Φωτοβολταϊκά

Re: Φωτοβολταϊκά??? (reprise)

Mαλλον εγκατασταση κλειστου κυκλωματος παρακολουθησης-καταγραφης (καμερες) σε υπαρχον χωραφι με φωτοβολταικα εννοει αλλα αν δε γραψει δυο κουβεντες παραπανω ο ιδιος θα κανουμε υποθεσεις...

ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕΣΟ INTERNET ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Πηγαινε σε δυο εταιριες που κανουν αυτη τη δουλεια και παρε προσφορες. Δεν μπορει κανεις να λεει νουμερα στον αερα.

Οι λυσεις για την ασφαλεια ενος παρκου 100KW μπορει να ειναι απο πολυ απλες εως πολυ πληρεις.

Εταιρίες από τις οποίες είχα πάρει προσφορές με εχουν ξαναπλησιασει με τιμές 20-30% κάτω. Το λινκ νομιζω οτι δε περιλαμβάνει τοποθέτηση αλλά μου φαίνεται πολύ φτηνό για καλό πάνελ! Λέτε να έκανε καλά η τραπεζα που μου απεριψε το δάνειο;;;

Απάντηση: Φωτοβολταϊκά??? (reprise)

Εταιρίες από τις οποίες είχα πάρει προσφορές με εχουν ξαναπλησιασει με τιμές 20-30% κάτω. Το λινκ νομιζω οτι δε περιλαμβάνει τοποθέτηση αλλά μου φαίνεται πολύ φτηνό για καλό πάνελ! Λέτε να έκανε καλά η τραπεζα που μου απεριψε το δάνειο;;;

Ναι, χωρίς τοποθέτηση.

Όμως σιγά τα ωά, τι ντιούηδες είμαστε?
Ένα + και ένα - είναι...

απο την παραπανω εταιρεια βλεπω

Εκπαιδευτικό κιτ για φωτοβολταϊκά Τιμή χωρίς Φ.Π.Α .: 23,58 Τιμή με Φ.Π. Α.: 29,00 Με την ΕΚΠΤΩΣΗ φτάνει έως και 24,00

αν ειναι αυτο της φωτογραφιας το πηρα απο το ebay 2 !!!!!

Απάντηση: Re: Φωτοβολταϊκά??? (reprise)

απο την παραπανω εταιρεια βλεπω

Εκπαιδευτικό κιτ για φωτοβολταϊκά Τιμή χωρίς Φ.Π.Α .: 23,58 Τιμή με Φ.Π. Α.: 29,00 Με την ΕΚΠΤΩΣΗ φτάνει έως και 24,00

αν ειναι αυτο της φωτογραφιας το πηρα απο το ebay 2 !!!!!

Σωστός.
Άρα τα 21Κ που ζητάνε για μια 10αρα εγκατάσταση είναι πολλά.
Σίγουρα στον μπέη θα έχει με κανά ταληράκι.

Πάω να ψάξω και θα ενημερώσω.

Οι τιμές των φωτοβολταϊκών παγκοσμίως έχει πέσει γιατί αυτή τη στιγμή η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση και ήδη υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φωτοβολταϊκών σε αποθήκες (που προφανώς αυτό κοστίζει σε χρήμα).
Σκεφτείτε ότι στην έκθεση το Σεπτέμβρη στο Αμβούργο πούλαγαν Κινέζοι 100 kWp πολυκρυσταλλικών φωτοβολταϊκών με μόλις 0.85 /Wp. Προφανώς οι τιμές για μεγαλύτερες ποσότητες έπεφταν ακόμη περισσότερο.
Πάντως ένα 10άρι σύστημα μαζί με ένα καλό αναστροφέα με 10ετή εγγύηση άμεσης αντικατάστασης και τοποθέτηση δεν νομίζω να πέσει κάτω των 3500 ευρώ/kWp. Αυτό για κρυσταλλικά πάνελ, τα λεπτού υμένα είναι φθηνότερα.

Re: Απάντηση: Φωτοβολταϊκά??? (reprise)

Οι τιμές των φωτοβολταϊκών παγκοσμίως έχει πέσει γιατί αυτή τη στιγμή η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση και ήδη υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φωτοβολταϊκών σε αποθήκες (που προφανώς αυτό κοστίζει σε χρήμα).
Σκεφτείτε ότι στην έκθεση το Σεπτέμβρη στο Αμβούργο πούλαγαν Κινέζοι 100 kWp πολυκρυσταλλικών φωτοβολταϊκών με μόλις 0.85 /Wp. Προφανώς οι τιμές για μεγαλύτερες ποσότητες έπεφταν ακόμη περισσότερο.
Πάντως ένα 10άρι σύστημα μαζί με ένα καλό αναστροφέα με 10ετή εγγύηση άμεσης αντικατάστασης και τοποθέτηση δεν νομίζω να πέσει κάτω των 3500 ευρώ/kWp. Αυτό για κρυσταλλικά πάνελ, τα λεπτού υμένα είναι φθηνότερα.

σε τι μονάδες είναι αυτές οι τιμές?

1.14 kWp είναι αυτό το σύστημα που προτείνουν. Οι ρυθμιστές φόρτισης των αυτόνομων σαν αυτό που προτείνει είναι φθηνοί (κάτω από 500 πάντα) και ο συγκεκριμένος δεν φαίνεται να έχει MPPT. Ο αναστροφέας είναι ένας απλός αναστροφέας από μπαταρία προς φορτίο. Οι συσσωρευτές από ότι φαίνεται είναι 12 V έκαστος. Αφού ο αναστροφέας είναι 24 V θα έχουμε 2 συσσωρευτές σε σειρά και 3 παράλληλα. Αυτό πρέπει να το αποφεύγουμε γιατί ποτέ δεν φορτίζονται σωστά παράλληλες σειρές μπαταριών. Όντως για ένα σπίτι που καταναλώνει 5-6 kWh το καλοκαίρι είναι μια χαρά. Για το χειμώνα δεν νομίζω ότι αυτά τα πάνελ αρκούν. Αυτό αρκεί να μην μπει ποτέ στην πρίζα κανένα πιστολάκι για μαλλιά ή κανένα σίδερο για σιδέρομα. Η τιμή συνολικά είναι νορμάλ, δεν την κόβω καμιά τρελή προσφορά...

Απάντηση: CPG - κίνηση με φυσικό αέριο

Η ηλεκτροκινηση θα έχει μέλλον όταν θα παράγεται φθηνή και καθαρή ηλεκτρική ενέργεια απο τα εργοστάσια ηλεκτρικής παραγωγής
Δυστυχώς απέχουμε πολυ απ αυτο

κανονικά θα έπρεπε να επιδοτούν 100% φωτοβολταϊκά για οποιονδήποτε έχει τη στέγη του...σκέτη.

Αφού η ΔΕΗ με τσάμπα τον λιγνίτη "μπαίνει μέσα" και είναι και μονοπώλιο, δε μας συμφέρει να την "ελαφρύνουμε" λίγο από το έργο της?

Θα βάζαμε το αυτοκινητάκι μας το ηλεκτρικό στην πρίζα, θα φόρτιζε τσάμπα και θα ήμασταν κομπλέ.

Το θέμα είναι ότι κάποιοι εκεί ψηλά δε θέλουν να συμβούν όλα αυτά...

Re: Απάντηση: CPG - κίνηση με φυσικό αέριο

κανονικά θα έπρεπε να επιδοτούν 100% φωτοβολταϊκά για οποιονδήποτε έχει τη στέγη του...σκέτη.

Αφού η ΔΕΗ με τσάμπα τον λιγνίτη "μπαίνει μέσα" και είναι και μονοπώλιο, δε μας συμφέρει να την "ελαφρύνουμε" λίγο από το έργο της?

Θα βάζαμε το αυτοκινητάκι μας το ηλεκτρικό στην πρίζα, θα φόρτιζε τσάμπα και θα ήμασταν κομπλέ.

Μα τα επιδοτουν, εχει αλλαξει κατι Στεργιε ?

Στεργιο ειμαι καθετα αντιθετος με την μορφη της ηλεκτροκινησης οπως ειναι σημερα.Οι κυριες πηγες παραγωγης ηλ ενεργειας ειναι το καρβουνο,το πετρελαιο και η πυρηνικη ενεργεια κατα κυριο λογο.Η ηλιακη ενεργεια,τα υδροηλεκτρικα ,οι ανεμογεννητριες παραγουν πολυ μικρο ποσοστο των απαιτουμενων αναγκων.Με την σημερινη κατασταση απλα με το ηλεκτρικο αυτοκινητο μεταφερουμε το προβλημα με το νεφος απο την Αθηνα-Θεσ/νικη στη Πτολεμαιδα κλπ κλπ.
Οταν οι ηπιες μορφες ενεργειας θα μπορουν να καλυπτουν το 70%+ της αναγκαιας ενεργειας ,πολυ ευχαριστως να δεχθω το ηλεκτρικο αυτοκινητο στη πολη.
Μεχρι τοτε θα πρεπει να προσανατολισθουμε σε οικονομικοτερα αυτοκινητα ,καθαροτερα και με πιθανα εναλλακτικα καυσιμα για τους κινητηρες εσωτερικης καυσης.Για μενα ειναι πιο οικολογικο το Corsa του Ντινου που καει λιγο πετρελαιο,παρα ενα ηλεκτρικο που βρωμιζει την Πτολεμαιδα η την Τριπολη
Το φωτοβολταικο στη στεγη με την ποσοτητα που παραγει ημερησιως ,ποσα χλμ μπορει να κινησει ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο?θα αρκουσε σε σενα π.χ να πας απο το σπιτι σου στη δουλεια και να γυρισεις πισω?Δεν συζητω να το χρησιμοποιησεις επαγγελματικα ,ουτε κατα διανοια

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: CPG - κίνηση με φυσικό αέριο

Μα τα επιδοτουν, εχει αλλαξει κατι Στεργιε ?

Σήμερα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα παρόλο που αυτού του είδους η επένδυση έχει πολύ μικρό ρίσκο. Αν έχεις μικρό εκκαθαριστικό (πράγμα πολύ πιθανό) τότε...δεν.

Κατά την άποψή μου θα έπρεπε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα, με την απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος του έχοντα...ταράτσα ή ελεύθερη σκεπή, κάτι το οποίο δε συμβαίνει.

Είναι τραγικό το πόσες στέγες μένουν έτσι...σκέτες. Είναι κρίμα.

Θα μπορούσε να υπάρχει πρόγραμμα το οποίο να χρηματοδοτεί την επένδυση χωρίς τη δική μας "εμπλοκή" και να "αυτοπληρώνεται" πάλι χωρίς τη δική μας εμπλοκή.

Επειδή έχω συζητήσει με κάποιους ανθρώπους που εργάζονται ως στελέχη σε τράπεζες οι περισσότεροι μου είπαν ότι α)η τράπεζά μας δε πιστεύει στα φωτοβολταϊκά και ότι β)επειδή η επένδυση αυτού του είδους είναι "χαμηλού ρίσκου αλλά όχι μηδενικού" δεν αναλαμβάνουν να "βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά".

Αν υπήρχαν εγκαταστάσεις στο 10% των διαθεσίμων σκεπών-ταρατσών τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Είναι σαφές ότι το ενεργειακό παιχνίδι έχει πολλά συμφέροντα που εμπλέκονται...

Στεργιο ειμαι καθετα αντιθετος με την μορφη της ηλεκτροκινησης οπως ειναι σημερα.Οι κυριες πηγες παραγωγης ηλ ενεργειας ειναι το καρβουνο,το πετρελαιο και η πυρηνικη ενεργεια κατα κυριο λογο.Η ηλιακη ενεργεια,τα υδροηλεκτρικα ,οι ανεμογεννητριες παραγουν πολυ μικρο ποσοστο των απαιτουμενων αναγκων.Με την σημερινη κατασταση απλα με το ηλεκτρικο αυτοκινητο μεταφερουμε το προβλημα με το νεφος απο την Αθηνα-Θεσ/νικη στη Πτολεμαιδα κλπ κλπ.
Οταν οι ηπιες μορφες ενεργειας θα μπορουν να καλυπτουν το 70%+ της αναγκαιας ενεργειας ,πολυ ευχαριστως να δεχθω το ηλεκτρικο αυτοκινητο στη πολη.
Μεχρι τοτε θα πρεπει να προσανατολισθουμε σε οικονομικοτερα αυτοκινητα ,καθαροτερα και με πιθανα εναλλακτικα καυσιμα για τους κινητηρες εσωτερικης καυσης.Για μενα ειναι πιο οικολογικο το Corsa του Ντινου που καει λιγο πετρελαιο,παρα ενα ηλεκτρικο που βρωμιζει την Πτολεμαιδα η την Τριπολη
Το φωτοβολταικο στη στεγη με την ποσοτητα που παραγει ημερησιως ,ποσα χλμ μπορει να κινησει ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο?θα αρκουσε σε σενα π.χ να πας απο το σπιτι σου στη δουλεια και να γυρισεις πισω?Δεν συζητω να το χρησιμοποιησεις επαγγελματικα ,ουτε κατα διανοια

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά αν είσαι λίγο πιο "προχωρημένος" (αυτόνομη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση) τότε "γεμίζεις" τα οχήματά σου απευθείας από τον ήλιο.... και δε χρειάζεται να έχεις καν 10kw αλλά μπορείς και με πολύ λιγότερο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CPG - κίνηση με φυσικό αέριο

Σήμερα είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα παρόλο που αυτού του είδους η επένδυση έχει πολύ μικρό ρίσκο. Αν έχεις μικρό εκκαθαριστικό (πράγμα πολύ πιθανό) τότε...δεν.

