toupia
Μέλος Σωματείου
Με τι ειναι τραβηγμένη η φωτογραφια;
Θα πω το παραπονο μου, ενω ολα είνα ωραια και θεμα και καδρο και χρωματα και bokeh, ποτε θα ερθει η στιγμή να γινεται αυτοματα η διορθωση lens correction οι μεσαιες κολωνες γερνουν αριστερα το λεωφορειο γερνει δεξια. Mηπως γερνουν αληθινά; γιατι τα κυπαρισια φαινονται ευθυτενή πιο πισω.
Θα μου πεις πταισματα ειναι αυτά, αλλα επιτελους να παρουμε ολο το πακετο να εχουμε μια φωτογραφια που να λες ειναι αψογη σε ολα.
Για την κολώνα που γράφεις φίλε tasnt, κατά πάσα πιθανότητα ΄΄ελληναρας΄΄ την έχει κτυπήσει.
Φίλε @tasnt, ευχαριστώ για τα σχόλια! Καταρχάς, κάτω από τη φώτο καταγράφεται αρκετά αναλυτικά το με τι και πώς τραβήχτηκε: crop mirrorless με τηλεφακό. Το λεωφορείο οπωσδήποτε γέρνει, λόγω ρήσης ασφάλτου. Για τις μεσαίες κολώνες δεν είμαι πολύ σίγουρος —το πιθανότερο είναι ότι η φωτογραφία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Δεν έχει σημασία πρέπει να την "ισιωσουμε".
Έχω παρατηρήσει ότι τα Pixel έχουν θέμα σε τέτοιες παραμόρφωσεις. Βγάζουν φοβερα χρώματα υφές αλλά από lens correction απογοήτευση, βλέπεις μπουκάλια ποτήρια βάζα σαν αποτυχημένα πειράματα αγγειοπλάστη, κολώνες να γέρνουν κλπ.....
Και για να τα διορθώσεις όλα αυτά θέλει και ώρα στο photoshop, δεν είναι απλά ένα slider και τέλος, θέλει να πειράξεις δύο sliders ισιωνεις από τη μια στραβωνει από την άλλη.....