Fostex και νταμάρια

IMTA24280082_SER_GD.jpg

Και αυτο είναι το dammar , εαν το αφήσετε κάμποση ώρα ακίνητο το dammar κάθεται στον πάτο και φαίνεται σαν βλέννα (μπλιαχχχ) και χρειάζεται γερό ταρακούνημα !! πριν την χρήση του

Και αυτό είναι η δεύτερη περίπτωση ,φτιάχτο μόνο σου
dammar1.jpg

How to apply Dammar:
Dammar and turpentine are found in artist supply shops.
Both have a slight odor.
Put dammar in a small jar.
Flow turpentine over it.
Let it sit for more than one night.
Leave the cap on to prevent the turpentine's evaporation.
Paint it quickly with a hard brush.
Be careful not to over paint.
You must not paint the surround.(see photo)
Wait overnight.
The beginning of a beautiful new sound.

DSC00081.jpg

η διαφορά μεταξυ τους είναι κατι παραπάνω απο απλά ακουστή (μολις ακους το νταμάρ αναφωνείς ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΥΡ ΑΝΙΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΛΩ )

Μπιλαρα, βλεπω ανοιξαμε φαμπρικα. Μπραβο παληκαρι μου.
Ερωτηση: ποιο ειναι αυτο με το νταμαρ ? Το χρωμα του κωνου δεν αλλαζει μετα το νταμαριασμα? Αυτο το κοντινο με το μαυρο Phase Plug το εχεις νταμαριασει?

Μπιλαρα, βλεπω ανοιξαμε φαμπρικα. Μπραβο παληκαρι μου.
Ερωτηση: ποιο ειναι αυτο με το νταμαρ ? Το χρωμα του κωνου δεν αλλαζει μετα το νταμαριασμα? Αυτο το κοντινο με το μαυρο Phase Plug το εχεις νταμαριασει?
αυτό με το phase plug είναι το dammariasmeno και ναί είναι πιο σκούρο αλλα δεν φαίνεται στην photo

. Όποτε θέλεις, κερνάω νταμαρόζουμο...

Βαγγέλη ΝΑΙ. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Οποτε μπορέσεις μου λες. Σε ευχαριστώ.

Παρεπιπτόντως, τα phase plug τα έφτιαξα στο Μοναστηράκι σε 10 λεπτά με 8Ευρώ (το ζεύγος βεβαίως, βεβαίως) σε μάστορα με τόρνο.

Βασιλη, στο site που αναφερεις (http://en.wikipedia.org/wiki/Dammar )
λεει καπου, Density (kg per m3): 1.04-1.12
1 κιλο ανα κυβικο μετρο ????

Η αλήθεια είναι ότι άμα πιάσεις στα χέρια σου ένα κομάτι από το υλικό θα δεις ότι είναι πολύ ελαφρύ, αλλά τόοοοοοοοσο ελαφρύ... Περίεργο μου φαίνεται...

Η αλήθεια είναι ότι άμα πιάσεις στα χέρια σου ένα κομάτι από το υλικό θα δεις ότι είναι πολύ ελαφρύ, αλλά τόοοοοοοοσο ελαφρύ... Περίεργο μου φαίνεται...

Αν δεν μας λεει ψεματα αυτος ο wikipediaς, Ευαγγελε, ενα κυβικο=1κιλο, 1 λιτρο=1 γραμμαριο, και 1cc = 1mg (!!!!!)
Γινεται ??????

Βαγγέλη ΝΑΙ. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Οποτε μπορέσεις μου λες. Σε ευχαριστώ.

Παρεπιπτόντως, τα phase plug τα έφτιαξα στο Μοναστηράκι σε 10 λεπτά με 8Ευρώ (το ζεύγος βεβαίως, βεβαίως) σε μάστορα με τόρνο.

Που; Θέλω κι εγώ για τα Visaton.

λογικο ειναι ρε παιδια να βελτιωνει τον ηχο
αφου το χρησιμοποιουν και στο βερνικι των εγχορδων :idea: !!!
να στειλω καμμια συνταγη ?

Και κάποιος που έχει προχωρήσει και σε μέτρηση
http://www.geocities.com/rbrines1/Pages/Articles/Phase_Plugs/Phase_Plugs.html

αρκετά μεγάλες διακυμάνσεις στην καμπυλη.... υποθέτω ότι ακουγεται καλύτερα από ότι μετριέται. σίγουρα αν τα ειχα στα χερια μου θα τα περναγα νταμάρ με ρολλό !

εχω δει μετρηση χαρτινου γουφερ πριν και μετα το damar και η επιδραση (μεταξύ άλλων) ήταν μια ελαφρά πτώση στην ευαισθησία και σχετικό ΙΣΙΩΜΑ ενός bump στην απόκριση της μεσαίας περιοχής αν θυμάμαι καλά. θα προσπαθησω να την βρω.

Πολύ ενδιαφέρον. Μήπως πρόσεξες αν μπορεί να κάνει και μεγέθη της τάξης των 5 εκ. αρχικής διαμέτρου και 6-7 μήκους?