο πιο μικρο και συγχρονο που ελπιζω να παρω συντομα.

Mωρε γράψε μου τι φακός είναι ο παλιός maglite που έχεις! Πόες μπαταρίες χωράει,σε τι κατάσταση είναι και τι κωδικό έχει δίπλα στο κουμπί-διακόπτη.

Θα σου κάνω και εγώ δώρο!χαχα