Κατά την άποψή μου θα έπρεπε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα, με την απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος του έχοντα...ταράτσα ή ελεύθερη σκεπή, κάτι το οποίο δε συμβαίνει.

Είναι τραγικό το πόσες στέγες μένουν έτσι...σκέτες. Είναι κρίμα.

Θα μπορούσε να υπάρχει πρόγραμμα το οποίο να χρηματοδοτεί την επένδυση χωρίς τη δική μας "εμπλοκή" και να "αυτοπληρώνεται" πάλι χωρίς τη δική μας εμπλοκή.

Επειδή έχω συζητήσει με κάποιους ανθρώπους που εργάζονται ως στελέχη σε τράπεζες οι περισσότεροι μου είπαν ότι α)η τράπεζά μας δε πιστεύει στα φωτοβολταϊκά και ότι β)επειδή η επένδυση αυτού του είδους είναι "χαμηλού ρίσκου αλλά όχι μηδενικού" δεν αναλαμβάνουν να "βάλουν το κεφάλι τους στον τορβά".

Αν υπήρχαν εγκαταστάσεις στο 10% των διαθεσίμων σκεπών-ταρατσών τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Είναι σαφές ότι το ενεργειακό παιχνίδι έχει πολλά συμφέροντα που εμπλέκονται...

Καταλαβα....

Παντως εγω ειμαι σε διαδικασια να βαλω, εχω παρει ηδη 2 προσφορες. Και οι δυο μου εχουν πει οτι (καποιες) τραπεζες δινουν δανεια. Δεν εχω φτασει σε αυτο το σημειο της ερευνας ακομη βεβαια, αλλα η Εθνικη, που δινει, το δινει με 8+ % επιτοκιο.... Τρατζικ.
Εχω την εντυπωση οτι Alpla / Eurobank δινουν με λιγοτερο.
Θα δειξει.

Re: Απάντηση: CPG - κίνηση με φυσικό αέριο

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά αν είσαι λίγο πιο "προχωρημένος" (αυτόνομη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση) τότε "γεμίζεις" τα οχήματά σου απευθείας από τον ήλιο.... και δε χρειάζεται να έχεις καν 10kw αλλά μπορείς και με πολύ λιγότερο...

Δηλαδή ρε Στέργιε, να είσαι τόσο προχωρημένος ωστε να μην πουλάς την φωτοβολταική ενέργειάσου στη ΔΕΣΜΗΕ με 0,4/KWh και να την χώνεις στο του-του αντί να αγοράζεις απο την ΔΕΗ με 0,10-0,20 !!!.

Δηλαδή ρε Στέργιε, να είσαι τόσο προχωρημένος ωστε να μην πουλάς την φωτοβολταική ενέργειάσου στη ΔΕΣΜΗΕ με 0,4/KWh και να την χώνεις στο του-του αντί να αγοράζεις απο την ΔΕΗ με 0,10-0,20 !!!.

να, γι'αυτό λέω ότι άλλοι σκέφτονται μόνο με την τσέπη και άλλοι πιο... οικολογικά!

Ας αφήσουμε το κόστος στην άκρη για λίγο, φαντάσου μια ελλάδα όπου η Πτολεμαϊδα και η Κοζάνη θα είναι καθαρές, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα μπορείς να ανεβαίνεις κάπου ψηλά και να βλέπεις από τη μια άκρη στην άλλη, όλα πεντακάθαρα!

Φαντάσου να μπορούν τα παιδιά σου να μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον!

Όλα αυτά απλά γιατί είναι δυνατή η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας. Ούτε πυρηνικά, ούτε πετρέλαια, ούτε κάρβουνα. Ήλιος, ο οποίος ούτως ή άλλως πέφτει πάνω στη γη!

Πόσο αξίζει ή πόσο κοστίζει αυτό?

Κοστολογείται σε χρήμα?