FOSTEX FE126E - Hybrid Enclosure

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,106
Ελλάδα
Έχω μια απορία για την διάμετρο του Bass reflex. Η διάσταση που αναγράφεται στο σχέδιο 30mm αφορά διάμετρο ή ακτίνα ???

http://www.fostexinternational.com/docs/speaker_comp/pdf/recom_enclose/fe126e_encl.pdf

στην αρχή νόμιζα ότι ήταν η διάμετρος, αλλά μετά δεν μπορεί η απόσταση από μπροστά μέχρι το κέντρο να είναι 59 mm (η διάσταση που αναγράφεται ακριβώς κάτω από το bass reflex) αλλά και το 118 mm από κάτω δεν βγαίνει ....

Τι λέτε ???

Last edited:
Re: Απάντηση: FOSTEX FE126E - Hybrid Enclosure

Διάμετρος είναι και είναι άλλα 59mm μέχρι την άλλη πλευρά είναι ακριβώς στο κέντρο.

που σημαίνει οτι το σχέδιο δεν είναι σε κάποια κλίμακα ???

εάν είναι σε οποιαδήποτε κλίμακα ή έστω σε τυχαία σμίκρυνση πιστού σχεδίου τότε πρέπει να είναι μεγαλύτερη η διάμετρος ....

Έχεις δίκιο για την κλίμακα και στο κάτω σχέδιο η τρύπα του bass-reflex δεν συμβαδίζει με την υπόλοιπη κλίμακα.Πάντως το υπόλοιπο σχέδιο φαίνεται ότι είναι σε κλίμακα.

επίσης και το κομμάτι F αποκλείεται να είναι 349 mm αφού η βάση είναι 345 και το πίσω 15 mm (η γωνία που έχει δεν του αυξάνει τόσο πολύ το μήκος ωστε να το κάνει από 330 στη βάση σε 349 ),

πάω στον φίλο μου τον ξυλουργό να βγάλει ακριβώς διαστάσεις ...

Last edited:
Διαμετρος ειναι αλλα αν κρινεις απο το σχεδιο μαλλον για Φ60 φαινεται.Αλλα επειδη αν κανεις λαθος εκει αντε να το διορθωσεις καλυτερα να περιμενεις την απαντηση τους.

Διαμετρος ειναι αλλα αν κρινεις απο το σχεδιο μαλλον για Φ60 φαινεται.Αλλα επειδη αν κανεις λαθος εκει αντε να το διορθωσεις καλυτερα να περιμενεις την απαντηση τους.

και εμένα για 60 μου μοιάζει στο σχέδιο ....

θα ρίξω μια ματιά και στο ιντερνέτι μπας και βρω κανέναν που να το έχει φτάξει , γιατί από την fostex απάντηση βλέπω κατά Δευτέρα - Τρίτη μεριά ....