Φόρτιση μπαταρίας αυτοκινήτου

Re: Απάντηση: Φόρτιση μπαταρίας αυτοκινήτου

Μάλλον αυτό που λέω δεν γίνεται.
Υπάρχει αυτοκίνητο που δεν πολυ κινείται. Κι όπως είναι λογικό έχει θέμα με την μπαταρία του κάθε φορά που θέλω να το κινήσω πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα .
Σκεφτόμουν λοιπόν αν αυτό το μαραφέτι μπορώ να το έχω συνδεδεμένο επάνω στο αυτοκίνητο όσο δεν το χρησιμοποιώ έτσι ώστε όταν το χρειάζομαι να είναι έτοιμο.
Αλλά μάλλον αυτό προϋποθέτει ύπαρξη πρίζας? γιατί πρίζα εκεί που είναι το αυτοκίνητο δεν παίζει.

Εσυ μαναμ δεν θες μονον αυτο το μαραφετι.

Θες εκκινητη οχηματος. Μπαταρια μεσα σε κουτι το συνδεεις στην μπαταρια και το ξεκινας κανονικα.

Εχω και τετοιο της black&decker.

Δεν μου λετε οι μοτοσυκλετοβιοι.......

Εχει βαλει κανεις μπαταρια λιθιου ?

Εχω αρχισει να βαριεμαι να αλλαζω μολυβδου καθε δυο χρονια απο τοτε που σταματησε η YUASA να τις φτιαχνει στην Ιαπωνια....

Κανεις ωρε ?

Εστω μπαταρια gel ? ειχα κλειστου τυπου αλλα δεν κρατανε....αλλωστε για αυτο και για τις μπαταριες παλαιου τυπου οι εγγυησεις ειναι εως 3 μηνες μονον...ξεφτιλα.

Καπου ειχα διαβασει πριν αρκετο καιρο οτι οι μπαταριες λιθιου δεν κανουν για αυτες τις δουλειες. Εψαχνα και εγω να βρω τετοια και νομιζω το ειχα διαβασει σε καποιο φορουμ. Το εξηγουσαν τοτε για ποιον λογο δεν κανουν για οχηματα αλλα δεν θυμαμαι.

Οποτε κατεληξα σε εναν φορτιστη/συντηρητη μπαταριας και ησυχασα. Το εβαζα μια φορα το μηνα στη μηχανη, φορτιζε την μπαταρια και ημουν κομπλε. Αυτον εδω ειχα παρει:
http://www.skroutz.gr/s/3457326/CTEK-MXS-5-0.html

Χμ..... με δεδομενο αυτο που λες και την τριπλασια σε σχεση με τις μολυβδου τιμη τους μαλλον προς τα εκει θα κινηθω παλι. Αλλωστε τον φορτιστη/συντηρητη τον εχω πλεον με ολα του τα αξεσουαρ οποτε ας κανω αλλη μια δοκιμη δυο ετων και στο μεταξυ μπορει να πεσουν και οι τιμες των λιθιου ή να βελτιωθουν και να ενδεικνυνται και για οχηματα.

Γιατί 2 χρονια μονο;
Τις GS τις έχεις δοκιμασει;
Χθες την έβαλα και μου την πρότειναν αρκετοί.
Είχα μια hiajiou πώς την λένε, κινεζικη και μου κράτησε 5 χρονια

Αυτες οι hiajiou βγαζουν και λιθιου αλλα ακομα ειπαμε ειναι αλμυρες.

Επειδη κανω λιγα χιλιομετρα τοσο μου κρατανε οι μπαταριες αλλα ποτε δεν τις φορτιζα τακτικα οπως θα κανω απο εδω και περα που εχω παρει εναν φορτιστη.

Θα την κοιταξω παντως και αυτην ετσι κι αλλιως ολες κινεζικες ειναι απλα αλλαζουν φιρμα μου φαινεται .....

Κοιταζω και τις

Varta, bosch, STANDARD AGM (αυτη ειναι GEL) και την BS .

Ολες κλειστου τυπου μολυβδου εκτος της STANDARD.