Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Ευχαριστω παναγιωτη. Τωρα προσπαθω να χωθω στο στριτ, η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν ξερω τι ειναι καλο και τι οχι οποτε για αρχη ποσταρω οτι μου καθεται καλα στο ματι εως οτου παρω επικοδομητικες κριτικες και βλεπουμε. Ας πουμε πως ψαχνω την φωτογραφικη μου ταυτοτητα 😊

Ευχαριστω παναγιωτη. Τωρα προσπαθω να χωθω στο στριτ, η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν ξερω τι ειναι καλο και τι οχι οποτε για αρχη ποσταρω οτι μου καθεται καλα στο ματι εως οτου παρω επικοδομητικες κριτικες και βλεπουμε. Ας πουμε πως ψαχνω την φωτογραφικη μου ταυτοτητα 😊

Εγω χρονια τραβαω απλα ο,τι μου καθεται καλα στο ματι. Το λεω με την εννοια οτι ειμαστε ερασιτεχνες και ψαχνουμε την προσωπικη ευχαριστηση (για τους επαγγελματιες τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα). Μη μπεις οποτε στο τρυπακι να επιζητας επικοδομητικες κριτικες και καταληξεις να τραβας αυτα που αρεσουν στους αλλους. Ειναι πολυ λεπτες οι ισορροπιες. Αυτη ειναι η offtopic σκεψη μου, παντα φιλικα.

Μαζί σου φίλε μου. Εποικοδομητική κριτική είναι ακριβώς τα λόγια σου ας πούμε.
δεν θέλω να τραβάω ότι αρέσει τους άλλους και γι αυτό το λόγο δεν πολυπαρακολουθώ άλλους φωτογράφους σε διάφορα είδη. Αλλά με ενδιαφέρει πχ να ξέρω τι είδους από τις φωτογραφίες μου γενικώς αρέσουν ωστε να έχω ενα μπούσουλα, κάπως έτσι το εννοώ

Στο δρόμο συμβαίνουν τόσα πολλά που με μια απλή παρατήρηση μπορεί το μάτι να πάει σε ένα σωρό θέματα. Εμένα πχ που μου αρέσουν οι γυναίκες και ευτυχώς οι περισσότερες δέχονται να δώσουν την εικόνα τους.. εαν είναι κανένας μαντράχαλος παραπέρα δεν ξέρω τι θα μου τύχει !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να και μια φωτογραφία με ένα από τα ρίσκα που έχω πάρει, κουβεντούλα με τα κορίτσια και να μου κάνουν και χαρούλες ! Ευτυχώς που ήμασταν μόνοι μας !

20130209_zps1ekjbys8.jpg

Απάντηση: Street Photography

Κώστα το είπαμε, αν γλυτώσεις το ξύλο μάλλον δε θα γλυτώσεις την "κρεμάλα" :antlers:

Μαζί σου φίλε μου. Εποικοδομητική κριτική είναι ακριβώς τα λόγια σου ας πούμε.
δεν θέλω να τραβάω ότι αρέσει τους άλλους και γι αυτό το λόγο δεν πολυπαρακολουθώ άλλους φωτογράφους σε διάφορα είδη. Αλλά με ενδιαφέρει πχ να ξέρω τι είδους από τις φωτογραφίες μου γενικώς αρέσουν ωστε να έχω ενα μπούσουλα, κάπως έτσι το εννοώ
Στο πρώτο σκέλος θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο καθένας μας έχει διαφορετική οπτική. Αν βάλεις στην ίδια τοποθεσία και θεματολογία 10 διαφορετικούς φωτογράφους θα πάρεις 10 διαφορετικές οπτικές και αυτή είναι μια από τις μαγείες της φωτογραφίας.
Από την άλλη θα διαφωνήσω μαζί σου στο θέμα παρακολούθησης άλλων φωτογράφων. Προσωπικά πάντα, εχώ ωφεληθεί τα μέγιστα κοιτώντας, παρατηρώντας δουλείες άλλων και η εμπειρία τους και η οπτική τους είναι μεγάλο σχολείο για εμένα. Από εκεί και πέρα όπως είπα και παραπάνω η ματιά και η οπτική του καθενός είναι μοναδικη.

Γι αυτο σου εγραψα πως δεν "πολυπαρακολουθω". Οχι πως δεν το κανω καθολου. Λιγο david burnett λιγο ansel adams και γενικα διαφορους πρωτοπορους αξιζει να τους μελετησεις. Απο ενα σημειο και περα ομως πρεπει να προσεξεις να μην καταντησεις φωτοτυπικο μηχανημα. Καλυτερα για εμενα να δωσεις βαση στη τεχνη σου και να αποκοψεις τον θορυβο αλλων καλλιτεχνων ωστε να βρεις σιγα σιγα το στοιχειο σου και το προσωπικο σου στυλ. Και να μην αποκαρδιωνεσαι οποτε συγκρινεις τη δουλεια σου με την δουλεια τριτων

Φίλε zampination μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Θα μπορούσα πολύ γρήγορα να σου πω πως δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη, και να συνεχίσω λέγοντας ότι η προσωπική σου ματιά και "τέχνη" είναι δυστυχώς επηρεασμένη από τον καταιγισμό των φωτογραφιών που βλέπεις καθημερινά στο ιντερνέτ, στα περιοδικά, στις ταινίες, στις σειρές και στις διαφημίσεις...Το οποίο φυσικά ισχύει λίγο πολύ για όλους μας. Η διαδικασία για να αναδείξεις την προσωπική ματιά ξεκινά από το να αναγνωρίσεις όλες αυτές τις επιρροές και να αποφασίσεις ποιές θες να αφομοιώσεις και ποιές να αποβάλλεις από την φωτογραφία σου.

