Αν το κανεις για οικονομια τοτε ξεχνα τους.
Δεν αξιζει να γλιτωσεις μερικα ευρω (λιγα) για να εχεις εναν φορτιστη που:
δεχεται μονο δυο μπαταριες.
αν βραχυκυκλωσει ειναι πιθανο να παρει μαζι του και τον υπολογιστη.
Μονο για οικονομια χωρου σε ταξιδι ισως εξυπηρετει ενας τετοιος φορτιστης οταν συνδυαστει με ενα φορτιστη 220V -> USB, που θα ειναι κοινος και για το κινητο ας πουμε.
Θα συνιστουσα εναν φορτιστη NiMH που να εχει αυτονομα καναλια φορτισης (φορτιση μονης μπαταριας) και που να εχει χαμηλο ρευμα φορτισης, απο 120 εως 200mA για ΑΑ μεγεθος και αναλογα τις μπαταριες που εχεις.
Ενας τετοιος βρισκεται φθηνα αν εισαι τυχερος, αλλιως κοιτας στο ebay (αν και ειναι χαμηλης ποιοτητας οι φθηνοι). Δες στο καρφουρ μπας και εχει ξεμεινει κανενας
Camelion BC-0688S σε σουπερ τιμη. Λιγο απιθανο αλλά ποτε δεν ξερεις.
Αν εχει και αυτοματη διακοπη φορτισης με πραγματικα εξυπνη ανιχνευση τοτε ακομα καλυτερα. Αλλά αυτοι ειναι ακριβοι.
Αν και σημερα οι μπαταριες μεγεθους C & D δεν χρησιμοποιουνται πολυ σκεψου και εναν φορτιστη που δεχεται ολα τα μεγεθη αν δεν σε προβληματιζει το μεγεθος.
Εδω ειναι ακριβοι αλλά ισως εχει κατι στο lidl, αλλιως ebay, π.χ
αυτος.
ΥΓ. ακομα και αυτοματη διακοπη φορτισης να εχει καλο θα ειναι να κρατας ωρα και να τις βγαζεις τις μπαταριες. Μιας και πολλοι δεν καταλαβαινουν ολες τις καταστασεις πληρους φορτισης και συνεχιζουν να φορτιζουν.
Και το κακο ειναι οτι οσοι εχουν αυτοματη διακοπη φορτισης εχουν και μεγαλο ρευμα φορτισης. Που σημαινει πως αν δεν λειτουργησει σωστα η αυτοματη ανιχνευση πληρους φορτισης τοτε θα καταστρεψει τις μπαταριες.
Ενω με εναν φορτιστη με χαμηλο ρευμα φορτισης και να ξεφυγεις απο τις συνιστωμενες ωρες φορτισης και παλι η ζημια δεν θα εχει γινει, εκτος και αν τις αφησεις ωρες.