Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Street Photography
Ευχαριστώ , πες μου και πως το jpeg είναι απ' ευθείας από την μηχανή διότι raw και pc δεν το μπορώ .
Θέλω εδώ και καιρό την d5100 λόγω hdr , Dynamic range και γρηγορότερου AF από την δεύτερη canon 600d , στην οποία όμως μου άρεσαν αρκετά σε σχέση με την πρώτη τα samples του dpreview σε jpeg πάντα .
Αν πρόκειται όμως να έχω το παραπάνω αποτέλεσμα από την d5100 χωρίς raw , τότε δεν υπάρχει δίλημμα καθώς είναι η ποιότητα φωτό που ψάχνω .
Ναι δυστυχως (επαναλαμβανω, δυστυχως) και εγω δεν μπορω την επεξεργασια του raw, ετσι βασιζομαι στο καλο jpeg της Νικον.
Ομως, εχω επιλεξει οι φωτογραφιες να τραβιουνται σε 'standard' mode, οχι vibrant η αλλο τυπο, για να μπορω ευκολοτερα να παιξω λιγο με τα χρωματα, το contrast το sharpness η το brighness. Καθε φωτο εχει τις δικες της ιδιαιτεροτητες.
Για να σου απαντησω στο ερωτημα σου, ναι, ολες αυτες τις ρυθμισεις μπορεις καλλιστα να τις προ επιλεξεις στην Νικον και να μην κανεις καμμια επεξεργασια. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θελεις ακριβως αυτο σε ολες τις φωτο σου, νυχτερινες, ημερησιες, κοντινες, μακρινες κλπ.
Εγω χρησιμοποιω το δωρεαν και εξαιρετικα βολικο/απλο/χρησιμο ViewNΧ2 που ερχεται με τη μηχανη για απλες ρυυθμισεις και crop. Επισης επεξεργαζεται και raw αν θες.
Η Επιλογη σου για την Nikon D5100 ειναι εξαιρετικη και αν ειχα να κανω σημερα αυτη την επιλογη , θα την προτιμουσα σε σχεση με την κανον 600δ.
Να σου πω και κατι με το raw που παρετηρησα τις προαλλες καθως τραβηξα τυχαια την ιδια φωτογραφια και σε jpeg και σε raw. Διαπιστωσα οτι η φωτο (ηταν πορτραιτο) σε raw ηταν λιγο αλλα εμφανως οξυτερη/καθαροτερη απο την jpeg!
Αυτο με προβληματισε διοτι νομιζα εως τωρα οτι το raw με το jpeg ειχαν τουλαχιστον την ιδια καθαροτητα/οξυτητα.