Forthnet vs ΟΤΕ

vertical

Supreme Member
15 November 2011
3,449
O OTE κάνει 238,8 ευρώ το χρόνο μόνο αν είσαι συνδρομητής τηλεφωνίας ΟΤΕ. Όμως τότε αντίστοιχα (αν είσαι συνδρομητής τηλεφωνίας Forthnet) η Nova έχει χαμηλότερη τιμή και όχι 750.
To 750 πρέπει να το συγκρίνεις με το 28*12=336

Η διαφορά OTE Sat χωρίς τηλεφωνία OTE και Nova χωρίς τηλεφωνία Nova είναι χαοτική. Να το πω αλλιώς, κάποιος έχει μια Χ τηλεφωνία και όχι OTE ή Forthnet, τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Η Forthnet πατάει εκεί για να πουλήσει τις κακές υπηρεσίες internet/τηλεφωνίας στον κόσμο που δελεάζεται και μετά καταλαβαίνει ότι κάθε δυο και τρεις έχει πέσει το link με εξωτερικό και δεν μπορείς να δεις βίντεο από το youtube χωρίς να κολλάει. Ακόμη ο ΟΤΕ δεν έχει βγάλει πακέτο triple play (αν και μέχρι να εγκριθεί ένα τέτοιο πακέτο από την ΕΕΤΤ θα περάσουν μήνες).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Την σύγκριση την κάνω με τα δικά μου δεδομένα και τα δικά μου δεδομένα, (συνδρομητής οτε όπως πολύ σωστά επισήμανες) λένε αυτό που αρχικά έγραψα.
Μου το είπαν βέβαια κι αυτό, να την κάνω απο τον οτε και να πάω forthnet για να μου έρχεται πιο φτηνά η λυπητερή..
Γέλασα κι έφυγα...

αφου λες οτι σε νοιαζει μονο η τιμη γιατι εχεις σταθερο οτε? πανε cyta. πιο φθηνα θα σου ερχεται αθροιστικα και τον οτε τβ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Η διαφορά OTE Sat χωρίς τηλεφωνία OTE και Nova χωρίς τηλεφωνία Nova είναι χαοτική. Να το πω αλλιώς, κάποιος έχει μια Χ τηλεφωνία και όχι OTE ή Forthnet, τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Η Forthnet πατάει εκεί για να πουλήσει τις κακές υπηρεσίες internet/τηλεφωνίας στον κόσμο που δελεάζεται και μετά καταλαβαίνει ότι κάθε δυο και τρεις έχει πέσει το link με εξωτερικό και δεν μπορείς να δεις βίντεο από το youtube χωρίς να κολλάει. Ακόμη ο ΟΤΕ δεν έχει βγάλει πακέτο triple play (αν και μέχρι να εγκριθεί ένα τέτοιο πακέτο από την ΕΕΤΤ θα περάσουν μήνες).

εδω και παρα πολυ καιρο δεν ισχυει αυτο που λες. μην παραπληροφορεις αμα δεν ξερεις. δεν μπουκωνει το δικτυο. ουτε της fothnet ουτε της hol. αν το πας ετσι πριν χρονια και ο οτε εχει περιοχες με μπουκωμενα dslam.

εδω και παρα πολυ καιρο δεν ισχυει αυτο που λες. μην παραπληροφορεις αμα δεν ξερεις. δεν μπουκωνει το δικτυο. ουτε της fothnet ουτε της hol. αν το πας ετσι πριν χρονια και ο οτε εχει περιοχες με μπουκωμενα dslam.

Σε άλλο τεχνικό forum με επίκεντρο θέμα τις υπηρεσίες broandband, κυρίαρχο θέμα στο subforum της Forthnet είναι οι διασύνδεση με εξωτερικό. Το 'αμα δεν ξέρεις' μην το λες σε εμένα. Εγώ κι άλλα 2 μέλη στο forum εκείνο αυτό ξεκινήσαμε την καταγγελία κι έκτοτε παρακολουθώ το θέμα ανελλιπώς. Και δεν μιλάω για προβλήματα πριν από μήνες ή χρόνια αλλά ημέρες και ώρες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Και με τη Cyta κάνεις άμα πέσει το δικτυο ? με σήματα καπνού επικοινωνείς ?

Σε άλλο τεχνικό forum με επίκεντρο θέμα τις υπηρεσίες broandband, κυρίαρχο θέμα στο subforum της Forthnet είναι οι διασύνδεση με εξωτερικό. Το 'αμα δεν ξέρεις' μην το λες σε εμένα. Εγώ κι άλλα 2 μέλη στο forum εκείνο αυτό ξεκινήσαμε την καταγγελία κι έκτοτε παρακολουθώ το θέμα ανελλιπώς. Και δεν μιλάω για προβλήματα πριν από μήνες ή χρόνια αλλά ημέρες και ώρες.

Γιαυτο το forum λεω και γω και το thread αναφερει πλεον ελαχιστα προβληματα και οχι γενικευμενα στο δικτυο. Αφου λες οτι ξερεις να μην λες ανακριβειες. Προν δυο τρια χρονια ειχε γινει αυτο με την καταγγελια.

Πριν 3 χρονια δε σημαινει οτι ισχυει ακομα. Τι επιχειρημα ειναι αυτο;

Και γω περσυ ειχα καθε μερα 2disconections με τον οτε.

Re: Nova vs OTEsat...

Γιαυτο το forum λεω και γω και το thread αναφερει πλεον ελαχιστα προβληματα και οχι γενικευμενα στο δικτυο. Αφου λες οτι ξερεις να μην λες ανακριβειες. Προν δυο τρια χρονια ειχε γινει αυτο με την καταγγελια.

Πριν 3 χρονια δε σημαινει οτι ισχυει ακομα. Τι επιχειρημα ειναι αυτο;

Και γω περσυ ειχα καθε μερα 2disconections με τον οτε.

Ελάχιστα; 11 σελίδες σε μήνες μόνο ελάχιστα δεν είναι. Το ότι έχει αυτή τη στιγμή πέσει το link με Tiscali και παίζει μόνο το κάκιστο Seabone, δεν είναι απλά πρόβλημα, καραπροβληματάρα είναι. Και ασφαλώς μιλάμε για LINKS με εξωτερικό άρα είναι γενικευμένα, δεν μιλάμε για πρόβλημα της Α και της Β γειτονιάς. Ας' το το θέμα, δεν το έχεις...

Και το εχεις εσυ που δεν εισαι καν συδρομητης της;

Καλα βαλε εσυ οτε και cosmote γιατι οπως λεει και ενας θειος μου πιανει καλα.

Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Έχω HOL και Forthnet στην Πάτρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στο adslgr.com θα δεις αρκετούς να διαμαρτύρονται, όμως δε θα δεις όλους αυτούς που δε διαμαρτύρονται.

Απάντηση: Nova vs OTEsat...

Quote από adslgr.com:
"Τις τελευταιες 3 μερες παρατηρησα μια ανοδο του ping kατα τουλαχιστον 15ms σε γερμανικους και αγγλικους σερβερ (α.τουμπα, θεσσαλονικη)"

Συγχωρήστε με αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Τα καμμένα παιδάκια με το online gaming ας τα σκάνε στον ΟΤΕ. Το ίδιο και τα λιτσέρια που τους ενοχλεί το bittorrent throttling της HOL.

Πρόβλημα ήταν τα αλήστου μνήμης packet rate limits των φοβερών DSL του OTE με τα 10-15pps και τα ping times των 60000 ms (aka buffering).

Last edited:

Kι εγώ με Forthnet (και συγγενείς και φίλοι μου με ON, HOL, Cyta Wind) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η επιμονή ότι στις τηλεπικοινωνίες μόνο ο ΟΤΕ αξίζει. Εγώ θα έλεγα πώς (οικονομικά) είναι η μόνη εταιρία πού δεν αξίζει..

Δεν ενδιαφέρει τον ΟΤΕ που θα πάνε οι οικιακοί πελάτες.Για τους επαγγελματικούς,έχει το 95% αυτων.Και το υπόλοιπο 5 ήταν στους υπόλοιπους λόγω κόστους της ISDN (οι υπόλοιποι δουλεύουν με voip...πολύ πιο οικονομικό,αλλά και καμιά σχέση σε αυτά που προσφέρει με την ISDN).Εγώ μένω απλά στο ότι για κάποιον α,β λόγο όλες οι εταιρίες στην Ελλάδα προτιμούν τον ΟΤΕ σε σχέση με τους άλλους ISP.

Προσωπικά τώρα είμαι σε μια σύνδεση HOL σε συγγενικό σπίτι στην Κρήτη.Θέλετε να μαντέψετε τους συνδρομητές της HOL στο Ρέθυμνο και το διαθέσιμο bandwidth της;

Όσον αφορά τα καμμένα παιδάκια,όταν πληρώνεις κάτι (όσο και να το πληρώνεις) θέλεις να μπορείς να πάρεις τα μέγιστα από αυτό.

Την διαφορά με τον ΟΤΕ θα την δείτε όταν πάθετε κάποιο πρόβλημα με την γραμμή σας.Όπου δεν θα ακούτε την κασέτα της forthnet 1 ώρα στην αναμονή και θα έρθει και τεχνικός την επόμενη ημέρα.

DimAsi -> Δημήτρη κάνε ένα tracert στο cmd και πόσταρε το εδώ να δούμε..

Την διαφορά με τον ΟΤΕ θα την δείτε όταν πάθετε κάποιο πρόβλημα με την γραμμή σας.Όπου δεν θα ακούτε την κασέτα της forthnet 1 ώρα στην αναμονή και θα έρθει και τεχνικός την επόμενη ημέρα.

Πρόσφατα φίλος μου είχε πρόβλημα με αποσυνδέσεις στην Forthnet. Η αλήθεια είναι πώς περίμενε πολλή ωρα στην αναμονή για να αναφέρει το πρόβλημα. Του κλείσανε ραντεβού με τεχνικό ο οποίος πέρασε την επόμενη μέρα να ελεγξει την γραμμή, όπως του είπαν βρέθηκε βλάβη σε χώρο ευθύνης ΟΤΕ, ο οποίος την τακτοποίησε την επόμενη μέρα.

Κι όσον αφορά την άμεση εξυπηρέτηση του ΟΤΕ, πριν κάποια χρόνια όταν είχα ΟΤΕ και είχα πρόβλημα με νεκρό τηλέφωνο (από δική μου υπαιτιότητα το παραδέχομαι) τους είχα καλέσει να φέρουν τεχνικό να το δούν και μου λέγανε πώς τα βλέπανε όλα ΟΚ και πώς θα χρεωθώ την επίσκεψη του. Τους είχα πεί πώς δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να μου βρεί πού είναι το πρόβλημα. Πέρασε κανα πενθήμερο, τελικά την βρήκα την άκρη μόνος μου κι ακύρωσα την βλάβη. Ο ΟΤΕ πάντως με έγραψε..

...Η Forthnet πατάει εκεί για να πουλήσει τις κακές υπηρεσίες internet/τηλεφωνίας στον κόσμο που δελεάζεται και μετά καταλαβαίνει ότι κάθε δυο και τρεις έχει πέσει το link με εξωτερικό και δεν μπορείς να δεις βίντεο από το youtube χωρίς να κολλάει....

Εγώ έχω βιώσει το αντίθετο. Με ΟΤΕ δεν μπορούσα να δω streaming από Youtube στα 480p, πλέον με forthnet βλέπω στα 720p χωρίς κολλήματα.

Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat...

Όσον αφορά τα καμμένα παιδάκια,όταν πληρώνεις κάτι (όσο και να το πληρώνεις) θέλεις να μπορείς να πάρεις τα μέγιστα από αυτό.

Η real time απόκριση πρέπει να πληρώνεται extra, γιατί απαιτεί το δίκτυο να μη ξεπερνάει το 50-60% του μέγιστου φόρτου που μπορεί να διαχειριστεί. Το να μη έχεις μόνιμα 50-60ms ping με Ευρώπη δεν είναι πρόβλημα, είναι η κανονική λειτουργία. Όποιος θέλει μόνιμα χαμηλό ping πρέπει να μπαίνει σε κλάση χρηστών με realtime priority και φυσικά να το πληρώνει extra.

Το δεύτερο ισχύει, αλλά μόνο γιατί δεν έχει γίνει ο διαχωρισμός του ΟΤΕ και φυσικά οι τεχνικοί του εξυπηρετούν πρώτα τις δικές τους υποθέσεις - καταχρηστικά πολλές φορές. Τα περισσότερα προβλήματα είναι πάντα στο τμήμα ευθύνης του ΟΤΕ, δηλαδή στο καλώδιο από το Ε/Κ ως το ΚΑΦΑΟ και το σπίτι του συνδρομητή.

Last edited:

Το πρόβλημα δεν είναι το ping αλλά το packet loss. To packet loss με την forthnet είναι συχνότατο. Επίσης, είναι η πτώση των links με εξωτερικό. Σε αυτή τη περίπτωση γίνεται άλλη δρομολόγηση και όλοι πέφτουν σε 1 link με αποτέλεσμα, σε αυτές τις περιπτώσεις και ειδικά σε ώρες αιχμής, να σέρνεται το σύμπαν.

Επίσης, μην αναπλάθουμε την καραμέλα 'εξυπηρετούν πρώτα τις δικές τους υποθέσεις'. Ουδέποτε έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Το πρόβλημα δεν είναι το ping αλλά το packet loss. To packet loss με την forthnet είναι συχνότατο. Επίσης, είναι η πτώση των links με εξωτερικό. Σε αυτή τη περίπτωση γίνεται άλλη δρομολόγηση και όλοι πέφτουν σε 1 link με αποτέλεσμα, σε αυτές τις περιπτώσεις και ειδικά σε ώρες αιχμής, να σέρνεται το σύμπαν.

Επίσης, μην αναπλάθουμε την καραμέλα 'εξυπηρετούν πρώτα τις δικές τους υποθέσεις'. Ουδέποτε έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο.
Το πρώτο το έχεις δει από προσωπική εμπειρία; Γιατί εγώ έχω Forthnet και δε το έχω δει να συμβαίνει. Το packet loss είναι εύκολα αντιληπτό, έχεις stalled sockets, κολλάνε οι σελίδες, κολλάνε τα youtube videos κτλ. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ποτέ. Μήπως το πρόβλημα είναι αλλού;

Για το δεύτερο έχω στοιχεία με ονοματεπώνυμα, αλλά δε θέλω να καταστρέψω τους τεχνικούς ΟΤΕ που με εξυπηρέτησαν. Ξέρω ότι γίνεται, δεν είναι υπόθεση.

Το πρώτο το έχεις δει από προσωπική εμπειρία; Γιατί εγώ έχω Forthnet και δε το έχω δει να συμβαίνει. Το packet loss είναι εύκολα αντιληπτό, έχεις stalled sockets, κολλάνε οι σελίδες, κολλάνε τα youtube videos κτλ. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ποτέ. Μήπως το πρόβλημα είναι αλλού;

Για το δεύτερο έχω στοιχεία με ονοματεπώνυμα, αλλά δε θέλω να καταστρέψω τους τεχνικούς ΟΤΕ που με εξυπηρέτησαν. Ξέρω ότι γίνεται, δεν είναι υπόθεση.

Έστω ότι το δεύτερο ισχύει και δεν σας αρέσει η κατάσταση,ποιά εταιρία θα μπορούσε να αναλάβει την διαχ. δικτύου με καλύτερα αποτελέσματα;Και εάν αύριο την έπαιρνε η Vodafone,οι πελάτες της δεν θα είχαν άλλη αντιμετώπιση;

Απάντηση: Re: Nova vs OTEsat...

Έστω ότι το δεύτερο ισχύει και δεν σας αρέσει η κατάσταση,ποιά εταιρία θα μπορούσε να αναλάβει την διαχ. δικτύου με καλύτερα αποτελέσματα;Και εάν αύριο την έπαιρνε η Vodafone,οι πελάτες της δεν θα είχαν άλλη αντιμετώπιση;

Θα έπρεπε πριν πουληθεί ο ΟΤΕ να είχε σπάσει σε δύο εταιρείες. Τον διαχειριστή δικτύου και τον πάροχο υπηρεσιών. Τότε το κομμάτι των υπηρεσιών θα αντιμετωπιζόταν το ίδιο με τους άλλους. Πλέον δε νομίζω να μπορεί να γίνει, υποδομές που ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και όχι στην ΟΤΕ Α.Ε. ξεπουλήθηκαν στους Γερμανούς.