Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Edit: αν η φιγούρα φαίνεται μικρή, τότε ίσως πάει καλύτερα στο Τοπιο, αλλά και πάλι, η φιγούρα είναι το θέμα και ακριβώς το μικρό της μέγεθος στο κάδρο σε συνδυασμό με το έντονο κοντράστ της, την αναδεικνύουν περισσότερο. Αυτός ήταν ο σκοπός δηλαδή, αλλά αν πρέπει να γράψεις τόσα πολλά για να τον εξηγήσεις, τότε προφανώς η φωτογραφία δεν έχει πετύχει!

Την κοιταω καιρο τωρα, αλλα παντα κατι νομιζω της λειπει Νασο... δεν ξερω τι, το μονο που μπορω να σκεφτω, ειναι, να υπηρχε αλλη μια φιγουρα καπου στο καδρο, ειτε καποια παιδικη ειτε καποιο ζωο... δεν ξερω...

Σας ευχαριστω παιδια για τα σχόλια...

Εδω τωρα, βαζω 2-3, που δοκιμασα σημερα με την πολυδιαφημισμενη (λογω εποχων αλλα και λογω... σπαστων οθονων) ληψη απο το υψος της μεσης, χωρις ματακι αλλα και χωρις σπαστη οθονη - η οποια (σπαστη οθονη) για να πω την αληθεια δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι θα βοηθουσε σε τιποτε (ισως το αντιθετο μαλιστα) - ειδικα αν εχεις καταλληλο φακο, κοινως fish eye :flipout: ή για να μιλισω σοβαρα, το πολυ 35ρη σε FF και σωστη εστιαση, δηλαδη σερβο και ολα τα σημεια ενεργά, συν την απαραιτητη -οπως παντα- τεχνικη...

...με ολα τα παραπανω, σιγουρα θα βγαλεις φωτογραφιες που αλλοιως δεν θα τις ειχες, και φυσικα παντα υπαρχει η πιθανοτητα, καποιες απο αυτες να... ειναι και καπως υποφερτες ως θεμα... :grandpa::2thumb22sup:

_MG_2636 by 1L1as, on Flickr

Απάντηση: Street Photography

μία από τις πρώτες μου προσπάθειες για street photography...

τι κάνω λάθος?
με έναν 30αρη φακό τραβηγμένη

Attachments

• street.jpg
    street.jpg
    192.7 KB · Views: 204

Την είχα τραβήξει το περασμένο καλοκαίρι.
Η προσγείωση ήταν άψογη!

DSC03653_DxO.jpg

Last edited:

μου αρέσει αυτο που αφήνει...σαν κάδρο μέσα σε κάδρο με το χερι στη αφίσα...!!η φάτσα της κοπέλας ολα τα λεφτα..

yannakas δεν κάνεις κάτι λάθος απλώς κατά την άποψη μου ένας άνθρωπος που περνάει διπλα από το πυροσβεστικό κρουνο δεν είναι θέμα από μόνος του ακόμα και αν το κάδρο είναι σωστό ο φωτισμός και τα χρώματα το ίδιο
gmak13 αντίθετα εσύ είχες θέμα αλλά οι ανθρωποι στο background δεν το αφήνουν να φανεί τόσο καθαρά (σε μία πάντως δύσκολη για το δρόμο λήψη)
Ηλία η κοπέλα με την αφισα φαίνεται εντυπωσιακή φυσιογνωμία το κάδρο δεν την "προσέχει" αρκετά IMHO. Ευκαιρία για πολύ δυνατό πορτραίτο δρόμου χαμένη θα έλεγα (αντίθετα με την προηγούμενη σελίδα με το μουσικό που είναι από τις καλυτερες σου)

set (36).jpg
τεσταρωντας την mark3 με τον 70-200 2.8 IS II
σε κλασματα δευτερολεπτου ανοιγω μηχανη και σημαδευω κατα ριπας,οπλο κανονικο

View attachment 90603
τεσταρωντας την mark3 με τον 70-200 2.8 IS II
σε κλασματα δευτερολεπτου ανοιγω μηχανη και σημαδευω κατα ριπας,οπλο κανονικο

Επιτελους και λιγα καρναβαλια... μα ουτε μια φωτογραφια σχετικη τοσες μερες....???