Φωτογραφία "δρόμου"

"Χαμογελῶ.
Ἡ καμπύλη του χαμόγελου,
τὸ κοῖλο αὐτῆς τῆς διαθέσεως,
μοιάζει μὲ τόξο καλὰ τεντωμένο,
ἕτοιμο.
Φαίνετ᾿ ἀπ᾿ τὴ ζωή μου
πέρασε στόχος κάποτε."

IMG_1036_edit_resize1200.jpg

(Canon EOS M6 Mark II & Sigma 56mm f/1.4 DC DN Contemporary: 1/30 sec, f/1.80, ISO200; originally 6960 x 4640, cropped 6882 x 4588, edited & resized 1200 x 800)

Η δεύτερη έχει ενδιαφέροντα στοιχεία για να χαρακτηριστεί δρόμου (το παιχνίδι των παιδιών με τις φυσαλίδες) αλλά ήθελε άλλη γωνία (πιθανόν και από χαμηλα προς τα πάνω ) για να αναδείξει αυτό ακριβώς και να περιορίσει όσο είναι δυνατόν τον υπόλοιπο κόσμο γύρω

• Like
Reactions: Struggler
Μου αρέσουν αυτές οι φωτό κι όποτε βρίσκω τέτοια θεματολογία προσπαθώ να τραβήξω σε κίνηση πάντα με χαμηλή ταχύτητα ώστε να βγουν σαν σκιές - φαντάσματα οι άνθρωποι. Αλλα να είναι η σκάλα καλά εστιασμένη.

Ο εξοπλισμός εδώ παίζει σημαντικό ρόλο, δηλ. η μηχανή σου να έχει εξαιρετική σταθεροποίηση , δυστυχώς δεν έκανα πιο ευρυγώνια χρήση του φακού γιατί δεν υπήρχε χρόνος, ήταν μια snapshot σε φοβερά στενή σκάλα μιας και ακολουθούσε κόσμος πίσω μου, τράβηξα τη φωτό κατεβαίνοντας από κουπολα στην Αγια Πετρούπολη το 2018 , έχει βγει το αθλητικό παπούτσι μου στην άκρη. Η εστίαση έγινε χαμηλά στο παλικάρι που φωτογράφιζε επίσης. ISO 2500, f8, ταχύτητα 1/3 δευτ. , μηχανή PenF

_6161788.JPG

Last edited:
Μου αρέσουν αυτές οι φωτό κι όποτε βρίσκω τέτοια θεματολογία προσπαθώ να τραβήξω σε κίνηση πάντα με χαμηλή ταχύτητα ώστε να βγουν σαν σκιές - φαντάσματα οι άνθρωποι. Αλλα να είναι η σκάλα καλά εστιασμένη.

Ο εξοπλισμός εδώ παίζει σημαντικό ρόλο, δηλ. η μηχανή σου να έχει εξαιρετική σταθεροποίηση , δυστυχώς δεν έκανα πιο ευρυγώνια χρήση του φακού γιατί δεν υπήρχε χρόνος, ήταν μια snapshot σε φοβερά στενή σκάλα μιας και ακολουθούσε κόσμος πίσω μου, τράβηξα τη φωτό κατεβαίνοντας από κουπολα στην Αγια Πετρούπολη το 2018 , έχει βγει το αθλητικό παπούτσι μου στην άκρη. Η εστίαση έγινε χαμηλά στο παλικάρι που φωτογράφιζε επίσης. ISO 2500, f8, ταχύτητα 1/3 δευτ. , μηχανή PenF

View attachment 256534
Μου αρεσει που ειναι τοσο καλα εστιασμενη η σκαλα στην δικια σου. Δυστυχως με φιλμ οι επιλογες στο σκοταδι στενευουν. Νομιζω ειχα 28mm 2.8 και κατι μεταξυ 1/30-1/60. Ποσα mm ηταν ο φακος σου ;