Φωτογραφία δίχως επεμβάσεις

To crop είναι επεξεργασία?

Βασικά αν θεωρειται επεξεργασία το crop, τοτε υπερτερουν οι μηχανες με περισσοτερο ζουμ. Αλλα ξεκιναει ενας φαυλος κυκλος στη συνεχεια γιατι τοτε για να ειναι ιση η "μαχη" απεναντι στις μηχανες με λιγοτερο ζουμ θα πρεπει να βαζουμε φωτογραφίες χωρις επεξεργασια και χωρις ζουμ.

Γενικα τραβαω μονο jpeg με την compact μου και δε δηλωνω ασχετος με επεξεργασία, συνεπως θα μπορουσα να γεμίσω το topic φωτογραφίες, αλλα πιστεύω πως εν τελει περισσοτερο βλεπουμε τις δυνατοτητες καθε μηχανης στο παρον θεμα, και ισως θα ηταν σωστοτερο να μπει στα θεματα των εξοπλισμων. Θα μπορουσε να βαλει ο καθενας καποια δειγματα απο την μηχανη του γράφοντας και το μοντελο-φακο και αυτο να βοηθαει και υποψηφιους αγοραστες. Πχ του Βασίλη είναι πολύ καλες χωρις να τις πειράξει, Βασιλη με τι μηχανη-φακο ειναι τραβηγμενες;

Βασικά τον Apollwn εννοουσα, αλλα δεν ειναι κακό να βάζουμε όλοι. :p

Γενικα τραβαω μονο jpeg με την compact μου και δε δηλωνω ασχετος με επεξεργασία,

Αυτό το "δε" το εγραψα καταλάθος... δυστυχώς...:flipout:

Last edited:
Δλδ εδώ βάζουμε απευθείας το jpeg της μηχανής μόνο με resize? Λιγάκι δύσκολο, χρησιμοποιώ μόνο raw, οπότε δεν νοείται raw δίχως μια ελαχιστότατη "επεξεργασία". Την καμπύλη, τον κορεσμό, την οξύτητα και τη χρωματική παλέτα που το jpeg τα δίνει, αναλόγως πώς είναι ρυθμισμένη η μηχανή μας, από μόνο του, εδώ θα πρέπει να τα βάλουμε εμείς.

Μπορείς να κάνεις αυτό που κάνει και η μηχανή σου στην παραγωγή JPEG, διόρθωση γεωμετρίας ( camera-lens profile @ adobe camera raw, chromatic aberration fix ) και να διαλέξεις ένα picture profile ( Camera Landscape, Camera Standard, Portrait, Vivid, Neutral ).

Αν φτιάξω ένα custom jpeg profile στη μηχανή μου με τέρμα το sharpness, brightness, contrast, ADL, saturation, NR, vignette & lens correction και βγάλω φώτο , είμαι οκ ; :flipout:

Ηλια εισαι οκ...
δεν ξερω η κανονακιδες με την λατερνα τι καπνο φουμαρουν....:popcorn: