Φωτογραφία "δρόμου"

Απάντηση: Street Photography

'Αποψη...

7972233838_0ed9dc58aa_c.jpg

Re: Street Photography

Ενταξει... αν και (παρα) ειστε ευγενικοι, εγω, σας ευχαριστω για τα σχόλια... :award:

Εχω και μια παρατηρηση στον Δημητρη, για να την ακουσουν και αλλοι βεβαια... μαζευτηκατε που μαζευτηκατε αρκετοι m4/3ακηδες εδω περα, λετε οτι οι μηχανες ειναι ιδανικες για δρομο, τι τις κανετε λοιπον? Ολο στην τσεπη τις εχετε....? :violent-smiley-030: (το ξερουμε οτι χωρανε)... :ernaehrung004:

Επισης, επειδη ο δρομος με τον "δρομο" ειναι ενα κλικ μολις, οποιαδηποτε σχόλια απο ολους (πρωτα πρωτα αν οσα ανεβαζω ειναι εντος θεματος), θα ηταν παραπανω απο ευπροσδεκτα...

Η επεξεργασία Ηλία μου χαλάει λίγο την αισθηση στην τελευταία ήθελε κάτι πιο "ψυχρό" σε WB ΙΜΗΟ. Αυτή και οι 2 στα παγκακια ειδικά η τετράδα ξεφεύγουν από το απλό snapshot και είναι αξιόλογες δρόμου

Μου θυμίζει λίγο μια περσυνή μου καλοκαιρινή λίγο paparazzi δεν θυμάμαι αν την είχα δείξει. Η δική σου βέβαια σαν σκηνή είναι καλύτερα δουλεμένη

και μια φετινή επίσης παραλίας αλλά "δρομίσια" κατά την άποψη μου

Σε ευχαριστω Γιωργο... επειδη ειναι τραβηγμενη σε επιδειξη μοδας, ειχα στο νου μου κατι γκλαμουρατο και σκεφτηκα μονο το χρυσαφι φιλτρο... ουτε καν σε σκετο ασπρομαυρο δεν την προσεξα πως δειχνει...

Ο πιτσιρικος και η κοπελα δεν δειχνουν να εχουν επαφη, οποτε σε μενα μενει μονο η εκφραση του μικρου ως πορτραιτο...

Η δευτερη θα μπορουσε να δειξει κατι (λογω του θολωματος αλλα και της ιδιας της φιγουρας της κοπελας) αλλα κατι η πλαστικη καρεκλα κατι το αχαρο και δυσαναλογα μεγαλο σπιτακι, δεν ξερω τι να προσεξω στην ολη σκηνη...

Η πρώτη το είπα και μόνος μου είναι paparazzi snapshot και δεν υπάρχει κάτι παραπάνω.

Στην 2η σαν φωτογράφος(δεν θέλω σχόλια :PPP) "δρόμου" στόχος μου δεν ηταν να αποθανατίσω κάποιο αξιοπρόσεκτο στιγμιότυπο αλλά να "φτιαξω" φωτογραφία από την αντίθεση του καθαρού σκηνικού της παραλίας με το κινούμενο στα όρια της αέρινης σιλουέτας άτομο. Πιθανότατα δεν τα κάταφερα και τόσο καλά αν και εμένα μ'αρέσει. Εχω και άλλα κλικ με άλλα άτομα και πιο καθαρά και πιο αέρινα αυτή μου άρεσε καλύτερα σαν συνδιασμός. Συμφωνώ ότι αν ο ογκος από το σπιτάκι-αποδυτήριο ήταν μικρότερος θα ήταν καλύτερα.
Θα την βάλω στο θέμα που άνοιξε ο Λεωνίδας με το τι πήγε στραβά σε μια παραλίγο καλή προσπάθεια
Thanks για το σχόλιο.