Το να βλέπεις 'ειλικρινή' δουλειά άλλων μόνο να σε βοηθήσει μπορεί στο να ξεφύγεις από το κοινότυπο και να εξελίξεις την ματιά σου σε κάτι πιο ιδιαίτερο και προσωπικό.

Επίσης είναι από την φύση του λίγο αντιφατικό το "Αλλά με ενδιαφέρει πχ να ξέρω τι είδους από τις φωτογραφίες μου γενικώς αρέσουν..." με το "ωστε να βρεις σιγα σιγα το στοιχειο σου και το προσωπικο σου στυλ" μιας και συνήθως (όχι πάντα) όσο πιο ιδιαίτερη είναι μια φωτογραφία τόσο λιγότερο "γενικώς αρέσει" ή αν θες τόσο περισσότερο απομακρύνεται απο τα στερεότυπα για το τι είναι "ωραίο".

Cheers :)

Πραγματι ενδιαφερουσα συζητηση φιλε μου και τα λογια σου να ξερεις εχουν αποτυπωθει στη μνημη μου. Οσο για την παρθενογεννηση θεωρω πως μπορει να βρεθει ειδικα αν καποιος ακολουθησει χναρια παλαιου τυπου φωτογραφιας. Και αυτο διοτι τοτε υπηρχαν ελαχιστοι φωτογραφοι και δυσκολα θα μπορεσαν να καλυψουν ολες τις τοτε φωτο ενω ηταν μια χουφτα οι ιδιοι. Σημερα που ο πλανητης γεμισε φωτογραφους οι παλαιου τυπου φωτογραφιες θεωρουνται ξεπερασμενες και ετσι πολλοι δεν το κυνηγανε πλεον. Με αποτελεσμα να θεωρω πως υπαρχει πιθανοτητα παρθενογεννησης αν καποιος κυνηγησει το παλιο. Κουβεντα κανουμε, just saying 😉

Φίλε zampination μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Θα μπορούσα πολύ γρήγορα να σου πω πως δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη, και να συνεχίσω λέγοντας ότι η προσωπική σου ματιά και "τέχνη" είναι δυστυχώς επηρεασμένη από τον καταιγισμό των φωτογραφιών που βλέπεις καθημερινά στο ιντερνέτ, στα περιοδικά, στις ταινίες, στις σειρές και στις διαφημίσεις...Το οποίο φυσικά ισχύει λίγο πολύ για όλους μας. Η διαδικασία για να αναδείξεις την προσωπική ματιά ξεκινά από το να αναγνωρίσεις όλες αυτές τις επιρροές και να αποφασίσεις ποιές θες να αφομοιώσεις και ποιές να αποβάλλεις από την φωτογραφία σου.

Το να βλέπεις 'ειλικρινή' δουλειά άλλων μόνο να σε βοηθήσει μπορεί στο να ξεφύγεις από το κοινότυπο και να εξελίξεις την ματιά σου σε κάτι πιο ιδιαίτερο και προσωπικό.

Επίσης είναι από την φύση του λίγο αντιφατικό το "Αλλά με ενδιαφέρει πχ να ξέρω τι είδους από τις φωτογραφίες μου γενικώς αρέσουν..." με το "ωστε να βρεις σιγα σιγα το στοιχειο σου και το προσωπικο σου στυλ" μιας και συνήθως (όχι πάντα) όσο πιο ιδιαίτερη είναι μια φωτογραφία τόσο λιγότερο "γενικώς αρέσει" ή αν θες τόσο περισσότερο απομακρύνεται απο τα στερεότυπα για το τι είναι "ωραίο".

Cheers :)

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !!!
Πολύ συμπυκνωμένη, περιεκτική και αναλυτική άποψη! Η οπτική της τέχνης σε 3 γραμμές!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

zampination; said:
1057624082 Καλυτερα για εμενα να δωσεις βαση στη τεχνη σου και να αποκοψεις τον θορυβο αλλων καλλιτεχνων ωστε να βρεις σιγα σιγα το στοιχειο σου και το προσωπικο σου στυλ. Και να μην αποκαρδιωνεσαι οποτε συγκρινεις τη δουλεια σου με την δουλεια τριτων
Εννοείτε φίλε zampination ότι δεν πρέπει να αποκαρδιώνεσαι. Αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε πείσμα, δημιουργικότητα και να σε κάνει καλύτερο. Μέσα από αυτό βρίσκεις και τον "βηματισμό" σου αλλά αποκαλύπτεις και το δικό σου στυλ σιγά σιγά που και αυτό όμως έχει επηρεαστεί από τους παράγοντες που ανέφερε παραπάνω ο φίλος drek.

Εγω παιδια αρχαριος ειμαι και οταν λεω να εχω ιδεα τι γενικα αρεσει εννοω πως θελω να το ξερω και να απομακρυνθω πληρως απο το σναπσοτ. Επειτα βλεπουμε.