Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε!

παίδες,θέλω την βοήθειά σας. θέλω ένα φακο-προβολέα με πάρα πολύ μεγάλο flood.στα 2 μέτρα απόσταση να ανοίγει η δέσμη τουλάχιστον 3 μέτρα.
τουλάχιστον 2500 lumen και δεν με ενδιαφέρει να έχει μπαταρία κλπ. καλύτερα να το συνδέω με μπαταρία αυτοκινήτου και να κάνω την δουλειά μου..

είναι γιορτινές μέρες,το έστειλα και στον αι βασίλη το ίδιο γράμμα!

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

αυτος ψιλοκανει olight sr90 αλλα ειναι για μακρια...περιμενε να σου απαντησουν και τα παιδια αλλα αυτο που θελεις μαλλον μονο ο αη βασιλης μπορει να στο φερει εκτος αν πας σε halogen φακο.

περισσότερο για Halogen σκέφτομαι και εγώ.έχω βρει κάποιους στην τύχη αλλά έχουν throw και δεν μου κάνουν. πιστεύω πως κάποια στιγμή θα βρώ αυτό που ψάχνω.

αν μπορεις ναι εργοτέλη..δεν γνωρίζω πολλά,ψάχνω στο google με διάφορες ετικέτες αλλά δεν βλέπω χαίρι.μέχρι και σε σελίδα με φωτιστικά και πολυέλεους με εβγαλε(καταλάθος)!

Λοιπόν και τα HID της yezl φαίνεται να είναι focusable!Οπότε στο cnqualitygoods θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει, έχει 50άρι 35 άρι και 24άρι (watt), κάνε τα watt επί 75 για να δεις πόσα πραγματικά λούμεν βγάζει το καθένα!Το 50άρι έχει 2 σκάλες!

σε ευχαριστώ εργοτέλη!αντε και το πάρω,(το θέλω για πυροφάνι) και βαρέσω και κανα ψάρι,θα ανεβάσω φωτό!

Παραμονές και λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου έκανα κάποιες δοκιμές...
Το Μ31 στοκ της olight έχει την ίδια απόδοση στο δυνατό όσο το Ray x60 με 2,45αμπερ xm-l....
Ενημερωτικά το M31 έχει sst50 και στο tailcap δίνει 2,4 αμπέρ, άρα στο λέντ πρέπει να έχει 4+ αμπέρ...θα το μετρήσω και στο λέντ πάνω και θα σας πω. Και ο μεγαλύτερος ανακλαστήρας+τζάμι βοηθάνε(θεωρητικά πάντα) στην ελαχιστοποίηση των απωλειών από τις αντανακλάσεις...
Πάντως το Μ31 φυσικά θα πάρει xm-l! :D
Αν προλάβω θα κάνω σήμερα τη μόντα, αλλά θέλω να πάρω και μετρήσεις διάφορες!

Last edited:

Update, το Μ31 τραβά 4,3αμπέρ με vf 3,3V! Μόλις το μέτρησα, πολλά είναι...!Εν ολίγοις το sst50 παίζει χάλια! Τώρα μελετώ τρόπους για να βάλω το xm-l!

Ναι, όπως καταλαβαίνεις ο ένας παίρνει σχεδόν το διπλάσιο ρεύμα και έχουν την ίδια (σχεδόν πάλι) απόδοση! Συμπέρασμα, το sst50 φαίνεται πολύ λίγο μπροστά στο xm-l!

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

Αν θυμάμαι καλά, περίπου 300 lumen για κάθε 1Amp βγάζει...

Λοιπόν, κοιτάξτε, με 1,5 αμπέρ να περιμένετε 450 OTF. Με 2αμπέρ σχεδόν 600ΟΤF. Θεωρητικά πάντα, τα νούμερα αυτά είναι εφικτά με καλά κυκλώματα/οπτικά/τζαμάκια.
Η γραμμικότητα που λέει ο asot ισχύει κάπως για μέχρι 2 αμπέρ και με καλή ψύξη.Μετά, λόγω θερμοκρασίας και φυσικά περισσότερου ρεύματος σίγουρα θα πέφτει η απόδοση!

Last edited: