FORTHNET 24mbps

Re: Απάντηση: FORTHNET 24mbps

Ρε μαγκες, αυτα μου λεει το Modem μου..Ειμαι σε καλο δρομο??

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,0 / 22,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 31,0 / 30,5

Τάκη το τί λέει τώρα με το τί θα λέει μετά δεν έχει καμμία σχέση.

Για παράδειγμα εμένα με το hibox τα παραπάνω νούμερα ήταν:
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 64
SN Margin (Up/Down) [dB]: 16

Στην φάση της φορητότητας για το HOL Double Play ήταν:
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 46
SN Margin (Up/Down) [dB]: 30

Με την ενεργοποίηση του HOL Double Play έγιναν:
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 44
SN Margin (Up/Down) [dB]: 10

Δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο.....

:FSGSFGS4:

Ρε μαγκες, αυτα μου λεει το Modem μου..Ειμαι σε καλο δρομο??

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,0 / 22,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 31,0 / 30,5

Τάκη αυτά τα νούμερα είναι για 24Mbs Forthnet;;;;
Απ' το θόρυβο της γραμμής σου φαίνεται ότι πρέπει να είναι 2mbs περίπου, αν είναι 24 και έχεις θόρυβο Downstream 30,5 τότε σημαίνει πως η γραμμή σου είναι πολύ καλή καλή. Γιατί το λέω, συνήθως όταν μεταπηδούμε στα 24 ο θόρυβος γραμμής πέφτει στα 6db περίπου, που σημαίνει πως οριακά δεν θα αποσυγχρονίζεται η γραμμή μας σχεδόν ποτέ. Αν κατέβει παρακάτω τότε...μπαρμπούτι. Αποσυγχρονισμοί κ.τ.λ. Συνήθως όσο αυξάνεται η ταχύτητα αντιστρόφως ανάλογα αυξάνεται και ο θόρυβος στη γραμμή μας. Και βέβαια βλέπουμε και την ανεπάρκεια των υποδομών των ιδιόκτηκτων δικτύων στο να υποστηρίξουν μεγάλες ταχύτητες.
Πάντως το νούμερο που κλειδώνει-συγχρονίζει η γραμμή μας εξαρτάται απ' την απόσταση του Dslam μας, το πόσο φορτωμένο πέρα του κανονικού είναι το dslam, την ποιότητα των καλωδιώσεων στο σπίτι μας και τελευταία στο router μας. Πάντως μην στεναχωριέστε σε όσους κλειδώνει η γραμμή στα 13-14 μέγιστα νούμερα πιάνεται μόνο απ' τα ελληνικά ftp και από rapidshare. Τα torrent έχουν αλλή λογική.

Απ' το θόρυβο της γραμμής σου φαίνεται ότι πρέπει να είναι 2mbs περίπου, αν είναι 24 και έχεις θόρυβο Downstream 30,5 τότε σημαίνει πως η γραμμή σου είναι πολύ καλή καλή. Γιατί το λέω, συνήθως όταν μεταπηδούμε στα 24 ο θόρυβος γραμμής πέφτει στα 6db περίπου, που σημαίνει πως οριακά δεν θα αποσυγχρονίζεται η γραμμή μας σχεδόν ποτέ. Αν κατέβει παρακάτω τότε...μπαρμπούτι. Αποσυγχρονισμοί κ.τ.λ. Συνήθως όσο αυξάνεται η ταχύτητα αντιστρόφως ανάλογα αυξάνεται και ο θόρυβος στη γραμμή μας. Και βέβαια βλέπουμε και την ανεπάρκεια των υποδομών των ιδιόκτηκτων δικτύων στο να υποστηρίξουν μεγάλες ταχύτητες.
Πάντως το νούμερο που κλειδώνει-συγχρονίζει η γραμμή μας εξαρτάται απ' την απόσταση του Dslam μας, το πόσο φορτωμένο πέρα του κανονικού είναι το dslam, την ποιότητα των καλωδιώσεων στο σπίτι μας και τελευταία στο router μας. Πάντως μην στεναχωριέστε σε όσους κλειδώνει η γραμμή στα 13-14 μέγιστα νούμερα πιάνεται μόνο απ' τα ελληνικά ftp και από rapidshare. Τα torrent έχουν αλλή λογική.

+10

δηλαδη βαση αυτων ειναι τελεσιδικο οτι πανω απο 6,3 δεν θα παρω ή πρεπει να ψαξω και κατι αλλο?

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    91.5 KB · Views: 28
  • 2.jpg
    2.jpg
    96.9 KB · Views: 19
Απάντηση: Re: Απάντηση: FORTHNET 24mbps

Αυτα τα νουμερα ειναι απο απλο DSL otenet 1mbit μεσω ISDN περιοχη Παλληνη.. Δηλαδη θα αλλαξουν αν βαλω Forthnet, συμφωνα με αυτα που λεει ο Αλεξης??

απο την forthnet ειπαν οτι σαν modem δεν θελει καποιες αλλες ρυθμισεις.
επισης μου προτεινε να φερω το modem κοντα στην πριζα του τηλεφωνου και οχι την πριζα κοντα στο modem.(οπως εχω κανει)
δηλαδη να παω το μοντεμ στην πριζα και να φτασω την αποσταση που θελω με καλωδιο δικτυου.
εαν συδεσω το spliter δεν μου αναβει το dsl λαμπακι ,οποτε δεν εχω και ιντερνετ.

η γραμμή σου (από τον τοίχο) πρέπει να πάει εκεί που λέει line στο spliter !!!

στις άλλες δύο υποδοχές του spliter βάζεις το όφωνο !!! και το pc...

η γραμμή σου (από τον τοίχο) πρέπει να πάει εκεί που λέει line στο spliter !!!

στις άλλες δύο υποδοχές του spliter βάζεις το όφωνο !!! και το pc...

πολυ σωστος φιλε afam αφου πριν το εβαζα λαθος.
παραυτα η ταχυτητα επεσε οποτε το ΞΑΝεβγαλα.
μαλλον(και με βαση τα στοχεια που ανεβασα) μεχρι εκει ειμαι εκτος και εαν μου διαφευγει κατι..

εαν εχω το spliter επανω αναβει και το λαμπακι ppp αλλα εχω χαμηλοτερη ταχυτητα.
εαν δεν το εχω επανω το ppp σβηστο αλλα εχω καλυτερη ταχυτητα.
τι εγινε τωρα......??

θα σε γελάσω, αυτή τη στιγμή έχω χαζέψει με αυτά που κάνουν οι Μέσι, Ροναλντίνιο και Ανρύ !!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: FORTHNET 24mbps

Αυτα τα νουμερα ειναι απο απλο DSL otenet 1mbit μεσω ISDN περιοχη Παλληνη.. Δηλαδη θα αλλαξουν αν βαλω Forthnet, συμφωνα με αυτα που λεει ο Αλεξης??

100% θα αλλάξουν. Θα αλλάξει το dslam διότι άλλο έχει η Forthnet άλλο o OTE, επίσης θ' αλλάξει ο θόρυβος γραμμής προς το χειρότερο διότι θ' ανέβει η ταχύτητα. Τώρα τι ταχύτητα θα έχεις στην Παλλήνη δεν ξέρω, αλλά πιθανολογώ και εσύ κοντά στο 13-14,5 Mbs περίπου το λιγότερο. Ούτως η άλλως τι 13, τι 20 Mbs οι διαφορές δεν είναι μεγάλες εκτός και αν σε ενδιαφέρει το download από rapidshare. Για torrent είπαμε άλλη ιστορία...Πάντως αξίζει τον κόπο η μεταφορά σε 2play απ' όλες τις πλευρές.