Φωτογραφία "δρόμου"

Απάντηση: Re: Street Photography

Απο σοκακι στην Ρωμη. Αυτη ηθελα να ανεβασω, μου φαινεται πιο 'καθαρη' απο την αλλη.

Με ποια μηχανή - φακό - ρυθμίσεις η συγκεκριμένη ?

Υ.Γ. Ξέχασα τα συγχαρητήρια .

Re: Απάντηση: Re: Street Photography

Με ποια μηχανή - φακό - ρυθμίσεις η συγκεκριμένη ?

Υ.Γ. Ξέχασα τα συγχαρητήρια .

Σε ευχαριστω Κ.!
Ειναι με την Νικον D7000 και τον 16-85VR. Πιστευω ο καλυτερος και ποιο ευελικτος dx φακος για travel photography (και οχι μονο).
Οι συγκεκριμενες ρυθμισεις της μηχανης ηταν iso100 f5.3 S1/125. Αυτοματα απο το P mode για να μην εχω εννοια των ρυθμισεων.
Επειδη εμπαινα και εβγαινα σε Μουσεια, Εκκλησιες και γενικα ειχα συνεχως εναλλαγες φωτισμου, ειχα ρυθμισει την μηχανη να αλλαζει κατα βουληση το iso, απο 100 εως 1600.
Εκ των υστερων διαπιστωσα οτι οι αυτοματες επιλογες της D7000 ηταν πολυ επιτυχημενες. Αυτο μου εσωσε πολυ χρονο επιτρεποντας μου, care free photography!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Street Photography

Ειναι με την Νικον D7000 και τον 16-85VR.
Εκ των υστερων διαπιστωσα οτι οι αυτοματες επιλογες της D7000 ηταν πολυ επιτυχημενες.

Ευχαριστώ , πες μου και πως το jpeg είναι απ' ευθείας από την μηχανή διότι raw και pc δεν το μπορώ .
Θέλω εδώ και καιρό την d5100 λόγω hdr , Dynamic range και γρηγορότερου AF από την δεύτερη canon 600d , στην οποία όμως μου άρεσαν αρκετά σε σχέση με την πρώτη τα samples του dpreview σε jpeg πάντα .

Αν πρόκειται όμως να έχω το παραπάνω αποτέλεσμα από την d5100 χωρίς raw , τότε δεν υπάρχει δίλημμα καθώς είναι η ποιότητα φωτό που ψάχνω .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Street Photography

Ευχαριστώ , πες μου και πως το jpeg είναι απ' ευθείας από την μηχανή διότι raw και pc δεν το μπορώ .
Θέλω εδώ και καιρό την d5100 λόγω hdr , Dynamic range και γρηγορότερου AF από την δεύτερη canon 600d , στην οποία όμως μου άρεσαν αρκετά σε σχέση με την πρώτη τα samples του dpreview σε jpeg πάντα .

Αν πρόκειται όμως να έχω το παραπάνω αποτέλεσμα από την d5100 χωρίς raw , τότε δεν υπάρχει δίλημμα καθώς είναι η ποιότητα φωτό που ψάχνω .

Ναι δυστυχως (επαναλαμβανω, δυστυχως) και εγω δεν μπορω την επεξεργασια του raw, ετσι βασιζομαι στο καλο jpeg της Νικον.

Ομως, εχω επιλεξει οι φωτογραφιες να τραβιουνται σε 'standard' mode, οχι vibrant η αλλο τυπο, για να μπορω ευκολοτερα να παιξω λιγο με τα χρωματα, το contrast το sharpness η το brighness. Καθε φωτο εχει τις δικες της ιδιαιτεροτητες.

Για να σου απαντησω στο ερωτημα σου, ναι, ολες αυτες τις ρυθμισεις μπορεις καλλιστα να τις προ επιλεξεις στην Νικον και να μην κανεις καμμια επεξεργασια. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θελεις ακριβως αυτο σε ολες τις φωτο σου, νυχτερινες, ημερησιες, κοντινες, μακρινες κλπ.

Εγω χρησιμοποιω το δωρεαν και εξαιρετικα βολικο/απλο/χρησιμο ViewNΧ2 που ερχεται με τη μηχανη για απλες ρυυθμισεις και crop. Επισης επεξεργαζεται και raw αν θες.

Η Επιλογη σου για την Nikon D5100 ειναι εξαιρετικη και αν ειχα να κανω σημερα αυτη την επιλογη , θα την προτιμουσα σε σχεση με την κανον 600δ.

Να σου πω και κατι με το raw που παρετηρησα τις προαλλες καθως τραβηξα τυχαια την ιδια φωτογραφια και σε jpeg και σε raw. Διαπιστωσα οτι η φωτο (ηταν πορτραιτο) σε raw ηταν λιγο αλλα εμφανως οξυτερη/καθαροτερη απο την jpeg!
Αυτο με προβληματισε διοτι νομιζα εως τωρα οτι το raw με το jpeg ειχαν τουλαχιστον την ιδια καθαροτητα/οξυτητα.

Re: Street Photography

Ενδιαφερουσα εικονα Ηλια,που δειχνει τη διαφορα/αντιθεση αναμεσα σε μια νεα και ελκυστικη κοπελα,και σε μια μεγαλη γυναικα,παροτι και οι δυο προσεγμενες στο ντυσιμο τους.

pad%2520012.JPG

Κατι που παρατηρησα και μου φανηκε παραξενο, στα βιενεζικα καφεζαχαροπλαστεια, οι σερβιτοροι/ες ειναι κυριως γυναικες και συνηθως μεγαλουτσικες σε ηλικια...

_MG_8939_dpp by 1L1as, on Flickr

Ο φερετζες δεν λειπει, αλλα ειναι φορεμενος με περισση χαρη και δεν λειπει και το σκουλαρικι στη μυτη...

_MG_8914_dpp by 1L1as, on Flickr