Γενικά μιλώντας πάντως στα δικά μου μάτια στη αξιόλογη φωτογραφία δρόμου ο φωτογράφος πρέπει να συμμετέχει(μέσω τεχνικής, παίζωντας με το φως, με το κάδρο ή κάτι άλλο) στην φωτογραφία και όχι απλώς να αποθανατίζει ένα στιγμιότυπο όσο ενδιαφέρον και να είναι. Είναι το βασικό στο δικό μου τουλάχιστον σχολιασμό σε αυτη την κατηγορία μαζί με το να υπάρχει και η ανθρώπινη παρουσία

Last edited:

Γενικά μιλώντας πάντως στα δικά μου μάτια στη αξιόλογη φωτογραφία δρόμου ο φωτογράφος πρέπει να συμμετέχει(μέσω τεχνικής, παίζωντας με το φως, με το κάδρο ή κάτι άλλο) στην φωτογραφία και όχι απλώς να αποθανατίζει ένα στιγμιότυπο όσο ενδιαφέρον και να είναι. Είναι το βασικό στο δικό μου τουλάχιστον σχολιασμό σε αυτη την κατηγορία μαζί με το να υπάρχει και η ανθρώπινη παρουσία
Συμφωνώ απόλυτα!

Αν λείπει η συμμετοχή του φωτογράφου, τότε πρόκειται απλά περί ρεπορτάζ*. Και στο ρεπορτάζ πρέπει να συμβαίνει κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφέρον, με αρκετό wow factor για να έχει κάτι να πει η φωτογραφία.

* που κι εκεί ακόμα, όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες κάθε χρόνο, έχουν μπόλικη συμμετοχή του φωτογράφου.

Κι εγω συμφωνω, αλλα θελοντας να δικαιολογησω τα αδικαιολογητα τη χωριζω σε δυο μερη... ενα, να δει το γεγονος και να προλαβει/μπορεσει να το αποθανατισει και δευτερο και δυσκολοτερο φυσικα (αλλα και πολυ αοριστο για μενα ακομα), να βαλει και την προσωπικη του σφραγιδα, οποια και αν ειναι αυτη και οπως και αν ερμηνευεται...

Ισως για αυτό οι κατεξοχήν φωτογράφοι δρόμου δεν κινούνται ψάχνοντας το γεγονός αλλά ψάχνουν περισσότερο το σκηνικό και το κάδρο και μετά στέκονται και το φωτογραφίζουν ώσπου να συμβεί κάτι που να τους αρέσει μέσα στο σκηνικό τους

Nαι, αλλα φωτογραφοι δρομου (και μαλιστα καλοι) θεωρουνται και αυτοι που περπατανε στους δρομους και βγαζουν φατσες περιεργες ακομα και αναβοντας το φλας στα μουτρα τους (δεν θυμαμαι τωρα πως τον ελεγαν αυτον, εχει μπει το βιντεακι του και εδω σε καποιο νημα παντως)...

Nαι, αλλα φωτογραφοι δρομου (και μαλιστα καλοι) θεωρουνται και αυτοι που περπατανε στους δρομους και βγαζουν φατσες περιεργες ακομα και αναβοντας το φλας στα μουτρα τους (δεν θυμαμαι τωρα πως τον ελεγαν αυτον, εχει μπει το βιντεακι του και εδω σε καποιο νημα παντως)...
Τέλειο παράδειγμα "συμμετοχής" του φωτογράφου στη φωτογραφία!

Η πρώτη για την φορμα και το κάδρο Alex είναι καλύτερη αν και το κόψιμο δεξιά είναι απότομο. Μου αρέσει παρα πολύ ο κόκος του φιλμ

Καλή στιγμή Ντίνο και πρωτότυπη.
Νομίζω από αριστερά το κενό δεν την κολακεύει, καλύτερα ίσως θα ταν να έβγαζες το κάδρο όρθιο

Αλέξη, η πρώτη είναι πολύ καλή. Οι φιλμάτες καταβολές φαίνονται ( όχι μόνο στον κόκκο) :grinning-smiley-043

Last edited: