FORTHNET 24mbps

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,211
ΑΘΗΝΑ
εχθες μπηκα και εγω μετα απο 4 μηνες στο ιδιοκτητο δικτυο της forthnet:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:
η ταχυτητα που παιρνω ειναι 6,4 mbps(τουλαχιστον ετσι δειχνει).
πρεπει να κανω καποιες εππλεον ρυθμισεις για καλυτερα αποτελεσματα ή μεχρι εκει ειμαι?

modem-router siemens cl-110(απο forthnet).

…συνήθως το πρόβλημα είναι το δίκτυο (ποιότητα χάλκινου καλωδίου στη περιοχή ) και μετά έρχεται το dslam – modem ρίξε μια ματιά για ρυθμίσεις στο adslgr.com επίσης κάνε ένα έλεγχο στο splitter … η γραμμή που έχεις είναι ISDN ?

Εδώ για Forthnet… http://adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=22

Εδώ για το modem σου… http://adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=66

Απέχεις πολύ απο το DSLam ? Γιατί κι εγώ στο ιδιόκτητο είμαι στη Θεσσαλονίκη , αλλά πάνω απο 17 Μbit/s πολύ σπάνια συγχρονίζω . Και βρίσκομαι 2 τετράγωνα μακριά απο το DSLam.

Επειδη ενδιαφερομαι και εγω για το Forthnet 2play SoHo, θα ηθελα εντυπωσεις των φιλων που εχουν μηπως και κανω το βημα απεξαρτησης απο τον ΟΤΕ...

Έχει βάλει Forthnet 2play ένας φίλος μου. Από υποστήριξη είναι τα ίδια με τους υπόλοιπους.. δεν βγάζεις άκρη..

DSLAM Χολαργού, ενώ μένει στον Παπάγο, πιάνει ταχύτητες (σταθερές) όταν συγχρονίζει στα 8Mbit (απλό ADSL..) όταν η γραμμή συγχρονίζει παραπάνω (ADSL2+, ~12Mbit) γίνεται ασταθής. Εδώ και έναν μήνα περίπου δεν έχει καταφέρει την Forthnet να του κλειδώσουν τη γραμμή στα 8Mbit ώστε να μην ανεβοκατεβαίνει.

Το splitter χρειάζεται αν μοιράζεσαι τηλέφωνο - ίντερνετ στο ίδιο μπριζάκι. Αν έχεις το τηλ. αλλού σε άλλο μπριζάκι πάλι χρειάζεσαι ένα απλό φιλτράκι για να κάνεις σωστή δουλειά. Έχω το FORTHNET 2Play εδώ και κάνα τρίμηνο. Συγχρονίζω σχεδόν με όλα τα router που δοκίμασα στα 16500-17800 χωρίς προβλήματα και αποσυνδέσεις. Προτείνω όμως χρήση Vista διότι κάνουν καλύτερη διαχείρηση στις συνδέσεις (εισερχόμενες-εξερχόμενες) ειδικά σε όσους παίζουν με torrent, όπως εγώ δηλαδή. Έχω εγκαταστήσει και δουλέψει άλλες τρείς Forthnet 24Mb συνδέσεις σε φίλους και όλοι δουλεύουν απροβλημάτιστα. Βέβαια ανάλογα την απόσταση απ' το Dslam και το θόρυβο (καθαρότητα) της γραμμής θα πετύχετε και υψηλότερες ταχύτητες. Ότι θέλετε παραπάνω ρωτάτε, δεν είμαστε και το www.adslgr.com αλλά καλό είναι να ενημερώνουμε και τους φίλους που δεν ψάχνουν με τις ώρες στο διαδίκτυο.

μιλησα με forthnet και μου ειπαν θα με καλεσουν το απογευμα για τις ρυμθισεις του modem καθε περιοχη εχει τα δικα της..

Πως μπορείς να μάθεις πόσο απέχει το Dslam από το σπίτι σου;

Την ίδια απορία είχα και γω. Τελικά το μόνο που μπόρεσα να μάθω είναι πως τα dslam των εναλλακτικών είναι συνεγκατάσταση με του ΟΤΕ, οπότε αρκεί να μάθεις που βρίσκεται αυτό του ΟΤΕ...

(Επίσημη απάντηση της forthnet στο ερώτημα μου!)

Εννοώ πάντα το να το μάθεις ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙΣ adsl. Μετά, το βλέπεις από το ίσιο το router από το Line attenuation.

Last edited:
Line attenuation (εξασθένηση γραμμής σε dB) : Δείχνει πόσο σήμα χάνεται πάνω στη γραμμή (απώλεια σήματος) από αυτό που στέλνεται προς κάποια κατεύθυνση - Αυτό πρέπει να είναι χαμηλό νούμερο και όχι μεγαλύτερο από 60-65 dB. Παράδειγμα - το attenuation (downstream) = 10dB είναι πολύ καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι το σήμα που δέχομαι από το DSLAM είναι το 10% του σήματος που φεύγει από το DSLAM ή αλλιώς ότι το σήμα εξασθενεί 90%.
Αρα το όριο των 60db σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει όταν το σήμα που φτάνει σε μένα είναι το 1 εκατομμυριοστό αυτού που φεύγει από το DSLAM και όχι μικρότερο !!!! (και όμως αντέχει!!! )

Με απλά ελληνικά εγώ με 24,5db συγχρονίζω στα 16800-17800 περίπου.

Ρε μαγκες, αυτα μου λεει το Modem μου..Ειμαι σε καλο δρομο??

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,0 / 22,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 31,0 / 30,5

Εγώ με forthnet μόνο aDSL στο ιδιόκτητο (όχι 2play) από Βριλήσσια, σε απόσταση περίπου 3,5χλμ από το DSLAM Χαλανδρίου, έχω line attenuation 48(!) και κλειδώνω μόλις στα 6,5-7Mbps. Με τα στατιστικά της γραμμής μου δεν θα μπορούσα να κλειδώσω παραπάνω, δεν φταίει η forthnet. Τουλάχιστον η γραμμή είναι σταθερή και δεν έχω αποσυνδέσεις ποτέ.