Φωτογραφία "δρόμου"

Απάντηση: Re: Street Photography

μερικες σημερινές απο τους άδειους δρόμους της Αθήνας, ξεσκονίζοντας το Lensbaby 3G ... μες στην ζέστη δυσκολα εστίαζα όπως ειναι αντιληπτό.
_1020498-2.jpg_1020492-2.jpg_1020537.jpg_1020485-2.jpg_1020477-2.jpg

Απάντηση: Street Photography

0fc0fe94dee2a72916432b3acce3e78b.jpg

b8733542f68dec484ff4f888f0ff09b7.jpg

6766750ec7c5f1e2b0fc22f8bba9a4e4.jpg

cf8c01026d5b9b9551952a509716d546.jpg

cbd072a156e7ce0446789824316f1c62.jpg

0959b3022d806700a3e28aad7cf9478e.jpg

Μαναους - Βραζιλία, η χώρα των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων...
Δεν ξέρω πως είναι το Ρίο ή το Σαο Πάολο, το Μαναους όμως είναι μια πάρα πολύ φτωχή πόλη...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Re: Street Photography

nvianitakis εξαιρετικά ενδιαφέρον τό οδοιπορικό σου στήν Βραζιλία,πραγματικά ανεξάντλητη πηγή γιά όλα τά είδη φωτογραφίας,δρόμου,τοπίου,Αρχιτεκτονικής,άγριας ζωής καί τώρα μέ τούς Ολυμπιακούς αγώνες καί σπόρ...νά ανεβάζεις πιό συχνά αξίζει,νά περνάς καλά.Κώστα(partisan) μού αρέσει πολύ πού πειραματίζεσαι καί καινοτομείς.

Last edited:
Απάντηση: Street Photography

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Είναι μια χώρα μες στις αντιθέσεις και στην φυσική ομορφιά

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Re: Street Photography

Δημήτρη, ωραίος ο καλλιτέχνης δρόμου. Τον φωτογράφισα και εγώ, αλλά παραλίγο να μου ρίξει την σφαίρα.

Απάντηση: Re: Street Photography

Αν ήταν εστιασμένη η 4η, θα ζαλιζόσουν πιο πολύ! :flipout:

Είπα ότι έχω σκουριάσει με το φακουδάκι.. Ήταν απο τούς πρωτους μου φακοϋς εδω και 7-8 χρόνια τότε που πρωτοπαρουσιάστηκαν οι Lensbaby, στην αρχή είχα παρει τον πρώτο πλαστικό Lensbaby που δεν κλείδωνε καθόλου η εστίαση, το 3G μου (μετονομάστηκε στη συνέχεια σε freak λογω μορφής) ειναι το επομενο μοντέλο που έχει μεν κλείδωμα θέσης αλλά επίσης είναι πολύ δύσκολο να εστιάσεις και ακόμη πιο δύσκολο να δείς στο σκόπευτρο και στην οθόνη το πόσο έχει επηρεστεί η φωτό απο το tilt πού εχεις κάνει.. Τα σημερινά Lensbaby είναι πολύ πιο ελεγχόμενα με απείρως καλύτερο σύστημα εστίασης, ελεγχόμενο διάφραγμα όπως των περισσότερων χειροκίνητων φακών και συνήθως δίνουν συγκεκριμένο χαρακτήρα που προδίδει και το όνομά τους, προσωπικά προτιμώ το απρόβλεπτο και τρελό χαρακτήρα των παλιών αλλά θέλει μηχανή με πολύ καλά βοηθήματα στη χειροκίνητη εστίαση, μεγάλο σκόπευτρο και κυρίως πολύ καλό focus peaking, δευτερευόντως υποβοήθηση με μεγενθυνση της περιοχής της εστίασης (γιατι στην αρχή δεν ξέρεις που να μεγενθυνεις), βρίσκω την Panasonic GX80 πιο κατάλληλη απο την OLYMPUS ΕΜ1 παρότι η δευτερη έχει απείρως καλύτερο σκόπευτρο κυρϊως γιατί βλέπω το focus peaking.
Η μοντούρα πού εχω το Lenababy 3G ειναι στα 4/3 και το βάζω με ανταπτορα στις ακαθρεπτες πού έχω, η εστιακή του απόσταση είναι περίπου στα 50mm που δυστυχως στα 4/3 μεταφράζεται σε 100mm κατι που είναι ολίγον τι περιοριστικό και μεταβάλει και το εφέ που κάνει, το διαφραγμα αλλάζει με πτυσόμμενα donut στα εμπρός οπτικό στοιχείο, προσωπικά χρηςιμοποιώ μόνο το πρωτο που ισοδυναμεί σε σχετικά ανοιχτο διαφραγμα περίπου f=2.5 (αν θυμαμαι καλα) και δίνει πολυ μικρή περιοχή εστίασης.

Για όσους ζαλίστηκαν (και δικαιολογημένα) απο τις προηγούμενες φωτό παραθέτω μια σημερινή φωτό δρόμου - θάλασσας ... αν νομίζεται όμως ότι παθαίνετε ναυτία να ανοίξω ένα αποκλειστικό νήμα για το Lensbaby 3G και να μπαίνουν όσοι είναι λίγο μαζόχες ... και μάλλον θα το κάνω μόλις γυρισω γιατί έχω πολύ πράγμα για ζαλάδα

Υ.Σ. 3G του κ@*ου

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    169.6 KB · Views: 141
Last edited: