Forthnet 2play ή Tellas Zisto;

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Χαίρετε.
Λοιπόν, οι μόνες εταιρείες που έχουν ιδιόκτητο δίκτυο στην περιοχή μου, είναι η Forthnet και η Tellas.

Σκεφτόμουν να βάλω 2play, αλλά βλέπω στο adslgr λένε ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν τεράστιο πρόβλημα.
Λέω να βάλω Tellas, που αναβαθμίστηκαν πρόσφατα στα 12Mbps, αλλά τους φοβάμαι κι αυτούς.

Τι προτείνετε;

Εγώ πάντως έκανα αίτηση (για Καλαμαριά) στη Φόρθνετ από τέλη Σεπτεμβρίου και ακόμη ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως επειδή η adsl εδώ στον Εύοσμο δεν έχει πολύ πελατεία, θα υπάρχουν ανοιχτές πόρτες.

Πάντως απ' ότι διαβάζω το dslam της Καλαμαριάς είναι τιγκαρισμένο.
Απ' ό,τι λένε, η μισή Θεσσαλονίκη σέρνεται και η άλλη μισή πετάει.

Επειδή είμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση σκεφτόμουν το 2play της forthnet. Στο site μου λέει ότι υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο στην περιοχή μου (Σύρος) και μου έκανε εντύπωση...τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι ΔΕΝ υπάρχει ιδιόκτητο. Καλού κακού κάνε τους μια ερώτηση γιατί μου μυρίζει η υπόθεση...

Το γεγονός ότι υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο στην περιοχή μου, είναι αναμφισβήτητο.

Μάλιστα, επειδή έχω ήδη forthnet ως ISP, ήμουν από τους πρώτους που άρχισαν στα τηλέφωνα για το 2play...

Εγω για τα παιδιά μου έχω υποβαλλει άιτηση στην Forthnet (2play) την οποία καταχώρησαν 25-9-07, για Τριανδρία (κεντρο Τούμπας)
Εκτοτε...ουδέν νεότερο, χτες πάντως τους τηλεφώνησα και ένας ευγενέστατος νεαρός μου ειπε ότι αναμένουν την απελευθέρωση του βρόγχου απο τον ΟΤΕ (που δεν ξέρουν πόσο θα παρει) και μόλις την έχουν σε 15 μερούλες ακόμη θα έχουμε την υπηρεσία!
Καλά Χριστούγεννα ή μήπως Καλό Πάσχα;

Και τι θα πει "τιγκαρισμένο"?
Έστω 4mbps, έστω 3, δεν θα τα 'χω?
Ξέρεις πόσο πιάνει από την 768 του οτε επί του παρόντος?
Γύρω στα 400-480.

Άμα μπεις στο adslgr.com έχουν ανοίξει thread για το DSLAM της Καλαμαριάς.

Οι περισσότεροι τέτοιες ταχύτητες έχουν, ακόμα κι αυτοί με τα 2play.
Μιλάμε για τραγική κατάσταση.

Εγώ πάντως που έβαλα zisto όταν ήρθε η ώρα να μπω στο "ιδιόκτητο" δίκτυο, αυτή η ώρα διήρκησε 35 μέρες. Μετά από παρακάλια -στην αρχή, μπινελίκια -στη συνέχεια- και χριστοπαναγίες και απειλές για αγωγή στο τέλος εδέησαν να με συνδέσουν. Τα 4Mbit/sec πλέον είναι κοντά σε αυτά που κατεβάζω, και η τηλεφωνία δεν παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Για forthnet δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά προχθές που μίλαγα με έναν φίλο που έχει το 2play, στις 26 του Οκτώβρη το τηλεφωνικό τους δίκτυο είχε καταρρεύσει για 6 ολόκληρες ώρες πανελλαδικά! Η συγκεκριμένη πληροφορία διασταυρώθηκε και μέσα από τη forthnet. Μόνο σε μερικές περιοχές και μόνο τοπικά (δηλαδή εντός του ίδιου κέντρου) έπαιζε τηλέφωνο.

Κι όμως, το διάβαζα και δεν το πίστευα.

Ρίξε μια ματιά εδώ.
Δες και τα υπόλοιπα στην κατηγορία που αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Το διάβασα ήδη, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν άτομα που έκαναν αίτηση την ίδια περίοδο με εμένα και τους έχει ήδη ενεργοποιηθεί... με ταχύτητα διαβάζω γύρω στα 2 πραγματικά mbps. Όπως και να έχει είναι 4-5 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που έχω τώρα, για την οποία πληρώνω τα ίδια χρήματα.
Αλήθεια, ελάχιστη δέσμευση στα συμβόλαιά τους, δεν παίζει? Πχ όχι κάτω από x kbps

Τώρα έλεγξα την πορεία της αίτησής μου.
Λέει μόνο ότι 3/10 παρελήφθη από Forthnet.

Δηλαδή εδώ και 1 μήνα. Μετά?

Μετά... ήρθαν οι μέλισσες!

Τι να σου πω, τόσα που βλέπω, έχει φοβηθει το μάτι μου.
Με βλέπω για Τελλάς μεριά.
Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει ν' αποφασίσω μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα...

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής.Η 4thnet αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στα περισσότερα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσ/κης.Είναι φυσιολογικό μιας και η τιμή που ζητούν για παροχή Internet EΩΣ 24 MBIT και τηλεφωνία ταυτόχρονα ανέρχεται σε 40 ευρώ/μήνα. Η ζήτηση αποδείχτηκε τεράστια,το προσωπικό είναι λίγο,οπότε υπάρχει ΠΡΩΤΗ καθυστέρηση όσον αφορά την καταχώρηση των αιτήσεων στο σύστημά τους, πάει αυτό. Ο ελάχιστος χρόνος για σύνδεση με το 2play είναι 40 ημερολογιακές μέρες κάτι που πολύ σπάνια τηρείται. Τα πράγματα για τους μη έχοντες προηγουμένος internet ή για αυτούς που είχαν Forthnet είναι πολύ πιο απλά,καθώς δεν απαιτούνται παρτίδες με τον εκάστοτε πάροχο για να σας διακόψει τη σύνδεση και να σας συνδέσει με 4Thnet. Αν τυχαίνετε να έχετε internet από τον ΟΤΕ(Οπως ο γραφών) τότε πραγματικά περαστικά σας. Ο ΟΤΕ συνήθως αλλάζει τα φώτα στον πελάτη που θέλει να φύγει από αυτόν. ΔΕΥΤΕΡΟ αρνητικό είναι τα ψέματα που λέει ο wizard της 4thnet.Μην πιστεύετε αυτά που εμφανίζει από το στάδιο μετά την καταχώρηση αιτήματος από την 4thnet. Δεν σημαίνει πχ επειδή η αίτησή σας επειδή στάλθηκε στον ΟΤΕ αυτός είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στα δεδομένα κατα RUO χρονικά περιθώρια. Περιοχές όπως Τούμπα, Καλαμαριά, Νέος Κόσμος,Ηλιούπολη καθυστερούν τρομερά στην σύνδεση του internet. Πριν κάνετε την αίτηση βεβαιωθήτε ότι υπάρχουν διαθέσιμες πόρτες στην περιοχή σας και δεν εννοώ αν καλύπτει το ιδιόκτητο δίκτυο της 4thnet την περιοχή που μένετε. Και κάτι πολύ σημαντικό,αν έχετε μετακομίσει και έχετε κάνει φορητότητα του αριθμού σας πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤE να σημειώσετε πάνω στην αίτηση που θα σας φέρει ο courier ότι υπάρχει φορητότητα. Όλα αυτά σας τα λέει κάποιος που έκανε αίτηση για το 2Play στις 20 Ιουλίου, καταχωρήθηκε η αίτησή του στις 10 Σεπτέμβριου, στάλθηκε στον ΟΤΕ 28 του ίδιου μήνα, απορρίφθηκε από τον ΟΤΕ λόγω λανθασμένης δήλωσης αστικού κέντρου(είχα μετακομίσει κάνοντας φορητότητα και ενώ την δήλωσα με τικ στο κατάλληλο κουτάκι το αγνόησαν),ξαναστάλθηκε η αίτηση 10 Οκτωβρίου και ο ΟΤΕ απάντησε σήμερα ότι θα έχω τελικά 2PLAY στις 15 Νοεμβρίου. Αν έχετε υπομονή τολμίστε το, ακόμα και στα 10 Mbit να κλειδώσει η γραμμή(εξαρτάται από το πόσο κοντά είσαστε στο αστικό κέντρο που ανήκετε) θα απολαύσετε ταχύτητες της τάξης των 1,2ΜB/sec σε FTP και καμιά 600+ σε torrent, σας πέφτει λίγη τέτοια ταχύτητα????-bye-

Last edited:
Οπότε, εφόσον έχω ήδη τη Forthnet ως ISP, θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία, σωστά;
Ελπίζω να μην υπάρχει συμφόρηση στον κόμβο μου μόνο...

Από την άλλη, απ' ό,τι βλέπω στο adslgr, η Tellas είναι η πιο αξιόπιστη εταιρεία αυτή τη στιγμή...

Εγώ έχω zisto αρκετούς μήνες κ αν εξαιρέσουμε ότι έκανε 3 μήνες περίπου για να συνδεθώ με φορητότητα το νούμερο από ον πΟΤΕ, η γραμμή έχει κάνει μόνο 3-4 reset στους τόσους μήνες, που είναι πραγματικά ρεκόρ για την ελληνική πραγματικότητα. Reset εννοώ ότι για κάποια δευτερόλεπτα δεν παίζει η γραμμή. Στο τηλ δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Από 1-11-07 μάλιστα λένε ότι η γραμμή όλων μας έγινε 12mb download & 1mb upload, από την άλλη ο router ακόμα λέει ότι είναι στα 4mb/512kb. Γενικότερα, είμαι ευχαριστημένος από την γραμμή. Στο έτος πάνω πάντως που θα τελειώσει το συμβόλαιο, μάλλον θα πάω για hol doubleplay.